اخبار روز

 

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، تشدید تنش ها با چین با توجه به وابستگی بالای تولیدکنندگان آمریکایی به واردات کالاهای چینی می تواند برای اقتصاد آمریکا به مشکلی جدی تبدیل شود به ویژه حالا که افزایش شدید مخارج دولت برای مقابله با کرونا تراز مالی را به هم زده است. وانگ یی- وزیر خارجه چین در سخنانی خواستار احترام به حاکمیت چین شده و گفته است: دموکراسی، یک کالا مثل کوکا کولا نیست که توسط آمریکا تولید شود و مزه آن در همه جای جهان یکی باشد. دولت موفق شده است تا شمار قابل توجهی از جمعیت چین را از فقر برهاند.  

شاخص مدیران خرید در اروپا تا پایان ماه آوریل با ۰.۸ درصد افزایش نسبت به ماه قبل به ۶۳.۳ واحد رسید که این رقم در طول ۹ ماه اخیر بی سابقه بوده است. به دنبال احیای تدریجی سطح تقاضا، رشد تولیدات کارخانه های اروپایی برای نهمین ماه متوالی در سطح مثبت باقی مانده که این رقم برای اقتصادهای بزرگ اروپایی یعنی آلمان و فرانسه قابل توجه بوده است. همچنین با رونق گرفتن فعالیت های تولیدی در قاره سبز، سطح اشتغال زایی بخش صنعت در اروپا به بالاترین سطح خود از فوریه سال ۲۰۱۸ تاکنون رسیده است.  

در خبری خوب برای اقتصاد آمریکا به ویژه در زمانی که نرخ تورم وضعیت نگران کننده ای دارد، شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری این کشور تا نیمه نخست ماه آوریل با ۷۷ هزار نفر کاهش نسبت به ماه قبل به ۵۴۷ هزار نفر رسید که این رقم، پایین ترین رقم ثبت شده طی ۱۱ ماه اخیر تاکنون محسوب می شود. طبق اعلام وزارت کار آمریکا، بیشترین میزان کاهش در تقاضای دریافت مزایای بیکاری مربوط به ایالت های نیویورک، فلوریدا، جورجیا و تگزاس بوده است.  

بانک مرکزی اروپا در نشست ماه آوریل خود همان طور که انتظار می رفت اعلام کرد نرخ بهره را بدون تغییر در محدوده فعلی حفظ خواهد کرد. نرخ بهره منفی ۰.۲۵ درصدی فعلی در سطح منطقه یورو، پایین ترین نرخ بهره ثبت شده از زمان تشکیل این منطقه پولی به شمار می رود و بانک مرکزی علاوه بر حفظ این نرخ، از قصد خود برای ادامه برنامه عظیم خرید اوراق قرضه خبر داده که تا مارس ۲۰۲۲ ادامه خواهد داشت و اعتبار تخصیص یافته به آن هم چیزی در حدود ۱.۸ تریلیون یورو است.  

کرونا کماکان روی بخش بزرگی از توان اقتصادی اروپا سایه افکنده است. در آلمان مردم در برلین مقابل پارلمان تجمع کردند تا نسبت به تداوم محدودیت های کرونایی و سیاست های سختگیرانه دولت اعتراض کنند. نتایج نظرسنجی های جدید حاکی از آن است که محبوبیت حزب حاکم به یکی از پایین ترین سطوح ۱۰ سال اخیر رسیده است. در انگلیس نیز بوریس جانسون- نخست وزیر این کشور- هشدار داده است که روند کاهشی شیوع کرونا در این کشور ممکن است به سادگی معکوس و کشور با موج سوم کرونا مواجه شود.  

سناتور ارشد جمهوری خواه از حمایت سنا از اقدامات لازم برای بازگشت سریع تر به حالت عادی خبر داده و افزوده است بدون به جریان افتادن مجدد جریان سرمایه ای و اصلاحات ساختاری به ویژه در حوزه مالیاتی، احیای رقابت پذیری کار دشواری خواهد بود. تیم اسکات همچنین ضمن اعتراف به پیامدهای سنگین ویروس کرونا بر عملکرد بزرگ ترین اقتصاد جهان در نیمه دوم سال قبل گفت: ما امسال نه تنها شاهد رشدهای دو رقمی خواهیم بود بلکه شاید نظیر آن طی یک قرن اخیر دیده نشده است.  

جذابیت دارایی های دلاری به ویژه در حالی که بانک مرکزی آمریکا بر سر دوراهی افزایش نرخ بهره یا حفظ آن در سطح کنونی قرار گرفته، در نظر معامله گران کمرنگ تر شده است. چشم انداز صعودی بودن تورم در کنار احتمال رونمایی از بسته های حمایتی تریلیون دلاری دیگر توسط دولت بایدن از جمله دلایلی است که معامله گران را به این نتیجه رسانده که انتظار دلاری به نیرومندی دلار سال ۲۰۱۹ در کوتاه مدت را نداشته باشند.  تزریق نقدینگی به بازار حجم دلار در بازارهای مالی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.   

تورم در اروپا نیز صعودی بوده است تا جایی که متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در دوازده ماه منتهی به مارس با ۰.۴ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۱.۳ درصد رسید تا نرخ تورم مجددا در مسیر رسیدن به سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه قرار گیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط ۱.۷ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۳ درصد بیشتر شده است.  قرار است بانک مرکزی اروپا در هر ماه ۲۰ میلیارد یورو اوراق قرضه دولتی را خریداری کند.

انتقادات از تداوم سیاست های حمایتی دولت بایدن از اقتصاد آمریکا رو به افزایش است. لری کودلو- مشاور اقتصادی ترامپ- با بیان اینکه افزایش نرخ مالیات ها تاثیر زیادی روی کاهش سرعت رشد اقتصادی آمریکا در آینده خواهد داشت، گفت: اقتصاد ما در حال حاضر مثل فردی است که تب و لرز دارد و حالا بایدن با طرح هایش می خواهد یک پتوی خیس روی او بیندازد! برنامه دولت، جلوی میلیون ها اشتغال زایی را خواهد گرفت و آن ها باید از این رفتار خود خجالت بکشند. تنها با تغییر این رویکردها به رشد بالا خواهیم رسید.  

دلار از ابتدای سال جاری میلادی تحت فشار سنگینی قرار داشته اما انتظار کارشناسان بازار ارز این است که رفته رفته دلار به روزهای اوج خود به ویژه در نیمه دوم سال بازگردد. بازدهی دلار در دو هفته نخست آوریل بازدهی کمتری از متوسط سالانه خود داشته است با این حال با توجه به افزایش ریسک های موجود بر سر راه اقتصاد جهانی تمایل معامله گران به دارایی های پرریسک کاهش یافته و یک بار دیگر رویکرد احتیاطی بر رفتار آن ها حکمفرما شده است. این مساله در میان مدت به نفع ارزهای امن خواهد بود.  

تاکنون بیش از ۱۴۶ میلیون و ۷۵۸ هزار و ۸۲۸ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و ۱۰۵ هزار و ۸۳۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۵۸۵ هزار و ۲۰۰ نفر، برزیل با ۳۸۶ هزار و ۶۲۳ نفر، مکزیک با ۲۱۴ هزار و ۵۰۴ نفر، هند با ۱۹۱ هزار و ۴۵۷ نفر و انگلیس با ۱۲۷ هزار و ۴۱۷ نفر بوده است.

سیمون هاروی – استراتژیست ارشد ارزی در موسسه مونکس یوروپ – گفت: بازارها هنوز به قطعیت در خصوص مسیر آینده نرسیده اند، چرا که اطلاعات دریافتی معمولا کم و متناقض است. تا وقتی که تصویر روشنی از اقتصاد و تصمیمات آتی فدرال رزرو نداشته باشیم حدس این که چه مسیری پیش روی دلار خواهد بود کار اسانی نیست. اگر بانک مرکزی آمریکا در عمل نشان دهد که تمایل دارد فضای مطلوب مالی برای فعالیت های اقتصادی را حفظ کند شاهد صعود دلار به قله های بالاتر خواهیم بود.  

اخبار روز

 

روز جمعه و پس از افزایش نگرانی‌ها پیرامون طرح تازه جو بایدن برای اخذ مالیات بیشتر از سود حاصل از فروش سرمایه، بازار با سقوطی قابل‌توجه همراه شد. تحلیل‌گران معتقدند که این طرح عامل اصلی سقوط بازار بوده است.

به گزارش رویترز، کابینه بایدن قصد دارد با ارائه طرحی، قوانین مالیاتی ایالات متحده را تغییر دهد. از جمله این تغییرات، افزایش تقریباً دوبرابری مالیات بر سود حاصل از فروش سرمایه و رساندن آن به ۳۹.۶ درصد است. این میزان از افرادی اخذ می‌شود که درآمد آنها بیشتر از ۱ میلیون دلار است.

پس از اعلام این خبر، قیمت بیت کوین با کاهشی چشمگیر تا ۴۷,۵۵۵ دلار سقوط کرد. طی حدود دو ماه گذشته، این اولین بار بود که قیمت بیت کوین به پایین ۵۰,۰۰۰ دلار می‌رسد. در آن زمان، بیت کوین با ۴ درصد ریزش، به ۴۹,۶۶۷ دلار رسیده بود.

اتریوم و ریپل هم به‌ترتیب ۳.۵ و ۶.۷ درصد سقوط کردند. دوج کوین، ارز دیجیتال پرحاشیه‌ای که از ابتدای سال جاری میلادی حدود ۸,۰۰۰ درصد سود کرده بود، با کاهشی ۲۰ درصدی همراه شد و تا ۰.۲۱ دلار پایین آمد.

طرح بایدن به‌شدت بازارهای مالی را تکان داد و باعث شد تا سرمایه‌گذاران بازارهای سهام و دیگر دارایی‌های پرریسک، به فکر برداشت سودهایی بیفتند که در ماه‌های اخیر و به‌واسطه سیاست‌های حمایتی فدرال رزرو و دولت آمریکا به جیب زده بودند.

نیک اسپانوس (Nick Spanos)، بنیان‌گذار مرکز بیت کوین نیویورک، با بیان اینکه پیش‌بینی می‌کند بیت کوین در روزهای آینده سقوط بیشتری را تجربه کند، نوشت:

با نرخ رشد بالای قیمت بیت کوین، دارندگان ارزهای دیجیتال که از این راه سود کسب کرده‌اند، مشمول مالیات خواهند بود.

بیت کوین تا به اینجای هفته جاری میلادی، ۱۱.۳ درصد سقوط کرده است. این سقوط بیشترین سقوط هفتگی قیمت بیت کوین از ماه گذشته میلادی است. با این حال از ابتدای امسال تا به حال، این ارز دیجیتال ۷۲ درصد رشد داشته است.

در عین حال که برخی تقصیر را گردن بایدن و طرح جنجالی او می‌اندازند، برخی دیگر از تحلیل‌گران معتقدند که این کاهش قیمت موقتی است.

رود فلتکمپ (Ruud Feltkamp)، مدیرعامل ربات معاملاتی کریپتوهاپر (Cryptohopper)، در این باره می‌گوید:

فکر نمی‌کنم برنامه‌های مالیاتی بایدن تأثیری چندانی در آینده بیت کوین داشته باشد. بیت کوین مدت‌هاست که فقط حرکت روبه‌بالا دارد؛ طبیعی است که شاهد فاز تثبیت باشیم. معامله‌گران در حال حاضر فقط در حال برداشت سودهای خود هستند.

عده‌ای دیگر از تحلیل‌گران با بیان دیدگاه صعودی خود در بلندمدت، معتقدند که جهش دوباره ممکن است طول بکشد. دون گو (Don Guo)، مدیرعامل بروکتاگون فین‌تک (Broctagon Fintech)، با اشاره به اینکه معامله‌گران شانس خرید بیت کوین در کف را دارند، گفت:

سرمایه‌گذاران خواهند دید که کاهش قیمت در بازار ارزهای دیجیتال یک فرصت برای گسترده‌ترکردن سبد سرمایه‌گذاری با استفاده از میانگین کم کردن و خرید آلت کوین‌ها است.

قیمت سهام کوین بیس هم در حال حاضر در محدوده ۲۹۰ دلاری معامله می‌شود. عرضه سهام این صرافی همزمان با رسیدن قیمت بیت کوین به اوج تازه خود صورت گرفت. کمی بعد و در روزهای بعدی، ارزش هر سهم کوین بیس با کاهشی ۲۵ درصدی همراه شد.

نیل ویلسون (Neil Wilson)، مدیر ارشد تحلیل بازار وب‌سایت مارکتس (Markets)، در این باره گفت:

عرضه سهام کوین بیس، احتمالاً اوج بیت کوین بوده است.

اخبار روز

 

نویسنده کتاب معروف «قوی سیاه»، در مصاحبه اخیر خود بیت‌کوین را یک طرح پانزی خوانده است. این در حالی است که نسیم طالب خود یکی از طرفداران بیت‌کوین بود و در سال ۲۰۱۸، حمایت خود از آن را عنوان کرده بود. به گزارش ارز دیجیتال، نسیم طالب، نویسنده معروفی که بسیاری او را با کتاب قوی سیاه می‌شناسند، در مصاحبه اخیر خود با CNBC گفته که بیت‌کوین بسیاری از خصوصیات طرح‌های «پانزی» را داراست. او همچنین به رابطه بین بیت‌کوین و تورم اشاره کرده و گفته که بیت‌کوین هیچ نقشی در حفاظت از سرمایه‌ها در مقابل تورم ندارد. بسیاری از طرفداران بیت‌کوین، این ارز دیجیتال را پناهگاهی برای حفاظت از سرمایه‌هایشان در برابر تورمی می‌دانند که در اثر سیاست‌های دولت‌ها ایجاد می‌شود. نسیم طالب، اما ضمن رد این ادعا، در این رابطه گفته: اگر به‌دنبال راهی برای فرار از تورم هستید، تکه‌ای زمین بخرید و در آن، مثلا زیتون بکارید. در این صورت حتی اگر قیمت (زمین) کاهش پیدا کند، حداقل روغن زیتون دارید؛ اما در مورد بیت‌کوین، هیچ ارتباطی بین این ارز دیجیتال و تورم وجود ندارد. بیت‌کوین ویژگی‌های طرح‌های پانزی را داراست و همه می‌دانند که بیت‌کوین یک طرح پانزی است. درست است که طراحی بیت‌کوین جالب و منحصربه‌فرد است؛ اما دلیلی وجود ندارد که آن را یک پدیده اقتصادی بدانیم. طالب در مصاحبه خود عنوان کرده است: حقه‌هایی شبیه به این هر روز می‌آیند و می‌روند. امروز بیت‌کوین است و فردا ممکن است چیز دیگری باشد.

اخبار روز

 

دنیای‌اقتصاد- محمد تقی‌پور : هفته‌ای را که گذشت می‌توان هفته سقوط ارزش رمزارزها نامید. بیت‌کوین، بزرگ‌ترین رمزارز جهان درحالی‌که در میانه ماه آوریل به سقف قیمتی ۶۴هزار دلار رسیده بود، در روزهای اخیر به زیر مرز ۵۰هزار دلار سقوط کرد. انتشار اخباری مبنی بر طرح افزایش مالیات بر عایدی سرمایه توسط دولت جو بایدن به‌ویژه برای سودهای هنگفت، یکی از دلایل سقوط رمزارزها است.
سقوط دسته‌جمعی رمزارزها
بزرگ‌ترین رمز ارز جهان در حالی که در هفته گذشته قیمت بالای ۶۰ هزار دلاری را تجربه کرده بود، اکنون در محدوده ۴۹ هزار دلاری در حال نوسان است. روز جمعه قیمت این رمز ارز تحت تاثیر اخبار منتشر شده درباره برنامه افزایش مالیات بر عایدی سرمایه توسط دولت جو بایدن حتی تا قیمت ۴۷ هزار دلاری نیز ریزش داشت. تا میانه روز گذشته بازدهی هفتگی بیت‌کوین به بیش از منفی ۱۸ درصد رسیده بود که یکی از بدترین عملکردهای هفتگی بیت‌کوین در ماه‌های اخیر به حساب می‌آید. وضعیت رمزارزهای دیگر از جمله اتریوم که دومین رمزارز بزرگ جهان به حساب می‌آید هم در هفته گذشته چندان بهتر از بیت‌کوین نبوده است. اتریوم نیز در هفته‌ای که گذشت توانست بالاترین قیمت تاریخی خود را به ثبت برساند و از مرز ۲ هزار و ۶۰۰ دلاری عبور کند، اما اکنون قیمت این رمز ارز هم با افت چشمگیر به محدوده مرز ۲ هزار و ۲۰۰ دلاری بازگشته است. بازدهی هفتگی اتریوم نیز به منفی ۶ درصد رسیده است و سرمایه‌گذاران این بازار نیز در هفته گذشته زیان بالایی را متحمل شدند. دوج‌کوین نیز که در هفته‌های اخیر با جهش‌های برق‌آسای قیمتی حسابی در بازارها خبرساز شده بود و در مقاطعی از هفته گذشته تا قیمت ۴۴ سنتی افزایش پیدا کرده بود اکنون در حدود ۳۵ سنت معامله می‌شود.

طرح مالیاتی بایدن
در حقیقت سرمایه‌گذاران بازار رمزارزها نگران این موضوع هستند که طرح مالیاتی جدید بایدن باعث کاهش سرمایه‌‌گذاری در این بازار و متعاقبا کاهش قیمت این دارایی‌های دیجیتال شود. خبرهای منتشر شده در روز پنج‌شنبه حکایت از آن داشت که دولت بایدن در حال تنظیم طرحی پیشنهادی است که بر اساس آن سود حاصل از دارایی افرادی که بیش از یک میلیون دلار به دست آورده‌اند، در حدود ۴۰ درصد مالیات بر عایدی سرمایه تعلق بگیرد. این مقدار تقریبا دو برابر مقدار کنونی است. این موضوع به آن معناست افرادی که به عنوان مثال در بازار رمزارزها سود قابل توجهی به دست آورده‌اند از این پس باید سهم بیشتری از سود خود را به عنوان مالیات به دولت پرداخت‌ کنند. معمولا در کشورهای مختلف سیاست‌گذاران از مالیات بر عایدی سرمایه برای کاهش معاملات سفته‌بازانه در بازارهایی مانند املاک استفاده می‌کنند. در صورت وضع چنین قانونی به احتمال زیاد معاملات سفته‌بازانه در این بازار کاهش پیدا خواهد کرد، اما باید توجه داشت که این فقط یک عامل از ده‌ها عامل تاثیرگذار بر بازار رمزارزها است.

هشدار به سرمایه‌گذاران خرد
کاهش چشمگیر قیمت بیت‌کوین در حال حاضر سبب شده است تا ارزش کنونی این رمزارز به زیر نمودار میانگین متحرک صد روزه آن کشیده شود. به همین دلیل برخی از تحلیلگران بازار درباره احتمال ریزش مجدد بیت‌کوین به سرمایه‌گذاران خرد هشدار داده‌اند. بیت‌کوین ۱۰ روز پیش و پس از ورود اولین صرافی رمزارزها به وال‌استریت توانسته بود با ثبت قیمت ۶۴ هزار و ۸۰۰ دلاری بالاترین قیمت تاریخی خود را به ثبت برساند. انتشار خبر طرح مالیاتی جدید دولت جو بایدن همچنین سبب کاهش شاخص‌های سهام در آمریکا نیز شد. شاخص‌های سهام وال‌استریت در هفته‌ای که گذشت بزرگ‌ترین سقوط خود در پنج هفته اخیر را به ثبت رساندند. بیت‌کوین در سالی که گذشته است یکی از بهترین مقاصد سرمایه‌گذاری بوده است و به عنوان مثال شخصی که سال گذشته بیت‌کوین خریده اکنون در حدود ۵۵۰ درصد سود به دست آورده است. همچنین اشخاصی که در آوریل ۲۰۱۹ یعنی دقیقا دو سال پیش دست به خرید بیت‌کوین زده بودند اکنون تقریبا سودی ۸۰۰  درصدی را کسب کرده‌اند. البته این طرح پیشنهادی ابتدا باید به تصویب کنگره برسد و پس از آن نیز هنوز مشخص نیست چه زمانی عملی شود

اخبار روز

 

دنیای‌اقتصاد : نزول قیمت‌ها در بازار ارز و سکه ادامه یافت. در اولین روز هفته، دلار ۵۰ تومان افت قیمت را تجربه کرد و به بهای ۲۳ هزار و ۸۵۰ تومان رسید. افت قیمتی اسکناس آمریکایی موجب شد که سکه امامی نیز ۴۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست بدهد و به بهای ۱۰ میلیون و ۶۰ هزار تومان برسد. عامل دیگری که افت بهای سکه را تسریع کرد، نزول بهای طلا در بازارهای جهانی بود. طلا در انتهای هفته به محدوده هزار و ۷۷۰ دلاری رسید و این موضوع موجب شد که انتظارات کاهشی در بازار سکه تقویت شود.
پیروزی کاهشی‌ها در بازار دلار 
بازار در دوران سردرگمی
پس از اینکه بازار ارز و سکه از دو هفته صعودی ابتدای تعطیلات۱۴۰۰ عبور کرد، فلز گرانبهای داخلی و اسکناس آمریکایی در مسیر نزولی قرار گرفتند؛  بخشی از معامله‌گران در انتظار آن هستند که این دوران نزولی پایان بپذیرد. این در حالی است که شماری از معامله‌گران انتظار دارند، قیمت سکه و دلار افت معنادارتری را تجربه کند. به‌عنوان مثال آنها منتظرند، اسکناس آمریکایی به زیر مرز ۲۰ هزار تومانی برود و سکه نیز تا زیر کانال۹ میلیون تومانی کاهش پیدا کند. در واقع عده‌ای از معامله‌گران به اندازه‌ای به نتایج مذاکرات و گشایش‌های اقتصادی امیدوارند که در انتظار ثبت رکوردهای جدید کاهشی و خرید در نرخ‌های پایین تر هستند.

نگاه تحلیلگران به آینده دلار
برخی تحلیلگران با تجربه بازار اعتقاد دارند، شرایط برای صعود دلار در ۶ ماه ابتدایی سال آنچنان فراهم نیست، ولی اینکه قیمت افت معناداری را تجربه کند، سختی‌های زیادی دارد. به‌عنوان مثال، حسین عبده تبریزی در جلسه‌ای در کلاب هاوس «دنیای‌اقتصاد» عنوان کرد که بازیگران انتظارات خود را روی دلار ۲۲هزار تومانی تنظیم کنند. عبده تبریزی اعتقاد دارد، دولت با کسری بودجه مواجه است و اگر دارایی‌های ارزی بلوکه شده آزاد شوند، اقدام به فروش آن‌ها در بازار خواهد کرد. با این حال، فروش ارز در قیمت‌های پایین احتمالا کسری بودجه را جبران نخواهد کرد. این موضوع را می‌توان چنین تفسیر کرد که دلار زیر ۲۰ هزار تومان نمی‌تواند نیازهای دولت را جبران کند. با این حال، دولت‌ها معمولا تمایل دارند، قدرت را در حالی ترک کنند که دلار در محدوده‌های بالایی قرار نداشته باشد. در چنین شرایطی طبیعی است که از طریق، فشار عرضه، بازارساز اجازه افزایش معنادار قیمت‌ها را ندهد. می‌توان گفت بخشی از بازار باور دارند، قیمت دلار در نیمه اول سال ۱۴۰۰ دچار نوسان کاهشی و افزایشی شدیدی نخواهد شد و دوران باثباتی را پشت سر خواهد گذاشت.

سرنوشت دلار و اخبار مذاکرات
دسته‌ای از معامله‌گران باور دارند، بازار بیشتر به اخبار مذاکرات واکنش نشان خواهد داد. از نگاه آن‌ها اگر مذاکرات به نتیجه خاصی برسد، قیمت دلار با افزایش عرضه شدید مواجه خواهد شد و در صورتی که توافقی صورت نگیرد، تقاضای خفته، بار دیگر به بازار باز خواهد گشت و در ابتدا سقف ۲۸ هزار تومانی فعال خواهد شد. در این میان، «اقتصاد نیوز» نیز گزارش داده است که معامله‌گران با تجربه به آماتور‌ها پیشنهاد می‌کنند که «نظاره گر وقایع بازار باشند». آن‌ها اعتقاد داشتند، اگر کسی در سال ۱۴۰۰ خریدوفروش خاصی را صورت نداده است، چند روز دیگر نیز صبر کند تا تکلیف مذاکرات هسته‌ای یا نقاط حمایت و مقاومت دلار مشخص شود.

به‌طور مشخص، بازیگران فنی بازار اعتقاد دارند، تا زمانی که دلار زیر محدوده ۲۴ هزار و ۴۰۰ تومانی قرار دارد، بهتر است که موقعیت خرید جدیدی ایجاد نشود و تا هنگامی‌که به زیر محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی نرفته است، فروش‌های جدیدی صورت نگیرد.از نگاه آن‌ها،موقعیت‌های خریدوفروش در دامنه ۲۳ هزار و ۸۰۰ تا ۲۴ هزار و ۴۰۰ تومان چندان جذاب نیست.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهفروشگاهتماس با ما