با باز شدن بازار های جهانی از صبح امروز کارشناسان انتظار دارند که طلا و سکه شاهد تغییرات بسیار زیادی باشد. اما تا این لحظه بازار واکنش چندانی نشان نداده و قیمت ها بدون تغییر مانده اند.

هر اونس طلا در حالی که این متن نوشته می شود 1852 دلار می باشد که نسبت روز گذشته حدود 2 دلار کاهش داشته است.

با توجه به بازار های سهام شرق آسیا و استرالیا می توان گفت که شاخص دلار تضعیف شده است و این موضوع می تواند فشار خوبی برای پیش راندن طلا به سمت قیمت های بالا تر باشد.

در حال حاضر طلا در کانال 1800 دلار گیر افتاده و توان چندانی برای افزایش قیمت از خود نشان نمی دهد. در واقع طلا در 1800 دلار از حمایت بسیار خوبی برخوردار شده اما فشار خوبی برای حرکت داده قیمت ها به سمت بالا نیز وجود ندارد.

اکنون در شرایطی داریم که بازار ها در انتظار تصویب بسته جدید محرک مالی ایالات متحده هستند که می تواند حجم نقدینگی را افزایش داده، شاخص دلار را تضعیف کرده و در نهایت باعث افزایش قیمت طلا شود.

هرچند باید توجه داشت که با وجود این چشم انداز مثبت برای طلا، در کوتاه مدت این فلز گرانبها با مشکلاتی مواجه می باشد که ممکن است قیمت آن را کاهش دهد.

افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا، انتشار کرونای انگلیسی و زمزمه هایی از عدم توانایی شرکت های دارویی از تامین به موقع واکسن می تواند باعث تمایل بازار به پول نقد شده و فشار فروش در بازار طلا را افزایش دهد.

یک استاد دانشگاه، متقاضیان ارز در ایران را در ۶ گروه مختلف، دسته‌بندی کرد. به گزارش سایت «ایبنا»، حسین صمصامی، اقتصاددان و استاد دانشگاه‌ عنوان کرد، دسته اول متقاضیان، افرادی هستند که به هر دلیلی در سامانه‌های رسمی که بانک مرکزی ارز می‌دهد، نمی‌توانند نیازشان را برآورده کنند و در نتیجه مجبور می‌شوند در بازار آزاد، ارز بخرند.
دسته دوم، قاچاقچیانی که می‌خواهند کالاهای قاچاق وارد کنند و به مقدار زیادی ارز نیاز دارند تا کالاهای خاص وارد کنند و نیاز خود را از بازار تامین می‌کنند. دسته سوم، سفته‌بازانی که برای کسب درآمد به خرید و فروش سفته و ارز می‌پردازند و به نوعی تجارت پول می‌کنند.

دسته چهارم، ارزهای مسافری؛ یعنی افرادی که می‌خواهند به مناطقی مثل دبی و امارات سفر کنند و نیازمند ارز هستند و وارد بازار می‌شوند. دسته پنجم، فرار سرمایه؛ یعنی افرادی که می‌خواهند زندگی خود را بفروشند و به خارج بروند که آنجا ویلا و آپارتمان بخرند و سرمایه‌شان را به این طریق از کشور خارج کنند که در سال ۹۷ و ۹۸ بانک مرکزی اعلام کرد که حدود ۳-۴ میلیارد دلار تنها از ایران در ترکیه سرمایه‌گذاری شده است.

دسته ششم، گروه‌های سازماندهی شده از سوی دشمنان که اینها سر بزنگاه‌ها در بازار دخالت کرده و با خریدهایی که انجام می‌دهند، قیمت ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

صمصامی در پاسخ به این سوال گفت: به این علت که اقتصاد ایران از یک طرف وابسته به درآمدهای نفتی است که البته اکنون با توجه به اتفاقاتی که افتاده سهم نفت بسیار کم شده است.

این استاد دانشگاه عنوان کرد، وابستگی کالاهای وارداتی به نرخ ارز در حالی که درآمدهای ارزی هم کم است، باعث گران شدن این کالاها می‌شود. او افزود: بیش از ۸۵ درصد واردات ما مواد اولیه، کالاهای واسطه‌ای و کالاهای سرمایه‌ای است که باعث می‌شود قیمت این کالاها افزایش یابد و وقتی قیمت کالایی که وابسته به ارز است بالا می‌رود، حتی قیمت کالاهایی که به‌صورت مستقیم وابسته به نرخ ارز نیستند، نیز خود به خود به سمت بالا تعدیل می‌شود.

چرا سیاست ارزپاشی در جامعه موفق نبوده است؟
این اقتصاددان در ادامه اظهار کرد: وقتی ما می‌گوییم ارزپاشی یعنی ما بازاری داریم به نام بازار ارز که در این بازار، قیمت ارز تعیین می‌شود و وقتی قیمت ارز در حال افزایش است، بانک مرکزی در این بازار ارز تزریق می‌کند و به عبارتی، عرضه ارز را افزایش می‌دهد تا قیمت را مهار ‌کند.

وی افزود: در اقتصاد ما، بازار ارز یک ویژگی بسیار اساسی و مهم دارد که به این ویژگی توجه نمی‌شود. یعنی وقتی ما از بازار حرف می‌زنیم، می‌گوییم بازار یک طرف عرضه و یک طرف تقاضا دارد. اما فراتر از این، اگر ما بخواهیم بازار را بشناسیم باید بازیگران بازار را بشناسیم.

صمصامی با طرح این پرسش که در طرف عرضه ارز، عرضه‌کنندگان ارز در این بازار چه کسانی هستند؟ خاطرنشان کرد: در این بازار افرادی هستند که باید ارز خود را به بانک مرکزی یا به سامانه نیما ارائه کرده و بفروشند چرا که طبق قانون و بخشنامه‌های بانک مرکزی تمام صادرکنندگان ارز خود را باید در سامانه نیما عرضه کنند، در حالی که در این میان تعداد زیادی ارز خود را به سامانه نیما نمی‌آورند و مستقیما به بازار آزاد عرضه می‌کنند.

وی یادآور شد: البته بانک مرکزی در سال‌های اخیر سعی کرده که نرخ ارز را در سامانه نیما و بازار آزاد یکی کند تا صادر‌کننده تشویق شود که ارز خود را بیاورد که به نظر من، این امر دارای نقاط ضعفی است. اگرچه ورود ارز امسال و پارسال تا حدودی بهتر شده است. این اقتصاددان درباره طرف عرضه بازار ارز اضافه کرد: وقتی صحبت از عرضه ارز در این سطح است، از یکسو بحث قاچاق مطرح می‌شود که سودجویان کالا قاچاق کرده و ارز خود را عرضه می‌کنند تا به فروش برسانند و از سوی دیگر، شاهد ارزهای خانگی و سفته‌بازان هستیم که این افراد ارزهای خود را نگه داشته‌اند تا هر زمان خواستند با سفته‌بازی، آن را به فروش برسانند.

عبدالناصر همتی از عرضه ۱۵۰ میلیون دلاری در سامانه نیما خبر داد. به گزارش روابط عمومی بانک‌مرکزی، رئیس‌کل این بانک ضمن اعلام این خبر که عرضه ارز در سامانه نیما روزانه به‌طور متوسط به بیش از ۱۵۰ میلیون دلار رسیده است، تصریح کرد: در جلسه ستاد اقتصادی دولت، وزیر محترم نفت گزارش خوبی از روند صادرات نفت و نیز فرآورده‌های نفتی ارائه کرد که در نوع خود، یک رکورد تلقی می‌شود.
رئیس شورای پول و اعتبار افزود: قبلا نیز گفته بودم با روند صادرات نفتی و غیرنفتی شاهد تعادل بیشتر بازار ارز و تقویت قدرت بازارساز خواهیم بود.

رئیس‌کل بانک‌مرکزی تا‌کید کرد: سامانه یکپارچه معاملات ارزی (نیما) درخصوص معاملات ارزی بین صادر‌کنندگان و واردکنندگان و بازار متشکل معاملات ارزی درخصوص معاملات اسکناس بسیار روان است.

همتی اعلام کرد: در هفته اخیر به‌طور متوسط روزانه بیش از ۱۵۰ میلیون دلار در سامانه نیما عرضه انجام گرفته است؛ هرچند وارد‌کنندگان محترم شاید در انتظار کاهش بیشتری در نرخ ارز، با احتیاط خرید می‌کنند.

دنیای‌اقتصاد : سه نقطه در بازار سکه اهمیت زیادی دارند؛ نقاطی که عبور از آنها می‌تواند به بازار، سیگنال افزایشی یا کاهشی قوی ارسال کند.
اعداد سرنوشت‌ساز در بازار سکه 
در دومین روز هفته، سکه از یکی از این نقاط عبور کرد و پس از آن با سرعت بیشتری به رشد خود ادامه داد. روز یکشنبه، فلز گرانبهای داخلی از نقطه ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی گذر کرد و با ۳۰۰هزار تومان رشد به محدوده ۱۰ میلیون و ۷۳۰ هزار تومان رسید. سکه در صورتی که بتواند از دومین نقطه حساس یعنی عدد ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان عبور کند، زمینه صعود آن به کانال ۱۱ میلیونی فراهم خواهد شد و بازار ممکن است با ورود تقاضای جدیدی مواجه شود. در مقابل، فلز گرانبهای داخلی برای اینکه بار دیگر در مسیر ریزش بلندمدت قرار بگیرد، نیاز دارد که از مرز ۱۰ میلیون تومانی پایین‌تر برود. هفته گذشته یک بار سکه وارد کانال ۹میلیون تومانی شد ولی پس از آن، به سرعت توانست خود را به کانال ۱۰ میلیون تومانی بازگرداند.

در شرایط کنونی، مرز ۱۰میلیونی نقطه‌ای است که انتظارات کاهشی را می‌تواند فعال کند و دو نقطه ۱۰ میلیون و ۵۰۰ و ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، برای افزایشی‌های بازار سکه از اهمیت زیادی برخوردارند.

دلیل رشد سکه چه بود؟
به گفته فعالان، عامل اصلی رشد قیمت سکه در روز دوم هفته، بالا رفتن قیمت دلار بود. روز یکشنبه، اسکناس آمریکایی نه‌تنها بالای مرز ۲۳ هزار تومانی باقی ماند، بلکه با پیشروی به نرخ ۲۳ هزار و ۶۵۰ تومان رسید که ۴۵۰ تومان بیشتر از روز اول هفته بود. به گفته فعالان، بازار پس از اینکه توانست کانال ۲۲هزار تومانی را حفظ کند، با رشد خریداران مواجه شد. در واقع عده‌ای از معامله‌گران تصور می‌کردند، دلار به کف قیمتی برخورد کرده است، در نتیجه با اطمینان بیشتری در موقعیت خرید قرار می‌گرفتند. افزون بر این، دیروز تقاضای حواله‌ای کمی رشد پیدا کرده بود و این مساله نیز در تغییر انتظارات معامله‌گران بازار داخلی اثر داشت. روز یکشنبه قیمت حواله درهم تا نزدیک ۶۶۰۰ تومان رشد کرد. در این سطح قیمتی ارزش دلار در بازار داخلی حتی می‌توانست به بالای ۲۴هزار تومان برود.

جدا از اثر افزایشی دلار بر بازار سکه، عامل دیگری نیز به فلز گرانبهای داخلی کمک کرد که به کانال ۱۱ میلیون تومانی نزدیک شود. به گفته برخی بازیگران باتجربه بازار، سکه‌بازان امیدوارند در هفته جاری، بهای اونس طلا در بازارهای جهانی افزایش پیدا کند. آنها با داشتن چنین انتظاری، خریدهای خود در روز یکشنبه را بالا بردند.

چند عامل دیگر نیز در تقویت انتظارات افزایشی بازیگران بازار سکه موثر بودند. به عنوان مثال، ارزش واقعی سکه در روز شنبه به بالای مرز ۱۰ میلیون تومانی صعود کرد. هفته قبل ارزش ذاتی سکه به کانال ۹ میلیون تومانی رفته و هراس بازیگران سکه از افت قیمت را بیشتر کرده بود. به این ترتیب، بالا آمدن ارزش ذاتی سکه در ابتدای هفته تاثیر زیادی در انتظارات معامله‌گران و افزایش خریدها در روز یکشنبه داشت. در کنار این، به گزارش اقتصاد نیوز، سکه در روز شنبه با احتیاط و آرامش به سوی نرخ‌های بالاتر آمد، امری که نشان می‌داد بازار هیجانی نیست و با استفاده از متغیرهای اثرگذاری چون صعود دلار، خود را در مسیر افزایشی قرار داد. هیجانی نبودن بازار سکه در ابتدای هفته نشان می‌داد که این فلز گرانبها می‌تواند به روند صعودی خود ادامه دهد. هیجانی نبودن بازار سکه، از بررسی حباب این بازار نیز مشخص بود. در ابتدای هفته، حباب سکه به محدوده ۳ درصدی رفت، حال آنکه در روز پنج‌شنبه فاصله ارزش ذاتی سکه با قیمت بازاری آن به نزدیک ۵ درصد می‌رسید. روز یکشنبه حباب سکه به محدوده ۴ درصدی نزدیک شد؛ ارزش ذاتی سکه در این روز حدود ۱۰ میلیون و ۳۵۰ هزارتومان بود. در صورتی که ارزش ذاتی سکه به بالای ۱۰ میلیون و۵۰۰ هزار تومان بازگردد، خریداران جدیدی وارد بازار فلز گرانبهای داخلی خواهند شد.

البته برای بازیگران بازار سکه، مرز ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی دلار نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. در صورتی که دلار بتواند به کانال ۲۴ هزار تومان برود، سکه به احتمال زیاد به راحتی وارد کانال ۱۱ میلیون تومان خواهد شد.

غنوش با سرمایه ۳۵۰میلیارد ریال، صورت‌های مالی ۹ ماهه  را به صورت حسابرسی نشده منتشر کرد و مبلغ ۸۸۴ میلیارد و ۹۰ میلیون ریال سود خالص کسب کرد و بر این اساس مبلغ ۲ هزار و ۵۲۶ ریال سود به ازای هر سهم خود اختصاص داد که نسبت به دوره مشابه در سال گذشته از افزایش ۵۷۹ درصدی برخوردار است.

سهم  در دوره ۹ ماهه سال گذشته سود هر سهم را مبلغ ۶ هزار و ۳۷۲ ریال و سود خالص را ۱۳۰ میلیارد و ۵۹ میلیون ریال قید کرده بود .

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *