بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) در گزارش شش ماهه سیاست پولی خود به کنگره تاکید کرد اگرچه اقتصاد این کشور در حال عبور از بحران کروناست، اما خطر ورشکستگی شرکت‌های کوچک و متوسط و همچنین شرکت‌های بزرگ را تهدید می‌کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز بانک مرکزی ایالات متحده در این گزارش نوشت: میزان وام کسب و کارها اکنون به اوج تاریخی خود نزدیک شده است. حتی اگر ارقام بزرگ مانده حساب‌های نقدی، نرخ بهره پایین و رشد مجدد اقتصادی مشکلات را در کوتاه‌مدت کاهش دهد، «خطرات ورشکستگی در شرکت‌های کوچک و متوسط و همچنین در شرکت‌های بزرگ همچنان قابل توجه است.»

اگرچه بانک‌ها و ترازنامه خانوارها همچنان در شرایط معقولی قرار دارند، اظهار نظر در مورد بدهی کسب و کارها این احتمال را برجسته می‌کند که بهبودی اقتصاد پس از همه‌گیری کرونا همچنان با مشکل مواجه باشد و شرکت‌ها نیز گرفتار پرداخت وام‌های متعدد گرفته شده برای سپری کردن یک سال تاریخی باشند.

دنیای اقتصاد : در دومین روز هفته، روند نزولی بازارها ادامه یافت؛ دلار به زیر کانال ۲۵ هزار تومانی رفت و سکه امامی به ابتدای مرز ۱۱ میلیون تومانی نزدیک‌تر شد. روز یکشنبه، اسکناس آمریکایی تا ساعت ۳ بعدازظهر، ۷۰۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۲۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسید. سکه تمام بهار آزادی در واکنش به افت دلار، ۳۲۰ هزار تومان افت قیمت را به ثبت رساند و روی قیمت ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی قرار گرفت. روز شنبه نیز سکه ۳۰۰ هزار تومان افت را تجربه کرده و دلار ۵۳۰ تومان از ارزش خود را از دست داده بود. به این ترتیب می‌توان گفت که در دو روز ابتدایی هفته، دلار بیش از هزار تومان افت قیمت را تجربه کرد و سکه امامی نیز بالای ۶۰۰ هزار تومان کاهش را رقم زد.
افت کانالی در بازار دلار 
دلایل افت قیمت دلار
به گفته فعالان، هراس معامله‌گران از لغو تحریم‌ها موجب شده است بیشتر در موقعیت فروش قرار بگیرند. روز گذشته برخی کانال‌های خبری معامله‌گران روی این موضوع مانور می‌دادند که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در اندیشه این است که با کاهش فشار تحریم‌های ایران، توافق هسته‌ای را احیا کند. اگر عامل افت قیمت دلار این گونه انتظارات سیاسی باشد، احتمال برگشت قیمت‌ها با تغییر نوع اخبار وجود دارد.  با این حال، عده‌ای از فعالان باور دارند، بازار به اخبار حساس نیست و عامل افت روزهای اخیر نیز سودگیری معامله‌گران از خریدهای پیشین بوده است. دلار در بهمن‌ماه رشد نزدیک به ۲۰درصد را تجربه کرد و از نگاه برخی فعالان، طبیعی بود که برخی از معامله‌گران اقدام به فروش و حفظ این سود کنند.

محدوده‌های حساس در بازار ارز
از نگاه تحلیلگران فنی،‌ دلار ظرفیت رشد به بالای ۲۶ هزار تومان را نداشت و با اشباع خرید در مرز ۲۶ هزار تومانی، با موج جدیدی از فروش‌ها مواجه شد. در شرایط کنونی تحلیلگران فنی باور دارند،‌ قیمت دلار در صورتی که زیر ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان باقی بماند، به سمت ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان ریزش خواهد کرد. در مقابل،‌ دلار برای افزایش دوباره در مرحله اول نیاز دارد که از محدوده ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومانی عبور کند. در صورتی که افت قیمت دلار ادامه پیدا کند، سکه نیز می‌تواند به سمت سطوح پایین‌تری حرکت کند. سکه در صورتی که زیر ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تثبیت شود، به سوی محدوده ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان حرکت خواهد کرد. از دست دادن محدوده ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی، سکه را در فاز ریزش بلندمدت قرار می‌دهد.

نقطه برگشت قیمت دلار
در حالی که در دو روز ابتدایی هفته، دلار بیش از هزار تومان از ارزش خود را از دست داده است، شماری از معامله‌گران باور دارند که طی روزهای آتی، شاخص ارزی بار دیگر در مسیر افزایشی قرار خواهد گرفت. عده‌ای باور دارند بازار از همین کانال ۲۴ هزار تومانی حرکت صعودی را آغاز خواهد کرد. گروه دیگری اعتقاد دارند، بازار از نقطه ۲۳هزار و ۸۰۰ تومانی با افزایش خریدها مواجه خواهد شد. محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی برای دلار اهمیت زیادی دارد.  به گفته فعالان، درصورتی‌که طی روزهای آتی گشایش اقتصادی خاصی رخ ندهد، معامله‌گران به سرعت بار دیگر خریدار خواهند شد. برخی از فعالان نیز اعتقاد دارند، نوسان‌گیران با جوسازی پیرامون خروج ایران از اجرای پروتکل الحاقی، تغییرات قیمتی دلار را بالا خواهند برد.  بازار ارز در دو ماه اخیر نوسانات زیادی را تجربه کرده است؛ بازارساز برای بازگرداندن آرامش به بازار نیاز دارد که یک کریدور قیمتی با سقف و کف مشخص را تعیین کند. این در حالی بود که در روز گذشته نوع قیمت‌گذاری صرافی‌های بانکی برای بازار عجیب بود. این صرافی‌ها در انتهای روز یکشنبه قیمت فروش دلار را ۲۴ هزار و ۲۵۴ تومان و ۸ریال اعلام کرده بودند. در گذشته قیمت صرافی‌ها سرراست‌تر بود.

دنیای اقتصاد : اوج‌گیری بی‌سابقه قیمت رمز ارزها سبب شده است تا صحبت درباره آنها به اکانت توییتری سرمایه‌گذاران بزرگ در دنیا نیز برسد؛ توییت‌هایی که خود نیز روی قیمت رمز ارزها تاثیر بالایی دارد. یکی از خبرسازترین این افراد ایلان ماسک رئیس شرکت تسلا است که در هفته‌های اخیر توییت‌های زیاد و خبرسازی در مورد بیت‌کوین و رمز ارزها کرده است؛ ماسک در موضع‌گیری‌های قبلی خود در ابتدا خبر از سرمایه‌گذاری ۵/ ۱ میلیارد دلاری شرکتش در بازار بیت‌کوین داده بود و پس از آن از این سرمایه‌گذاری نیز دفاع کرده بود.
سیگنال توییتری به رمزارزها
همچنین ماسک در یکی از توییت‌های اخیر خود نگهداری پول دیجیتال را بهتر از پول سنتی ارزیابی کرده بود. اما روز شنبه و پس از اینکه قیمت بیت‌کوین با رکوردشکنی جدید وارد کانال ۵۷ هزار دلاری شد توییتی زد که محتوای آن بر خلاف موضع‌گیری‌های اخیر ماسک درباره رمز ارزها بود. مدیرعامل شرکت تسلا همزمان با رکوردشکنی جدید بیت‌کوین در توییتی ادعا کرد که قیمت بیت‌کوین و اتریوم دو رمز ارز بزرگ جهان، بیشتر از مقدار واقعی ارزش آنهاست. ایلان ماسک که در ابتدای هفته گذشته سرمایه‌گذاری یک شرکت بورسی را در بازار رمز ارزها امری ماجراجویانه دانسته بود، در توییت خود افزوده است که پول وسیله‌ای است که فقط به ما کمک می‌کند از مشکلات تبادل اقتصادی دوری کنیم. همین سیگنال‌های توییتری روز شنبه سبب شده بود قیمت بیت‌کوین بیش از ۳ هزار دلار نوسان داشته باشد و تا سطوح پایینی کانال ۵۴ هزار دلاری نیز عقب نشینی کند.

فقدان پشتوانه نهادی در بازار رمزارزها
نکته قابل توجه درباره بازار بیت‌کوین و به طور کلی بازار رمز ارزها، نوسانات شدید قیمت آنها با انتشار یک توییت است؛ در حالی که این بازارها هیچ نهادی را به‌عنوان پشتوانه ارزش خود ندارد و با هر اظهار نظری توسط سرمایه‌گذاران بزرگ امکان جابه‌جایی شدید قیمتی را دارند. افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت بیت‌کوین در سال ۲۰۲۰ میلادی و همچنین ادامه روند صعودی آن در دو ماه اولیه سال جاری سبب شده است تا سرمایه‌گذاران بیشتری به این بازار علاقه‌مند شوند. با این وجود ریسک بالای این بازارها سبب شده در همین مدت گروهی از تحلیل‌گران و نهادها درباره این موضوع به سرمایه‌گذاران خرد هشدار دهند. در حقیقت به دلیل اینکه هیچ نهاد دولتی به‌عنوان پشتوانه و تضمین‌کننده این رمز ارزها وجود ندارد، امکان نوسان شدید قیمتی این پول‌ها حتی در یک روز وجود دارد. البته باید این موضوع را نیز در نظر داشت که فقدان پشتوانه نهادی برای این رمز ارزها در نظر برخی از تحلیلگران به‌عنوان مزیت نیز به حساب می‌آید. به‌عنوان مثال رمز ارزها بر خلاف پول‌های سنتی، دیگر با پدیده‌ای به‌عنوان تورم مواجه نخواهند شد زیرا هیچ نهادی اختیار چاپ بیش از حد آن را ندارد.

سقوط ۴۵ دلاری طلا
در حالی که رمز ارزها بهترین روزهای خود در طول عمر یک دهه‌ای خود را سپری می‌کنند، بازار طلا مدت‌هاست که در حال در جا زدن است و اخیرا نیز وارد روندی نزولی شده است. طلا در هفته‌ای که گذشت با سقوط ۴۵ دلاری که معادل بیش از ۲/ ۲ درصد قیمت هر اونس طلا بود، وارد محدوده‌ ۱۷۸۰ دلاری شد. سوالی که در حال حاضر ذهن بسیاری از معامله‌گران را به خود مشغول کرده است این است که طلا تا چه محدوده‌ای ریزش قیمتی خواهد داشت و روند صعودی بعدی طلا از کی آغاز خواهد داشت. مجموع نظرات تحلیلگران حکایت از آن دارد که میانه کانال ۱۷۰۰ دلاری موقعیت خرید مناسبی برای سرمایه‌گذاران به حساب می‌آید، با این وجود برخی از این تحلیلگران هشدار داده‌اند که احتمال سقوط بیشتر طلا در روزهای آتی نیز وجود دارد.

اقتصاد نیوز : طبق اعلام سازمان بورس عرضه اولیه نماد اپال در تاریخ ۶ اسفندماه انجام می شود.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  سازمان بورس و اوراق بهادار تهران در اطلاعیه ای اعلام کرد روز چهارشنبه مورخ ۹۹/۱۲/۰۶  تعداد یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون سهم معادل ۷ درصد از سهام “شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس” در نماد “اپال” به شیوه ثبت سفارش جهت کشف قیمت عرضه خواهد شد.

 حداکثر خرید سهام برای هر شخص حقیقی و حقوقی ۴۰۰سهم و قیمت هر سهم  از ۱۲،۰۰۰ ریال الی ۱۲،۵۰۰ ریال است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *