اقتصاد جهانی در حال نمایان‌کردن نشانه‌های تورمی خود است. بسته‌های حمایتی دولت‌ها از بنگاه‌ها با وجود خرج بالایی که روی دست دولت‌ها گذاشت، نتوانست به‌خوبی رونق را در بازارها به جریان بیندازد و نتیجه آن بدهی‌های بزرگ برای بانک‌‌های مرکزی شد. این اتفاقات در کنار بازگشایی مجدد بازارها و افزایش تقاضا در بازارهای خرد و کلان، می‌تواند به آزادسازی تورم منجر شود.
طلای جهانی نیز با ادامه روند صعودی ۶روزه خود در کنار افزایش شاخص دلار آمریکایی به ۵/ ۹۲واحد، در حال تثبیت قیمت خود در بالای کانال هزار و ۸۰۰دلاری است تا برای حرکت صعودی بعدی خود آماده شود. این حرکت در صورتی محقق خواهد شد که سیگنال‌های مدیران کمیته بازار باز فدرال در جلسه آخر این کمیته، بتواند آنها را امیدوار نگه‌دارد.

نگرانی بانکی‌ها از تورم
نتایج نظرسنجی بانک سرمایه‌گذاری سوئیسی UBS که روز چهارشنبه منتشر شد، نشان ‌داد تورم به یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های مدیران ذخایر بانک مرکزی تبدیل شده ‌است. تورم در کنار دورشدن پایان بحران کووید-۱۹ با گسترش ویروس کرونادلتا در اروپا و آسیا و افزایش میزان بدهی‌های بانک‌های مرکزی، نگرانی مدیران را دو چندان کرده‌است.

به گزارش رویترز، در نظرسنجی اخیر که میان مدیران ذخایر ۳۰ بانک مرکزی جهانی و مردم در ماه‌های آوریل و ژوئن برگزار شد، ترس از تورم و افزایش کنترل‌نشده بازده بلندمدت اوراق، در میان شرکت‌کنندگان به ۵۷درصد رسید. این در حالی است که ریسک تورم در نظرسنجی‌های سال گذشته به هیچ عنوان مطرح نشده بود. این اخطاری برای اقتصاد جهانی است. در این نظرسنجی، ۷۹درصد شرکت‌کنندگان، عدم بهبود اقتصادی با تمام‌نشدن پاندمی کرونا را نگرانی خود اعلام کردند و ۷۱درصد آنها از بدهی‌های دولت نگرانی داشتند. ماسیمیلیانو کاستلی، رئیس استراتژی و مشاوره UBS بازارهای حاکمیت جهانی، به رویترز گفت: «تورم در صدر جدول نگرانی‌های بانکداران مرکزی قرار دارد. اکثریت آنها انتظار افزایش تورم را دارند، اما ابرتورم دور از انتظار است. بنابراین به نظر می‌رسد به نوعی دیدگاه جامعه بانکداری، پیش‌بینی تورم فزاینده، اما موقتی است.»

پیش‌بینی‌ها نیز در مورد نرخ تورم نشان می‌دهد که بیش از دو سوم شرکت‌کنندگان انتظار دارند فدرال‌رزرو ایالات‌متحده نرخ بهره را در سال ۲۰۲۳ افزایش دهد، در حالی که ۳۰درصد انتظار دارند فدرال‌رزرو در سال ۲۰۲۲ این کار را انجام دهد. تقریبا ۴۰درصد پاسخ‌دهندگان انتظار دارند که ارزهای دیجیتالی دولتی توسط بانک‌های مرکزی طی سه سال آینده راه‌اندازی شود. این نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که تورم سال‌های آینده حتی در اقتصادهای بزرگ نیز دور از انتظار نخواهد بود و می‌تواند پیشرانی قوی برای بازارهای جهانی باشد. با افزایش انتظارات تورمی، سرمایه‌گذاران برای حرکت در کشتی تورمی، به‌دنبال سرمایه‌گذاری در بازارهای متفاوت خواهند بود که این می‌تواند موجب افزایش تقاضا شود. این در صورتی است که نرخ‌های بهره بانک‌های مرکزی سرمایه‌گذاران را به سپرده‌گذاری تشویق نکند.

چشم‌انتظاری طلا برای جلسه فدرال
طلای جهانی روز سه‌شنبه، نتوانست روند صعودی خود را حفظ کند و با نزول ۱۹دلاری طی دو ساعت به کانال هزار و ۷۹۰دلاری بازگشت. اما به طور کلی در پایان روز توانست با بازگشت به بالای کانال هزار و ۸۰۰دلاری سود ۳۳/ ۰درصدی را محقق کند. روز گذشته نیز فلز زرد با از سرگرفتن روند صعودی خود تا ساعت۱۷ توانست قیمت هزار  و ۸۰۸دلار را ببیند. اما ادامه این روند به اخبار منتشرشده از جلسه کمیته بازار باز فدرال‌رزرو که ساعت۶ به وقت گرینویچ برگزار شد، بستگی دارد که در روزهای آتی به آن پرداخته می‌شود. این جلسه می‌تواند سرنخ‌های بیشتری را از موضع سیاست‌های پولی فدرال مشخص کند. هان تان، تحلیلگر ارشد بازار در گروه اکسنیتی گفت: «صورتجلسه‌های کمیته بازار باز فدرال می‌تواند حرف اصلی را در مورد اینکه آیا طلای خالص می‌تواند کانال ۱۸۰۰دلاری را حفظ کند، بیان کند. تحلیل‌های فنی اخیر نشان می‌دهند که طلا می‌تواند به زیر میانگین متحرک ۱۰۰روزه در حدود هزار و ۷۹۰دلار بازگردد.»

 

در پنجمین روز هفته، جریان معاملاتی بازار ارز، شاهد تغییر وضعیت خریداران و فروشندگان بود. روز چهارشنبه، فروشندگان دست بالا را در بازار به دست آوردند و توانستند اسکناس آمریکایی را ۱۶۰ تومان کاهش دهند و به زیر مرز ۲۵ هزار تومانی ببرند. ساعت ۳بعدازظهر دیروز، دلار در محدوده ۲۴ هزار و ۹۸۰ تومان قرار گرفت که فاصله ۶/ ۰ درصدی با قیمت بسته شده روز سه‌شنبه داشت. روز سه‌شنبه دلار توانسته بود با ۱۳۰ تومان افزایش خود را به محدوده ۲۵ هزار و ۱۴۰ تومان برساند، ولی در پنجمین روز هفته، خریداران در موقعیت ضعیف‌تری نسبت به فروشندگان قرار گرفتند.

بخش زیادی از فعالان ارزی اعتقاد داشتند که عرضه مناسب بازارساز عامل مهمی بوده است که قیمت دلار را در مسیر کاهشی قرار داد. دیروز صرافی‌های بانکی با قیمت ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان اقدام به فروش ارز می‌کردند که ۲۰۰ تومان کمتر از روز سه‌شنبه بود.

برخی از فعالان باور دارند، مسوولان دولت دوازدهم تمایل ندارند که قیمت دلار در روزهای آخر کاری آنها، جهش تازه‌ای را تجربه کند و به همین دلیل، بازارساز ارزی را تشویق می‌کنند که سطح عرضه را بالا نگه دارد. در این میان، عده‌ای از معامله‌گران فنی باور دارند که بازارساز چاره‌ای ندارد و باید عرضه ارز را بالا ببرد.

از نگاه این دسته عبور دلار از محدوده ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان می‌تواند زمینه‌ساز ورود تقاضای جدیدی به بازار شود و برخی از معامله‌گران بلندمدت را نیز تشویق کند که در موقعیت خرید قرار بگیرند. در این شرایط، بازارساز تنها با تقویت سمت عرضه می‌تواند، بازار را از یک جهش دیگر محافظت کند. البته رسیدن اخبار مثبت به بازار نیز می‌تواند زمینه‌ساز تغییر انتظارات معامله‌گران ارزی شود. با این حال، در روزهای اخیر خبرهای مخابره شده به بازار بیشتر ذهنیت معامله‌گران را در جهت دشوارتر شدن احیای توافق هسته‌ای هدایت می‌کرد. به‌عنوان مثال، دو روز پیش وزارت امور خارجه بریتانیا عنوان کرد که ایران با افزایش تولید غنی‌سازی اورانیوم سرنوشت مذاکرات وین را تهدید می‌کند. با این حال، بخشی از معامله‌گران باور دارند که پیشروی ایران در زمینه هسته‌ای،‌ باعث می‌شود که امتیازهای بیشتری از کشورهای غربی گرفته شود. این دسته از معامله‌گران احساس می‌کنند که ایران و غرب در نهایت به توافق خواهند رسید و درگیری‌های کنونی بیشتر ناشی از تلاش برای امتیازگیری بیشتر است. چنین تصوراتی باعث شده است که در بازار ارز، بخش زیادی از معامله‌گران بلندمدت تمایلی به خرید و فروش دلار نداشته باشند. با این حال، در صورتی که این انتظارات دچار تغییر شود، می‌توان انتظار افزایش بیشتر قیمت دلار را داشت.

عامل دیگری که موجب شد در روز چهارشنبه میزان فروش‌های ارزی افزایش پیدا کند، عدم توان دلار برای شکست مقاومت ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان بود.

به گفته فعالان، نوسان‌گیران نتوانسته‌اند قیمت دلار را بالای محدوده ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومانی تثبیت کنند. این موضوع موجب شده است که به مرور، بخشی از معامله‌گران بازار از افزایش بیشتر قیمت دلار ناامید شوند و به دنبال آن، در موقعیت فروش قرار بگیرند.

اثر افت دلار بر سکه امامی

افت قیمت دلار در روز چهارشنبه موجب شد که فروشندگان در بازار سکه نیز دست بالاتر را به‌دست آورند. در پنجمین روز هفته، فلز گرانبهای داخلی ۶۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۰ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان رسید. به گفته بازیگران باتجربه بازار‌، افت قیمتی سکه از بعدازظهر روز سه‌شنبه و در معاملات پشت خطی شروع شد. افت شبانه سکه تحت‌تاثیر نزول بهای اونس طلا به زیر هزار و ۸۰۰ دلار بود. با این حال، روز چهارشنبه طلا توانست به بالای مرز یاد شده برگردد و تا ساعت ۳ بعدازظهر نیز آن را حفظ کند. همین مساله موجب شد که افت قیمت سکه در روز پنجم هفته محدودتر شود. کاهش قیمت سکه در روز چهارشنبه در شرایطی رخ داد که روز سه‌شنبه ۱۱۵ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کرده بود.

 

در حالی که برخی از استخراج‌کنندگان بزرگ بیت کوین به دلیل سخت‌گیری‌های نهادهای نظارتی چین کاملاً غیرفعال شده‌اند، ماینرهای فعال با افزایش ۵۰ درصدی درآمدشان در حال درو کردن مزایای کاهش شدید سختی شبکه هستند.

به گزارش کوین تلگراف، داده‌های تازه نشان می‌دهد که سختی استخراج بیت کوین شاهد بزرگ‌ترین سقوط تاریخ خود بوده و این مسئله باعث شده است که درآمد ماینرها افزایشی ناگهانی داشته باشد.

وب‌سایت بلاک چین داتکام (Blockchain.com)، که فعالیت‌های مرتبط با استخراج بیت کوین را رصد می‌کند، آماری را منتشر کرده که نشان می‌دهد درآمد روزانه ماینرهای بیت کوین بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.

صنعت استخراج بیت کوین در حال حاضر در یک وضعیت ناپایدار و منحصربه‌فرد قرار دارد؛ حدود نیمی از قدرت هش شبکه بیت کوین به خاطر جابه‌جایی ماینرهای بزرگ چینی فعلاً خاموش است و مشخص نیست که این ماینرها با چه سرعتی می‌توانند به شبکه بازگردند.

اما در همین حال، آن دسته از استخراج‌کنندگانی که از ممنوعیت‌های اعمال شده توسط دولت چین متأثر نشده‌اند، با ناپدید شدن نیمی از رقبای خود مواجه هستند؛ این مسئله باعث شده است تا بازدهی استخراج آنها به‌طور ناگهانی افزایش یابد.

با جمع‌آوری اطلاعات مربوط به چند هفته گذشته، اندازه تغییرات اکنون قابل مشاهده شده است. درآمد روزانه استخراج بیت کوین در تاریخ ۲ ژوئیه (۱۱ تیر)، یک روز پیش از تنظیم سختی شبکه، ۲۰.۷ میلیون دلار بوده است. اما یک روز پس از آن، این رقم به ۲۹.۳ میلیون دلار و در روز سه‌شنبه این هفته به ۳۱.۹ میلیون دلار رسید.

درآمد استخراج بیت کوین در ۴ روز ۵۰ درصد افزایش یافت
نمودار درآمد روزانه ماینرهای بیت کوین

شرکت تحلیلی گلاسنود (Glassnode) در راهنمای ویدیویی خبرنامه این هفته خود با عنوان «The Week On-chain»، گفت که همه این‌ها نتیجه یک «فرآیند بسیار جالب» است.

گلسنود گفته است:

ما یک فرآیند بسیار جالب داریم، تقریباً ۵۰ درصد از قدرت هش [شبکه بیت کوین] در حال حاضر غیرفعال است، هزینه‌های زیادی را به خاطر مسائل جا‌به‌جایی متحمل می‌شود و در واقع خاموش هستند. علاوه بر این، سخت‌افزارهایی را در اختیار دارند که در حال حاضر کار نمی‌کنند؛ و این در حالی است که ۵۰ درصد دیگر شاهد خارج شدن نیمی از رقبای خود از شبکه است.

گلسنود افزود:

در حالی که پروتکل [بیت کوین] همچنان به‌اندازه گذشته ارز تولید می‌کند، با افت سختی شبکه اکنون در شرایطی قرار گرفته‌ایم که نیمی از شبکه درآمد خود را دو برابر کرده و نیمه دیگر اساساً چیزی تولید نمی‌کند.

درآمد استخراج بیت کوین در ۴ روز ۵۰ درصد افزایش یافت
نمودار درآمد ماینرهای بیت کوین

اکنون سودآوری استخراج‌کنندگان فعال به سطوحی بازگشته است که هر واحد بیت کوین بین ۵۵,۰۰۰ تا ۶۰,۰۰۰ دلار معامله می‌شد.

پیامدهای این اتفاق تنها برای استخراج‌کنندگان محسوس نیست. شرکت گلاسنود می‌گوید که میانگین زمان لازم برای ایجاد هر بلاک در طی هفته گذشته به بالاترین سطح خود رسیده است. زمان ایجاد بلاک یا همان بلاک تایم (Block Time)، تنها دوره راه‌اندازی اولیه بیت کوین در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰، که این ارز دیجیتال هنوز قیمت دلاری مشخصی نداشت، بیشتر از مقدار فعلی بوده است.

درآمد استخراج بیت کوین در ۴ روز ۵۰ درصد افزایش یافت
نمودار تغییرات بلاک تایم بیت کوین

سایر معیارهای درون‌زنجیره‌ای نیز به همین شکل به دوگانگی بین گروه‌های مختلف استخراج‌کنندگان اشاره دارند.

به‌عنوان مثال، برخی از معیارها حاکی از آن است که چگونه بعضی از استخراج‌کنندگان در حال هزینه کردن از موجودی بیت کوین خود برای جابجایی مزارع استخراجشان هستند، این در حالی است که آن‌ها قادر به استخراج سکه‌های جدید و دریافت سهمی از پاداش و کارمزد شبکه نیستند.

در همین حال، باقی ماینرها نسبت به هزینه‌ای که می‌کنند در حال ذخیره بیت کوین‌هایی بیشتر به ازای هر بلاک هستند و این بخشی از روندی صعودی است که به‌رغم افت قیمت بیت کوین، که اکنون هم به بالای ۵۰ درصد رسیده، همچنان ادامه دارد.

 

خوزه لوئیس رامون، نماینده استان مندوزا در مجلس آرژانتین لایحه جدیدی را ارائه داده که در صورت تصویب، به کارگران اجازه می‌دهد تا حقوق خود را از طریق بیت کوین یا سایر ارزهای دیجیتال دریافت کنند. این نماینده مجلس آرژانتین مدعی است که این لایحه ضمن افزایش استقلال مالی، می‌تواند به حفظ قدرت خرید کارگران نیز کمک کند. بر اساس این طرح کارگران می‌توانند کل دستمزد خود یا بخشی از آن را با ارزهای دیجیتال دریافت کنند. گفتنی است که به دلیل آشفتگی شدید اقتصادی در آرژانتین، ارزهای دیجیتال در این کشور مانند سایر کشورهای منطقه با پذیرش گسترده‌ای مواجه شده است. ارز دیجیتال

 

داده‌های تازه نشان می‌دهد که میانگین قیمت گس در شبکه اتریوم به پایین‌ترین سطح خود از مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۹۸) رسیده است. در حال حاضر قیمت گس چیزی بین ۱۵ تا ۳۰ gewi است. هر gewi برابر با ۰.۰۰۰۰۰۰۰۰۱ اتر است و به هزینه یا کارمزدی اشاره دارد که برای تراکنش‌های شبکه اتریوم پرداخت می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهفروشگاهتماس با ما