اخبار روز

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در راستای نام‌گذاری امسال توسط رهبر انقلاب اسلامی، بسته اجرایی و عملیاتی در خصوص پشتیبانی از تولید و مانع‌زدایی تهیه خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از شاتا، سعید زرندی در اولین جلسه مدیران معاونت طرح و برنامه در سال ۱۴۰۰، گفت: بسته اجرایی پشتیبانی و مانع‌زدایی از تولید، در سه ضلع وزارت صنعت، معدن و تجارت، دستگاه‌های همکار و مرتبط با تولید و بخش ارکان حاکمیت در دو بخش پشتیبانی و مانع زدایی برنامه تدوین می‌شود.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: بخش اول که مرتبط با داخل وزارت صنعت، معدن و تجارت است در چهار بخش تفویض اختیارات وزارت‌خانه به استان‌ها و تشکل‌های خصوصی، حذف گلوگاه‌های داخلی، اصلاح رویه‌ها و حذف و اصلاح برخی از بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌هاست.

پیگیری حذف مقررات زائد در بخش تولید خواسته مهم بخش خصوصی

زرندی با بیان اینکه در فرآیند تدوین این بسته از بیش از ۸۰۰ نفر از فعالان صنعت، معدن و تجارت و صاحب‌نظران اقتصادی نظرخواهی در خصوص موضوعات مرتبط با تولید شده است، تصریح کرد: در این نظرخواهی مهم‌ترین موانع تولید، عدم ثبات اقتصاد کلان، تورم بالا، نبود نقدینگی مناسب، تحریم‌های خارجی و جذاب بودن بازارهای غیرمولد عنوان شده است؛ از دیدگاه این ۸۰۰ فعال عرصه تولید و صاحب‌نظر اقتصادی مهم‌ترین اولویت‌هایی که وزارت صنعت باید در سال جدید پیگیری کند شامل: پیگیری برای مقررات‌زدایی از بخش تولید، ارائه مشوق‌های سرمایه‌گذاری، جداسازی بخش تولید از بازرگانی و تفویض امور به تشکل‌ها است.

وی بانک‌ها، سازمان مالیات، سازمان تأمین اجتماعی را به عنوان مهمترین دستگاه‌های ذکر شده با بیشترین اثر بر روی فرآیند تولید معرفی کرد که نیازمند اصلاح و بازنگری در روابط با تولید را دارند.

معاون طرح و برنامه در ادامه افزود: در این نظرخواهی، عوامل داخلی وزارتخانه مورد پرسش قرار گرفته که مهم‌ترین موضوعات که نیازمند اصلاح می‌باشد را به ترتیب شامل: صدور مجوزهای صنعتی، موضوعات مرتبط با زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی و موضوعات مرتبط با واردات عنوان شده است.

ضرورت توجه همه ارکان نظام به حوزه سرمایه‌گذاری

زرندی با تاکید بر اینکه در این بسته مطالبه بخش تولید از سایر دستگاه‌ها به صورت شفاف بیان خواهد شد، اذعان کرد: موضوع سرمایه‌گذاری از اصلی‌ترین اولویت‌های کشور است که ما هم در سال جدید آن را به صورت جدی دنبال خواهیم کرد؛ آینده اشتغال، صادرات غیر نفتی، رشد تولید و … در گرو توسعه سرمایه گذاری است که باید به عنوان یک موضوع بسیار مهم در همه ارکان نظام مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: برای توسعه سرمایه‌گذاری شاید نیازمند تغییر در برخی قوانین باشیم چرا که در حال حاضر موانعی برای سازمان های توسعه ای، بانک ها و… برای ورود به سرمایه گذاری هستند.

توسعه سرمایه‌گذاری با استفاده از شرکت‌های برتر

معاون طرح و برنامه در بخش دیگر صحبت‌های خود، به دو مدل برای توسعه سرمایه‌گذاری اشاره کرد و گفت: مدل اول استفاده از بزرگان و شرکت‌های بزرگ و برتر کشور است که در حال مذاکره‌ با تک‌تک این شرکت‌ها هستیم تا آنها را وارد فاز سرمایه‌گذاری جدید در موضوعات اصلی تولید کشور کنیم؛ در ماه پایان سال با پنج شرکت بزرگ به تفاهم رسیدیم و برای جلب اعتماد و امنیت سرمایه‌گذاری پای این تفاهم‌نامه را نمایندگان همه ارکان حاکمیت امضا کردند تا سرمایه‌گذار با خیال راحت وارد عرصه سرمایه‌گذاری شود.

وی گفت: در سال جدید شرکت‌های بیشتری را برای ورود به عرصه سرمایه‌گذاری جدید تشویق می‌کنیم تا به هدف‌گذاری هزارهزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری جدید با کمک شرکت‌های بزرگ برسیم.

استفاده از شیوه‌های نوین برای جذب سرمایه‌های خرد

زرندی تأکید کرد: موضوع دوم که در سال جدید به صورت جدی در دستور کار قرار دارد، موضوع Crowdfunding یا همان جذب تامین سرمایه جمعی است؛ باید تلاش کنیم با کمک سازمان بورس، شیوه‌های نوینی برای جذب سرمایه‌های خرد مردم به سمت سرمایه‌گذاری در بخش تولید را به پیش ببریم و لازم است با زمینه‌سازی فرهنگی و اصلاح برخی رویه‌ها و مقررات زمینه را برای این موضوع فراهم کنیم.

اخبار روز

 

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در راستای سیاست واگذاری تصدی‌های دولت و واگذاری باقیمانده سهام دولت در شرکت‌های مختلف از جمله در شرکت‌های پالایشی، هپکو، سرمایه‌گذاری ملی، بیمه‌های البرز، امین، ایران‌خودرو  ایران ترانسفو مقرر شد جمعاً به مبلغ 165 هزار میلیارد ریال باقیمانده سهام دولت در این شرکت‌ها به صورت نقد و اقساط به بانک‌های حاضر در بورس به نام بانک تجارت، صادرات و ملت واگذار شود.

در این زمینه رضا دولت‌آبادی مدیرعامل بانک تجارت در نامه‌ای روشن‌قلب رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس و اوراق بهادار  نوشت؛ در راستای اجرای مصوبه دولت در تاریخ 10 دی‌ماه 99 در ارتباط با واگذاری باقیمانده سهام دولت در شرکت‌های مشمول واگذاری به بانک‌ها در مجموع معادل 165 هزار میلیارد ریال سهام در ازای پرداخت 55 هزار میلیارد ریال به صورت نقد و 110 هزار میلیارد ریال بابت تأدیه بدهی دولت به بانک تجارت منتقل شد.

اخبار روز

 

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در راستای سیاست دولت برای واگذاری باقیمانده سهام دولت در شرکت‌های مختلف از جمله پالایشی،‌بیمه‌ای هپکو، ایران ترانسفو و ایران خودرو به سه بانک حاضر در بورس شامل بانک‌های تجارت، صادارت و ملت؛ سیدکاظم چاووشی مدیر امور مالی بانک ملت در نامه‌ای به روشن قلب رئیس اداره نظارت بر ناظران گروه مالی و خدمات سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد تحصیل سهام متعلق به دولت در تعدادی از شرکت‌های پذیرفته شده در بورس شفاف‌سازی کرد.

اخبار روز

 

 

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه(سنا)، بررسی وضعیت بازار سرمایه در  سال ۱۳۹۹ حکایت از رکوردشکنی شاخص بورس، حجم و ارزش معاملات بالا و قابل توجه بازار سهام دارد. در این میان عرضه های اولیه صورت گرفته در بازار نیز رکوردشکن ظاهر شدند. به طوریکه نه تنها از لحاظ تعدادی، شاهد ورود شرکت های بیشتری به بازار سهام بودیم، بلکه از لحاظ مشارکت و بازدهی اولیه نیز عملکردی قابل توجه در این عرضه ها صورت گرفت.

به این ترتیب در سال گذشته ۲۶ شرکت شاهد عرضه اولیه سهام خود در بازار سهام بودند که از این تعداد، ۱۶ شرکت در فرابورس ایران و ۱۰ شرکت به بورس تهران راه یافتند.

عرضه‌های اولیه در سال ۹۹، با عرضه سهام شرکت سرمایه گذاری صبا تامین در نماد معاملاتی «صبا» در فرابورس ایران آغاز شد و تا تاریخ ۶ اسفندماه با عرضه شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس در نماد معاملاتی «اپال» ادامه داشت. این در حالی است که، سرمایه گذاری مدیریت سرمایه مدار با نماد «مدار» و ریل پرداز نو آفرین در نماد «حآفرین»، نیز قرار بود رتبه آخرین عرضه‌های اولیه در سال ۹۹ را به خود اختصاص دهند، که این عرضه ها لغو و به زمان دیگری موکول شد.

نگاهی به فهرست ۲۶شرکت وارد شده به بازار سهام در سال ۹۹ نشان از آن دارد که قرعه نخستین عرضه اولیه به نام «صبا» زده شد و این نماد در ۲۰فرودین ماه به فرابورس ایران وارد شد.

همچنین بازدهی اولیه ۱۱۹درصدی را به خود اختصاص داد. یک هفته بعد یعنی دقیقا ۲۷ فرودین ماه، یکی از بزرگترین عرضه های اولیه بازار سرمایه با ورود سهام شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی یا همان «شستا» به بورس تهران رقم خورد. این عرضه نیز ۸۹درصد بازدهی اولیه را نصیب سهامداران کرد.

اردیبهشت ماه نیز با ورود سهام دو شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان و شرکت مجتمع صنایع لاستیک یزد به فرابورس ایران رقم خورد. شرکت پلیمر آریاساسول نیز تنها عرضه اولیه خردادماه در فرابورس بود. این در حالی است که تیرماه با چهار عرضه اولیه همراه شد؛ شرکت سرمایه گذاری پویا و رایان هم افزا راهی فرابورس شدند و سهام شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین و لیزینگ پارسیان نیز در بورس تهران عرضه شد. در این میان «وپویا» با ثبت بازدهی اولیه ۳۲۶درصدی، عملکردی درخشان از خود برجای گذاشت.

تولید نیروی برق آبادان، صنعتی زر ماکارون، توسعه مسیر برق گیلان، شرکت پتروشیمی ارومیه، تامین سرمایه امین، شرکت کشاورزی و دامپروری ملارد شیر، بهساز کاشانه تهران و شرکت تهیه توزیع غذای دنا آفرین فدک نیز ۸شرکتی بودند که در مردادماه وارد بازار سهام شدند. در این میان نماد معاملاتی «گدنا» بازدهی اولیه خیره کننده ۶۹۲درصدی را به خود اختصاص داد و توانست عنوان برترین نماد در اعطای بازدهی به سهامداران شناخته شود.

همچنین شهریورماه بازار سهام با عرضه اولیه سهام شرکت برق و انرژی پیوند گستر پارس، توسعه و عمران امید و سرمایه گذاری گروه مالی سپهر صادرات به پایان رسید و کارنامه درخشانی از عرضه های اولیه در تابستان ۹۹ ثبت شد.

این در حالی است که نیمه دوم سال ۹۹، رونق چندانی در عرضه های اولیه مشاهده نشد و تنها ۶ شرکت صنایع چوب خزر کاسپین، شرکت سرمایه گذاری کوثر بهمن، شرکت پتروشیمی بوعلی سینا، شرکت سپیدار سیستم آسیا، زغال سنگ پرورده طبس و در نهایت شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس وارد بازار شدند که از این تعداد، تنها ۲ نماد در بورس تهران عرضه شدند.

از آنجا که عرضه‌های اولیه سهام شرکت‌ها در بازار سرمایه یکی از راه‌های به جریان انداختن درست این نقدینگی است که با انجام این عرضه‌ها هم از افزایش بی‌دلیل قیمت سهام برخی شرکت‌ها جلوگیری می‌کند، هم تامین مالی بنگاه‌های مختلف را به همراه دارد و همچین شاهد تعمیق بیشتر بازار سرمایه خواهیم بود. امید است روند مزبور در سال ۱۴۰۰ با شدت بیشترین دنبال شود.

اخبار روز

 

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در راستای واگذاری باقیمانده سهام دولت در شرکت‌های دولتی قابل واگذاری مقرر شده است، باقیمانده سهام دولت در چند شرکت جمعاً به ارزش 180 هزار میلیارد ریال به صورت یک سوم نقد و مابقی ارزش آن بابت تسویه بخشی از مطالبات از دولت طی چهار مرحله به بانک صادرات انتقال یابد.

در این زمینه احمد فاضلی معاون مالی بانک صادرات در نامه‌ای به روشن‌قلب رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه مالی سازمان بورس و اوراق بهادار نوشت: پیروی موافقت هیأت دولت با واگذاری بخشی از باقیمانده سهام دولت در تعدادی از شرکت‌ها مقرر شد بخشی از سهام شرکت‌های پالایش نفت تهران، پالایش نفت تبریز، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، سرمایه‌گذاری ملی ایران، تولید تجهیزات سنگین هپکو، ایران ترانسفو، بیمه البرز، بیمه اتکایی امین و ایران خودرو جمعاً به ارزش 180 هزار میلیارد ریال به بانک صادرات واگذار شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *