عشقی‌نژاد: حضور پرقدرت مردم در بازار سرمایه این ظرفیت را ایجاد می‌کند تا با دلسوزی نمایندگان محترم قوانین تنش آفرین برای بازار اصلاح شود.

به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، نائب رییس هیات مدیره شرکت بورس تهران با بیان مطلب بالا اظهار کرد: همه ما براین موضوع تاکید داریم قطعا حل مشکلات فعلی از طریق همدلی و همکاری دولت، مجلس و فعالان بازار میسر خواهد شد و نمونه آن را در بحث فولاد و نرخ‌گذاری دستوری دیدیم.

وی افزود: در مورد فولاد البته موارد قانونی هم کمک می‌کند چرا که با استناد به ماده ۱۸ نهادهای مالی موضوع به  روال سابق برخواهد گشت.

عشقی نژاد گفت: سال ۹۹  سال تاریخی برای بورس بوده نه از نظر بازدهی بلکه این سال پایه‌گذار و منشا اتفاقات مهمی در بازار سال‌های آتی خواهد شد. حضور پرقدرت مردم در  بازار سرمایه این ظرفیت را ایجاد می‌کند تا با دلسوزی نمایندگان محترم مجلس، قوانین تنش‌آفرین برای بازار اصلاح شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ایران در پیامی ضمن قدردانی از حامیان کشف قیمت مبتنی بر رقابت آزاد در بورس کالا تأکید کرد: بورس، نهاد اصلی ایجاد و حفظ تعادل در اقتصاد ایران و به تعبیری، دماسنج اقتصاد کشور است که تحولات آن متأثر از متغیرهای متعدد برون و درون بورسی است و کارکرد بهینه آن به اراده ملی و هم‌افزایی و هماهنگی همه نهادها و دستگاه‌های ذینفع و مرتبط، بستگی دارد و رخدادهای اخیر، امیدها به تقویت چنین فضایی را ارتقا داده است.

متن پیام دکتر حسن قالیباف اصل به این شرح است:

بورس ایران، روزهای تلخ و شیرین بسیاری را در حافظه تاریخی ثبت کرده و گردنه‌های بسیاری را با موفقیت پشت سر گذاشته است. به گواه تجربه، کامیابی‌های بورس، هرگاه، هم‌افزایی ملی و همگامی مردم، کارشناسان و مسئولان، ایجاد شده، برگه زرینی به کارنامه بورس افزوده شده است.

 طی روزهای اخیر نیز شاهد یکی دیگر از مصادیق این هم‌افزایی ملی بودیم. ریاست‌جمهور محترم که همواره پشتیبان بازار سرمایه بوده‌اند، مجدداً، بر ضرورت پرهیز از مداخلات غیر کارشناسی در بورس تأکید کردند و معاون اول رئیس‌جمهور هم به‌عنوان یکی از حامیان بورس، تصمیمات شورای عالی بورس را برای دولت معتبر دانستند و سایر اعضای کابینه نیز هر یک، به سهم خود کوشیدند در کلام و اجرا، همیار بازار سرمایه باشند. نمایندگان محترم مجلس هم به‌نوبه خود، عزم جزمشان برای استمرار قانون‌مداری در بازار سرمایه با هدف صیانت از منافع میلیون‌ها سهامدار را اثبات کردند و هم‌زمان، سهامداران و فعالان بازار نیز همانند گذشته، مطالبه جدی‌شان در زمینه تقویت سازوکارهای رقابت منصفانه، کارآ و شفاف در بورس را پیگیری کردند.

از سوی دیگر، کارشناسان مستقل نیز در تداوم حمایت مکررشان از اصل شفافیت معاملات و ضرورت کشف قیمت با عرضه و تقاضای رقابتی، حضوری فعال و مؤثر داشتند و رسانه‌ها هم با اطلاع‌رسانی‌های  دقیق و تولیدمحتواهای حرفه‌ای، رسالت خود برای دفاع از منافع سهامداران و تولیدکنندگان بورسی را به نحو شایسته انجام دادند.

بورس ، به‌عنوان رکن اصلی بازار سرمایه، نهاد اصلی ایجاد و حفظ تعادل در اقتصاد ایران و به تعبیری، دماسنج اقتصاد کشور است که تحولات آن متأثر از متغیرهای متعدد برون و درون بورسی است و کارکرد بهینه آن به اراده ملی و هم‌افزایی و هماهنگی همه نهادها و دستگاه‌های ذینفع و مرتبط، بستگی دارد و رخدادهای اخیر، امید به تقویت بورس و رفع چالش‌های بورسی را ارتقا داده است. همسو با ارزیابی کارشناسان و ناظران مستقل، تأکید داریم با همه دشواری‌های کنونی، هنوز هم بورس، مناسب‌ترین و سالم‌ترین بازار برای جذب سرمایه‌های خرد و کلان و بازدهی منطقی به صاحبان این سرمایه‌ها است و یگانه ابزار کارآمد برای تأمین منابع مالی بنگاه‌های دولتی، عمومی و خصوصی محسوب می‌شود و به‌یقین، در ایفای نقش مؤثر خود، به‌عنوان موتور محرک اقتصاد کشور، سیر صعودی خواهد داشت.

اینجانب، به‌عنوان رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ایران، به سهم خود، قدردان و سپاسگزار حمایت‌های گرانسنگ و ارزشمند از بورس هستم و امیدوارم با تکیه‌بر این هم‌افزایی ملی و تلاش مضاعف مدیران قانونمند بورسی، بتوانیم زمینه ارتقای بیش‌ازپیش، جایگاه و اهمیت این بازار و مهار چالش‌های موجود آن را فراهم کنیم. در همین چارچوب، مقامات بورسی نیز همانند همیشه، برای شنیدن رهنمودها ، انتقادهای سازنده و پیشنهادهای کارشناسی گره‌گشا، گوش‌های شنوا و آمادگی تعامل حداکثری خواهند داشت .

شرکت فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش با سرمایه 300 میلیارد تومانی، صورت های مالی تلفیقی حسابرسی شده نیمه نخست سال جاری را منتشر کرد.

براین اساس، “افق” دراین مدت 10693 ریال سود برای هر سهم محقق کرد در حالی که در گزارش حسابرسی نشده این رقم 9800 ریال اعلام شده بود. همچنین سود تلفیقی هر سهم نیز 3544 ریال اعلام شد که 118 درصد در مقایسه با دوره مشابه قبل افزایش داشته است.

درآمدهای عملیاتی تلفیقی در این دوره بالغ بر 6.3 هزار میلیارد تومان و سود خالص 1.06 هزار میلیارد تومان با رشد 68 و 554 درصدی نسبت به مدت مشابه قبل محقق شده است.

سارا اصغری : صنعت مس یکی از ارزآورترین صنایع کشور به‌شمار می‌رود، از این‌رو توسعه و سرمایه‌گذاری در این صنعت، امری ضروری است که نیازمند توجه بیشتر است. صنعت مس ایران طی چند سال گذشته همواره سهم دو میلیارد دلاری در صادرات کشور داشته، این در حالی است که مسوولان شرکت ملی صنایع مس ایران معتقد هستند که با طرح‌های توسعه‌ای و نگاه خاص به این صنعت، می‌توان ارزآوری این شرکت را به ۱۰ میلیارد دلار نیز رساند.
 ارزآوری 10میلیارد دلاری صنعت مس
 ۲۰ درصد ارزش بورس در اختیار شرکت‌های معدنی
معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران به تازگی در میزگرد «توسعه پایدار صنعت مس ایران؛ فرصت‌های غیرقابل‌انکار و چالش‌ها» در سومین همایش «چشم‌انداز صنایع فلزات غیرآهنی ایران و فناوری‌های وابسته با نگاهی به تولید و بازار» عنوان کرد: ایران با دارا بودن بیش از ۵۷ میلیارد تن ذخایر معدنی متفاوت (بدون احتساب نفت و گ‍از طبیعی) دوازدهمین کشور بزرگ معدنی جهان به شمار می‌رود.

به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، بهروز رحمتی خاطرنشان کرد: عملیات اکتشافی انجام ‌شده در ایران، وجود ۶۰ نوع ماده معدنی مختلف را در سطح کشور به اثبات رسانده و ۱۴ نوع ماده معدنی دیگر نیز در حال اکتشاف است. از این‌جهت در کمتر کشوری، چنین تنوع مواد معدنی وجود دارد.

وی با بیان این موضوع که براساس بررسی‌های انجام‌شده، ایران روی یک کمربند مهم معدنی قرار گرفته که حداقل در ۱۰ نوع ماده معدنی به‌عنوان یکی از غنی‌ترین کشورها شناخته‌ شده است، تصریح کرد: با این‌ حال، در حال حاضر تنها ۷درصد ذخایر معدنی کشور اکتشاف و استخراج می‌شود و هنوز روی ۹۳درصد از منابع قابل استخراج فعالیت اکتشافی قابل‌توجهی انجام نشده است.

رحمتی با اشاره به موقعیت تاثیرگذار تولیدات معدنی در اقتصاد کشور اظهار کرد: ۲۰ درصد از ارزش بورس به‌ غیر از نفت و گاز در اختیار شرکت‌های معدنی قرار دارد.

معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران با مهم خواندن موقعیت استراتژیک صنعت مس در دنیا بیان کرد: در میان منابع معدنی، مس با تولید جهانی حدود ۵/ ۲۳ میلیون تن در سال ۲۰۱۹ میلادی، پس از فولاد و آلومینیوم، سومین فلز استراتژیک و پرمصرف دنیا محسوب می‌شود.

 سه پارامتر مهم برای سرمایه‌گذاری در صنعت مس
رحمتی در ادامه خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ شاهد افزایش میزان ذخایر زمین‌شناسی مس در ایران بودیم به‌گونه‌ای ‌که در نتیجه اقدامات اکتشافی در سال گذشته ۵۲۹ میلیون تن به ذخایر مس کشور افزوده شد. در حال حاضر ایران با دارا بودن حدود ۳۶ میلیون تن ذخایر مس محتوی، رتبه هفتم دنیا را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان این‌ موضوع که در دنیا عموما از مس با عنوان اقتصادی‌ترین صنعت فلزات پایه نام می‌برند، اظهار کرد: ظرفیت‌های معدنی کشور، اقتصادی بودن فرآیند براساس اقتصاد آزاد بین‌الملل و امکان تامین مالی اقتصادی طرح‌های توسعه‌ای، سه پارامتر مهم برای سرمایه‌گذاری در صنعت مس است.

معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه خاطرنشان کرد: با بررسی و مقایسه سه پارامتر مذکور برای فلزات مس، آلومینیم، سرب، روی و… می‌توان این‌گونه نتیجه‌گیری کرد که صنعت مس از بیشترین مزیت جهت سرمایه‌گذاری و توسعه در کشور برخوردار است و تقریبا بیشترین شرایط لازم و کافی همچون ذخایر معدنی، اقتصادی بودن فرآیند براساس اقتصاد آزاد بین‌الملل و امکان تامین مالی بخشی از CAPEX مورد نیاز برای توسعه حتی از محل سود داخلی شرکت برای توسعه صنعت مس کشور فراهم است و با حسن تدبیر بیشتر امکان خلق فرصت‌های غیرقابل‌انکار و افزایش چند برابری ظرفیت تولید وجود دارد.

رحمتی با بیان این‌ موضوع که پروژه فاز ۲ تغلیظ سونگون نمونه بارز تولید ثروت و ارزش‌آفرینی در کشور است، بیان کرد: این پروژه تنها در عرض دو سال میزان سرمایه‌گذاری انجام‌ گرفته را برگردانده و در سال‌های بعد، با اندک هزینه عملیاتی، سود کلانی را متوجه کشور می‌کند. وی با اعلام اینکه پروژه‌های مس بهترین و ایده‌آل‌ترین گزینه سرمایه‌گذاری در کشور به‌شمار می‌روند، عنوان کرد: این سرمایه‌گذاری علاوه بر بازگشت اصل سرمایه در کمترین زمان ممکن و سودهای متعاقب آن، مباحث اشتغال‌زایی را رفع می‌کند و با اقداماتی که شرکت‌ها در راستای مسوولیت‌های اجتماعی در کشور انجام می‌دهند، کمک شایانی به کشور و مدیران می‌کند، زیرا صنعت مس می‌تواند در بدترین شرایط و باوجود تمامی مشکلات همچون شرایط نامناسب بین‌المللی سودآوری خوبی به همراه داشته باشد.

 فلزی که جایگزین ندارد
معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران تاکید کرد: مطمئن باشید مس جایگزینی نداشته و نخواهد داشت، مگر اینکه فلز جدیدی کشف شود.

رحمتی افزود: از ابتدای سال‌جاری تا به امروز با ۷۶ هزار متر حفاری اکتشافی رکورد فعالیت‌های اکتشافی طی ۷ سال اخیر شکسته شده است.  وی همچنین با اشاره به فعالیت‌های در دست اجرا و برنامه‌ریزی‌شده در راستای استراتژی نوین اکتشافات شرکت مس عنوان کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی در دوره ۵‌ساله آینده، راه‌اندازی پایگاه داده‌های اکتشافی ۹ Fusion برای نخستین‌بار در سطح کشور با قابلیت اعتبارسنجی و کنترل داده‌های اکتشافی و ایجاد بانک‌های اطلاعاتی لاگ، آنالیز و … از جمله مهم‌ترین اقدامات در دست اجرای شرکت ملی مس در حوزه اکتشافات به‌شمار می‌روند.

چالش‌های پیش‌روی صنعت مس
معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه سخنان خود به چالش‌های پیش‌روی این صنعت پرداخت و عنوان کرد: تحریم‌ها تنها ۱۰درصد توانسته‌اند برای ما چالش ایجاد کنند، این در حالی است که ۹۰ درصد چالش‌های ایجادشده در کشور خودتحریمی هستند. برای نمونه حقوق و عوارض معدنی دولتی در تمام دنیا به صورت میانگین ۴ درصد است، در ایران هم‌حدود ۴ درصد بود اما یکباره در سال ۹۷ به ۱۲ درصد رسید، به عبارت دیگر، سه بار بیشتر از قبل از معدنکاران حقوق و عوارض معدنی دریافت می‌کنند.

رحمتی ادامه داد: کشوری که ۲۸۰هزار تن مس تولید می‌کند و کل مصرف کشور کمتر از ۱۴۰ هزار تن است و بیش از ۵۰ درصد مازاد تولید دارد، باید این میزان مازاد تولید خود را چه کند؟ کشوری که سال گذشته نزدیک ۲۰۰ هزار تن روی تولید کرده و کل مصرف واقعی روی ایران کمتر از ۵۰ هزار تن است، باید ۱۵۰ هزار تن مازاد روی را چه کند؟

وی با بیان اینکه شرکت ملی صنایع مس ایران، تنها دارنده کارخانه ذوب در ایران است، خاطرنشان کرد:  از این رو نمی‌توانیم بپذیریم دولت نسبت به صنعت مس دلسوزتر از شرکت ملی مس ایران است که برای آن تعرفه‌های بالای صادراتی کنسانتره تعریف می‌کند.  

وی با تاکید براینکه چالش شرکت‌های کوچک بخش‌خصوصی زمانی آغاز می‌شود که در مسیر سودآوری قرار می‌گیرند، عنوان کرد: متصدیان با تصمیم‌های خلق‌الساعه مانع و سد در برابر این مسیر ایجاد می‌کنند؛ یا با ایجاد محدودیت‌هایی در عرضه در بورس کالا، فرآیند شفاف این بازار را از بین می‌برند و پرسش این است که مکانیزم‌های شفاف چه مشکلاتی دارند که باید مجبور شویم که به دستورالعمل‌های دستوری روی بیاوریم.

 بازتعریف مفهوم خام‌فروشی
معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران همچنین به موضوع خام‌فروشی اشاره کرد و گفت: در ادبیات بین‌المللی واژه با عنوان خام‌فروشی معنایی ندارد. هر کس محصولی که برای جامعه ایجاد درآمد می‌کند و بیشترین حاشیه سود را داشته باشد، باید آن محصول فروخته شود. برای نمونه استرالیا که کشور ضعیفی نیز نیست، سالانه چند صد تن صادرات سنگ آهن یا کنسانتره دارد. آیا این کشور به صادرات خود آگاهی ندارد؟ پس اجازه دهیم که خود صنایع تصمیم‌گیری کنند و اگر تصمیم‌هایی از سوی قوای مقننه یا مجریه انجام می‌شود، حداقل با حضور خود صاحبان آن صنایع باشد.

رحمتی در ادامه یادآور شد: در دنیا حقوق و عوارض معدنی برای مس ۴ درصد، طلا ۷/ ۳ درصد، سنگ آهن ۴ درصد و زغال‌سنگ نیز ۴ درصد در نظر گرفته شده است. این موضوع که در ایران این عوارض از ۴ درصد، ۱۲ درصد شود، به هیچ عنوان قابل دفاع نیست، در حالی که این ۴ درصد را نیز باید کاهش داد و در مقابل از شرکت ملی مس خواسته شود که تمام سود خود را صرف افزایش سرمایه و طرح‌های توسعه‌ای کند و ظرفیت تولید خود را دوبرابر یا سه برابر کند که هم به اشتغال‌زایی کمک خواهد شد و هم با طرح‌های توسعه‌ای سبب ارزآوری می‌شود و به سودآوری صاحبان صنایع و GDP کشور کمک کند. در کجای دنیا دولت بهتر از بخش‌خصوصی یا بنگاه‌های بزرگ می‌تواند برای آنها تصمیم‌گیری کنند؟ در سال ۱۳۹۸ و در بدترین شرایط تحریم‌ها که دولت نیاز به ارز بیشتری دارد، تصمیم‌هایی می‌گیرد که نمی‌دانم تا چه اندازه در راستای منافع ملی است.

 پیشنهادهایی در راستای توسعه متوازن
معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران در پایان توصیه‌هایی در راستای توسعه متوازن صنعت مس عنوان کرد و یادآور شد: باید در صنت مس نگرش توسعه توازن و پایدار ایجاد کرد و در این راستا به ظرفیت‌سازی یک میلیون تنی مس محتوا دست یافت. تولید یک میلیون تنی و ارزآوری ۱۰ میلیارد دلاری در صنعت مس محقق‌شدنی است، این در حالی است که به مدت ۱۵ سال در حد ارزآوری دو میلیارد دلار باقی مانده‌ایم. در این راستا می‌توان معادن کوچک و متوسط را  احیا کرد که می‌تواند به صنعت مس کشور کمک کند. بازیافت مس نیز حوزه‌ای است که به صورت کلی مغفول مانده  و در این حوزه هم سرمایه‌گذاران و هم شرکت ملی مس می‌تواند سرمایه‌گذاری کند. همچنین در حوزه‌های طلا، نقره، عناصر گروه پلاتین و مولیبدن و اسیدسولفوریک و به‌ویژه اسیدفسفریک و کود شیمیایی فسفاته که امروزه یکی از بحران‌های کشور است، می‌توان سرمایه‌گذاری انجام داد. رحمتی افزود: قابل یادآوری است که نرخ ارز برای واردات کود شیمیایی فسفاته، ارز ۴۲۰۰ تومانی بود که از چند ماه قبل حذف شده و ارز نیمایی به آن تعلق گرفت و این موضوع سبب شد که قیمت کود شیمیایی به ۷ برابر برسد و دود این قضیه به چشمان کشاورزانی خواهد رفت که جزو مظلوم‌ترین افراد جامعه هستند؛ این در حالی است که صنعت مس حداقل می‌تواند دل ۳۰ میلیون کشاورز و ۵۰ میلیون سهامدار خود را شاد ک

مدیرعامل بورس تهران، تامین منابع مالی دولت از بازار سرمایه را مستلزم حفظ ثبات این بازار دانست.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) ، علی صحرایی در دیدار اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس از بورس تهران ضمن ارائه گزارشی آماری، ارزش فعلی بورس تهران را ۵۲ هزار هزار میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: این رقم در مقایسه با سال قبل رشد قابل توجهی داشته است .
 وی پیشنهاد داد، برای ارتقای جایگاه بازارسرمایه در سازو کار تصمیم گیری اقتصادی کشور زمینه حضور منظم رییس سازمان بورس به عنوان نماینده بازارسرمایه در هیات دولت و شورای پول و اعتبار فراهم شود .
مدیرعامل بورس تهران افزود: این موضوع، در صورت تحقق به درک مناسب تر سیاست گذاران کشوری از تاثیرات تصمیمات خود بر بازارسرمایه و  آشنایی بیشتر از ظرفیت های این بازار در کمک به اقتصاد ملی کمک خواهد کرد .
وی با اشاره به ضرورت همسویی سیاست های پولی با انسجام و ثبات بازارسرمایه گفت: در شرایط کنونی ، هرگونه افزایش سود بانکی سبب خروج نقدینگی از بازارسرمایه می شود و به روند نزولی این بازار دامن می زند. از سوی دیگر افزایش سود بانکی با افزودن بر بهای تمام شده منابع مالی در اختیار بانک ها در صورت عدم افزایش متناسب تسهیلات ارایه شده از سوی آنها بر عملکرد مالی بانک ها تاثیر منفی گذاشته و سود عملیاتی آنها را کاهش می دهد.
صحرایی با بیان اینکه بانک ها هم اکنون حدود ۸  درصد از ارزش بازار سرمایه تهران را به خود اختصاص داده اند، افزود:  همچنین بخش بسیاری از پورتفوی صندوق دارا یکم که در زمان پذیره نویسی نزدیک به سه میلیون و پانصد هزار سرمایه گذار را جذب خودکرده است از سهام بانک ها تشکیل شده و کاهش ارزش این صندوق به اعتماد سرمایه گذاران لطمه خواهد زد. از این رو پیشنهاد می شود هرگونه تغییر در نرخ سود بانکی با هماهنگی میان بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سازمان بورس و اوراق بهادار انجام گیرد.
وی در ادامه به اهمیت ساز و کار مناسب برای افزایش سطح دانش مالی در کشور  اشاره کرد و گفت: حضور گسترده عموم مردم در بازارسرمایه رویداد خوشایندی است که می تواند پشتوانه ای برای اصلاح بنیادین اقتصاد ملی بوده و منابع مالی جدیدی را در اختیار دولت و بنگاه های خصوصی قرار دهد، اما این حضور بدون بهره گیری از دانش مالی لازم می تواند سبب بروز رفتار هیجانی در بازارسرمایه و لطمه به منابع مالی و اعتماد سرمایه گذاران شود.
مدیرعامل بورس تهران تاکید کرد: توجه به ارتقای دانش مالی در کشور امری ضروری در راستای توسعه بازارسرمایه و اصلاح نظام تامین مالی در کشور است. از طرفی با توجه به وجود نهادها، سازمان ها و ارگان های متعدد و گوناگون درامر فرهنگ سازی، تدوین و تصویب قانون، مقررات یا اصول لازم الاجرا و نیز وجود نهادی مستقل که با بودجه و اختیارات کافی عهده دار افزایش سطح دانش مالی در کشور شود، ضروری است.
صحرایی در ادامه به اقدامات نظارتی – حقوقی بازار در ۹ ماهه امسال اشاره کرد و گفت: تعداد پرونده های رسیدگی شده در این مدت ۱۲۴ پرونده بوده است که در ۳۴ مورد احکام تبرئه به دلیل معرفی بازارگردان صادر شده است . در ۴۷ مورد نیز پرونده ها منجر به صدور رای جزای نقدی و سلب صلاحیت مدیران شده است .
وی همچنین از  ۹۷۸ تذکر شفاهی و کتبی به کارگزارها و سهامداران عمده خبر داد و گفت: در این مدت   ۱۳۷۲ کد برخط متخلف نیز  مسدود شده اند . ضمن اینکه مسدودسازی  ۲۱۵ ایستگاه معاملاتی متخلف  انجام شده است .

قشمی: تا امروز ۱۰۵ شرکت سود خود را از طریق سامانه سجام توزیع کردند و ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار سهامدار از طریق ‏سامانه سجام سود نقدی خود را دریافت کرده‌اند. ‏

به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، حسین قشمی، مدیر سیستم‌های تسویه و پرداخت شرکت سپرده‌گذاری مرکزی امروز در برنامه به وقت تحلیل شبکه ایران کالا در ‏استودیو فرابورس به بررسی موضوع پرداخت سود سهام از طریق سجام و بی‌نیازی‌ سهامداران از مراجعه به بانک‌ها پرداخت. ‏

وی در خصوص اینکه چرا با وجود سامانه سجام بازهم سود سهام اکثر شرکت‌ها از طریق بانک‌ها انجام می‌شود، گفت: ناشران تا امروز به ‏صورت سنتی و از طریق جدول زمان‌بندی که منتشر می‌کنند با مراجعه به بانک‌ها، سود را پرداخت می‌کنند اما شرکت ‏سپرده‌گذاری مرکزی ازآنجایی‌که پرداخت سود و تسویه وجوه بر اساس قانون بازار سرمایه بر عهده این شرکت است، از سال ۹۷ ‏سامانه سجام را راه‌اندازی و از سال ۹۹ سامانه پرداخت سود را راه‌اندازی کرد. ‏

مدیر سیستم‌های تسویه و پرداخت شرکت سپرده‌گذاری مرکزی درباره اینکه تا امروز چه تعداد ناشر از این امکان شرکت سپرده‌گذاری مرکزی برای پرداخت سود به سهامداران استفاده ‏کرده‌اند، بیان کرد: تا پایان روز جاری از نزدیک به ۷۰۰ شرکت حاضر در بازار سرمایه، ۱۰۵ ناشر به سامانه پرداخت سود سجام ‏متصل شدند و البته اتفاق خوبی که در حال رخ دادن است افزایش شتاب ورود ناشران به این سامانه برای پرداخت آنلاین سود ‏است، به همین دلیل پیش‌بینی می‌شود در دو ماهه پایانی سال تعداد بیشتری از ناشران از این خدمات سپرده‌گذاری مرکزی ‏استفاده کنند. ‏

قشمی با تاکید بر توسعه بازار سرمایه و افزایش رجیستری‌ها گفت: امروز در ‏اکوسیستم موجود در بازار سرمایه، رجیستری‌ها به بیش از ۱۰ برابر رسیده و شرکتی که تا سال گذشته ۴۰ تا ۵۰ ‏سهامدار داشته، امروز ۵۰۰ سهامدار دارد؛ به همین دلیل هم خدمات‌دهی با روش‌های سنتی برای سیستم بانکی هم توجیه ‏اقتصادی ندارد و گاها امکان‌پذیر هم نیست. ‏

سال آینده با مجوز سازمان بورس درگاه پرداخت ‏مطالبات سهامداران راه‌اندازی می شود ‏

مدیر سیستم‌های تسویه و پرداخت شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با تاکید بر آمادگی کامل زیرساخت‌های این مجموعه برای ‏خدمات‌دهی آنلاین به سهامداران گفت: همه ناشران بازار سرمایه از طریق درگاه دانا می‌توانند پرداخت سود خود را آنلاین کنند، ‏همچنین پلتفرمی آماده شده که مطالبات سال‌های گذشته سهامداران نیز اگر در فرآیند افزایش سرمایه به سهام تبدیل نشده ‏باشد، از طریق این پلتفرم به صورت آنلاین پرداخت شود، به این ترتیب برای سال آینده با مجوز سازمان بورس درگاه پرداخت ‏مطالبات سهامداران نیز راه‌اندازی خواهد شد. ‏

قشمی در خصوص اینکه چه زمان همه ۷۰۰ شرکت حاضر در بازار سرمایه سودهای نقدی خود را از طریق سامانه سجام به ‏سهامداران پرداخت خواهند کرد و این خدمات‌دهی برای ناشران تبدیل به الزام قانونی می‌شود، گفت: ناشران استقبال خوبی از این ‏موضوع داشتند و سرعت ثبت اطلاعات و حضور آن‌ها در درگاه دانا به طور قابل توجهی رو به افزایش است اما در این رابطه شورای ‏عالی بورس و سازمان بورس موضوع را در دستور کار دارند که این نحوه پرداخت سود برای ناشران الزامی شود. ‏

این مقام مسئول به موضوع کارمزد ناشران برای پرداخت سود از طریق سجام اشاره کرد و افزود: این کارمزد ‏بسیار ناچیز بوده و مربوط به مصوبه سال ۱۳۸۸ است که تغییر نکرده، به این ترتیب که ناشران بابت هر سهامدار ۲۵۰ تومان ‏کارمزد باید به سپرده‌گذاری پرداخت کنند که به تایید ناشران در مقابل خدماتی که این سامانه در جهت شفاف‌سازی وضعیت ‏پرداخت سود آن‌ها ارائه می‌دهد، رقم بسیار اندکی است

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *