به گزارش ارز دیجیتال، به‌دنبال رشد گسترده بازار ارزهای دیجیتال باثبات، مقامات وزارت خزانه‌داری آمریکا اخیرا‌ جلساتی را برگزار کرده و شرایط احتمالی قانون‌گذاری استیبل‌کوین‌های خصوصی را مورد بحث و بررسی قرار داده‌اند.

بر اساس گزارشی که خبرگزاری رویترز منتشر کرده است، مقامات وزارت خزانه‌داری آمریکا طی هفته گذشته با برگزاری جلسات متعددی خطرات احتمالی استیبل‌کوین‌ها را برای کاربران، بازارها و سیستم‌ مالی بررسی کردند. در این جلسات، موضوعات دیگری مانند مزیت‌های استیبل‌کوین‌ها و همچنین احتمال وضع قوانین جدید نیز مطرح شده است. جان ریزو، سخنگوی وزارت خزانه‌داری در‌این‌باره گفته است: وزارت خزانه‌داری در حال گفت‌وگو با تعداد زیادی از ذی‌نفعان از جمله حامیان حقوق مصرف‌کنندگان، اعضای کنگره و فعالان بازار است.

خبرگزاری رویترز با استناد به گفته‌های سه منبع ناشناس که با این موضوع در ارتباط بوده‌اند، اعلام کرد که در یکی از جلسات وزارت خزانه‌داری که جمعه هفته گذشته برگزار شد، مقامات از نمایندگان جامعه ارز دیجیتال پرسیده‌اند که اگر استیبل‌کوین‌ها بازار گسترده‌تری پیدا کنند، به نظارت مستقیم نیاز خواهند داشت یا خیر. موضوع برداشت ناگهانی استیبل‌کوین‌ها توسط مردم و اینکه قوانین نظارتی چطور می‌توانند خطرهای ناشی از این اتفاق را کاهش دهند نیز از دیگر مباحثی بود که در این جلسه مطرح شد. مقامات همچنین درباره اینکه آیا استیبل‌کوین‌های اصلی باید پشتوانه‌ای مثل دارایی‌های سنتی داشته باشند یا خیر گفت‌وگو کردند.

مقامات خزانه‌داری پیش از این هم جلساتی را با گروهی از بانک‌ها و اتحادیه‌های اعتباری برگزار کرده و قانون‌گذاری استیبل‌کوین‌ها را مورد بررسی قرار داده بودند. یکی از منابع رویترز گفته است که آنها در حال جمع‌آوری اطلاعات بودند و هنوز هیچ نظری درباره شیوه قانون‌گذاری برای استیبل‌کوین‌ها نداده‌اند.

مساله‌ای که باعث شده مقامات خزانه‌داری آمریکا بیشتر به استیبل‌کوین‌ها توجه کنند، رشد روز‌افزون آنها در یک سال گذشته است. ارزش کل بازار استیبل کوین‌هایی مانند تتر و یو‌اس‌دی کوین (USDC) تا این لحظه به بیش از ۱۲۵ میلیارد دلار رسیده و این در حالی است که در ژانویه سال گذشته این رقم تقریبا ۳۷ میلیارد دلار بوده است. بسیاری از شرکت‌های مالی سنتی مانند مسترکارت، غول حوزه ارائه خدمات پرداختی جهان، گفته‌اند که قصد دارند از راهکارهای مرتبط با استیبل‌کوین‌ها پشتیبانی کنند. ویزا (Visa) هم گفته است که استیبل‌کوین‌ها «در حال نزدیک شدن به تحقق وعده دیجیتالی‌کردن ارزهای فیات هستند.»

این اخبار کمی پس از آن منتشر شد که سناتور الیزابت وارن صنعت ارزهای دیجیتال را «نسل جدید بانک‌های غیرقانونی» خطاب کرد و گفت که «منع بانک‌های آمریکایی از نگهداری وجوهی که به عنوان پشتوانه مالی برای استیبل‌کوین‌ها سپرده‌گذاری شده» موضوعی قابل‌توجه است. جنت یلن، ‌وزیر خزانه‌داری آمریکا، هم پیش از این تاکید کرده بود که دولت باید به سرعت برای ایجاد چارچوب قانونی استیبل‌کوین‌ها اقدام کند.

تورم آمریکا، اونس جهانی را به هزار و ۸۰۰ دلار بازگرداند. رشد ۴/ ۵درصدی سالانه شاخص قیمت مصرف‌کننده آمریکا که در روز سه‌شنبه منتشر شد، باعث شد طلای جهانی تا پایان این روز به هزار و ۸۰۳ دلار برسد.

روز چهارشنبه نیز با کاهش ارزش دلار و کاهش بازدهی اوراق خزانه‌داری ۱۰ ساله ایالات‌متحده و رسیدن آن به ۲۷۵/ ۱درصد، طلا نوسانی اندک در کانال هزار و ۸۰۰دلار داشت. اما در پایان روز این کانال قیمتی را از دست داد. رمزارزها اما در پی این گزارش صعودی شدند. بیت‌کوین توانست بعد از یک هفته، فاز اصلاحی را کنار بگذارد و به کانال ۴۷ هزاردلاری بازگردد. این در حالی بود که در روز سه‌شنبه شایعاتی مبنی بر حملات سایبری ناموفق به شبکه‌ اتریوم و سولانا منتشر شد، اما این اخبار نتوانست، جو روانی بازار را تحت تاثیر قرار دهد و اکثر رمزارزها در روز چهارشنبه صعودی ماندند.

ناتوانی طلا برای رسیدن به ۱۸۰۰ دلار

طلا روز چهارشنبه بالای هزار و ۸۰۰ دلار در هر اونس معامله می‌شد؛ اما درادامه روز با از دست‌دادن این کانال قیمتی به ۱۷۹۳ دلار بازگشت. زیرا داده‌های تورم مصرف‌کنندگان ایالات‌متحده در ماه آگوست مطابق پیش‌بینی‌ها بود. شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) در ماه آگوست نسبت به سال قبل ۳/ ۵ درصد افزایش یافت و این عدد برای ماه جولای ۴/ ۵ درصد بود. گرچه ممکن است این آمار به تنهایی برای جلوگیری از برنامه کاهش حمایت‌های فدرال رزرو کافی نباشد، اما برخی نگرانی‌ها درباره تورم فرار را کاهش می‌دهد. همچنین این اتفاق، ادعای فدرال رزرو را تایید کرد که فشارهای سرسام‌آور قیمتی، تا سه ماه چهارم کاهش خواهد یافت. روز چهارشنبه اما با وجود افت شاخص دلار و کاهش بازدهی اوراق خزانه‌داری آمریکا، اونس جهانی نزولی شد اما همچنان تا ساعت ۴ بعدازظهر در کانال هزار و ۸۰۰ دلار در حال معامله بود. اد مویا، تحلیلگر پلت‌فرم معاملات آنلاین OANDA، می‌گوید:«شاخص قیمت مصرف‌کننده در حال کاهش است و این باید برای طلا در کوتاه‌مدت بسیار مناسب باشد؛ زیرا نرخ بهره واقعی کاهش می‌یابد. پس از انتشار این شاخص در ماه آگوست، طلا باید دارای شتاب کافی برای تثبیت در بالای هزار و ۸۰۰ دلار باشد. اما اگر این اتفاق رخ ندهد، نباید منتظر اخبار خوبی برای طلا بود.»

این سوال که چه زمانی فدرال رزرو باید از محرک‌های خود بکاهد و نرخ‌های بهره را افزایش دهد، در ماه‌های اخیر به دلیل جدال بهبود اقتصادی با احیای نوع دلتای ویروس کرونا، مورد بحث زیادی قرار گرفته است. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو قرار است پنج‌شنبه بعد از نشست ماهانه دو روزه سیاست فدرال رزرو، یک کنفرانس خبری برگزار کند که می‌تواند سیگنال‌های مورد نیاز سرمایه‌گذاران را راجع به وضعیت اقتصاد و نرخ بهره مشخص کند.

برنامه محرک فدرال رزرو و سایر سیاست‌های پولی، عامل تشدید فشارهای قیمتی فعلی در ایالات‌متحده است. بانک مرکزی از زمان گسترش کووید -۱۹ در مارس ۲۰۲۰، ۱۲۰ میلیارد دلار اوراق قرضه و دارایی دیگر خریداری کرده است تا به نحوی از اقتصاد حمایت کند. همچنین در ۱۸ ماه گذشته نرخ بهره را تقریبا در محدوده‌ صفر درصد نگه داشته است. اما اکنون مشکل فدرال رزرو تورم است که از رشد اقتصادی پیشی گرفته است. پس از کاهش ۵/ ۳ درصدی اندازه اقتصاد آمریکا در سال ۲۰۲۰ به دلیل تعطیلی مشاغل به واسطه پاندمی کرونا، اقتصاد ایالات‌متحده امسال رشد کرد و در سه ماه دوم مطابق با پیش‌بینی فدرال رزرو ۵/ ۶ درصد بزرگ‌تر شد اما تورم مورد انتظار فدرال ۲ درصد بود که هنوز مسیر زیادی برای رسیدن به آن دارد.

بازگشت بیت‌کوین به ۴۷ هزاردلار

تورم آمریکا موتور رمزارزها را نیز روشن کرد. در حالی که بامداد روز چهارشنبه خبری مبنی بر اختلال در شبکه و شایعه حمله سایبری به شبکه اتریوم منتشر شد، بر خلاف شواهد تاریخی که معمولا این اخبار بر رفتار فعالان بازار اثر منفی می‌گذارند، این بار بازار روند صعودی خود را حفظ کرد. بزرگ‌ترین ارز دنیای دیجیتال در روز چهارشنبه با بیش از ۳ درصد رشد به ۴۷ هزار و ۵۰۰ دلار رسید و اتریوم نیز با بیش از ۲ درصد رشد به کانال ۳ هزار و ۴۰۰ دلاری بازگشت.

در پنجمین روز هفته، خریداران از بازار ارز عقب‌نشینی کردند. روز چهارشنبه، بیشتر معامله‌گران تمایل به فروش داشتند و همین موضوع موجب شد که اسکناس آمریکایی ۳۰۰ تومان از ارزش خود را از دست بدهد. ساعت ۳ بعدازظهر روز چهارشنبه، دلار در محدوده ۲۷ هزار و ۳۵۰ تومان معامله شد.

به گفته فعالان، مجموع اخبار سیاسی چند روز اخیر موجب شده است که انتظارات افزایشی در بازار کم رنگ‌تر شود. روز سه‌شنبه نیز قیمت دلار بیشتر تحت تاثیر اصلاح قیمت و حمله یکباره نوسان‌گیران، صعودی شد و دلیل بنیادی-خبری برای افزایش قیمت وجود نداشت. از نگاه فعالان، بازار برای شکست مقاومت ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومانی نیاز به اخبار بنیادی صعودی دارد. از غروب روز سه‌شنبه بازار بیشتر تحت تاثیر اخبار مثبت بود و بالا رفتن احتمال گشایش‌های هسته‌ای موجب شده بود که فروش‌ها در معاملات پشت خطی بیشتر شود.

 به عنوان مثال، در کانال‌های اطلاع‌رسانی معامله‌گران، اظهارنظر یک مقام آمریکایی توجه بازیگران ارزی کاهشی را به خود جلب کرد. خبرگزاری فارس گزارش داد که معاون موقت نماینده آمریکا در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در نشست شورای حکام گفته که آمریکا آماده برداشتن «تحریم‌های ناسازگار با برجام» است. این موضوع موجب شد در بازار پشت خطی، دلار حتی سطح ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومانی را از دست بدهد.  خبر دیگری که توجه معامله‌گران را جلب کرد این بود که هیات نمایندگی اتحادیه اروپا در سازمان‌های بین‌المللی با تاکید بر لزوم برداشتن تحریم‌های هسته‌ای ایران به عنوان بخشی از برجام، خواستار بازگشت ایران به مذاکرات وین شد.  چنین اخباری موجب شد انتظارات صعودی‌های بازار تا حدی تعدیل شود و تمایل معامله‌گران به فروش افزایش پیدا کند.

عده‌ای از فعالان نیز اعتقاد داشتند، معامله‌گران پس از فروش دلارهای خود در روز سه‌شنبه، به تدریج از بازار خارج شدند. قبل از سفر گروسی به ایران، معامله‌گران انتظار داشتند که تنش‌های هسته‌ای بین ایران و طرف‌های غربی زیاد شود. پس از سفر مدیر‌کل آژانس بین‌المللی اتمی به ایران، جو انتظاری بازار کمی تغییر کرد. در شرایط کنونی، به نظر می‌رسد بازار تمایل دارد تا مشخص شدن بیشتر جو آینده مذاکرات هسته‌ای در همین کانال ۲۷ هزار تومانی به نوسانات خود ادامه دهد. یکی از نشانه‌های این موضوع نوع نوسان دلار در روزهای اخیر بوده است.  دلار روز دوشنبه در برابر نزول به زیر مرز ۲۷ هزار تومانی مقاومت کرد و روز سه‌شنبه نیز توان ورود به کانال ۲۸ هزار تومانی را از خود نشان نداد.

  حساسیت ارزی به اخبار هسته‌ای

بر اساس اظهارنظر فعالان، بازار ارز بار دیگر به اخبار مربوط به مذاکرات هسته‌ای حساس شده است. در چنین شرایطی، اگر خبری از آغاز و پیشرفت مذاکرات منتشر شود، دلار با فشار فروش بیشتری مواجه خواهد شد. یکی دیگر از اخباری که دیروز توجه بازیگران ارزی را به خود جلب کرد، صحبت‌های وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بود. بنی گانتز، در مصاحبه با نشریه آمریکایی فارن پالیسی موضعی متفاوت از مواضع گذشته رژیم تل‌آویو درباره بازگشت آمریکا به برجام گرفت و گفت تل‌آویو دلیل بازگشت آمریکا به برجام را درک می‌کند و می‌پذیرد.  چنین صحبت‌هایی، احتمال رسیدن به توافق هسته‌ای را در ذهن بازیگران ارز داخلی برجسته‌تر کرد.

در این میان، عده‌ای از فعالان نیز باور داشتند که هراس از عرضه بازارساز سد بازیگران افزایشی بازار شده است. از نگاه آنها، معامله‌گران در هفته‌های اخیر متوجه شده‌اند که بازارساز نسبت به عبور دلار از محدوده ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومانی حساس است و زمانی که قیمت به این محدوده نزدیک شد، در موقعیت فروش قرار گرفتند.

 بی‌توجهی سکه به اونس طلا

در فضایی که دلار توانی برای صعود از خود نشان نداد، سکه نیز کانال ۱۲ میلیون تومانی را از دست داد. روز چهارشنبه فلز گران‌بهای داخلی ۸۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۱ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان رسید. افت قیمت سکه در شرایطی صورت گرفت که بهای اونس طلا در بازارهای جهانی به بالای مرز هزار و ۸۰۰ دلار صعود کرده بود. اما در پایان روز اونس جهانی مجددا به زیر این کانال قیمتی بازگشت. در صورتی که دلار از موقعیت نزولی خارج شود، سکه با قدرت به کانال ۱۲ میلیون تومانی بازخواهد گشت. ادامه افت دلار باعث از دست رفتن حمایت ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان خواهد شد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهفروشگاهتماس با ما