اخبار روز

موسسه Oxford Economics به‌دنبال سرعت گرفتن واکسیناسیون در آمریکا و روند امیدوارکننده بهبودی فعالیت‌های اقتصادی با وجود محدودیت‌های اخیر پیش‌بینی خود از رشد اقتصاد جهانی را ۱/ ۰ درصد افزایش داد.
آخرین به‌روزرسانی این موسسه از پیش‌بینی تولید ناخالص داخلی جهان در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۰ نشان می‌دهد با وجود افزایش سویه‌های جدید ویروس کرونا در جهان، آکسفورد پیش‌بینی خود از رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۱ را ۱/ ۰ درصد افزایش داده است؛ به طوری که پیش‌بینی این موسسه از رشد اقتصاد جهان برای سال ۲۰۲۱ به ۱/ ۶ درصد و برای سال ۲۰۲۲ به ۳/ ۴ درصد رسیده و نسبت به صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی خوش‌بینانه‌تری از رشد اقتصاد جهانی داشته است.

داده‌های اخیر تایید می‌کنند که گرچه سرعت رشد اقتصاد جهانی در فصل اول سال ۲۰۲۱ کاهش داشته است، افزایش محدودیت‌های کرونایی نسبت به آنچه انتظار می‌رفت ضربه کمتری بر فعالیت‌های اقتصادی داشته که تا حدی منعکس‌کننده این موضوع است که کسب‌و‌کارها در برخورد با فاصله اجتماعی و سایر قوانین مربوط به ویروس کرونا سازگارتر شده‌اند.

در کوتاه‌مدت، ریسک‌ها همچنان روندی نزولی دارند؛ افزایش موارد جدید ویروس کرونا حتی در کشورهایی چون آمریکا و شیلی که روند واکسیناسیون در جریان است، یکی از موارد نگرانی است ولی فرضیه اصلی آکسفورد بر این است که در این کشورها واکسیناسیون بر افزایش موارد ابتلا پیروز خواهد شد.  با این وجود آخرین داده‌های فعالیت اقتصادی امیدوار‌کننده هستند. ماه گذشته شاخص ترکیبی مدیران خرید PMI به بیشترین میزان خود در طول شش سال اخیر صعود کرد که دیدگاه آکسفورد مبنی بر سرعت گرفتن مجدد رشد اقتصاد جهانی در سه‌ماه دوم ۲۰۲۱ را تایید می‌کند.

به‌علاوه کاهش چشمگیر موارد ابتلا به ویروس در برخی کشورها چون انگلستان این امید را ایجاد کرده که واکسیناسیون در مقیاس بالا می‌تواند شرایط را برای کاهش معنادار و پایدار محدودیت‌ها فراهم کند، به طوری که این موضوع می‌تواند به حمایت از مرحله بعدی بهبود اقتصادی کمک کرده و خانوارها را برای خرج کردن انباشت پس‌اندازشان تشویق می‌کند.  در حال حاضر فرض بر این است که بخش نسبتا کمی از این پس‌اندازهای اضافی هزینه شود و روند کار نسبتا تدریجی باشد، اما سرعت گرفتن روند خرج کردن پس‌اندازها می‌تواند سرعت رشد را در نیمه دوم سال افزایش دهد.  آکسفورد انتظار دارد بر حسب برابری قدرت خرید PPP تولید ناخالص داخلی تا ۳/ ۶ درصد در سال ۲۰۲۱ و ۵/ ۴درصد در سال ۲۰۲۲ افزایش یابد که از پیش‌بینی ۶ درصدی و ۴/ ۴درصدی صندوق بین‌المللی پول بالاتر است.

اخبار روز

دنیای‌اقتصاد : در آخرین روز فروردین‌ماه، رکورد کاهشی جدیدی در بازار ارز به ثبت رسید و بازدهی این ارز برای دومین ماه متوالی، علامت منفی را در برابر خود دید. روز سه‌شنبه، اسکناس آمریکایی ۲۵۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۲۳ هزار و ۹۵۰ تومان رسید. آخرین بار دلار در اواسط بهمن ماه در کانال ۲۳ هزار تومانی نوسان کرده بود. ثبت کمترین قیمت دلار در ۷۵ روز اخیر در حالی به ثبت رسید که برخی معامله‌گران به امید رسیدن این ارز به کف با احتیاط در موقعیت خرید قرار گرفته بودند. اتفاق مهم دیگر بازار ارز،‌ ثبت دومین کاهش متوالی در مقیاس ماهانه بود. دلار که در بهمن ماه بیش از ۴ درصد از ارزش خود را از دست داده بود، در اولین ماه فروردین ماه نیز افت ۵/ ۳ درصدی را به ثبت رساند.


 

دلیل سیاسی و بنیادی افت دلار
قیمت دلار در همین هفته آخر فروردین ماه، سرعت نزولی بیشتری گرفت و از روز شنبه تا روز سه‌شنبه نزدیک به ۹۰۰ تومان افت را به ثبت رساند. به اعتقاد بیشتر فعالان، اخبار مثبت منتشر شده از مذاکرات وین موجب شد که گروه جدیدی از فروشندگان به بازار ارز مراجعه کنند و با تقویت سمت عرضه،‌ فشار کاهشی به قیمت دلار وارد کنند. عامل دومی که نزول دلار را تسریع کرد، عرضه ارز از سوی بازارساز بود. شواهد نشان می‌دهد که عرضه ارز در بازار متشکل ارزی افزایش پیدا کرد و صرافی‌های بانکی نیز به‌صورت مرتب، قیمت فروش دلار خود را پایین بردند. به‌عنوان مثال،‌ روز سه‌شنبه حدود ساعت۴ بعدازظهر، قیمت فروش دلار بر تابلوی صرافی‌های بانکی عدد ۲۳ هزار و ۳۷۰ تومان را نمایش می‌داد که کاهش ۵۳۰ تومانی نسبت به روز دوشنبه داشت.

برگشت از کف یا ادامه نزول؟
افت قیمت دلار در روزهای اخیر به اندازه‌ای شدید بوده است که انتظار برخی معامله‌گران برای ادامه روند کاهشی را بالا برده است. این در حالی است که گروه دیگری باور دارند، حمایت ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی در بازار دلار بسیار سنگین است و معامله‌گران به راحتی این کف را از دست نخواهد داد. از نگاه آنها، بازار در همین هفته یا اوایل هفته بعد از کف۷۵روزه بلند خواهد شد و به سوی کانال ۲۵ هزار تومانی حرکت خواهد کرد. در مقابل، کاهشی‌ها باور دارند، ایجاد گشایش واقعی در اقتصاد و رفع تحریم فروش نفت موجب خواهد شد قیمت دلار به راحتی تا مرز ۲۰ هزار تومانی افت کند. این دسته از معامله‌گران باور دارند، جنس نوسان دلار از نوع تضعیف سمت عرضه بوده است. به این ترتیب، باور دارند که افزایش صادرات نفتی، درآمدهای ارزی دولت را بالا می‌برد و موجب می‌شود که دیگر اجازه نوسانات سنگین را به سفته‌بازان ندهد. زمانی که سفته‌بازان امیدهای افزایشی خود را از دست بدهند، فروش‌های بیشتری صورت خواهد گرفت و قیمت دلار به سمت سطوح پایین‌تر حرکت می‌کند.

افزایشی‌های بازار ارز اعتقاد دارند که بین ایران و آمریکا اختلافات زیادی وجود دارد و به راحتی توافق اساسی بین آنها صورت نخواهد گرفت. در کنار این آنها معتقدند گشایش‌های مقطعی نیز دیگر چندان زمینه‌ساز افت‌های سنگین در بازار نخواهد شد، چرا که بازار بخش زیادی از افت انتظاری خود را تجربه کرده است. آنها باور دارند کسری بودجه دولت سنگین است و به همین دلیل دلار در صورت هر اتفاق سیاسی نیز ظرفیت رشد در سال جاری را خواهد داشت. از نگاه حواله‌ای نیز، قیمت دلار همچنان بالای مرز ۲۴ هزار تومانی قرار دارد. در واقع دیروز قیمت حواله درهم در محدوده ۶ هزار و ۶۲۰ تومان بود. با این قیمت حواله درهم، ارزش دلار در بازار داخلی می‌توانست در محدود ۲۴ هزار و ۳۰۰ تومان باشد. به نظر می‌رسد حجم انتظارات کاهشی و فروش ارز توسط بازارساز به اندازه‌ای بوده است که بین قیمت اسکناس و حواله چنین اختلافی ایجاد شود.

سکه در جاده نزولی
سکه در آخرین روز فروردین‌ماه به محدوده ۱۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی ریخت و حدود ۲۰۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد. افت روز آخر موجب شد که بازدهی فلز گرانبهای داخلی در فروردین‌ماه به منفی ۵/ ۸ درصد برسد. به گفته فعالان، سکه حباب مثبتی داشته است که با تغییرجهت بازار به مرور در حال تخلیه است و همین عامل نیز موجب شد که فلز گرانبهای داخلی افت بیشتری را نسبت به دلار تجربه کند. در کنار این روند بهای اونس طلا در ماه‌های اخیر چندان صعودی نبوده است و این مساله نیز در افزایش فروش‌های سکه‌بازان اثر داشت. در صورتی که اونس طلا به بالای مرز هزار و ۸۰۰ دلاری برود، قدرت افزایشی‌ها در بازار سکه قوت خواهد گرفت.

با این حال، سکه در صورتی که با ادامه افت دلار موجب شود،‌ محدوده ۱۰ میلیون تومانی را از دست خواهد داد و با کف‌های جدیدی رو‌به‌رو خواهد شد.

اخبار روز

دنیای‌اقتصاد- محمد تقی‌پور : در حالی که بیت‌کوین در هفته گذشته و پس از ورود اولین صرافی مبتنی بر رمزارزها به وال‌استریت روزهای صعودی را سپری می‌کرد و حتی با ورود به کانال ۶۴ هزار دلاری سقف قیمتی تاریخی خود را شکسته بود، در روزهای انتهایی هفته گذشته با تغییر جهت طی ۴ روز بیشتر از ۱۲ درصد از ارزش خود را از دست داد. در خلال این روند قیمت بیت‌کوین برای ساعاتی حتی تا کانال ۵۱ هزار دلاری نیز کاهش پیدا کرد. سوال اصلی کنونی در بازار این است که پس از سقوط شدید بیت‌کوین و احیای نسبی پس از آن روند آتی بیت‌کوین حداقل تا کوتاه‌مدت چگونه خواهد بود. برخی از تحلیلگران بر این باورند که بیت‌کوین می‌تواند حداقل برای دوره‌ای کوتاه‌مدت وارد نوسان در بازه محدود میان ۵۰ تا ۶۵ هزار دلار شود. با‌وجود این اغلب کارشناسان بازار به‌رغم اینکه وجود وقفه‌های قیمتی این‌چنینی در بازار را محتمل و حتی ضروری می‌دانند، اما چشم‌انداز قیمتی این رمزارز را برای ادامه سال ۲۰۲۱ صعودی ارزیابی می‌کنند.
ورود بیت‌کوین به دوره آرامش؟


 

بلوغ در بازار بیت‌کوین
به نظر می‌آید سقوط آخر هفته‌ای بیت‌کوین این بازار را وارد دوره تثبیت قیمت‌ها کرده است، دوره‌ای که بیت‌کوین برای شروع جهشی جدید باید از آن گذر کند. بیت‌کوین در روزهای اخیر بیش از 10 درصد از ارزش خود را از دست داده است تا از اوج 63 هزار دلاری خود تا کانال 54 هزار دلاری سقوط کند. همچنین به طور موازی دیگر رمزارزهای رقیب مانند اتریوم نیز در این بازه زمانی روندی نزولی داشته‌اند. شایعات و گمانه‌زنی‌های زیادی درباره افت اخیر قیمت بیت‌کوین وجود دارد؛ ولی گروهی دیگر از تحلیلگران این ریزش قیمتی را تنها ناشی از اصلاح قیمتی می‌دانند. آمارها نشان می‌دهد در موج فروشی که در روزهای اخیر اتفاق افتاد، در این بازار حدود 5 میلیارد دلار قرارداد بیت‌کوین تبدیل به پول نقد شد و با احتساب بازار دیگر رمزارزها این مقدار به 5/ 9 میلیارد دلار می‌رسد. نکته جالب توجه در این مورد این است که حجم میزان پول نقد شده در روزهای اخیر در بازار بیت‌کوین دو برابر پنج‌شنبه سیاه در سال گذشته است؛ در پنج‌شنبه سیاه در سال 2020 قیمت بیت‌کوین طی 24 ساعت حدود 50درصد کاهش پیدا کرد. تحلیلگران بر این باورند که با توجه به اینکه این حجم از خروج سرمایه تنها منجر به افت 15 درصدی قیمت بیت‌کوین شد و پس از آن نیز این رمزارز بازگشت نسبی نیز داشت نشان از رشد و بلوغ این بازار دارد.

ورود به دوره انفعال؟
داده‌های بازار بیت‌کوین نشان می‌دهد که قیمت این رمز ارز در روزهای آخر هفته بازار جهانی و همچنین روز دوشنبه به زیر منحنی میانگین متحرک 50 روزه خود رفته است. جولیان امانوئل، رئیس بخش بازار سهام و مشتقات در BTIG در این باره معتقد است پس از ریزش قیمتی بیت‌کوین در روزهای اخیر اکنون انتظار دارد که این رمز ارز در بازه 50 تا 65 هزار دلاری نوسان کند. این کارشناس بازار در ادامه افزود که احتمالا بیت‌کوین وارد دوره‌ای با نوسان پایین خواهد شد؛ دوره‌ای که در حقیقت بیانگر عدم تصمیم‌گیری معامله‌گران خواهد بود و تا زمانی که یکی از کرانه‌های قیمتی شکسته نشود بیت‌کوین در همان محدوده نوسان خواهد کرد. در حال حاضر میانگین متحرک 50 روزه بیت‌کوین حدود 56 هزار و 500 دلار است. ماندن قیمت یک دارایی زیر این خط برای مدت قابل توجه می‌تواند سیگنال روندی منفی را به بازار بدهد. بیت‌کوین روز یکشنبه تا مرز 51 هزار دلاری نیز کاهش یافت و بعد از آن مجددا روندی صعودی به خود گرفت. امانوئل همچنین در ادامه صحبت‌های خود افزود که برای حفظ سلامت روند قیمتی بیت‌کوین در بلند‌مدت بازه‌های اصلاح قیمتی اینچنینی ضروری است.

چشم‌انداز قیمتی در 2021
هفته گذشته و پس از آغاز به کار صرافی کوین‌بیس در لیست نزدک قیمت بیت‌کوین تا مرز 65 هزار دلاری افزایش پیدا کرد. اتفاقی که بسیاری از آن به عنوان نقطه عطفی در تاریخ رمزارزها یاد کرده‌اند. در حال حاضر معامله‌گران در انتظار زمانی هستند که بیت‌کوین یکی از مرزهای پایینی یا بالایی خود را بشکند. تحلیلگران در انتهای هفته گذشته متذکر شده بودند که بیت‌کوین برای حفظ ارزش خود باید مرز 60 هزار دلاری را حفظ کند اما پس از آن و با افت قیمت پرطرفدارترین رمز‌ارز جهان به زیر این مرز روانی مهم، قیمت بیت‌کوین تا نزدیکی مرز 51 هزار دلاری نیز سقوط کرد. حال تحلیلگران بر این باورند که ورود بیت‌کوین به مرحله تثبیت قیمتی طولانی زیاد هم امری نامحتمل نیست. با این وجود بسیاری از تحلیلگران چشم‌انداز قیمتی بیت‌کوین را برای ادامه سال جاری میلادی صعودی ارزیابی می‌‎کنند؛ حتی با وجود اینکه احتمال وقوع وقفه‌های قیمتی طولانی مدت نیز در این بازار وجود دارد اما باز هم این چشم‌انداز صعودی است. شرکت مشاوره‌ای Fundstrat  پیش‌بینی کرده است قیمت بیت‌کوین تا پایان سال جاری میلادی به 100 هزار دلار برسد.

اخبار روز

بانک مرکزی انگیس سرانجام به جمع بانک‌هایی پیوست که به‌دنبال راه‌اندازی ارز دیجیتالی خود هستند.
به گزارش «ایسنا» به نقل از سی ان بی‌سی، در ادامه روند ورود بانک‌های مرکزی مختلف جهان به عرصه ارزهای دیجیتالی، بانک مرکزی انگلیس که دومین بانک مرکزی قدیمی جهان نیز محسوب می‌شود اعلام کرد به‌دنبال راه‌اندازی شکل جدیدی از پول دیجیتالی خواهد بود که توسط خانوارها و کسب‌و‌کارهای انگلیسی مورد استفاده قرار گیرد اما این ارزها قرار نیست جای وجه نقد را بگیرند بلکه در کنار آنها استفاده خواهند شد.  

هنوز مشخص نیست ارز دیجیتالی جدید، نسخه دیجیتالی پوند خواهد بود یا خیر اما یک بخش جدید در بانک مرکزی انگلیس ایجاد شده است که این پروژه را پیش خواهند برد. تمایل مردم به استفاده از وجه نقد هم به دلیل شیوع کرونا و هم به دلیل موفقیت‌های اخیر ارزهای دیجیتالی کاهش محسوسی داشته است و بانک مرکزی انگلیس نیز در نظر دارد با ارز دیجیتالی خود به این نیاز جدید پاسخ دهد.    ریشی سوناک، وزیر خزانه‌داری انگلیس در کنفرانسی در خصوص فناوری‌های مالی گفت: یک کارگروه جدید بین وزارت خزانه‌داری و بانک مرکزی تشکیل شده است تا با همکاری یکدیگر روی پتانسیل‌های استفاده از ارزهای دیجیتالی در نظام مالی و پولی کشور تمرکز کنند.   شماری از کارشناسان به دولت‌ها هشدار داده‌اند که افزایش بسیار سریع قیمت ارزهای دیجیتالی باعث شکل‌گیری حباب قیمتی در آنها شده و بانک‌های مرکزی و نهادهای رسمی باید هم برای حفاظت از نظام مالی و هم حمایت از اقتصاد این خلأ را پر کنند.   بانک مرکزی چین به عنوان پیشروترین بانک مرکزی جهان در عرصه راه‌اندازی ارز دیجیتال ملی این هفته با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد راه‌اندازی یوآن دیجیتالی به مراحل پایانی خود نزدیک شده است و امکان استفاده از آن طی برگزاری المپیک زمستانی چین در سال ۲۰۲۲ فراهم خواهد شد. 

 

اخبار روز

شد ناگهانی و غافلگیرکننده قیمت دوج‌کوین که گویا پایانی ندارد، تحلیلگران را برای یافتن علت‌ها و همچنین پیامدهای این رشد به تکاپو انداخته است. در این میان، آدام بی. لوین، عضو تحریریه وب‌سایت کوین‌دسک، به شباهت‌های جالبی میان دوج‌کوین و بیت‌کوین اشاره می‌کند.
به گفته این تحلیلگر، برای کسانی که مدت زیادی است در این صنعت هستند، دوج‌کوین پدیده عجیب‌وغریب و مرموزی است؛ چراکه در عین حال که بیشتر ویژگی‌هایی را که ارزهای دیجیتال را به دارایی‌هایی ارزشمند و کاربردی تبدیل می‌کند ندارد، از جذابیت بالایی برخوردار است! به گزارش ارز دیجیتال، دوج‌کوین را در سال ۲۰۱۳ جکسون پالمر و بیلی مارکوس توسعه دادند؛ اما بنیان‌گذاران آن (برخلاف طرفدارانش) سال‌ها پیش آن را رها کردند. دوج‌کوین تا همین اواخر در چنان وضعیت ضعیفی بود که حتی نمی‌توانست زیرساخت‌های بلاک‌چین خود را تامین کند و در سال ۲۰۱۴ به بلاک‌چین ارز دیجیتال قدیمی‌تری به نام لایت‌کوین (LTC) منتقل شد.  در آن زمان، این اقدام ضروری به نظر می‌رسید. حتی درخصوص توانایی دوج‌کوین برای ادامه کار نیز تردیدهایی وجود داشت و بسیاری از افراد، نابودی همیشگی آن را پیش‌بینی می‌کردند. اما اوضاع آن طور که گمان می‌رفت پیش نرفت و دوج‌کوین پس از گذشت چند سال، روز جمعه ۱۶ آوریل (۲۷ فروردین) توانست از بلاک‌چین میزبان خود یعنی لایت‌کوین پیشی بگیرد.  دست‌کم تا ۲۹ فروردین ماه ارزش کل بازار دوج‌کوین بیش از دو برابر لایت‌کوین و بانک ۳۳۰ ساله بارکلیز است. چه اتفاقی در حال وقوع است؟

حفاظت از سرمایه؛ دغدغه اغلب مردم جهان
چند سال پیش، من یکسری مصاحبه با افرادی در ایران، هند، سنگاپور، هندوراس، نیجریه و چند جای دیگر انجام دادم. تصورم این بود که بیت‌کوین ارز منتخب آنها نخواهد بود؛ چراکه کارمزد تراکنش‌های آن در بسیاری از موارد، بالاتر از دستمزد یک روز شهروندان این کشورهاست و به‌طور کلی، با معیارهای سنتی آنها سازگار نیست.  با این حال دریافتم که در عین همه این حقایق، مردم هنوز هم بیت‌کوین را بهترین انتخاب خود می‌دانستند که این خود به تقویت چرخه عملکرد بیت‌کوین کمک می‌کرد و امروزه شاهد پیامدهای آن نیز هستیم.  چنین تصمیماتی نتیجه یک پرسش ساده است: از میان همه ارزهایی که به آنها دسترسی دارم، کدام‌یک برای من کاربردی‌تر است؟ در مورد بیت‌کوین، دو ویژگی وجود دارد که به کاربردی بودن آن می‌انجامد. اولین ویژگی بیت‌کوین، قابل‌پیش‌بینی بودن آن است. مردم پول‌های محلی خود را به بیت‌کوین تبدیل می‌کنند، چون به‌دنبال راهی هستند تا از سرمایه خود در برابر تاثیرات وقایع سیاسی و اقتصادی محافظت کنند. همه می‌دانند که عرضه بیت‌کوین ثابت و سیاست پولی آن تا حد زیادی تغییرناپذیر است، به‌طوری ‌که آن را از دسترس دولت‌ها خارج می‌کند.  دلیل دیگر که ممکن است حتی اهمیت بیشتری داشته باشد، نقدشوندگی است. مردم می‌خواهند مطمئن باشند که وقتی تصمیم به فروش می‌گیرند، همیشه کسی هست که دارایی آنها را به قیمت بازار بخرد.  بنابراین، با وجود آنکه قیمت بیت‌کوین ممکن است از دید برخی از افراد بسیار بالا باشد، اما همین قیمت بالا نیز توافقی است که در بین اعضای جامعه آن صورت گرفته است.

البته مردم می‌توانند توکن‌های دیگری را نیز برای خرید انتخاب کنند. همان‌طور که مشاهده می‌کنید، امروزه توکن‌های زیادی در دسترس مردم هستند و تعداد آنها نیز روزبه‌روز در حال افزایش است؛ اما مساله‌ای که می‌تواند عملکرد برخی از آنها را با مشکل مواجه کند، همین «اجماع» است.  برای موفقیت این ارزها و در نتیجه افزایش ارزش آنها، باید یک توافق جمعی برای خرید آنها شکل بگیرد. به‌بیان دیگر، این ارزها باید ویژگی منحصربه‌فردی داشته باشند که برای گروه خاصی از افراد جامعه جذاب باشد یا افراد خاصی را به یکدیگر پیوند بزند. درخصوص بیت‌کوین، دو عاملی که پیش‌تر عنوان کردیم، به‌علاوه محبوبیتی که بیت‌کوین به‌دلیل «اولین» بودن خود به‌دست آورده است، باعث این موفقیت شده‌اند.  حال می‌توانیم به موضوع اصلی بحث خود بازگردیم؛ چرا ارزی مانند دوج‌کوین به‌این شکل در حال رشد است و چه عامل یا عواملی وجود داشته که محبوبیت ناگهانی و بالای این ارز را رقم زده است؟

چرا دوج‌کوین در حال رشد است؟
در سال‌جاری به این باور رسیدم که دوج‌کوین نیز عملکردی شبیه به بیت‌کوین دارد. همان‌طور که بیت‌کوین انتخاب مشترک افرادی است که به‌دنبال ارزی قابل‌پیش‌بینی هستند، دوج‌کوین هم انتخاب جمعی کسانی است که به‌دنبال شوخی، سرگرمی و اشاعه «فرهنگ میم» (meme culture) در جامعه و حتی در دنیای ارزهای دیجیتال هستند.

میم‌ها ایده‌هایی فرهنگی هستند که به‌سرعت در جوامع گسترش پیدا می‌کنند و اصطلاحا «وایرال» می‌شوند. ظهور اینترنت و (ظاهرا) افزایش حس شوخ‌طبعی در انسان‌ها، باعث محبوبیت بیشتر این فرهنگ در جوامع امروزی شده است.

به نظر می‌رسد که این حقیقت در مورد ایلان ماسک‌ها، اسلیم جیم‌ها و مارک کوبان‌های جهان به‌خوبی صدق می‌کند.

در جلسه گزارش درآمد شرکت کوناگرا برندز که اوایل هفته جاری برگزار شد، همین مساله را بررسی کردند. کوناگرا یک شرکت محصولات غذایی سوپرمارکتی و بسته‌بندی‌شده در آمریکاست که از برندهای مختلفی پشتیبانی می‌کند و شرکت مدرن و جدیدی نیست؛ اما وقتی صحبت از موفقیت‌های اخیر این شرکت شد، مدیرعامل آن به استراتژی تیم خود برای «تعامل با دوج‌کوین» به‌عنوان یکی از موفقیت‌های اساسی اشاره کرد.

دوج‌کوین تعداد دنبال‌کنندگان توییتر اسلیم جیم را دو برابر کرده و تعامل با این برند محصولات غذایی را بیش از ۵۰۰ درصد افزایش داده است. ‌شان کانولی، مدیرعامل اسلیم‌جیم بخش بزرگی از موفقیت‌های خود را مدیون جامعه دوج‌کوین دانست و گفت که آنها «نقش بزرگی» در پیروزی نهایی اسلیم‌جیم در مصاف با برندهای دیگر در مجله تجاری اَدویک (Adweek) داشته‌اند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهفروشگاهتماس با ما