قیمت سکه طی هفته گذشته یک فرایند نزولی را آغاز کرده و قیمت آن به شکل قابل توجهی کاهش یافت اما از دیروز جهت حرکت خود را معکوس کرده و قیمت آن صعودی شد.
با اینکه از صبح دیروز انتظار می رفت که شب گذشته حراج اوراق قرضه برگزار خواهد شد ولی متعاقب آن آمارهای اقتصادی نشان داد که فعلا از تورم بالا خبری نیست که این موضوع باعث گردید تا فروشندگان اوراق قرضه فعلا دست نگه دارند.
در نتیجه این اتفاق نرخ بازده اوراق قرضه کاهشی شد و در بازارهای فارکسی جفت ارز یورو به دلار نیز افزایشی گردید و این موضوع باعث شد تا اونس طلا بتواند برای بار دیگر به بالای 1740 دلار بازگردد.
دیشب حراج اوراق قرضه آمریکا برای طلا سنگ تمام گذاشت تا اونس را به کانال 1744 دلار بکشاند و به دنبال آن سکه با حباب قابل درک 400 هزار تومانی تا حوالی کانال 10700 تومان هم پیش رفت.
امروز اونس برای فرار از زندان کانال 1740 دلار یا باقی ماندن در این حبس اخبار سخنرانی خانم لاگارد رئیس بانک مرکزی اروپا ساعت 18:30، گزارش هفتگی ذخایر نفت خام، گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا ساعت 19:00 و سخنرانی پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا ساعت 20:30 و گزارش فدرال رزرو از وضعیت فعلی اقتصاد آمریکا ساعت 22:30 را پیش روی خود دارد.
با قرار گرفتن اونس در کانال 1740 دلار و البته با حضور دلار در محدوده 24800 تا 25100 تومان سکه می تواند در محدوده 10500 تا 10700 تومان نوسان کند.
منبع: سایت طلا
سهام شرکت تسلا بهصورت توکن توسط صرافی بایننس عرضه خواهد شد.
به گزارش «ایسنا» به نقل از راشاتودی، صرافی بایننس که بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتالی جهان به شمار میرود در بیانیهای اعلام کرد برای نخستین بار در تاریخ ارزهای دیجیتالی اقدام به راهاندازی بورسی خواهد کرد که سهام شرکتهای مختلف در آن بر حسب ارزهای دیجیتالی مورد معامله قرار خواهند گرفت. نخستین سهمها در این بازار بورس بهصورت توکن متعلق به سهام شرکت تسلا- باارزشترین خودروساز جهان- خواهد بود.
طبق اعلام بایننس، هر توکن معادل یک سهم از سهام شرکت تسلا در بورس نیویورک خواهد بود و پشتوانه آنها نیز سهم هایی هستند که در دنیای واقعی نزد سبد دارایی شرکت سیاماکویتی سپردهگذاری شدهاند. توکنهای تسلا بر حسب دلار بایننس (بایننس یو اس دی) قیمتگذاری خواهند شد. چانگ پنگ ژاو، مدیرعامل صرافی بایننس در همین رابطه گفت: صرافی ما به مشتریان زیادی از سراسر جهان خدمترسانی میکند و ما از اینکه قرار است در بازار سهام نیز مشارکت داشته باشیم، خرسندیم. توکنهای سهام نشاندهنده این هستند که میتوان معاملات سهام را با کاهش هزینههای معاملاتی و ریسکهای شکست کمتری انجام داد. ما در حال ساختن یک پل مستحکم دیگر در آینده نظام مالی جهانی هستیم.
طبق ادعای بایننس قرار است کمیسیون انجام معاملات توکنها صفر باشد که این مساله این بورس را به نخستین بورس بدون کارمزد جهان تبدیل میکند. در نتیجه قیمتگذاری سهم برحسب ارزهای دیجیتالی، معاملهگران خواهند توانست مقادیر بسیار کمتری از هر سهم را معامله کنند و این امر موجب ورود طیف گستردهتری از معاملهگران به بازار سهام خواهد شد.
بایننس کوین همچنین وعده داده است عرضه توکنها محدود به سهام شرکت تسلا نباشد و این صرافی آماده پاسخگویی به تقاضای بازار با لیست کردن توکن سهمهای بیشتر در آینده است.
در سه ماه نخست امسال تعداد کاربران صرافی بایننس رشد تاریخی و خیرهکننده ۳۴۶ درصدی را به ثبت رساند و حجم معاملات در درون این صرافی هم طی همین مدت ۲۶۰ درصد بیشتر شد.
دنیایاقتصاد-محمد تقیپور : روز گذشته روز رکوردشکنی رمزارزها بود؛ تا میانه روز گذشته ارزش بزرگترین رمز ارز جهان از مرز ۶۳ هزار دلار عبور کرد تا دقیقا یک ماه پس از رکوردشکنی قبلی سقف قیمتی جدید را به ثبت برساند. آخرین بار در تاریخ ۱۳ مارس بود که بیتکوین توانسته بود با ثبت قیمت ۶۱ هزار و ۷۸۰ دلاری رکورد قیمتی جدیدی را به ثبت برساند. این در حالی بود که حدود ۴ هفته بیتکوین در تلاش برای عبور قدرتمند از مرز ۶۰ هزار دلاری بود و هر نوبت این تلاش نافرجام باقی میماند.
اکران رمزارزها در والاستریت
در حالی بیتکوین رکوردی جدید را به ثبت رساند که قرار است امروز صرافی کوینبیس در بازار نزدک لیست شود و عرضه عمومی آن انجام شود. بسیاری از معاملهگران و فعالان بازار رمزارزها این واقعه را بهعنوان نقطه عطفی در پذیرش بیشتر رمز ارزها در بازارهای مالی دانستهاند. همچنین بر اساس اخبار منتشر شده مجله تایم درصدد است تا با همکاری یکی از بزرگترین صندوقهای مدیریت بیتکوین یک مجموعه ویدئویی درباره ارزهای دیجیتال بسازد. بیتکوین که بیش از ۶ ماه است روندی صعودی را حفظ کرده است تا روز گذشته نیز بازدهی مثبت ۷ درصدی را در ماه آوریل به ثبت رساند. همچنین روز گذشته اتریوم که دومین رمز ارز بزرگ جهان به شمار میرود، همراستا با بیتکوین مرز جدید قیمتی را فتح کرد. اتریوم با عبور از مرز روانی ۲ هزار و ۲۰۰ دلاری بازدهی خود در ماه آوریل را به ۱۵ درصد رساند. اتریوم نیز مانند بیتکوین شش ماه متوالی است که روندی صعودی دارد.
رفتار بیتکوین پس از ثبت رکورد
تاکنون کمپانیهای بزرگی از جمله بانک BNY Mellon، مسترکارت و تسلا اقدام به سرمایهگذاری در بازار رمزارزها کردهاند؛ عاملی که بیش از همه چیز قیمت بیتکوین و دیگر رمزارزها را به سطوح کنونی رسانده است. در هفتههای اخیر اما بیتکوین در محدوده نسبتا کوچکی در حال نوسان بود. جیمز باترفیل کارشناس بازار رمزارزها در CoinShares درباره رفتار بیتکوین گفت زمانی که بیتکوین قله جدید قیمتی را به ثبت میرساند معمولا ما شاهد معامله بیتکوین در بازه محدودی هستیم و معاملهگران در آن دوره اغلب به دنبال محافظت از سودهای خود هستند. باترفیل در مورد رکوردشکنی روز گذشته بیتکوین نیز افزود که در دوره اخیر نیز ما مجددا شاهد دوره حفظ سود بودیم و اکنون بهنظر میرسد رالی صعودی جدیدی آغاز شده است.
خوف و رجا در بازار بیتکوین
یکی دیگر از محرکهای صعود شدید قیمت بیتکوین در سال گذشته، علاقه سرمایهگذاران به کسب بازدهی بالا در دورهای بود که نرخهای بهره به علت پاندمی کرونا در پایینترین سطح خود قرار داشتند. برخی از فعالان بازار بیتکوین بر این باورند که با افزایش نفوذ رمز ارزها در بازارهای مالی و همچنین در تجارت جهانی این جهش تازه آغاز راه بیتکوین و دیگر رمز ارزها است. اما از سوی دیگر با توجه به اینکه بیتکوین تا همین چند سال پیش با قیمت چند صد دلاری در حال معامله بود، بانکهای بزرگ و بینالمللی درباره وجود حبابی بزرگ در این بازار هشدار دادهاند. بر اساس تحقیقی که دویچه بانک آلمان انجام داده است بسیاری از مدیران صندوقهای سرمایهگذاری بر این باورند که بیتکوین در محدوده حباب قرار دارد و آنها انتظار دارند قیمت این رمز ارز با سقوط شدیدی مواجه شود.
وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد کسری بودجه دولت این کشور در ماه مارس به دلیل پرداخت مستقیم به آمریکاییها طبق طرح بستههای حمایتی جو بایدن به ۶۶۰ میلیارد دلار رسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، کسری بودجه آمریکا برای ۶ ماه اول سال مالی ۲۰۲۱ به رکورد ۷۰۶/ ۱ تریلیون دلار رسیده است در حالی که این رقم در همین دوره در سال گذشته میلادی برابر با ۷۴۳ میلیارد دلار بود. طبق گفته یکی از مقامات خزانهداری آمریکا، همهگیری ویروس کرونا تاثیر چندانی در شش ماه اول سال مالی ۲۰۲۰ نگذاشته بود چون افزایش پرداختیها با بالا رفتن نرخ بیکاری به خاطر قرنطینههای کرونایی همراه بود و اعطای بستههای کمکی دولت هم تا پایان مارس ۲۰۲۰ آغاز نشده بود. کسری بودجه آمریکا در مارس ۲۰۲۱ سومین کسری بودجه بالای ماهانه این کشور تا به امروز بوده است. آمریکا قبل از آن با ۸۶۴ میلیارد دلار کسری بودجه در ژوئن ۲۰۲۰ و ۷۳۸ میلیارد دلار در آوریل ۲۰۲۰ رکورد زده بود. کسری بودجه ماه مارس در سال جاری میلادی که بسیار بالاتر از ۱۱۹ میلیارد دلار کسری بودجه در ماه مارس سال گذشته است، نتیجه ۲۶۸ میلیارد دلار دریافتی و ۹۲۷ میلیارد دلار پرداختیهای دولت در این ماه بوده است. ۱۳ درصد افزایش دریافتیها در ماه مارس ناشی از افزایش مالیاتی بوده که از افراد پردرآمدتر جامعه گرفته شده است یعنی کسانی که میتوانستند در قرنطینه دورکاری داشته باشند. هزینههای دولت آمریکا در ماه مارس به خاطر پرداخت مستقیم ۱۴۰۰ دلار به بسیاری از آمریکاییها طبق طرح نجات آمریکا که ماه گذشته اجرایی شد، ۳۳۹ میلیارد دلار افزایش یافته است. خزانهداری آمریکا اعلام کرد پرداختیهای دولت این کشور در ۶ ماه اول سال مالی ۲۰۲۱ برابر با ۴۱۰/ ۳ تریلیون دلار بوده، در حالی که درآمد آن ۷۰۴/ ۱ تریلیون دلار ثبت شده است. کل پرداختهای مستقیم دولت در این دوره ۶ ماهه ۴۸۷ میلیارد دلار بوده که شامل بستههای محرک مالی تصویب شده توسط دونالد ترامپ در پایان ۲۰۲۰ هم میشود.
دنیایاقتصاد : در چهارمین روز هفته، افزایش قیمت دلار و سکه ادامه نیافت. روز سهشنبه، دلار از مرز۲۵ هزار تومانی عقبنشینی کرد و سکه به زیر سطح ۱۰میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی برگشت. این اتقاق در حالی رخ داد که مرزشکنی سکه و دلار در روز دوشنبه بسیاری از نوسانگیران را به ادامه روند صعودی امیدوار کرده بود. برخی فعالان باور داشتند هراس از عرضه بازارساز موجب شد که قیمت دلار و سکه در روز چهارم هفته در روند نزولی قرار بگیرد. روز سهشنبه دلار ۲۰۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۲۴هزار و ۸۰۰ تومان رسید. در بازار سکه، فلز گرانبهای داخلی ۸۰ هزار تومان افت قیمت را به ثبت رساند و به بهای ۱۰ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان رسید.
بازارساز روبهروی سفتهبازان دلار
به باور فعالان، دیروز صرافیهای بانکی از نزدیکی مرز ۲۴ هزار تومانی اقدام به فروش دلار کردند و همین موضوع موجب شد که سفتهبازان و نوسانگیران دلار تا حدی از بازار عقبنشینی کنند. ساعت ۴ بعدازظهر دیروز نرخ فروش دلار در صرافیهای بانکی ۲۴ هزار و ۶۰ تومان بود که کاهش ۲۴۰ تومانی را نسبت به روز دوشنبه نشان میداد. سفتهبازان زمانی که مشاهده کردند بازارساز اصرار به کاهش قیمت دارد، ریسک زیادی برای افزایش خریدهای خود نکردند. در کنار این، روز گذشته تقاضاهای حوالهای نیز افت کرد. روز سهشنبه، نرخ حواله درهم از محدوده ۶هزار و ۹۰۰ تومانی عقبنشینی کرد و تا حوالی ۶ هزار و ۸۴۰ تومان پایین رفت. افت نرخ حواله درهم علامت انتظاری کاهشی دیگری به معاملهگران بازار داخلی بود و موجب شد که میزان خریدها در سبزهمیدان و خیابان فردوسی کاهش پیدا کند. به باور تحلیلگران فنی تا زمانیکه درهم زیر خط ۷ هزار تومانی قرار دارد، روند صعودی جدی شکل نخواهد گرفت و دلار برای افت معنادارتر نیاز به درهم زیر ۶هزار و ۷۰۰ تومان دارد.
بی محلی دلار به تحریمهای اروپایی
اتحادیه اروپا عصر روز دوشنبه ۶ فرمانده ارشد نظامی، دو مقام امنیتی و سه زندان ایران را به فهرست تحریمهای خود اضافه کرد. برخی معاملهگران در واکنش به این اتفاق انتظار داشتند که قیمت دلار رفتار هیجانی را در پیش بگیرد و در روز سهشنبه سیر صعودی پیدا کند. با این حال چنین اتفاقی رخ نداد و اسکناس آمریکایی از مرز ۲۵ هزار تومانی به زیر کشیده شد. برخی از معاملهگران اعتقاد داشتند در شرایط کنونی برای بازار تحریمهای اتحادیه اروپا اهمیت چندانی نداشت و این تحریمها را بیشتر نمادین در نظر گرفتند که در مسایل اقتصادی تاثیری ندارند.
از نگاه آنها بازار به مذاکرات هستهای دقت دارد و بازیگران ارزی با توجه به ادامه مذاکرات ترجیح میدهند که با احتیاط بیشتری رفتار کنند. آخرین اخبار حکایت از آن داشت که هیات ایرانی به ریاست عراقچی و با حضور نمایندگانی از وزارت نفت و بانک مرکزی برای شرکت در دور جدید گفتوگوها با گروه ۱+۴ و نماینده اتحادیه اروپا در چارچوب کمیسیون مشترک برجام در روز چهارشنبه، وارد وین شده است. شاید همین یک خبر برای برخی معاملهگران کافی بود که خریدهای خود را به تعویق بیندازند. در کنار این، سایت اقتصادنیوز گزارش داده است که در سه روز ابتدایی هفته عرضه دلار در بازار متشکل بالا رفته است. آمارها نشان میدهد در این سه روز حدود ۱۲ میلیون دلار عرضه شده است. با توجه به سقف زمانی سه روزه برای فروش ارز تهیهشده از بازار متشکل انتظار میرفت که در روزهای سهشنبه و چهارشنبه، عرضه خردهفروشی اسکناس بالا برود. میتوان گفت در روزهای اخیر بازار ارز صحنه رقابت سفتهبازان و بازارساز بوده و نتیجه این تقابل تا الان به سود هیچکدام به پایان نرسیده است. دلار مدتهاست که در دامنه ۲۴ هزار و۵۰۰ تا ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان زندانی شده است.
بدون دیدگاه