اخبار روز

در روز های اخیر قیمت طلا و دلار نوسانات زیادی را از خود نشان داده و از انجام هر حرکت صعودی یا نزولی پرهیز کرده است. اما آیا در روز های آینده قیمت طلا و دلار تغییر قابل توجهی خواهند داشت؟
نخست وزیر کره‌ به ایران آمد و شیوه بازگرداندن پول ایران محور گفتگوهای اوست. باید توجه داشت که 44 سال است که مقامی تا این پایه ارشد از کره به ایران نیامده‌ است.

تا زمانی که دلار پشت خط 25 هزار تومان حضور دارد، معامله‌ گران تمایل زیادی برای خرید نخواهند داشت. سیگنال افزایشی زمانی فعال خواهد شد که دلار از سد 25200 تومان عبور کند.

برای کاهشی شدن نیز، دلار باید از 24500 تومان پایین تر برود. فعلا دلار در دامنه 24500 تا 25200 تومان زندانی شده و بازارساز نیز به دنبال پایین بردن قیمت هاست.

اونس با سخنان پاول وارد کانال 1730 دلار گردید تا در صورت عدم حمایت دلار، سکه در محدوده 10400 تا 10500 تومان نوسان کند.

اخبار سفر نخست وزیر کره جنوبی به تهران کماکان می تواند دلار را در محدوده 24800 تا 25100 نگه دارد و مانع از افزایشی شدن آن بشود.

سخنان صبح امروز پاول رئیس بانک مرکزی آمریکا یک بار دیگر از لحن انبساطی استفاده کرد و تاکید کرد که فدرال رزرو تا زمانی که ریکاوری اقتصادی تکمیل نشود به حمایت خود از اقتصاد ادامه می دهد.

سخنان دو پهلو در باره ارزهای دیجیتال، بیت کوین را وارد کانال 60 دلار کرده و تمامی بازارهای سهام جهان را قرمز پوش کرد که چندان به نفع اونس نیز نمی باشد.

شاخص دلار در کانال 92 تقویت و نقره در کانال 25 رنج شد و اونس با اصلاح قیمتی با اندکی فشار خرید مواجه گردید تا وارد کانال 1740 شود و سکه تهران را تحریک کرد تا وارد نیمه دوم کانال 10500 گردد.

منبع: سایت طلا

اخبار روز

قیمت بیت‌کوین برای اولین بار در ماه آوریل به بالای ۶۱هزار دلار رسید. به‌نظر می‌رسد که تریدرها نیز بازار بیت‌کوین را صعودی تلقی می‌کنند.
به گزارش ارز دیجیتال، قیمت بیت‌کوین در ۱۰ آوریل(۲۱ فروردین)، برای اولین بار در این ماه به بالای ۶۱هزار دلار رسید. آخرین باری که قیمت بیت‌کوین از این محدوده فراتر رفته بود به روزهای ابتدایی ماه مارس باز می‌گشت. با این صعود، خوش‌بینی به بازار بازگشته و تریدرها به‌دنبال سطوح حمایت و مقاومت جدید در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت هستند.

در آینده نزدیک، به‌جز قیمت ۶۱،۸۰۰ دلار که بیشترین قیمتی است که بیت‌کوین تجربه کرده، سه قیمت دیگر نیز وجود دارند که تریدرها باید زیر نظر بگیرند: قیمت ۶۱،۱۸۸ دلار، قیمت ۵۸،۳۸۷ دلار و قیمت ۵۳هزار دلار.

حجم بالای سفارش‌های جفت معاملاتی بیت‌کوین
تا زمانی که قیمت بیت‌کوین بالای ۵۸،۳۸۷ دلار باقی بماند و تلاش کند که سطح مقاومت ۶۱،۱۸۸ دلاری را نیز بشکند، می‌توان منتظر رکورد جدیدی از قیمت این ارز دیجیتال در آینده نزدیک بود. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که اگر قیمت بیت‌کوین موفق به ثبت یک رکورد جدید شود، عقب‌نشینی کوچکی را در بازار آلت‌کوین‌ها شاهد خواهیم بود؛ حداقل تا زمانی که بیت‌کوین نوسانات خود را پس از ثبت این رکورد جدید پشت‌سر بگذارد و قیمت آن به ثبات برسد.

سطح حمایت ۵۸ هزار دلاری؛ لازمه دست‌یابی به سطوح بالاتر
به‌گفته تحلیلگر ناشناسی با نام مستعار رِکت‌کپیتال، برای اینکه قیمت بیت‌کوین بتواند در روزهای پیش‌رو رکورد جدیدی را ثبت کند، باید ابتدا قیمت ۵۸ هزار دلاری آن به‌عنوان یک سطح حمایت تثبیت شود. بیت‌کوین در ماه فوریه سال جاری تلاش کرده بود تا به محدوده مقاومت ۶۰ هزار دلار دست پیدا کند؛ اما موفق نشده بود بیش از ۵۸‌هزار دلار پیش برود. به همین علت، قیمت ۵۸‌هزار دلار برای این ارز دیجیتال از اهمیت بالایی برخوردار است. در تحلیل تکنیکال، زمانی که قیمت یک دارایی در محدوده اوج پیشین آن تثبیت می‌شود، می‌توان آن را نشانه‌ای قوی از آغاز روند صعودی دانست. ‌

رائول پال، مدیرعامل شرکت گلوبال مکرو اینوستر‌ نیز روند کلی بیت‌کوین را مثبت ارزیابی می‌کند. پال خروج بیت‌کوین از محدوده نوسان سه ماه اخیر را نشانه‌ای از قوت گرفتن شتاب‌(مومنتوم) فنی آن می‌داند و بیان می‌کند: اینکه بیت‌کوین توانسته از محدوده نوسان سه‌ماهه خود خارج شود، اتفاق بزرگی است. این اتفاق نشان می‌دهد که بیت‌کوین به‌زودی روند صعودی شدیدی را شروع خواهد کرد. یک تحلیلگر بازار مشتقات با نام مستعار کاکتوس‌‌‌ نیز معتقد است داده‌های درون‌زنجیره‌ای در حال حاضر در قوی‌ترین حالت خود قرار دارند. این تحلیلگر به خروج حجم بالای بیت‌کوین از صرافی‌های ارز دیجیتال اشاره می‌کند و آن را نشانه‌ای از تجمع این بیت‌کوین‌ها نزد سرمایه‌گذاران کلان می‌داند. به‌گفته این تحلیلگر، موارد زیر نشانه‌هایی هستند که از آغاز روند صعودی بیت‌کوین خبر می‌دهند: داده‌های درون‌زنجیره‌ای قوی‌تر از هر زمان دیگری هستند، بیشترین میزان خروج بیت‌کوین از صرافی‌ها را شاهد هستیم، قیمت بسته‌شدن ماه پیشین در زمان فعلی به حمایت تبدیل شده است، بالاترین قیمت بسته‌شدن هفتگی در شرف وقوع است و ثبات احتمالی قیمت آلت‌کوین‌ها در پی رشد شدید بیت‌کوین.  تحلیلگران زیادی معتقدند که صعود قیمت بیت‌کوین، به ثباتی نسبی در بازار آلت‌‌کوین‌ها منجر خواهد شد. یک تریدر مطرح و ناشناس با نام مستعار کالئو ‌در این باره بیان می‌کند که تسلط بیت‌کوین بر بازار در روزهای آتی، باعث سکون در بازار آلت‌کوین‌ها می‌شود. او این‌گونه توضیح می‌دهد: با وجود احتمال صعود قیمت بیت‌کوین در آینده نزدیک، تازه‌کاران باید مراقب سکونی که این اتفاق در بازار آلت‌کوین‌ها ایجاد می‌کند باشند و از ورود به این بازارها‌(تا حد امکان) اجتناب کنند. تمام سود بازار در طول این مدت، معطوف به بیت‌کوین خواهد بود. البته ممکن است قیمت دلاری این آلت‌کوین‌ها در این مدت افزایش کوچکی را تجربه کند، اما قیمت آنها نسبت به بیت‌کوین شانس زیادی را برای افزایش نخواهد داشت.

اگر قیمت بیت‌کوین به روند افزایشی خود ادامه دهد، این ارز دیجیتال در کوتاه‌مدت عملکرد بهتری را نسبت به آلت‌کوین‌ها نمایش خواهد داد و احتمال می‌رود که روند صعودی آلت‌کوین‌ها تنها زمانی آغاز شود که بیت‌کوین رکورد جدید خود را ثبت کرده و نوسانات پس از آن را نیز طی کرده باشد.

اخبار روز

اقتصادنیوز : هفته‌نامه اکونومیست با هشدار نسبت به پیامدهای زیست‌محیطی تولید بیت‌کوین، نوشته است که بدون ایجاد مقررات محدودکننده، چین تا سال ۲۰۲۴ برای استخراج رمزارزها می‌تواند به اندازه ایتالیا انرژی مصرف کند.
به گزارش اقتصادنیوز، نشریه هفتگی اکونومیست در شماره جدید خود- ‌۱۰آوریل ۲۰۲۱- در مطلبی با عنوان «حقیقت کثیف: مجموع هزینه‌های زیست‌محیطی بیت‌کوین» نوشته است: بدون مقررات، تا سال ۲۰۲۴ ماینینگ (استخراج رمزارزها) در چین می‌تواند به اندازه ایتالیا انرژی مصرف کند.

همان‌طور که عرضه اولیه CoinBase (بزرگ‌ترین پلت‌فرم تبادل رمزارزها در آمریکا) نشان می‌دهد، ارزهای رمزپایه طرفداران بسیاری دارد اما آنها دارای کاستی‌هایی نیز هستند، به‌ویژه حامیان محیط‌زیست نسبت به میزان انرژی بیت‌کوین ابراز نگرانی می‌کنند. گروهی از دانشگاهیان به رهبری دابو گوان از دانشگاه تسینگوا‌ و شویانگ وانگ از آکادمی علوم چین، در مقاله‌ای برای Nature Communications، انرژی مصرفی بیت‌کوین در چین را بررسی کرده‌اند. آنها نتیجه گرفتند که در غیاب مقرارت محدودکننده، بیت‌کوین می‌تواند تا سال ۲۰۲۴ به سدی «غیرقابل اغماض» در برابر تلاش‌های چین برای کربن‌زدایی اقتصاد خود تبدیل شود.

عطش بیت‌کوین برای مصرف انرژی از طراحی آن ناشی می‌شود‌ چرا‌که به دلیل استفاده از سیستم بلاک‌چین* از نگه‌داشتن سوابق ثبت‌شده به‌صورت متمرکز چشم‌پوشی می‌کند. بلاک‌چین توسط «ماینرها» (استخراج‌کنندگان بیت‌کوین) حفظ می‌شود، آنها با رقابت در حل معماهای ریاضی به کمک راه‌حل‌هایی که یافتن آنها دشوار است، معاملات را ارزیابی می‌کنند. در حال‌حاضر پاداش هر تراکنش موفقیت‌آمیز استخراج ۲۵/ ۶بیت‌کوین (معادل ۳۵۷ هزار دلار) ایجاد می‌کند.

* blockchain یک پایگاه ثبت داده‌های معاملاتی است که اطلاعات روی آن، میان همه اعضای یک شبکه به اشتراک گذاشته می‌شود و با استفاده از رمزنگاری و توزیع داده‌ها، هک، حذف و دستکاری اطلاعات تقریبا غیرممکن است.

این سیستم، میزان دشواری معما‌ها را تغییر می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که به‌طور متوسط هر ۱۰دقیقه یک زنجیره جدید بلاک ایجاد می‌شود. قیمت بالای بیت‌کوین باعث می‌شود که صرف هزینه محاسباتی بیشتر و در نتیجه مصرف برق بیشتر، توجیه‌پذیر شود. اما در واکنش، تثبیت‌کننده‌های خودکار بیت‌‌کوین نیز دشواری معماهای ریاضی را افزایش می‌دهند‌ و ماینرهای رقیب برای سرپا باقی ماندن باید سریع‌تر پروسه خود را اجرا کنند. برخلاف اهداف دموکراتیک ارز، استخراج رمزارزها (ماینینگ) در میان تعداد زیادی از اپراتورهای حرفه‌ای متمرکز شده است که حدود ۷۰ درصد آن در چین اتفاق می‌افتد. محققان با استفاده از مدل‌سازی اقتصادی سعی در بررسی میزان کربن تولیدی ناشی از این کار دارند. آنها نتیجه گرفتند که بدون مقررات، استخراج بیت‌کوین در چین می‌تواند به اندازه ایتالیا یا عربستان‌سعودی تا سال ۲۰۲۴ انرژی مصرف کند‌ و از سوی دیگر با انتشار سالانه ۱۳۰ میلیون تن آلودگی کربنی، به میزان تولید آلودگی نیجریه نزدیک می‌شود.

اخبار روز

دنیای‌اقتصاد : «خرید دلار توصیه نمی‌شود.» این جمله‌ای است که در روزهای اخیر از سوی برخی از تحلیلگران فنی بازار ارز شنیده می‌شود. تحلیلگران فنی انتظار دارند،‌ قیمت دلار طی روزهای آتی افت بیشتری را تجربه کند و به همین دلیل، متقاضیان را به احتیاط و صبر دعوت می‌کنند. در شرایطی که این دسته از تحلیلگران توصیه به عدم خرید دلار دارند، دیروز اسکناس آمریکایی نیز توان زیادی برای رشد قیمت نداشت و به افزایش جزئی ۱۰ تومانی اکتفا کرد. ساعت ۳ بعدازظهر دیروز، اسکناس آمریکایی با قیمت ۲۴ هزار و ۸۱۰ تومان معامله می‌شد.
خروج خریداران از بازار ارز
در بازار سکه نیز مانند بازار ارز،‌ خریداران حضور فعالی نداشتند. در بازار سکه حتی فلز گرانبهای داخلی به سمت قیمت‌های پایین‌تر حرکت کرد و با ۳۰ هزار تومان افت به بهای ۱۰ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان رسید. فلز گرانبهای داخلی در روز شنبه افت بیشتر۱۵۰ هزار تومانی را تجربه کرده بود و با از دست دادن حمایت ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی زمینه‌ساز افزایش انتظارات کاهشی در میان معامله‌گران شده بود. «دنیای‌اقتصاد» در گزارش روز گذشته خود اشاره کرده بود، برای تحلیلگران فنی بازار سکه مرز ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی اهمیت زیادی دارد. تحلیلگران فنی بارها عنوان کرده بودند که شکست این محدوده می‌تواند سرعت نزول را در بازار سکه تندتر کند.

برخی فعالان می‌گویند بازار سکه رمق گذشته برای صعود را ندارد و احتمال دارد به سوی کف‌های بعدی حرکت کند. اما اگر قیمت دلار روند نزولی خود را از دست بدهد، سکه به سرعت خود را با وضعیت جدید تطبیق خواهد داد. به طور کلی بین سکه و دلار رابطه قوی وجود دارد و این دو معمولا به‌صورت کاملا مستقیم قیمت یکدیگر را تحت‌تاثیر قرار می‌دهند. در این میان، اونس طلا نیز نقش مهمی در انتظارات بازیگران بازار سکه دارد، ‌ولی تجربیات قیمتی گذشته نشان می‌دهد اثر آن کمتر از نوسانات دلار است. روند قیمتی بازارها در سال ۹۹ نشان می‌داد سکه در بیشتر مواقع از لحاظ جهت قیمتی با روند دلار هماهنگ بوده است و اونس طلا بیشتر نقش یک سرعت‌دهنده یا ضربه‌گیر را در بازار سکه ایفا کرده است. افزایش بهای طلای جهانی در روز جاری می‌تواند ضربه‌گیر کاهش بیشتر قیمت سکه در بازار داخلی شود.  

اثرات اخبار سیاسی در بازار
نخست‌وزیر کره جنوبی، امروز برای ملاقاتی دوروزه به ایران می‌آید. گفته می‌شود،‌ از موضوعات مهم این سفر، آزادسازی منابع مالی ایران در کره جنوبی است. به گفته فعالان، این خبر موجب شده بود که در دو روز ابتدایی هفته، خریدار زیادی در بازار وجود نداشته باشد. نبود خریدار زیاد در بازار باعث شده بود قیمت دلار توان عبور از مرز ۲۵ هزار تومانی را از خود نشان ندهد و نوسانات محدودی را در کانال ۲۴ هزار تومانی به ثبت برساند. به باور تحلیلگران فنی تا زمانی که دلار پشت خط ۲۵ هزار تومانی حضور دارد، معامله‌گران تمایل زیادی برای خرید نخواهند داشت. سیگنال افزایشی زمانی فعال خواهد شد که بازار از سد محدوده ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومانی عبور کند. برای اینکه قیمت دچار کاهش معنادار شود، دلار نیاز دارد که از سد ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان پایین‌تر برود. در شرایط کنونی به‌نظر می‌رسد قیمت دلار در دامنه ۲۴ هزار و ۵۰۰ تا ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان زندانی شده است.

رفتار بازارساز نیز در روزهای اخیر نشان می‌دهد بیشتر به‌دنبال پایین بردن قیمت‌هاست. روز گذشته نیز صرافی‌های بانکی نرخ فروش دلار را ۲۴ هزار و ۲۴۰ تومان تعیین کردند که فاصله حدودا ۵۷۰تومانی با قیمت بازار داشت.

 

اخبار روز

دنیای‌اقتصاد- محمد تقی‌پور : کریستین لاگارد رئیس بانک مرکزی اروپا معتقد است که اقتصاد یورو در انتهای سال ۲۰۲۱ میلادی به‌‌رغم اینکه کشورهای این حوزه مجددا در حال دست و پنجه نرم کردن با موج جدید کرونا است، می‌تواند قدم‌های بزرگی بردارد. با این وجود پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول حکایت از آن دارد که در انتهای سال ۲۰۲۱ اقتصاد این ناحیه رشد ۴/ ۴ درصدی را به ثبت برساند؛ با اینکه این رشد تقریبا برابر با میانگین رشد پیش‌بینی‌شده کشورهای توسعه‌یافته است اما فاصله زیادی با رشد ۴/ ۶ درصدی دارد که برای آمریکا پیش‌بینی شده است. سال گذشته نیز در حالی اقتصاد اروپا ۶/ ۶ درصد کوچک شد که بزرگ‌ترین اقتصاد جهان فقط ۵/ ۳ درصد منقبض شده بود.
خوش‌بینی لاگارد به نیمه دوم سال
بخش‌های مختلفی از ناحیه یورو مجددا توسط موج جدیدی از پاندمی کرونا در حال تهدید است؛ موضوعی که سبب شده است تا مقامات رسمی کشورها دور جدیدی از قرنطینه‌ها را وضع کنند. کریستین لاگارد به‌‌رغم اینکه صدمات و مضرات قرنطینه‌های جدید را برای اقتصاد اروپا مورد تصدیق قرار می‌دهد اما نسبت به اوج گرفتن اقتصاد این حوزه در ادامه سال خوش‌بین است. رئیس سابق صندوق بین‌المللی پول در صحبت‌های اخیر خود به این نکته اشاره کرد که نور و روشنایی از انتهای تونل پیداست و ما می‌توانیم آن را ببینیم. اشاره لاگارد به افزایش امیدواری به ریکاوری اقتصادی بود. البته او در ادامه افزود هنوز راه برای ریکاوری اقتصادی در پیش است و ما هنوز چند مرحله برای رسیدن به ریکاوری اقتصادی در پیش داریم. در واقع لاگارد همان‌طور که در صحبت‌های خود اشاره کرد معتقد است که ریکاوری اقتصادی ناحیه یورو در نیمه دوم سال‌جاری میلادی با سرعت بالایی به پیش خواهد رفت.

فاصله اروپا از آمریکا بیشتر می‌شود؟
آخرین پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول حکایت از آن دارد که اقتصاد اروپا در سال ۲۰۲۱ میلادی رشد ۴/ ۴ درصدی را رقم خواهد زد؛ سرعتی که تقریبا معادل با میانگین سرعت رشد اقتصادی کشورهای توسعه‌یافته است اما فاصله نسبتا زیادی با رشد ۴/ ۶ درصدی پیش‌بینی شده آمریکا برای پایان سال‌جاری دارد. این در حالی است که سال گذشته نیز اقتصاد اروپا با سرعت بیشتری نسبت به اقتصاد آمریکا منقبض شده بود. در سال ۲۰۲۰ که اقتصاد جهان با پدیده بی‌سابقه‌ای مواجه بود در حالی اقتصاد آمریکا ۵/ ۳ درصد منقبض شده بود که اقتصاد اروپا ۶/ ۶ درصد آب رفته بود. از طرفی آمریکا در توزیع و تزریق واکسن نسبت به اروپا تاکنون عملکرد بسیار بهتری داشته است و از طرف دیگر فدرال رزرو و دولت آمریکا نسبت به همتایان اروپایی خود سیاست‌های پولی بسیار تهاجمی‌تری برای حمایت از اقتصاد وضع کرده‌اند. مقامات اقتصادی آمریکا از ابتدای آغاز پاندمی تاکنون بیش از ۵ هزار میلیارد دلار محرک مالی وضع کرده‌اند و همچنین برنامه بزرگ زیرساختی دیگری نیز در راه تصویب شدن است.  در حال حاضر با توجه به حجم بالای حمایت‌های اقتصاد و چاپ پول بیشتر این نگرانی وجود دارد که نرخ تورم در آمریکا به سطح غیرقابل پیش‌بینی برسد؛ لاگارد در صحبت‌های خود اظهار کرد که انتظار دارد فدرال رزرو پیش از بانک مرکزی اروپا به اهداف تورمی خود برسد. لاگارد در این باره گفت اروپا و آمریکا در دو موقعیت کاملا متفاوت هستند و در حالی آمریکا احتمالا زودتر از موعد به اهداف تورمی خود برسد که ما (اروپا) بسیار از آن مرحله دور هستیم.  وزیر تجارت سابق فرانسه در ادامه گفت رویکرد بانک مرکزی اروپا در مورد سیاست‌های پولی کاملا انعطاف‌پذیر است. انعطاف‌پذیری در طول زمان، انعطاف‌پذیری در مورد دارایی‌های مختلف و در میان کشورها. در همین راستا لاگارد افزود اگر مجددا به حمایت‌های مالی و پولی نیاز باشد ما آن را انجام خواهیم داد و اگر لازم باشد بیش از مقداری که تشخیص داده شده است خرج کنیم این کار را هم انجام خواهیم داد و اگر شرایط بهتر از انتظارات پیش رود شاید بانک مرکزی اروپا کمتر از مقدار پیش‌بینی شده برای اقتصاد خرج کند. در مورد واکسیناسیون نیز با اینکه در اروپا این فرآیند کند پیش می‌رود لاگارد ابراز امیدواری کرد که این شرایط نیز تغییر کند. ۱۴ درصد از شهروندان ناحیه یورو حداقل یک دز واکسن دریافت کرده‌اند در حالی که این رقم در آمریکا به ۵/ ۳۳ درصد رسیده است. لاگارد گفت که عزم قوی وجود دارد که این تعداد در تابستان به ۷۰ درصد برسد.

اخبار روز

دنیای‌اقتصاد : آخرین گزارش از شرایط بازار کار که در روز دوم ماه آوریل منتشر شد تصویری فوق‌العاده را ترسیم می‌کند: در طول ماه گذشته آمریکا بیش از ۹۰۰ هزار شغل ایجاد کرده است. این رقم که بیشترین رشد را از ماه آگوست نشان می‌دهد منعکس‌کننده شرایط اقتصاد آمریکا در نیمه نخست ماه مارس در زمانی است که آمارگیری انجام شده است. ولی نگاهی به داده‌های اقتصادی روزانه در هفته‌های اخیر، از مراجعه‌کنندگان به رستوران‌ها گرفته تا رفتار جست‌وجوی گوگل نشان‌دهنده افزایش سرعت رشد بهبود اقتصادی از آن زمان است. رونق اقتصادی پس از بحران در آمریکا آغاز شده است. علاوه ‌بر روند بهبودی، آسیب ماندگار به مشاغل یا شیوع مجدد سویه‌های جدید کرونا می‌تواند دو پاشنه آشیل اقتصاد کرونا باشد.


 

بازگشت سریع مورد استقبال قرار خواهد گرفت، چراکه بزرگ‌ترین اقتصاد جهان راه زیادی برای بازگشت به اوج اقتصادی قبل از کرونای خود دارد و خسارت وارد شده سخت بوده است. حتی پس از آخرین آمارهای بازار کار همچنان تعداد افراد شاغل 8 میلیون نفر کمتر از شرایط قبل از کروناست. تلفات شغلی بیشتر بین گروه‌های با درآمد پایین‌تر اتفاق افتاده است (با این وجود اینکه زنان بیشتر از مردان آسیب دیده‌اند دیگر مطرح نیست). یک‌سوم کسب‌و‌کارهای کوچک همچنان تعطیل هستند. فقر نسبت به قبل از وقوع کرونا، بالاخص در میان خانواده‌های سیاه پوست آمریکایی، افزایش یافته است و تاثیر بسته شدن مدارس بر دانش‌آموزان می‌تواند برای دهه‌ها ادامه پیدا کند.

داده‌های آماری که بیشترشان توسط بخش خصوصی تهیه می‌شوند قبل از اینکه آمارهای دولتی منتشر شوند، در شناسایی نقاط عطف اقتصادی اهمیت دارند. در ماه مارس و آوریل سال 2020، بسیار پیش از انتشار آمارهای دولتی، این آمارهای تهیه شده توسط بخش خصوصی نشان دادند که اقتصاد در حال سقوط از یک صخره است. اما خوشبختانه یک سال بعد این داده‌ها نوید اقتصادی را می‌دهند که به سرعت در حال رشد است.

اکونومیست با استفاده از داده‌های گوگل یک شاخص فعالیت اقتصادی تولید کرده که بازدید افراد از محل کار، ایستگاه‌ها، خرده‌فروشی‌ها و سایت‌های تفریحی را اندازه‌گیری کرده است. این شاخص یک‌ماه پیش 30 درصد نسبت به خط پایه پیش از کرونای خود پایین‌تر بود (نمودار را مشاهده کنید). اما در روزهای اخیر این شاخص به 20 درصد پایین‌تر از زیر خط پایه رسیده است. آمارهای دیگر نیز این روندها را تایید می‌کنند؛ تعداد مسافرانی که از طریق فرودگاه‌های آمریکایی مسافرت کرده‌اند به سرعت رشد کرده است. اقتصاددانان همچنین با دقت بالایی آمارهای اوپن تیبل OpenTable یک پلت‌فرم رزرو بلیت را رصد کرده‌اند. در ماه فوریه تعداد مشتری‌های رستوران‌ها 48 درصد نسبت به حالت عادی پایین‌تر بوده است اما در ماه آوریل تاکنون این آمار به 18 درصد رسیده است. آمار اقامت در هتل‌ها نیز به سرعت در حال رشد است. شاخص‌های مربوط به تولید و فعالیت‌های خدماتی نیز به سرعت در حال رشد هستند.  

تعداد افرادی که از خانه‌های خود بیرون زده‌اند رو به افزایش است، که بخشی از آن درنتیجه موفقیت کمپین واکسیناسیون است که به محدودیت‌ها اجازه داده تا اندازه‌ای کاهش یابند. از سویی زمانی که مردم خانه را ترک می‌کنند پول برای خرج کردن دارند؛ 17 مارس خزانه‌داری آمریکا 250 میلیارد دلار در قالب چک‌های محرک اقتصادی به حساب‌های بانکی مردم واریز کرد، که به پس‌اندازهای شخصی 5/ 1 هزار میلیاردی مردم اضافه شد (حدود 10 درصد از هزینه سالانه مصرف‌کنندگان) که خانوارها تا آخر سال 2020 جمع کرده بودند. ردیاب بانک جی پی مورگان JPMorgan Chase نشان می‌دهد که میزان برداشت از کارت‌های بانکی به میزان پیش از کرونا نزدیک شده است  . طبق یافته‌های شرکت داده‌پردازی کاردیفای Cardify، در اواخر ماه مارس هزینه کل نسبت به ماه گذشته 20 درصد افزایش داشته است.

نتیجه این است که امکان دارد آمریکا در فصل دوم 2021 یک رشد اقتصادی بسیار بزرگ را به ثبت برساند. تحقیق نیکولاس ولوزکو محقق OEDC تصویری از آنچه در آینده می‌تواند روی دهد ارائه کرده است. او از نوع دیگری از داده‌های واقعی، یعنی موتور جست‌وجوی گوگل، برای ایجاد مقادیر تولید ناخالص داخلی برای اقتصادهای G20 بهره برده است. در هفته پایانی ماه مارس تولید ناخالص داخلی آمریکا نسبت به پیش‌بینی‌های قبل از وقوع کرونا 4 درصد پایین‌تر است. این بالاترین رقم در طول یک‌سال است و بسیار بهتر از اکثرکشورهای ثروتمند دیگر است.

اکثر پیش‌بینی‌کنندگان حالا انتظار دارند رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا در سال 2021 به 6 درصد یا بالاتر برسد. در صورتی که این اتفاق بیفتد تعجب‌برانگیز نخواهد بود اگر به افزایش اشتغال یک میلیون نفر در ماه یا بیشتر در گزارش‌های مربوط به اشتغال در آینده برسد؛ نرخ بیکاری می‌تواند به همین زودی‌ها به سطوح قبل از وقوع همه‌گیری کرونا بازگردد. ولی دو عامل می‌تواند کار را خراب کند؛ یکی از این عوامل مربوط به زخم‌های اقتصادی است. برخی اقتصاددانان نگران هستند که همه‌گیری به ظرفیت تولیدی آمریکا ضربه وارد کرده باشد، چراکه اگر کسب‌و‌کارهای بسیاری ورشکسته شوند آنگاه حتی با وجود تقاضای بالا بسیاری از آمریکایی‌ها شغلی ندارند که به آن بازگردند.  

تا امروز هیچ مدرک مجاب‌کننده‌ای از موج ورشکستگی وجود ندارد. در سال 2020 ورشکستگی‌های مالی کل حدود 15 درصد نسبت به سال قبل پایین‌تر بوده است. حمایت مالی گسترده‌ای که از سوی دولت فدرال به شرکت‌ها داده شده به آنها برای پرداخت صورت‌حساب‌هایشان کمک کرده است، در حالی که بسیاری از صاحبخانه‌ها اجاره‌های خود را کاهش داده‌اند. در سال 2021 تاکنون ورشکستگی‌ها پایین مانده است، ولی هیچ کس واقعا نمی‌داند با تمام شدن کمک‌های دولتی و تمایل صاحبخانه‌ها برای جبران درآمد از دست رفته در ماه‌های پیش رو آیا شاهد افزایش نرخ ورشکستگی‌ها در آینده خواهیم بود یا خیر.

دومین عامل مربوط به نگرانی‌ها بابت جهش دوباره همه‌گیری به‌رغم پیروزی‌هایی است که با واکسیناسیون به دست آمده است. این نگرانی‌ها بالاخص در مورد سویه‌های بیماری کرونا، چون سویه‌ای که نخستین بار در انگلستان دیده شد وجود دارد، سویه‌ای که بسیار سریع‌تر گسترش می‌یابد (با این وجود شیوع سویه انگلیسی کاهش موارد ابتلا را در خود انگلستان متوقف نکرده است و در آمریکا نیز واکسیناسیون به سرعت پیش می‌رود). موارد ابتلا به کووید-19 در آمریکا حالا دوباره رو به افزایش گذاشته و در برخی مناطق چون شیکاگو و نیوجرسی بازگشایی‌ها را متوقف کرده است.

این اتفاق بهبود را کند می‌کند، ولی هنوز آن را متوقف نکرده است. واکسیناسیون گسترده ارتباط میان ابتلا و بستری شدن را ضعیف‌تر کرده است. در میشیگان و فلوریدا، دو ایالتی که موارد ابتلا به کرونای انگلیسی در آن بالاست، شاخص فعالیت اقتصادی مبتنی ‌بر یافته‌های گوگل در روزهای اخیر ضعیف شده است، با این وجود هنوز نسبت به فصل اول سال قوی‌تر است. در این مسیر ناکامی‌هایی به‌وجود خواهد آمد، ولی انتظار می‌رود اخبار خوب اقتصادی افزایش یابند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهفروشگاهتماس با ما