اخبار روز

از آغاز هفته قیمت دلار صعود قدرتمندی را نشان داده و حتی توانست تا بالای 26 هزار تومان نیز صعود کند. اما با کاهش جزئی قیمت ها از شب گذشته دلار نتوانست در کانال 26 هزار تومان باقی بماند.

بازارساز با ورود به کانال ۲۵۵۰۰ تومان نوسانات پشت خطی را به رسمیت نشاخت، همچنین دلار نیز در ورود به مرز روانی و تثبیت در کانال ۲۶ هزار تومان با فشار فروش مواجه است.

دلار در بالای 26 هزار تومان مقاومت ضعیف ۲۶۱۰۰ تومان را پیش رو دارد تا به کانال قوی ۲۶۲۰۰ تومان برسد. عبور از ۲۶۲۰۰ دلار را در روند افزایشی جدید قرار می دهد.

شاید اصرار ایران بر لغو تمامی تحریم ها در مذاکرات برجامی، سوخت افزایشی دلار تهران را تامین کرده باشد با این حال محدوده ۲۵۸۰۰ تا ۲۶۲۰۰ تومان خط قرمز بازارساز محسوب می گردد.

کاهش روانی و کانالی دلار توسط بازارساز، فشار فروش دیروز نوسانگیران ناشی از معاملات پشت خطی تعطیلات، افت درهم به کانال ۷۰۰۰ و سایه قرارداد ۲۵ ساله چین عوامل نزول اندک دلار دیروز بودند.

البته خبر وضع تحریم اروپا علیه ایران ( بعد از 8 سال ) می تواند دلار را تحریک کرده و قیمت آن را برای بار دیگر افزایش دهد.

بازارساز در مرز حمایتی مهم ٢۵۲۰۰ تومان و بازار در محدوده ۲۵۷۵۰ تا ۲۵۸۵۰ تومان قرار دارد و علیرغم اعمال امروز تحریم اروپا علیه ایران، آمریکا برای دور زدن چین می گوید برای بازگشت مرحله‌ای و یا همزمان به تمام مفاد برجام‌ آمادگی دارد.

واکنش مثبت یا منفی ایران ( پافشاری یا عدم پافشاری به لغو تحریم ها) می تواند روند دلار را به شکل قابل توجهی با نوسان همراه سازد.

دولت دارایی های مسدود شده خارج از کشور را پیش خور کرده زیرا بانک مرکزی می گوید معادل ریالی ارزهای مسدودی درخارج را چاپ و در اختیار دولت قرار داده است.

البته بانک مرکزی در توجیه این اقدام گفته؛ طبق قانون نمی تواند از پذیرش خواسته دولت امتناع کند. در صورتی که دولت امسال موفق به لغو تحریم، آزادی دارایی ها و فروش نفت نشود، این اقدام بانک مرکزی مثل فروش سنگین اوراق بدهی تورم و رشد نقدینگی به بار خواهد آورد.

 

اخبار روز

به نقل از ایسنا، طبق اعلام پی پال، دارندگان ارزهای دیجیتالی اتریوم، بیتکوین، بیتکوین کش و لایت کوین خواهند توانست در درگاه های پرداخ پی پال ارزهای دیجیتالی خود را مستقیم به دلار تبدیل کنند. 

غول پرداختی ویزاکارد که یکی از دو شرکت اصلی پرداخت بین المللی محسوب می شود از انجام شدن نخستین تراکنش بر حسب ارزهای دیجیتالی در این شبکه خبر داد. بر اساس طرح در دست اجرا توسط مسترکارد امکان انجام تراکنش ها بر بستر ارزهای دیجیتالی بدون نیاز به تبدیل آن ها به ارزهای فعلی وجود خواهد داشت. قرار است در آینده نزدیک امکان انجام این معاملات در ویزا مهیا شود. 

همزمان با افزایش تمایل مردم به استفاده از ارزهای دیجیتالی، بانک مرکزی چین به عنوان گامی دیگر در راه اندازی نهایی یوان دیجیتالی اعلام کرد به عنوان یک ارز حمایتی برای روش های فعلی پرداخت اینترنتی، یوان دیجیتال نقش پررنگ تری در نظام پرداخت چین ایفا خواهد کرد. در حال حاضر ۹۸ درصد بازار پرداخت های موبایلی چین در اختیار دو شرکت علی پی و ویچت پی است و بانک مرکزی این کشور تلاش دارد یوان دیجیتالی را به عنوان سومین غول این عرصه معرفی کند. 

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱۸۵۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۲.۱۵ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۶۵ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۲ درصد در اختیار اتریوم است. بیت‌کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معامله‌گران بر بستر بلاک‌چین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.  

به‌روزرسانی قیمت ارزهای دیجیتال (تا ساعت ۱۳ ظهر به وقت شرقی)؛ این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.

۱- بیت کوین

قیمت: ۵۸ هزار و ۹۴۱.۰۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۸۶ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۶.۴۳ درصد افزایش

۲- اتریوم

قیمت: ۱۸۳۷.۴۶ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۳.۳۳ درصد افزایش 

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۷.۰۸ درصد افزایش

۳- بایننس کوین

قیمت: ۲۹۷.۹۷ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۹.۲۷ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۳.۴۱ درصد افزایش

۴- تتر

قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۲ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۴ درصد کاهش

۵- کاردانو

قیمت: ۱.۲۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۰۱ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۴.۲ درصد افزایش

۶- پولکا دوت

قیمت: ۳۴.۱۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۲۹ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳.۲۴ درصد کاهش

۷- ریپل

قیمت: ۰.۵۶۷  دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۸۶ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۷۴ درصد کاهش

۸- یونی سواپ

قیمت: ۲۸.۵۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۲۶ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۳.۴۹ درصد کاهش

۹- تتا

قیمت: ۱۲.۹۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۳۹ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۶.۲۷ درصد افزایش

۱۰- لایت کوین

قیمت: ۱۹۷.۵۲ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۶۴ درصد افزایش

اخبار روز

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بررسی بازارهای مالی در سال 99 نشان می‌دهد، این بازار علاوه بر رشدی که داشته است، ریزش تاریخی را نیز تجربه کرده است. این ریزش بیشتر از آنکه ارتباطی به نمادهای بازار سرمایه داشته باشد، به تصمیمات و رفتارهای دولتمردان و سازمان بورس از اواسط مردادماه ارتباط دارد.

روزهایی که شاخص کل یکه تازی می کرد

بازار سرمایه ایران در حالی سال 99 را آغاز کرد که شاخص کل حدود 508 هزار واحدی را نشان می داد. در 5 ماه ابتدایی سال 99 این شاخص به عدد 2 میلیون و صد هزار واحدی رسید. یعنی رشدی 4 برابری را تجربه کرد. اما اختلافات موجود در هیات دولت و میان وزرا در نیمه مردادماه سبب آغاز ریزش تاریخی بورس و 45 درصدی بورس شد.

روند شاخص کل در این سال نشان می‌دهد، بازار به دو بخش نمادهای شاخص ساز و نمادهای عادی تبدیل می‌شوند. این نمادهای شاخص ساز و بزرگ بازار سرمایه که بیشتر دولتی هستند، در برخی مواقع شاخص را مثبت کرده‌اند. ولی تقریبا 80 درصد نمادهای بازار سرمایه با افت مواجه شده‌اند.

در پایان سال شاخص کل حدود یک میلیون و سیصد هزار واحدی را تجربه کرده است، اما در این روزها بسیاری از نمادها در صف فروش قفل بوده‌اند. در اسفند ماه تنها برخی روزها شاخص کل به دلیل مثبت بودن برخی نمادهای شاخص ساز، سبزپوش بوده است.

شاخص کل هم‌وزن در مقابل شاخص کل وزنی ارزشی

در این بین برخی نمادهای کوچک بازار حدود 80 درصد کاهش ارزش داشته‌اند. این کاهش ارزش در حالی رخ داده است که شاخص کل هموزن نیز حدودا 40 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

شاخص کل هموزن در ابتدای سال 99 رقمی حدود 178 هزار واحدی را نشان می داد. با رشد بازار سرمایه در ماه‌های ابتدایی سال 99، این شاخص به عدد 533 هزار واحدی رسید.

با آغاز ریزش بازار سرمایه در مردادماه تا دهه آخر آبان که سقوط بورس تمام شد، شاخص کل هموزن نیز به عدد 366 هزار واحدی رسید. در این بین و تا پایان سال نیز به شاخص 440 هزار واحدی رسید.

نکته جالب توجه در این بین آن است که شاخص کل هم وزن در روزهای سبزپوشی شاخص کل در پاییز و زمستان منفی بوده است و در روزهای سبزپوشی شاخص کل هم وزن، شاخص کل منفی بوده است.

 سهامداران خرد پس از روزهای سقوط بازار، از سهام‌های بزرگ و شاخص ساز روی گردان شدند و به سمت سهام های کوچک بازار حرکت کردند.

در دی ماه و بهمن ماه نمادهای کوچک با استقبال بیشتری مواجه شدند. گزارش عملکرد این نمادها در ماه های منتهی به پایان سال به دلیل رشد تولید و قیمت محصولات این شرکت ها آنقدر این نمادها را جذاب کرده بود که سهامداران خرد به سمت آنها کشیده شدند.

اعتمادی که با تصمیم دلتمردان از بین رفت

اما باز هم سهم های شاخص ساز در اسفندماه همه بازار را به چالش مواجه کردند و روند بازار سرمایه به سمت کاهش رفت. رفتارهای دولت در سال 99 تنها یک نتیجه داشته است، آن هم از بین رفتن اعتماد سهامداران به بازار سرمایه بوده است. عدم اعتماد فعالان بازار موجب شده که پس از هر رشدی عرضه‌ها بیشتر شود. سهامدارانی که با دعوت دولتمردان به بازار سرمایه وارد شدند، در حال حاضر تنها برای کاهش ضررهای خود به سمت سایر بازارها متمایل شده‌اند.

عدم اعتماد موجود در بازار به دلیل تصمیمات غیرکارشناسی است که گرفته می‌شود و حتی در برخی زمان‌ها که مسئولان در حال تصمیم‌گیری درست و کارشناسی هستند علاقه مندی به کسب سود از سوی فعالان مانع آن می‌شود.

رفتار هیجانی سهامداران دلیلی بر تحلیل ناپذیری بورس 99

رفتار هیجانی سهامداران خرد و تصمیمات اشتباه دولتمردان در تمام ماه های سال 99 به شدت بازار سرمایه را با چالش مواجه کرده است. تشکیل صف‌های خرید در ماه های ابتدایی سال و تشکیل صف های فروش در ماه های پایانی نشان می‌دهد، بسیاری از سهامداران که در سال 99 به بورس پیوسته‌اند، بدون هرگونه تحلیل منطقی در حال معامله در بازار هستند. این مساله سبب شد، تصمیمات اشتباه دولت و سازمان بورس این رفتارهای هیجانی را تشدید کند و در کل بتوان سال 99 را یک سال بدون تحلیل برای بورس تحلیل کرد.

بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، در سال 99، تحلیل پذیری بازار سرمایه از منظر تحلیل تکنیکال و بنیادی به شدت کاهش یافت. این مساله خود سبب شد افراد سرمایه خود را به سمت بازارهای موازی بازار سرمایه ببرند. خروج پول از سوی سهامداران حقیقی در ماه های پایانی سال 99 تائید کننده این موضوع است.

سهامداران باید از سال 99 درس گرفته و تنها به بنیاد نمادها و تحلیل های درست و منطقی برای معامله توجه کنند تا نه تنها اتفاقات سال 99 رخ ندهد، بلکه بتوانند این از بازار سرمایه سود کنند.

اخبار روز

شپدیس واقعا عملکرد خوبی را ثبت کرد و در اسفند افت ۲ماه قبل را جبران کرد .
اذر با فروش ۱۶۹۰۶ میلیارد ریال خوب بود بیش از ۲۴۰ هزار تن با نرخ ۵۵,۹۸۷,۳۵۱ ریالی صادر کرده است .
در دی این عدد به ۱۱۹۲۲ میلیارد ریال رسید و کمی افت کرد نرخ نیز ۵۳,۸۱۴,۱۳۸ ریال بود .
در بهمن با افت ۸۸۰۰ میلیارد ریال شد و نرخ نیز ۵۰,۵۲۳,۸۴۲ ریال بود .
اما در اسفند فروش به عدد ۱۷۷۹۵ میلیارد ریالی رسید و نرخ ۶۱,۹۳۳,۲۷۱ ریال شد. 
سهم ۸۶۳۷۷ میلیارد ریال فروش در ۶ ماهه داشته است و کل عدد۶ ماهه قبل ۳۲۴۲۲ میلیارد ریال بوده است .

اخبار روز

شپترو هم با این گزارش ها اگر در سال ۱۴۰۰ هم همین روند را ادامه دهد شرایط خوبی را خواهد داشت .

شپترو یک حرکت خاص در ۳ ماهه اخیر داشت
فروش سهم در دی با کمی افت ۳۳۹ میلیارد ریال بود و نرخ فروش ۳۳۷,۸۶۲,۶۲۶  .  در بهمن بهتر شد و ۱۲۴۳ میلیارد ریال فروش داشت و نرخ ۳۲۸,۱۴۳,۱۳۴ ریال بود در اسفند نیز برگشت و ۱۳۳۳ میلیارد ریال بود .

جمعا ۱۲ ماهه ۷۳۲۷ میلیارد ریال بوده و مدت مشابه قبل ۱۶۷۵ میلیارد ریال که پیشرفت قابل ملاحظه ای است . 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهفروشگاهتماس با ما