سرانه بدهی هر شهروند آمریکایی تا پایان ماه فوریه (۱۰ اسفند)، ۸۴ هزار و ۶۹۳ دلار بوده است.
به گزارش ایسنا به نقل از سایت رسمی اعلام بدهی آمریکا، میزان بدهیهای دولت این کشور تا پایان ماه فوریه به ۲۷ تریلیون و ۹۶۴ میلیارد و ۸۶۸ میلیون دلار رسیده است. میزان بدهی هر شهروند آمریکایی تا پایان این ماه بهطور متوسط ۸۴ هزار و ۶۹۳ دلار و میزان بدهی هر مالیات دهنده آمریکایی بهطور متوسط ۲۲۳ هزار و ۴۴۱ دلار بوده است.
همچنین کسری بودجه دولت آمریکا تا پایان ماه فوریه به ۳ تریلیون و ۲۲۰ میلیارد و ۵۲۷ میلیون دلار رسیده است. طی این مدت، اوراق قرضه آمریکایی در اختیار کشورهای خارجی به ۷ تریلیون و ۱۱۱ میلیارد و ۴۷۱ میلیون دلار رسیده است. کسری تجاری آمریکا در این ماه ۹۱۳ میلیارد و ۳۱۲ میلیون دلار اندازهگیری شده است که ۳۰۵ میلیارد و ۱۰۵ میلیون دلار از این کسری مربوط به تجارت با چین بوده است. این کسری بودجه بزرگ همواره یکی از موارد اختلافی مهم با چین بوده و این کشور متعهد شده است در قالب فاز نخست توافق تجاری خود با آمریکا، این رقم را کاهش دهد.در طرف داراییها نیز مجموع داراییهای ملی ۱۵۸ تریلیون و ۴۵ میلیارد دلار و مجموع داراییهای خانوارهای آمریکایی ۱۲۹ تریلیون و ۸۸۳ میلیارد دلار برآورد شده است.
به گزارش سایت طلا،محمدرضا مانی یکتا در برنامه گفت و گوی ویژه خبری 2 شنبه شب شبکه دو سیما افزود: مردم بدانند خطرهای این رمز ارزها بسیار زیاد است و پروندههای بسیاری در زمینه کلاهبرداری، سرقت از کیف پول و مسدود شدن کیف پول رمز ارزها تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه در موضوع رمز ارزها با یک پدیده روبرو هستیم که اثر ان در کشورها یکنواخت نیست گفت: هیچ پشتوانه دولتی و حاکمیتی در دنیا برای رمز ارزها وجود ندارد و به این علت مبادلات جهانی آن از سال 2016 افزایش نداشته است.
معاون اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی افزود: در سال 2016 میزان مبادلات روزانه رمز ارزها 130 میلیارد دلار بوده که همچنان این رقم حفظ شده است و به دلیل غیر مجاز بودن این حوزه برآورد دقیقی از مبادلات آن در کشور وجود ندارد.
مانی یکتا گفت: البته میزان مبادلات رمز ارزها قابل مقایسه با بازارهای دیگر مانند سهام و طلا نیست.
وی افزود: 6 هزار رمز ارز در دنیا وجود دارد که 60 درصد سهم این بازار در اختیار بیت کوین است.
معاون اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی گفت: به علت پشتوانه نداشتن رمز ارزها نوسانات قابل ملاحظهای در حد 15 تا 20 درصد در روز برای آن وجود دارد.
مانی یکتا افزود: به عنوان نمونه در سال 2016 بیت کوین 20 هزار دلار افزایش قیمت داشت، اما در چند ساعت بهای آن کاهش بسیار زیادی داشت.
وی گفت: شبکه تراکنشهای بیت کوین کامل شفاف است، اما برعکس بازارهای سرمایهای در فضای مبادلات رمز ارزها نهاد ناظری وجود ندارد و عرضه گسترده و ناگهانی آن موجب افزایش یا کاهش شدید قیمت رمز ارزها میشود.
معاون اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی با بیان اینکه آینده رمز ارزها قابل تحلیل نیست افزود: حدود سه و نیم درصد از کل قدرت پردازش شبکه بیت کوین جهانی در کشور ماست و، چون ملاحظات گستردهای دارد و میزان تولید رمز ارزها بر اساس قدرت شبکه مشخص میشود میزان استخراج آن پرنوسان و متغیر است.
مانی یکتا گفت: دستورالعمل استخراج کنندگان رسمی رمز ارزها و صرافیهای مجاز این هفته در بانک مرکزی نهایی شد و نام صرافیهای مجاز در اختیار استخراج کنندگان رسمی رمز ارزها قرار میگیرد.
عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در مصاحبهای که در این برنامه پخش شد گفت: براساس نظر کارگروهی، در مصوبه هیئت وزیران مبنی بر غیر مجاز بودن مبادلات رمز ارزها اصلاحاتی انجام و قرار شد کسانی که رسمی رمز ارز استخراج میکنند بتوانند برای واردات از آن استفاده کنند.
وی افزود: بنابراین مقررات آن را آماده و به زودی چند صرافی مشخص میکنیم تا ثبت سفارشهایی که به صرافیها داده میشوند بتوانند برای واردات از طریق رمز ارزها، تامین ارز کنند.
همتی گفت: خرید و فروش رمز ارزها فقط برای کسانی است که رسمی تولید میکنند و فقط باید برای واردات کالا از آن استفاده شود و مبادله رمز ارزها بین یکدیگر مجاز نیست.
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز دراین برنامه گفت: مجلس از دو سال پیش به موضوع رمز ارزها وارد شد و نشستهایی با دستگاههای مختلف از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و وزارت نیرو برگزار کرده است.
وی افزود: موضوع رمز ارزها در مجلس یازدهم نیز در دستور کار قرار گرفته است و گزارش جمع بندی نشستها با دستگاههای مختلف در صحن علنی مجلس است و تصمیم داریم همه دستگاهها با بستر شفاف و ضابطهمند کردن رمز ارزها آن را در اختیار اقتصاد ملی قرار دهند.
پورابراهیمی گفت: اعتقاد داریم در شرایط کنونی این ظرفیت به رقع محدودیتهای تحریمی و ارز آوری برای کشور با استفاده از ظرفیت انرژی کمک میکند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: بانک مرکزی اخیرا اقداماتی برای مدیریت فضای رمز ارزها انجام داده است، اما از مردم میخواهیم به هیچ وجه وارد حوزه رمز ارزها نشوند.
وی گفت: جمع بندی تصمیمات درباره رمز ارزها را به زودی در کمیسیون اقتصادی مجلس نهایی میکنیم.
آقای محسن رضایی کارشناس اقتصاد دیجیتال نیز در این برنامه با بیان تاریخچهای از شکل گیری رمز ارزها گفت: صاحبان رمز ارزها اعتقاد دارند دولت و بانکها نباید در خلق پول و تراکنشها دخالت کنند و در این حوزه صاحب حساب و مشخصات حساب، مقصد نامشخص است.
وی افزود: قیمت رمز ارزها بر اساس تقاضا شکل میگیرد و اعتباری است.
رضایی با بیان اینکه بیشتر کشورها در زمینه رمز ارزها یا سکوت یا آن را ممنوع کرده اند گفت: کشوری که رمز ارزها را قانونی اعلام کرده باشد وجود ندارد و، چون رمز ارزها پشتوانه دولتی ندارند و نوسانات قیمت آنها نیز بسیار زیاد است.
این کارشناس اقتصاد دیجیتال افزود: تحلیلها در رمز ارزها امکان پذیر و قابل اعتنا نیست و جایی برای شکایت از کلاهبرداریها در این حوزه وجود ندارد.
وی گفت: 4 تا 6 هزار ارز دیجیتال در دنیا وجود دارد که هیچ کس نمیتواند درباره افزایش یا کاهش بهای آنها در آینده اظهار نظر کند.
رضایی گفت: ریسک بازار رمز ارزها فقط در نوسان قیمت نیست بلکه به دلیل تحریمهای ایران ممکن است کیف پولی که در آن رمز ارزها را قرار داده ایم بلوکه شود و از بین برود.
این کارشناس اقتصاد دیجیتال افزود: در زمینه ساماندهی صرافیها برای رمز ارزها قانونی وجود ندارد و شبکه ملی اطلاعات نیز برای ساماندهی سایتهایی که در کشور فعالند راه اندازی نشد بنابراین مردم نمیتوانند معتبر بودن یا نبودن سایتها را در بخش رمز ارزها تشخیص دهند البته اگر سایتی معتبر نیز باشد به دلیل تحریمها هر لحظه امکان مسدود شدن حساب وجود دارد.
وی گفت: نظارتی روی کانالهای تلگرامی که رمز ارزها را تبلیغ میکنند وجود ندارد.
آقای رضایی افزود: تا موضوعی در کشور به تهدید و بحران تبدیل نشود درباره آن چاره اندیشی نمیکنیم و اکنون که مردم به دلیل نا امیدی از بورس به سمت رمز ارزها رفته اند هیچ سیاست گذاری در این عرصه وجود ندارد.
حسین خسروپور کارشناس ارزهای دیجیتال نیز در این برنامه گفت: به دلیل غیر قانونی بودن رمز ارزها در کشور میزان مبادله آن در کشور قابل رصد نیست، اما بر اساس تراکنشها از فروردین سال 98 تا فروردین سال 99، سی و هفت هزار میلیارد ریال مبادله رمز ارزها در کشور اتفاق افتاده است.
وی افزود: در سال 96 بهای بیت کوین از 20 هزار دلار به 5 هزار دلار کاهش داشت که نشان میدهد این عرصه به ویژه برای کسانی که سواد دیجیتالی ندارند بسیار خطرناک است.
خسروپور گفت: رفتار شبکه جهانی ارزهای دیجیتال مانند نهادهای بورسی است، اما آینده رمز ارزها به دلیل شدید بودن نوسانات آن حداکثر 30 تا 40 درصد قابل پیش بینی است.
این کارشناس ارزهای دیجیتال افزود: کلاهبرداری بزرگی در زمینه رمز ارزها اتفاق افتاده است و قانونی برای کنترل هوشمندانه رمز ارزها وجود ندارد.
منبع: سایت طلا
محتوای آکارئون
دنیایاقتصاد : جهت قیمت دلار برای معاملهگران آشکار نیست؛ آنها تنها بهصورت روزانه خود را با مسیر اخبار هماهنگ میکنند. در حالی که دلار در روزهای گذشته با توجه به خبرهای مربوط به آزادسازی داراییهای بلوکه شده در مسیر کاهشی قرار گرفته بود، روز دوشنبه افزایش محتاطانهای را در پیش گرفت؛ عامل این افزایش نیز خبرهایی بود که احتمال از دست رفتن برجام و تشدید تنشها با آمریکا را برجسته میکرد.
احتیاط در سربالایی دلار
در واکنش به چنین اخباری، روز دوشنبه، اسکناس آمریکایی ۲۵۰ تومان افزایش قیمت را به ثبت رساند و به بهای ۲۵هزار و ۴۵۰ تومان رسید. با وجود این رشد قیمتی، بسیاری از فعالان عنوان میکردند، معاملهگران با احتیاط در موقعیت خرید قرار گرفتند و آمادگی داشتند که به سرعت در موقعیت فروش نیز قرار بگیرند. احتیاط معاملهگران در روند قیمت دلار نیز مشهود بود؛ در واقع زمانی که این ارز به بالای سطح ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومانی رفت، به جای اینکه خریدها هیجانیتر شود، معاملهگران با قرار گرفتن در موقعیت فروش، از خریدهای قبلی، کمی کسب سود کردند.
افزایش پس از صحبتهای روحانی
یک روز پس از صحبتهای رئیسجمهوری در مورد احتمال افت قیمت دلار، این ارز با احتیاط در مسیر افزایشی قرار گرفت. از همان ابتدای روز دوشنبه، مشخص بود که میزان خریدها در بازار بالا رفته و قیمت راه صعودی را در پیش گرفته است. عدهای از فعالان، افزایش قیمت دلار را به رد پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا از سوی ایران نسبت میدادند. وبگاه والاستریتژورنال به نقل از ۲ دیپلمات ارشد غربی مدعی شده بود که ایران پیشنهاد اتحادیه اروپا و ایالات متحده برای مذاکرات هستهای مستقیم در هفتههای آینده را رد کرده است. این خبر تا حدی انتظار معاملهگران برای کاهش تنشها و لغو تحریمها را پایین آورد. برخی از معاملهگران با توجه به این نگرانیها، خریدهای خود را افزایش دادند. با این حال، کسی حاضر نبود بیگدار به آب بزند. خریداران نگران بودند که با توجه به صحبتهای روحانی، بازارساز به یکباره عرضه خود را افزایش دهد و آنها را دچار ضرر کند. رئیسجمهور روز یکشنبه عنوان کرده بود که قیمت دلار در این سطوح واقعی نیست و تلویحا عنوان کرده بود که دولت تلاش میکند که با آزادسازی منابع ارزی، قیمت را در جهت کاهشی هدایت کند.
دلار چگونه کاهشی میشود؟
به گفته برخی بازیگران باتجربه بازار، در صورتی که معاملهگران احساس کنند، سمت عرضه ارز تقویت شده است، بار دیگر در موقعیت فروش قرار خواهند گرفت. برخی از فعالان باور داشتند، بازار روز یکشنبه به وعده کاهش قیمت دلار توسط رئیسجمهور واکنش نشان داد و فروشهای ارزی زیاد شد. با این حال، بازار زمانی در مسیر نزول و ثبات بیشتری قرار میگیرد که معاملهگران احساس کنند، آزادسازی پولهای بلوکه شده، دست بازارساز برای مداخله در بازار را بازتر کرده است.
در شرایط کنونی، بیشتر معاملهگران ترجیح میدهند که بهصورت روزانه موقعیت خرید و فروش خود را تنظیم کنند و با برجستهسازی اخبارهای مختلف، جو هیجانی کاهشی یا افزایشی در بازار ایجاد کنند. این تاکتیک حداقل در دو ماه ابتدایی سال برای نوسانگیران سود هنگفتی را به همراه آورد. اسکناس آمریکایی در دی ماه افت سنگینی را تجربه کرد و پس از آن در بهمن ماه با رشد شدیدی مواجه شد. رفتار رفت و برگشتی دلار در اسفندماه نیز ادامه داشته است. بازار در ابتدای اسفندماه در کانال ۲۶ هزار تومانی حضور داشت و پس از آن در یک ریزش مقطعی تا محدوده ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومانی افت کرد. از آن نقطه میزان خریدها زیاد شد و دلار بار دیگر به محدوده ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومانی نزدیک شد. این رفت و برگشتهای قیمتی به نوسانگیران کمک میکند که سود مناسبی را به دست آورند.
به نظر میرسد تا زمانی که عدم قطعیتهای سیاسی ادامه داشته باشد و بازار هر روز با اخبار تازهای روبهرو شود، رفت و برگشتهای قیمتی نیز ادامه خواهد یافت.
دلار به داد سکه رسید
در سومین روز هفته، سکه از فاز نزولی خارج شد؛ سکه که روز یکشنبه ۱۰۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داده بود، دوشنبه، ۱۲۰ هزار تومان افزایش قیمت را به ثبت رساند و به بهای ۱۱ میلیون و ۱۷۰ هزار تومان رسید. به گفته فعالان، عاملی که موجب شد، سکه به زیر مرز ۱۱ میلیون تومانی نرود، افزایش قیمت دلار بود. این افزایش در حالی رخ داد که بهای اونس طلا چندان به داد سکهبازان نرسید. طلا در ابتدای روز به بالای سطح حساس هزار و ۷۵۰ دلاری بازگشت، ولی بعد دچار افت شد؛ این موضوع موجب شد سکهبازان در خرید احتیاط بیشتری کنند.
قیمت طلا در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی در پی تصویب بسته کمک کرونایی ۹/ ۱تریلیون دلاری در آمریکا و افت ارزش دلار، از پایینترین رکورد هشت ماه اخیر که روز جمعه به آن صعود کرده بود، بهبود یافت و در حدود ۵/ ۰درصد صعود کرد و به محدوده قیمتی ۱۷۴۰دلاری بازگشت.قیمت طلا روز جمعه ۳درصد نزول کرده بود و تحت تاثیر رشد بازده اوراق قرضه آمریکا، در فوریه بزرگترین کاهش ماهانه خود از نوامبر سال ۲۰۱۶ تاکنون را ثبت کرد.به گفته استفن اینس، استراتژیست ارشد بازار در شرکت اکسی کورپ، معکوس شدن روند صعودی بازده اوراق قرضه و دلار ضعیفتر به طلا اجازه داد اندکی بالاتر رود.
بسته محرک مالی آمریکا هم از صعود قیمت طلا پشتیبانی کرد.با تصویب بسته کمک کرونایی ۹/ ۱تریلیون دلاری در مجلس آمریکا که روز شنبه روی داد، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا نخستین پیروزی خود در عرصه قانونگذاری را کسب کرد.بر اساس گزارش رویترز، دلار از بالاترین قیمت یک هفته اخیر که روز جمعه به آن صعود کرده بود، عقب نشست و جذابیت طلا را برای خریداران غیرآمریکایی افزایش داد.طلا پناهگاه امن دارایی در برابر تورم است که نتیجه اجرای تدابیر مالی گسترده است؛ اما بازده بالاتر اوراق قرضه، هزینه نگهداری این فلز ارزشمند را که بازدهی ندارد، افزایش میدهد و جذابیت سرمایهگذاری در آن را کمتر میکند.
در بخش فنی، اینس گفت: سطح ۱۷۰۰دلار از نظر روانی برای بازار اهمیت زیادی دارد؛ درحالیکه طلا در محدوده ۱۷۶۰ تا ۱۷۶۵دلار برای صعود بیشتر با مقاومت روبهرو است.در این بین، موجودی طلای «اس پی دی آر گلد تراست» که بزرگترین صندوق سرمایهگذاری تحت پشتوانه طلا در جهان است، روز جمعه ۶/ ۰درصد کاهش یافت و به پایینترین میزان از ماه مه سال ۲۰۲۰ رسید. در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۸/ ۰درصد افزایش، به ۲۶ دلار و ۸۲ سنت رسید. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۲/ ۱درصد افزایش، ۲۳۴۵دلار و ۹۶سنت معامله شد. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با دو درصد افزایش، به ۱۲۱۲دلار و ۳۳سنت رسید.
دنیایاقتصاد : با نزدیکتر شدن به بهار و زمان کاشت و برداشت در نقاط مختلف کشور، بحث قیمتگذاری محصولات کشاورزی باز هم بر سر زبانها افتاده گویی امسال هم باید نگران نوسان قیمتها یا دقیقتر سرکوب رشد نرخ بود. اینکه با وضعیت بازار و همبستگی با نوسان قیمتهای جهانی تعدیل نرخ را اعمال نکنیم به معنی آن است که سیگنال مخربی را برای تولید داخلی ترسیم کرده و بعضا به رونق قاچاق و انحراف و حتی رانت دامن زدهایم. اینکه قیمتهای جهانی بسیار بالاست و نمیتوان از عدم رشد قیمتها سخن گفت واقعیتی است که آینده بازارها را تهدید میکند. اینکه احتمال گشایشهای سیاسی در کنار محدودیتهای بودجهای ضرورت تولید حداکثری را کمرنگ کرده، یک نگرانی برجسته است که سالها یک ریسک نانوشته در تولید و کشت غلات بوده گویی تولید حداکثری غلات و کالاهای استراتژیک کشاورزی مشابه، اولویتی استراتژیک نیست.
وقتی تولید حداکثری هدفگذاری شود، بحث قیمتگذاری اولویت دوم خواهد بود ولی دقیقا عکس این انتظار را شاهد هستیم. اینکه دولت قیمت محصولات کشاورزی را بهصورت تضمینی قرار داده و همانگونه که مایل باشد آن را اجرا و اعلام میکند واقعیتی است که نمیتوان از کنار آن به سادگی عبور کرد. این درحالی است که در قانون قیمت تضمینی با فرض ورود محصولات کشاورزی به بورسکالا امکان نوسان آزادانه قیمتها وجود دارد ولی بهصورت نانوشتهای چنین پتانسیل قانونی از بازار محصولات کشاورزی بورس کالا دریغ شده است. ماده ۳۳ قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی موسوم به خرید تضمینی از قوانین بر زمین مانده بخشی کشاورزی است که اهمیت اجرای آن بیش از پیش حس میشود. این رویکرد که از سال ۹۴ آغاز شد و نتایج مطلوبی در بر داشت مدتی است که نه تنها فراموش شده بلکه برخی شنیدهها از احتمال عدم اجرای آن برای سال آینده حکایت دارد آنهم در شرایطی که قیمت تضمینی خرید برای سال بعد نیز نه تنها اعلام نشده بلکه احتمال ثابت ماندن آن نیز مطرح شده است. تمامی موارد فوق ریسکهای جدیدی است که برای بازار ترسیم شده و ترس از عدم جذابیت تولید محصولات کشاورزی با محوریت غلات را در بر دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سیدجعفر حسینی کارشناس بازار کشاورزی؛ در اتفاقی بیسابقه قیمت جو طی سالهای اخیر در کشور ما از قیمت گندم پیشی گرفته است. هم اکنون قیمت جو حدود ۵۵۰۰ تا ۶۰۰۰ تومان است و گندم ۴ هزار تومانی در دامداریها و مرغداریها خوراک دام و طیور میشود. قیمت پیشنهادی خرید هر کیلوگرم گندم با توجه به افزایش سرسام آور هزینههای تولید و همچنین رعایت منافع مصرفکنندگان، ۵۲۰۰ تومان است.
در صورت صحت ادعای فوق باید انحراف قیمتی در بازار را به معنای انحراف واقعی در سازوکارهای عرضه و تقاضا جستوجو کرد که نشان میدهد دولت در این بازار چه کارنامهای از خود نشان داده است.
بدون دیدگاه