سکه، طلا و دلار هر سه در روز های اخیر شاهد افت شدید قیمت ها بوده اند که باعث شده است تنها طی کمتر از 2 هفته قیمت آنها به سطوح بسیار پایینی کاهش یابد.
در حال حاضر قیمت هر دلار آمریکا 22,300 تومان، قیمت هر مثقال طلای 17 عیار 4,220,000 تومان و در نهایت قیمت هر عدد سکه طرح جدید نیز 10,260,000 تومان می باشد.
با وجود رشد قیمت انس طلا و رسیدن آن به سطح 1836 دلاری، سکه به نوسان درهم بالای کانال 6300 تومان نیاز دارد. دیروز سکه تا حوالی کانال 10,400,000 تومان نیز پیش رفت تا حباب مثبت آن به کانال 600 هزار تومانی نزدیک گردد.
سکه حمایت سنگین 10 میلیونی را با خود دارد و در صورتیکه نتواند آن را حفظ کند، احتمال افت تا نه میلیون و هشتصد و سپس نه میلیون و ششصد را پشت سر خود می بیند.
با توجه به افت دلار پشت خطی دیشب، صرافی ملی مرحله اول را با 750 تومان کاهش آغاز کرد و قیمت دلار را به 22,300 تومان رساند. این در حالی است که هم اکنون دلار در بازار قیمتی پایین تر دارد.
بیت کوین کماکان در کانال 35 هزار دلار قراردارد و چندان توانایی برای افزایش دوباره و شدیدی را از خود نشان نمی دهد.
با وجود اونس طلا در قیمت 1836 دلار، از قیمت سکه در قیمت های بالا تر از 10,300,000 تومان حمایت می شود ولی در روند معکوس احتمالی حمایتهای 10 – 9800 – 9600 سکه فعال خواهند شد.
نرخ حواله درهم در کانال 6300 تومان درحال نوسان می باشد و در روز گذشته حتی تا ، دلار نیمایی بالاخره از کانال 25 تومان نیز کاهش یافته بود که می تواند قیمت دلار و طلا را شدیدا کاهش دهد.
دلار نیمایی نیز بالاخره از کانال 25 هزار تومان خارج و به کانال 24 رسید. بورس جای امید باقی نگذاشت تا با نوسان شدید کاهشی نمادهای «فنورد»، «فولاد»، «کویر»، «فخوز» و «فخاس» و با ۳۳۴۴۹ واحد کاهش در کانال ۱,۱۰۰ بکار خود ادامه دهد.
منبع: سایت طلا
طی هفتهای که گذشت تعداد افراد بیکار شده در آمریکا که برای نخستین بار برای دریافت بیمه بیکاری اقدام کردهاند افزایش یافت. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا در آمریکا و مختل شدن جدی فعالیت رستورانها و بسیاری از بنگاههای اقتصادی در آمریکا باعث شده تا بازار اشتغال در این کشور شرایط بدتری را تجربه کند؛ بهگونهای که طی هفته گذشته تعداد افرادی که نخستین بار برای دریافت مزایای بیمه بیکاری در این کشور اقدام کردهاند افزایش داشته است.
برای نخستین بار در ۸ ماه گذشته در ماه دسامبری که گذشت میزان جذب نیروی کار در بخش خصوصی آمریکا کاهش یافته است. وزارت کار این کشور نیز اعلام کرده میزان افزایش تعداد بیکاران بیشتر از آن چیزی بود که انتظار میرفت. ضعیف شدن بازار کار در آمریکا میتواند دولت جدید آمریکا را بر آن دارد تا بستههای کمک اقتصادی بزرگتری را اجرایی کنند. روز چهارشنبه هفته جاری جوبایدن بهعنوان رئیسجمهور آمریکا جای ترامپ را خواهد گرفت و انتظار میرود به فاصله ۲۴ ساعت طرح یک بسته کمک اقتصادی ۹/ ۱ تریلیون دلاری را به کنگره این کشور ارائه کند. همچنین در اواخر ماه دسامبر هم دولت آمریکا یک بسته ۹۰۰میلیارد دلاری کمک اقتصادی مصوب کنگره را نیز اجرایی کرده بود.
کریس راپکی کارشناس ارشد موسسه MUFG نیویورک میگوید: پرواضح است که اقتصاد آمریکا به کمکهای بیشتری از سوی دولت این کشور نیاز دارد چرا که در شرایط کنونی افزایش تعداد بیکاران به ما نشان میدهد روند بهبود بازار کار در کشور متوقف شده و حتی روند نزولی جدی را در پیش گرفته است. در هفتهای که گذشت ۱۸۱هزار نفر در آمریکا اعلام بیکاری کردند.
کمیسیون اروپا با توجه به درسهایی که طی بحران کرونا گرفته، به دنبال راههایی برای تقویت موقعیت جهانی یورو و کاهش وابستگی به دلار آمریکاست. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، کمیسیون اروپا که از تحریمهای یکجانبه آمریکا در دولت ترامپ خسته شده است، روی طرحی برای به دست آوردن استقلال مالی و اقتصادی و محدود کردن وابستگی این منطقه به دلار آمریکا کار میکند. مقامات اتحادیه اروپا تاکید کردهاند بازارهای مالی جهان بیش از اندازه به دلار آمریکا وابسته هستند.
بروکسل با توجه به درسهایی که طی بحران کرونا گرفته شده، به دنبال راههایی برای تقویت موقعیت جهانی یورو است. طبق پیشنویس این طرح کمیسیون اروپا، استفاده گستردهتر از یورو در بازارهای مالی میتواند از اقتصاد در برابر شوکهای مبادلات ارز محافظت کرده و سیستم پولی بینالمللی را تقویت کند و همچنین آسیبپذیری اقتصاد جهان را پایین بیاورد. اقداماتی که موقعیت یورو را ارتقا میدهند شامل بررسی قوانین اتحادیه اروپا در مورد شاخصهای مالی و تشویق آنها به استفاده از یورو به جای دلار میشود.
این طرح احتمالا درست یک روز قبل از مراسم تحلیف ریاستجمهوری جو بایدن ارائه خواهد شد. درحالیکه مقامات اروپا قبلا در مورد همکاری با دولت جدید آمریکا ابراز امیدواری کرده بودند، این طرح نشان میدهد بروکسل نگران آسیبپذیری منطقه یورو در برابر محدودیتهای اقتصادی اعمال شده توسط آمریکاست. مانند اقدامی که واشنگتن در مورد قرارداد اتمی با ایران و اعمال تحریمها علیه این کشور انجام داد.
دنیای اقتصاد : سفتهبازان ارزی که طی ۶ ماه گذشته با قمار روی پیروزی ترامپ به خرید دلار مبادرت کرده بودند و حتی پس از شکست مفتضحانه او در انتخابات هم تلاش داشتند عنصر عدم قطعیت درخصوص نتایج انتخابات آمریکا را در بازار ارز زنده نگهدارند، این روزها با ترافیک سنگین در حال فرار از بازار ارز هستند. تحلیل ترامپیهای بازار ارز این بود که ترامپ پیروز انتخابات آمریکا خواهد بود و پیروزی او باعث تداوم انتظارات تورمی در بازار و مانع تخلیه حباب ارزی خواهد شد؛ قماری که باخت سنگینی را بر آنان تحمیل کرد.
فرارترامپیها از بازار دلار
بازار ارز از اواخر مهرماه، سه موج نزولی را تجربه کرده است. موج اول، قبل از انتخابات آمریکا رخ داد، جایی که عدهای از فعالان تصور کردند ممکن است ترامپ برنده انتخابات آمریکا نباشد. در این موج، بازار از سقف تاریخی ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومانی عقب نشست و به زیر کانال ۳۰ هزار تومانی رفت. موج دوم ریزش دلار، پس از انتخابات آمریکا رخ داد، زمانی که عنوان شد برنده این رقابت نامزد دموکرات بوده است. در واکنش به این اتفاق، اسکناس آمریکایی تا محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان هم نزول کرد، ولی پس از آن وارد فاز اصلاح قیمت شد و مدت زیادی در کانال ۲۵ هزار تومان نوسان کرد. موج سوم ریزش دلار از زمانی آغاز شد که احتمال تایید نتایج انتخابات آمریکا در کنگره این کشور زیاد شد؛ این اتفاق موجب شد، معاملهگرانی که تصور میکردند ترامپ در لحظه آخر ورق را بازگرداند، ناامید شوند و شروع به فروش ارزهای ذخیره خود کنند. دلار در ادامه حرکت در موج سوم ریزش، کانال ۲۳ هزار تومانی را از دست داد و وارد کانال ۲۲ هزار تومانی شد. در معاملات پشت خطی روز یکشنبه نیز گفته میشد که اسکناس آمریکایی به کانال ۲۱ هزار تومان رفته است. بازار از اوایل شهریورماه کانال ۲۲ هزار تومان را به چشم ندیده بود و آخرین باری که کانال ۲۱ هزار تومان را تجربه کرده بود، به مردادماه سالجاری بازمیگشت.
بهطور خلاصه میتوان گفت، هواداران ترامپ در بازار دلار در سه مرحله از بازار خارج شدند، قبل از انتخابات، بعد از انتخابات و در مرحله آخر با تایید انتخابات آمریکا توسط کنگره.
اثرات یک انتخابات بر بازار ارز
تاثیرگذاری عامل انتخابات آمریکا بر بازار ارز را میتوان با یک اتفاق ترسیم کرد؛ زمانی که اعلام شد برخلاف نظرسنجیها، ترامپ در ایالت فلوریدا پیروز شده است، خریداران به بازار هجوم آوردند و اسکناس آمریکایی را تا مرز ۳۰ هزار تومان بالا بردند. مدت کوتاهی نگذشت که در خبرها عنوان شد بایدن در ایالتهای ویسکانسین، میشیگان و پنسیلوانیا شانس پیروزی بالایی دارد. با اعلام این خبر، اسکناس آمریکایی در چنان مسیر ریزشی قرار گرفت که قیمت به سرعت به کانال ۲۷ هزار تومانی رفت و با قطعی شدن پیروزی بایدن، عقبگرد قیمتی تا مرز ۲۳ هزار تومانی نیز صورت گرفت. پس از اینکه موج دوم نزولی دلار در محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان متوقف شد، بازار روزگار آرامی را پشتسر میگذاشت؛ قیمت از آذر تا اواسط دیماه، نوسانات بسیار محدودی داشت. با این حال، آرامش بازار در روزهای انتهایی دی ماه با ورود موج جدیدی از فروشندگان از دست رفت.
موج جدید ریزش دلار
در بیست و هفتمین روز دی ماه، حرکت ریزشی دلار با سرعت بیشتری ادامه یافت و این ارز هزار تومان دیگر از ارزش خود را از دست داد. دلار در اولین روز هفته محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان از دست داد و با فعالیت قوی فروشندگان تا ۲۲ هزار و ۸۵۰ تومان نزول کرد. اسکناس آمریکایی از اوایل شهریورماه همواره بالای مرز ۲۳ هزار تومانی نوسان کرده بود. عقبگرد قیمتی دلار به انتهای تابستان تحتتاثیر موج سوم فروشی بود که از چهارشنبه دو هفته پیش آغاز شد، جایی که بازار از مرز ۲۶ هزار تومانی پایین آمد. به گفته فعالان، موج سوم ریزش دلار تحتتاثیر این مساله صورت گرفته است که معدود هواداران ترامپ در بازار ارز داخلی، امید خود برای ماندن او در کاخ سفید را از دست دادهاند.
تغییر انتظارات در بازار ارز
به باور برخی از معاملهگران، پایان فشار حداکثری و ورود بایدن به کاخ سفید، سمت و سوی انتظارات در بازار ارز داخلی را تحتتاثیر قرار داده است. عدهای از معاملهگران از احتمال بازگشت آمریکا به برجام و لغو تحریمها صحبت میکنند و گروهی اعتقاد دارند که پولهای بلوکه شده ایران ممکن است آزاد شود. چنین امیدواریهایی موجب شده است که برخی از معاملهگران تمایل بیشتری به فروش ارز خود پیدا کنند.
قیمتهای مختلف انتظاری دلار
قیمت دلار تا کجا افت میکند؟ شاید این مهمترین سوالی باشد که این روزها، معاملهگران ارزی در پی یافتن پاسخ آن هستند. مقامهای دولتی نیز سیگنالهایی در مورد کف قیمتی دلار مخابره کردهاند. بهعنوان مثال، حسن روحانی، رئیسجمهوری اخیرا در صحبتی عنوان کرده است، اگر منابع بلوکه شده ارزی ایران آزاد شوند، قیمت دلار تا ۱۵ هزار تومان نیز میتواند افت کند. این در حالی است که عنوان شده مجلس نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی را برای دلار در نظر دارد. در لایحه بودجه نیز قیمت ۱۱ هزار و۵۰۰تومانی برای دلار ارائه شده است.
برخی از کارشناسان اعتقاد دارند که قیمت دلار کار دشواری برای شکست مرز ۱۷ هزار تومانی در کوتاه مدت دارد. از نگاه آنها حتی اگر اسکناس آمریکایی به زیر مرز یاد شده نزول کند، احتمال برگشت قیمتی آن بسیار زیاد خواهد بود. این دسته اعتقاد دارند که تا تحریمها برداشته نشوند و اثر لغو آنها در اقتصاد به شکل محسوس احساس نشود، نمیتوان انتظار افت شدید بیشتر قیمت دلار را داشت. به نظر میرسد موج نزولی دلار با نزدیک شدن دوران بایدن اندکی کاهش پیدا کند و بازار پس از آن منتظر اخبار خواهد بود. در صورتی که خبر مثبتی برسد، قیمت دلار دچار ریزش دیگری خواهد شد. در این میان، عدهای از معاملهگران هم عنوان میکنند، اگر دلار افت قابل توجهی را تجربه نکند، برای صعود به سقفهای پیشین کار دشواری پیشرو دارد.
نگرانی از عدم ثبات دلار
قیمت دلار در روزهای اخیر دچار نوسان کاهشی شدیدی شده است؛ کاهشهای آنی باعث شدهاند که اطمینان به روند بازار بار دیگر کاهش پیدا کند و برخی از فعالان اقتصادی ترجیح دهند که خرید و فروشهای خود را تعلیق کنند. برخی از کارشناسان به بازارساز پیشنهاد میدهند که در درجه اول بهدنبال ایجاد ثبات قیمتی در بازار باشد و پس از آن طی یک روند آرام و قابل کنترل اقدام به کاهش قیمت دلار کند. در واقع تنها در دوران کمنوسان است که فعالان اقتصادی میتوانند با آرامش بیشتری برنامههای اقتصادی خود را تنظیم کنند. دلار چهارشنبه دو هفته پیش ۲۶ هزار تومان بود و در ابتدای هفته جاری به کانال ۲۲ هزار تومانی رسید. ۴ هزار تومان نوسان طی ۱۴ روز برای بازار ارز بسیار سنگین است و باعث میشود که گروهی تلاش کنند از بالا و پایینهای شدید قیمت به سود خود استفاده کنند.
این اتفاق در حالی رخ داد که بازار یک ماه در کانال ۲۵ هزار تومانی آرامش داشت؛ در صورتی که قصد بازارساز افت قیمت دلار بود، میتوانست با آرامش بیشتری این ارز را تا انتهای سال به کانالهای پایین تر هدایت کند.
سکه به مرز ۱۰ میلیونی نزدیکتر شد
در اولین روز هفته، سکه امامی ۳۰۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۰ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان رسید. افت سکه بیشتر تحتتاثیر کاهش قیمتی دلار بود. به گفته تحلیلگران فنی، فلز گرانبهای داخلی حمایت سنگین ۱۰ میلیونی را پیشرو دارد و در صورتی که نتواند آن را حفظ کند، احتمال افت تا ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان مطرح خواهد شد. برخی از معاملهگران خریدهای پلهای را به فعالان از نزدیکی مرز ۱۰ میلیون تومانی پیشنهاد کردهاند.
ساروم در دوره ۹ ماهه منتهی به پایان آذرماه سال جاری و بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه کدال موفق به کسب سود خالص ۱ هزار و ۷۵۲ میلیارد ریالی شده است.
این سود که معادل ۲.۵۰۳ ریال به ازای هر سهم است نسبت به دوره مشابه سال گذشته رشد ۱۱۷ درصدی را نشان میدهد.
در عملکرد فصلی این شرکت شاهد افت سودآوری شرکت در سهماهه سوم سال هستیم. درحالیکه سود خالص سهماهه دوم سال معادل ۶۸۵ میلیارد ریال بود، این میزان سود در فصل پاییز به کمتر از ۵۵۴ میلیارد ریال رسیده است.
جمع درآمدهای عملیاتی شرکت به ۳.۶۰۰ میلیارد ریال رسیده که ۸۶ درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال است.
رشد درآمدهای فروش از محل افزایش مقادیر فروش به میزان ۳۷ درصد و رشد متوسط نرخهای فروش به میزان ۳۶ درصد بوده است.
لازم به ذکر است که مقادیر فروش انواع سیمان و کلینکر شرکت که در بازارهای داخلی و صادراتی به فروش میرسد معادل ۱ میلیون و ۵۵۰ هزار تن بوده که همانگونه که ذکرشده ۳۷ درصد بیشتر از دوره ۹ ماهه سال ۹۸ است.
شرکت سیمان ارومیه پیشبینی کرده که در سهماهه پایانی سال موفق به فروش بیش از ۲۱۳ هزار تن محصول گردد.
نرخ متوسط فروش هر تن سیمان داخلی و صادراتی در ماهه امسال به ترتیب معادل ۲.۳۳ و ۲.۶۶ میلیون ریال بوده است. این نرخ در آذرماه امسال به ترتیب معادل ۲.۵۷ و ۳.۴۲ میلیون ریال بوده است.
هزینه مالیات شناساییشده در صورتهای مالی ۹ ماهه معادل ۳۵۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال بوده که معادل ۱۶.۸ درصد از سود قبل از کسر مالیات این شرکت محسوب میگردد.
بدون دیدگاه