در اینجا ما قصدمون آموزش فارکس به شما عزیزان هستش؛ برای شروع در این بخش از دسته بندی در فارکس شروع میکنیم:
در بازار فارکس ما دو نوع کارگزار داریم که این کارگزارا عبارت اند از:
- بروکر با میز معامله (اصطلاح این بروکر ها DD هستش)
- بروکر بدون میز معامله ( اصطلاح این نوع بروکر، NDD هستش)
مارکت میکر ها یا بازار ساز ها همان بروکر با میز معامله هستن.
در آموزش فارکس خیلی مهمه دسته بندی هارو یاد بگیرید تا بتونین دست تصمیم بگیرید.
حالا میخواییم بهتون انواع بروکر بدون میز کار رو هم ارائه بدیم که این دسته عبارت اند از:
- بروکر های STP
- بروکر های ECN+STP
بروکر بدون میز معاملات کیست؟
از اسمشون معلومه! بروکر هایی بدون میز معامله (بروکر NDD) سفارش هایی که مشتری از آن ها درخواست می کنن رو با میز معامله برای مشتری ارسال نمیکنه. بروکر NDD در سمت معامله مشتری هاش قرار نمی گیره، این بروکر ها می تونن به راحتی 2 طرف معامله رو به همدیگه متصل کنن.
بروکرهای NDD مثل پل عمل می کنن. این بروکر ها راه حل هایی برای اتصال 2 طرف معامله به یکدیگر دارن. این بروکر ها می تونن برای خود حق کمیسیون کمی تعیین کنن و یا با زیاد کردن کارمزد معامله اختلاف قیمت اصلی و قیمت افزایش یافته رو برای خودشون لحاظ کنن
بروکر STP در فارکس چیست؟
بعضی از بروکرها STO دارن که آن ها بروکر های واقعی ECN هستن، ولی اونا فقط و صرفا سیستم STP رو دارن!!! بروکر های فارکس فقط دارای سیستم STP هستن و سفارش هایی که مشتری هاشون می خوان رو به طور مستقیم به تامین کنندگی نقدینگی که دارن متصل می کنن؛ باید بگم که این تامین کننده خودش به بازار بین بانکی دسترسی های لازمه رو داره.
بروکرهایی که میز معامله STP ندارن معمولا دارای تامین کنندگان نقدینگی زیادی هستن و هر کدوم از این تامین کننده ها قیمت ها و پیشنهاد های خرید خودشون رو دارن.
حالا برای این که بهتر متوجه این موضوع بشید برای شما یه مثال میزنیم: بروکری که شما انتخاب کردین بدون میز معامله STP هستش و این بروکر 5 تامین کننده نقدینگی در اطرافش داره. در سیستم بروکر 5 جفت پیشنهاد های خرید و فروش مشاهده میشه. سیستم بروکر این پیشنهاد هارو از بدترین به بهترین مرتب میکنه. حالا بهترین قیمت پیشنهاد خرید 1.5000 است که شما میخوایید به بالاترین قیمت ممکنه بفروشید و بهترین قیمت در سمت پیشنهاد فروش 1.50001 هستش که شما میخوایید به پایین ترین قیمت ممکنه خریداری کنید. حالا نرخ خرید و نرخ فروش 1.5000 و همچنین 1.50001 هستش. باید بدونید که قیمتی که به شما میگن، قیمتی که در پلتفرم خودشون میبینن نیست. بروکری که انتخاب کردید برای رضای خدا کار نمیکنن براتون. بروکر رایگان قیمت هارو مرتب سازی نمی کنه براتون. بروکر حین مرتب سازی قیمت ها یک مبلغ اندک ولی ثابت به قیمت های خود اضافه می کنه.
تغییر در قیمت های پیشنهادی در خرید و فروش به این دلیل هست که بروکر های نوع STP، اسپرد های مختلفی دارن. اگر اسپرد تامین کنندگان نقدینگی زیاد بشه بروکر چاره ای جز زیاد کردن اسپردهاش نداره. البته بعضی از بروکر های STPاسپرهاشون ثابت هستش.
بروکر ECN فارکس چیست؟
بروکر های فارکس ECN واقعی، به مشتریان خودشون این اجازه رو میدم که سفارش های سایر مشارکت کنندگان رو در ECN مشاهده کنن اجازه تعامل هم دارن. شرکت کننده ها با پیشنهاد های قیمتی خود در خرید و فروش با یکدیگر میتونن معامله داشته باشن. این مشارکت کننده ها میتونن بازرگانان خردهپا، بانکها، صندوقهای پوشش ریسک و یا حتی بروکرهای دیگر باشن.
در ECN این اجازه به مشتری داده میشه تا بتونه عمق بازار رو ببینه. عمق بازار به مشتری ها سفارش های خرید و سفارش های فروش افراد دیگری که در بازار قرار دارن رو نشون میده. بخاطر ماهیتی که ECN داره اضافه کردن و یا کم کردن مقداری از اسپرد کار سختی هستش. درآمد بروکر های ECNدرآمد هم از طریق کمیسیونی هستش که به ازای هر معامله ای که انجام میدن، دریافت میکنن
چه نوع بروکری باید انتخاب کنیم؟
این که چه نوع بروکری انتخاب کنین تماما به شما بستگی داره. به این بستگی داره که شما چه نوع تریدری هستین. شما در اینجا 2 حالت دارین. حالت اول کارمزد هایی کوچک با پرداخت کمیسیونی اندک و حالت دوم کارمزدهای زیاد بدون پرداخت کمیسیون هست.
آیا بروکر مارکت میکر موجب ضرر است؟
داخل بازار فارکس ایران متاسفانه شایعه هایی وجود داره که صحت نداره. خیلی از تریدر هایی که وجود دارن به این فکر میکنن که ممکنه بروکر های مارکت میکر باعث ضرر رسیدن بهشون بشه. اینکه بروکر مارکت میکر همیشه طرف دیگه معامله هستش، پس با این وجود همیشه سود بروکر ها ضرر تریدرهاس، از جمله این شایعاته.
اما همون طور که گفتیم این فقط شایعه هستش و درست نیست؛ همیشه مارکت میکر ها خودشون طرف معامله نمیشن و در بیشتر معامله ها شما رو با سایر مشتری هایی که دارن طرف میکنن. در صورتی که نتونن سفارش شما رو با کسی تطابق بدن شما رو به تامین کننده نقدینگی که دارن وصل میکنن تا معامله شما انجام بشه.
البته لازمه بدونین در بازار فارکس مثل بقیه بازار های مالی افرادی هستن که کلاهبرداری میکنن. وجود این افراد رو نمیشه انکار کرد. اگر توی انتخاب بروکر خودتون دقت های لازمه رو به خرج ندین ممکنه به دست کلاهبردار ها بیوفتید؛ البته نیازی به وسواس به خرج دادن زیاد هم نیست.
بروکرهای بدون میز معاملاتی چگونه عمل میکنن؟ (بروکر NDD)
یکی از ویزگی هایی که میشه درباره این بروکر ها گفت اینه که این بروکر ها بهترین نرخ هایی که در بازار فارکس وجود داره رو به مشتری هاشون ارائه میدن. به دلیل دسترسی های زیادی که بروکر با بازیگران مختلف این بازار داره، میتونه بهترین نوع قیمت هارو در دسترس مشتری قرار بده. کمیسیون هایی که این بروکر ها از هر معامله میگیرن منبع درآمدشون هست. بروکر ها در معاملات خود اتخاذ نمیکنن. باید بگم که قیمت های پیشنهادی در خرید و فروش دائما در حال تغییر کردن هستش و این به دلیل اینه که بازیگران در این بازار قیمت های زیادی رو عرضه میکنن. گاهی اسپرد زیاد و گاهی اسپرد کم خواهد شد.
در مورد بروکر های بدون میز معامله یا همان بروکر NDD باید بین 2 گروه STP و ECN تفاوت قائل شد. با این که هر دوی این گروه ها بهترین قیمت های خرید و فروش را در اختیار مشتری های خودشون قرار میدن اما بروکرهای ECN منابع قیمتی خیلی بیشتری نسبت به STP دارن. بروکر ها میزانی کمیسیون در هر معامله ای که انجام میدن اخذ میکنن؛ این کمیسیون ها بسیار کم هستن و اکثرا از اسپرد تامین میشن.
این بروکر ها باید قیمت هاشون رو از بانک های درجه 1 و سایر موسسه های مالی که دارای اعتبار هستن دریافت کنن. ممکنه یک بروکر تعداد خیلی زیادی مشتری داشته باشه و به شبکه های ECN وصل باشه ولی قیمت های خودش رو از بانک های درجه 1 دریافت نکنه. مفهوم ECN به صورت ساده تر به این صورته که سفارش هایی که شما ثبت میکنید در یک شبکه از قیمت ها با قیمت های دیگر افراد و یا نقد کنندگان مقایسه میشه. برای انتخاب این نوع بروکر ها باید دقت کنید که بروکر به بازارگردان های زیادی متصله و قیمت های بانک های درجه را در دست داره.
معامله های خرده با اسپرد های کوچک زیر مجموعه کار بانک های درجه یک نیست. بعضی از موسسات قیمت های خود را برای حجم های بالا یعنی چند صدتایی ارائه میدن. اگر بروکری حساب های کوچک با اهرم های بسیار بالا ارائه میده، آن بروکر یک بروکر با میز معاملاتی هستش. در این میز معاملاتی بروکر بعد از زیاد شدن موقعیت های خود و همچنین رسیدنش به حجم مورد نظر معامله های خودش رو با بازارگردان های خود معامله میکنه.
برای شروع کار با بروکر بدون میز معاملاتی، سرمایه ای که شما نیاز دارین، حدود 10 الی 25 هزار واحد ارز هستش. این اندازه از حساب این مفهوم رو به ما میرسونه که بروکر معاملات بزرگتر رو ارائه میده و معاملات مینی و میکرو در حوزه کاری اون نیست.
فراهم کننده نقدینگی در این نوع بروکر ها، در 5 روز هفته به طور 24 ساعته از شبانه روز فعال هستن. این فراهم کننده نقدینگی معمولا میز های معاملاتی زیادی در لندن، نیویورک و توکیو دارن. دلیلی که بازار فارکس در تمام مدت هفته مشغول به کاره، وجود همین بانک های درجه 1 هستش. بروکرهایی که به فراهم کننده نقدینگی خودشون متصل هستن، به راحتی میتونن در زمان خیلی کمی به تمامی مشتریان خودشون خدمات ارائه بدن.
مزایا و معایب بروکرهایی DD و NDD
از نظر معاملات کوچک با اسپرد های کم، نمیتوان با بروکر های بدون میز معاملاتی رقابت کرد. بروکر های بدون میز معاملاتی به دلیل استفاده از ECN که دارای بانک های درجه 1، بازارگردان ها و تعداد خیلی زیادی از بازیگران بازار هستن، بهترین قیمت های موجود رو به دست مشتری های خود میرسونن. اسپرد زمانی تغییر خواهد کرد که بازارگردان ها بر حسب جریان ها و سرعت پیشرفت معامله ها در بازار، قیمت ها رو تغییر بدن. بروکرهایی که دارای میز معاملاتی هستن، اسپرد های بیشتری در دست دارن اما از معامله هیچ کمیسیونی اخذ نمیکنن.
بروکر های با میز معاملاتی در مقابل بروکر های بدون میز معاملاتی این امکان رو برای مشتریان فراهم میکنن تا اسپرد های بسیار بیشتر و نزدیک تری نسبت به قبل دارا باشن. به این صورت اسپرد به اندازه 2 الی 2.5 پیپ در ارز های محبوب مانند دلار و یورو یافت خواهد شد. در این حال بروکر های دارای میز معاملاتی مزایای خودشون رو دارن ولی در اینجا بحث هایی پیش میاد که عموما اخلاق معامله گری رو درگیر میکنه.
سخن آخر
در این مقاله از دانش سرمایه آرکا، ما به شما میگیم که بروکر های فارکس قصد آسیب زدن به شما و معاملات شما رو ندارن. بروکر ها قصد کار و معامله با شما را دارن و دلیلی برای از پا انداختن کسب و کار شما وجود نداره. اگه شما پول خودتون رو در معاملاتی که بروکر انجام میده از دست بدین، بروکر مشتری های خود را از دست میده.
تریدر ایده آل از نظر بروکر ها فردی هستش که بدون ضرر معاملات خودش رو تمام کنه. تریدری که در معاملات خود، نه سودی دارن و نه ضرری، ایده آل هستن. بروکر در این حالت از معامله هایی که تریدر انجام میده، پولی به سود خودش کسب میکنه، تریدر ها در این معاملات باقی میمونن تا حساب هایی که دارن از بین نره. در ادامه آموزش بروکر ها در دانش سرمایه آرکا، با ما همراه باشین. مطالعه بیشتر
بدون دیدگاه