خانزاده به بررسی روشهای افزایش سرمایه و همچنین نحوه استفاده و تبدیل حق تقدم به سهام پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، کمال خانزاده در بررسی روشهای افزایش سرمایه و همچنین نحوه استفاده و تبدیل حق تقدم به سهام گفت: هر شرکت سهامی عامی طبق قانون تجارت می تواند از روش های مختلفی افزایش سرمایه بدهد که به تناسب آن تعداد سهام شرکت افزایش پیدا می کند؛ به طوریکه در افزایش سرمایه از محل سود انباشته و تجدید ارزیابی داراییها سهم جایزه به سهامدار تعلق میگیرد. روش دیگر افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات سهامداران است که در این روش سهامدار به ازای هر سهم بر مبنای قانون تجارت ۱۰۰ تومان باید واریز کند.
مدیر عامل کارگزاری ملل پویا در تشریح نحوه استفاده از حق تقدم بیان کرد: بعد از اعمال افزایش سرمایه در تاریخ مشخصی نماد حق تقدم سهم بازگشایی می شود و از روز بازگشایی نماد حق تقدم تا ۶۰ روز کاری سهامدار میتواند حق تقدم را فروخته یا ارزش اسمی را به حساب شرکت که در سامانه کدال اعلام می کند، واریز کند تا حق تقدم تبدیل به سهم می شود. طی این ۶۰ روز حق تقدم مثل سهام و هماهنگ با روند معاملات سهام، مورد داد و ستد قرار میگیرد.
وی در ادامه افزود: با اتمام مهلت۶۰ روزه نماد متوقف و آخرین فهرست صاحبان حق تقدم توسط ناشر از شرکت سپردهگذاری دریافت میشود، اگر سهامداری در مهلت مقرر شده وجه را واریز نکرده باشد، در مرحله بعد حقتقدمهای استفاده نشده، توسط ناشر حراج و در مهلت زمانی بین ۱۰ تا ۱۵ روز فروخته میشود.
خانزاده در تشریح فرآیند تبدیل حق تقدم به سهم گفت: پس از فروش همه برگههای حق تقدم استفاده نشده ناشر از طریق کدال گزارش مبلغ حاصل از فروش برگههای حق تقدم استفاده نشده را پس از کسر کارمزد اعلام و به حساب سهامداران واریز میکند.
این کارشناس بازارسرمایه در خصوص نرخ های حق تقدمها در بازار توضیح داد: در مهلت ۶۰ روزه بازگشایی نماد حق تقدم، این برگه ها با دامنه نوسان روزانه دو برابر سهم معامله میشوند، به طور معمول این برگه ها در بازارهای صعودی بازدهی بهتری از سهم و در بازارهای نزولی ریسک بالایی دارند.
وی در خصوص روش های پرداخت ارزش اسمی حق تقدم ها از طریق سنتی و مراجعه به بانک ها که مورد اعتراض سهامداران است نیز افزود: در سال های اخیرسپرده گذاری مرکزی به این موضوع ورود کرده و یکی از پروژه های این مجموعه که قرار است بزودی در سجام اجرایی شود فرآیند پرداخت ارزش اسمی حق تقدم ها برای تبدیل به سهام است.
خانزاده به سرمایهگذارانی که حق تقدم را بعد از مجمع افزایش سرمایه در اختیار دارند، تاکید کرد: سهامداران بلند مدت با نگهداری حق تقدم و تبدیل آن به سهام متضرر نمی شوند اما معمولا سهامداران کوتاه مدت و نوسان گیر اقدام به فروش حق تقدم می کنند. در مجموع نگهداری یا فروش حق ها بستگی به سیاست سهامدار دارد اما به طور معمول دوره تبدیل حق تقدم به سهم بیش از ۳ الی ۴ ماه است.
لورم
وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص قیمت گذاری فولاد و عملکرد بورس کالای ایران گفت: دولت تصمیمگیری در این زمینه را به شورای عالی بورس ارجاع داده است. همچنین این موضوع باید مدنظر قرار گیرد که تاکنون بورس کالا عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان داده و متناسب با قواعد و مقررات در حال فعالیت است.
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از ایرنا، «فرهاد دژپسند» امروز (دوشنبه) به قیمتگذاری دستوری که از مدتها قبل از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شده بود اشاره کرد و افزود: این موضوع از همان ابتدا با حاشیههای بسیار زیادی همراه بود و معاملات بازار را تحت تاثیر قرار داد، در نهایت وزیر صنعت، معدن و تجارت این موضوع را تکذیب و اعلام کرد که به هیچ عنوان موافق قیمتگذاری دستوری نیست.
وی ادامه داد: وزیر صنعت، معدن و تجارت در آخرین جلسه برگزار شده شورای عالی بورس به صراحت اعلام کرد که اعتقادی به قیمتگذاری دستوری ندارد.
دژپسند در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه احتمال اجرایی شدن قیمتگذاری دستوری وجود دارد یا خیر، گفت: ممکن است قیمتگذاری دستوری اجرایی نشود.
وزیر اقتصاد و دارایی اظهار داشت: به دلیل حاشیههای ایجاد شده از زمان مطرح شدن این موضوع، دولت تصمیمگیری در این زمینه را به شورای عالی بورس ارجاع داده است؛ بنابراین اگر قرار بر تغییر قیمتگذاری باشد شورای عالی بورس باید در این زمینه تصمیمگیری کند.
وی با بیان اینکه موضوع قیمتگذاری دستوری درخصوص محصولات فولاد در بورس کالا بود، افزود: این موضوع باید مدنظر قرار گیرد که تاکنون بورس کالا عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان داده و متناسب با قواعد و مقررات در حال فعالیت است.
دژپسند اظهار داشت: همیشه شاهد معاملاتی شفاف در بورس کالا بودهایم و این بازار توانسته است کمک بسیاری را به مصرفکنندگان و تولیدکنندگان داشته باشد.
شرکت خدمات صنایع نسوز توکا در اطلاعیهای اعلام کرد با توجه به روند عملیات شرکت در سالجاری، پیشبینی میکند تا پایان سال مالی منتهی به ۳۰/ ۱۲/ ۱۳۹۹ به ازای هر سهم ۳۶۸۸ ریال سود محقق کند.
کتوکا در ۹ماهه ۲۸۳۹ و در ۶ماهه ۱۶۴۱ ریال سود محقق کرده است. در ۳ماهه نیز ۲۵۷ ریال سود محقق کرده بود. با توجه به سود سازی سهم در سه ماهه سوم به نظر این پیش بینی قابل تحقق باشد
شکبیر در گزارش فعالیت ماهانه منتهی به دیماه سال جاری، مجموع درآمدهای عملیاتی خود را طی این دوره برابر با ۱۶.۳۹۸ میلیارد ریال به ثبت رسانده و از ابتدای سال مالی جاری نیز میزان درآمد شناساییشده خود را طی این دوره بالغبر ۱۱۹.۸۴۳ میلیارد ریال گزارش کرده است.
مجموع درآمدهای شناساییشده پتروشیمی امیرکبیر در دیماه سال ۹۹، در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته افزایش درآمد ۲۱۷ درصدی را تجربه کرده، همچنین “شکبیر” میزان درآمدی که از ابتدای سال مالی کسب کرده در مقایسه با سال گذشته رشد ۹۲ درصد را شناسایی کرده است.
طبق این گزارش، پتروشیمی امیرکبیر در دیماه سال جاری مجموع فروش خود را در این دوره بالغبر ۸۵.۸۱۸ تن معرفی کرده، این میزان فروش از ۲ بخش «فروش داخلی» و «فروش صادراتی» تشکیلشده، از ابتدای سال مالی تا پایان دیماه این پتروشیمی توانسته ۸۰۵.۱۱۶ تن از محصولات خود را به فروش برساند.
بیشترین محصول فروش رفته «بازار داخلی» “شکبیر” در دیماه، در اختیار محصول «پلیاتیلن سبک خطی» با ۱۲.۵۲۲ تن بوده، همچنین در بخش «فروش صادراتی» نیز بیشترین میزان فروش محصول را «پلیاتیلن سبک صادراتی» با ۲۲.۲۵۳ تن به خود اختصاص داده است.
شرکت در گزارش فعالیت ماهانه منتهی به دیماه سال جاری، میزان درآمدهای عملیاتی خود را طی این دوره بالغبر ۵۵۲ میلیارد ریال گزارش کرده که این درآمدهای شناساییشده از ۲ بخش «فروش داخلی» و «فروش صادراتی» تشکیلشده که بیشترین میزان درآمد بهدستآمده از بازار داخلی بوده است.
درآمدهای شناساییشده ویتانا در دیماه، نسبت به دوره مشابه سال گذشته با رشد ۷۲ درصد رشد را شاهد بوده، بخش «فروش داخلی» نیز با افزایش درآمد ۸۵ درصدی مواجه بود.
مجموع درآمدهای “غویتا” در ۳ ماهه منتهی به دیماه سال جاری مبلغی بالغبر یک هزار و ۹۵۳ میلیارد ریال به ثبت رسیده که رشد ۵۹ درصدی را به ثبت رسانده است
دلر پیرو درخواست انتشار پیش بینی سود خالص اعلام کرد سود خالص شرکت در سال جاری مبلغ 343 میلیارد تومان بوده و پیش بینی درآمد هر سهم (بر مبنای سرمایه 45 میلیارد تومانی) مبلغ 7624 ریال است. با توجه به افزایش سرمایه در جریان مصوب مجمع فوق العاده 30 آذر به مبلغ 67.5 میلیارد تومان و سرمایه نهایی 112.5 میلیارد تومان، سود هر سهم بر مبنای افزایش سرمایه جدید 3050 ریال برای هر سهم است.
بدون دیدگاه