بنا بر گزارش پلتفرم تحلیلی کریپتو کوانت، حدود ۸ ساعت پیش ۳۹۵,۹۰۳ واحد اتریوم از صرافی آمریکایی کوین بیس خریداری شده است. کی یونگ جو، مدیرعامل کریپتو کوانت معتقد است این خرید غول آسا را احتمالاً نهادها انجام داده‌اند. ارزش این تعداد اتریوم بیش از ۹۸۵ میلیون دلار برآورد شده است. وی این خرید را یک سیگنال صعودی می‌داند.

نهنگ مرموز بیت کوین که قدمت آن به سال ۲۰۱۰ بازمی‌گردد و در تاریخ ۲۳ مارس (۳ فروردین) ۱۰۰۰ واحد بیت کوین جابجا کرده بود، بازهم دست به کار شده است. این نهنگ که در مجموع ۱۰,۰۰۰ بیت کوین جابجا کرده و به نظر می‌رسید کارش به پایان رسیده باشد، بعد از گذشت ۷۸ روز ۱۰۰۰ واحد بیت کوین دیگر را در روز چهارشنبه منتقل کرده است. این بیت کوین‌ها بیش از یک دهه پیش استخراج شده بودند و ارزش آنها حدود ۳۵ میلیون دلار برآورد شده است.

در پنجمین روز هفته، اسکناس آمریکایی به کانال ۲۴ هزار تومانی برگشت. روز چهارشنبه،‌ دلار ۱۰۰ تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به قیمت ۲۴ هزار و ۷۰ تومان رسید. افزایش قیمت اسکناس آمریکایی در شرایطی رخ داد که روز سه‌‌شنبه به محدوده ۲۳هزار و ۹۰۰ تومان عقب‌گرد کرده بود. به‌رغم جا‌به‌جایی دلار بین دو کانال ۲۳ و ۲۴ هزار تومانی، در روزهای اخیر،‌ نوسانات این ارز محدود باقی مانده و تغییرات قیمتی به بالای ۲۰۰ تومان نرسیده است. اسکناس آمریکایی در روزهای اخیر عموما بین دو محدوده ۲۳ هزار و ۹۰۰ تا ۲۴ هزار و ۱۰۰ تومان حرکت کرده است. به گفته فعالان، محدود بودن نوسانات ناشی از احتیاط معامله‌گران در خرید و فروش ارز و عرضه بازارساز است.

نوسان خبری در بازار

در شرایطی که سایه احتیاط در بازار وجود دارد، نوسان‌گیران سعی می‌کنند با استفاده از اخبار، تغییرات کوچکی را در روند قیمتی ایجاد کنند. به‌عنوان مثال، روز سه‌‌شنبه نوسان‌گیران اظهارات سخنگوی دولت را برجسته کردند و روز چهارشنبه، به صحبت‌های وزیر امور خارجه آمریکا پرداختند. ربیعی دو روز قبل عنوان کرد کارشناسان اعداد مختلفی را برای آینده قیمت دلار مطرح می‌کنند که عموما بین ۱۱ تا ۱۷ هزار تومان است. او گفت دلار جایی بین همین قیمت‌ها خواهد ایستاد. جوسازی معامله‌گران پیرامون صحبت‌های او موجب شد قیمت دلار به زیر مرز ۲۴ هزار تومانی برود. دیروز معامله‌گران صحبت‌های بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا را برجسته کردند و با همین اهرم قیمت دلار را افزایش دادند. بلینکن عنوان کرده بود در صورت احیای توافق هسته‌ای ایران «صدها تحریم» علیه ایران همچنان باقی می‌ماند.

در حالی که برخی معامله‌گران، نوسانات محدود دلار در روزهای اخیر را به خبرهای سیاسی نسبت می‌دادند،‌ گروه دیگری باور داشتند بازار گرفتار یک زندان قیمتی شده است و تغییرات طبیعی را در همین زندان تجربه می‌کند. دلار در روزهای اخیر توان شکست محدوده ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان را از خود نشان نداده است و در برابر نزول به زیر محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان مقاومت کرده است. در مقیاس قیمت بسته شده نیز دامنه حرکتی عمدتا بین ۲۳ هزار و ۹۰۰ تا ۲۴ هزار و ۱۰۰ تومان بوده است. به گفته فعالان، تا دلار در دامنه مشخصی نوسان می‌کند، خریداران و فروشندگان جدیدی به بازار وارد نخواهند شد.

دسته دیگری از معامله‌گران باور دارند تا زمانی که مداخله بازارساز ارزی وجود دارد، تغییر معناداری در روند قیمت‌ها رخ نخواهد داد. بازارساز در روزهای اخیر سعی کرده است با قیمتی نزدیک به نرخ بازار، اقدام به عرضه ارز کند. روز چهارشنبه قیمت دلار بر تابلوی صرافی‌ها بانکی ۱۰۰ تومان افزایش پیدا کرد و به بهای ۲۳ هزار و ۶۵۰ تومان رسید. در واقع دیروز افزایش قیمت دلار در بازار آزاد و صرافی‌ها متناسب با یکدیگر بود. زمانی که این فاصله متناسب است، تقاضای کاذبی به بازار وارد نخواهد شد که قیمت را دچار تغییرات معنادار کند.

صعود سکه با اهرم دلار

در پنجمین روز هفته، سکه امامی از فاز نزولی خارج شد و در مسیر افزایشی قرار گرفت. روز چهارشنبه، فلز گرانبهای داخلی ۱۰۰ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به بهای ۱۰ میلیون و ۷۹۰ هزار تومان رسید. افزایش قیمت سکه در شرایطی به ثبت رسید که دو روز قبل نزول فلز گرانبهای داخلی به محدوده ۱۰ میلیون و ۶۹۰ هزار تومانی افت کرده بود.

تحلیلگران فنی باور دارند در صورتی که سکه به بالای محدوده ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی برود، خریداران به بازار وارد خواهند شد. در صورت ورود خریداران، ‌سقف بعدی سکه محدوده ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزارتومانی خواهد بود.

افزایش قیمت فلز گرانبهای داخلی در شرایطی رخ داد که تا ساعت ۴ بعدازظهر چهارشنبه، افزایش معناداری در بازار طلای جهانی رخ نداده بود. فعالان باور دارند در صورتی که اونس طلا به بالای مرز هزار و ۹۰۰ دلاری برود، انگیزه سکه‌بازان برای خرید بیشتر خواهد شد.

کاهش شاخص دلار به زیر ۹۰‌واحد، منجر به بازگشت روند صعودی روزانه به بازار طلا شد. البته این صعود تا ساعت ۵ بعدازظهر چندان قابل توجه نبود و احتیاط در روند بازار مشخص بود. انتشار اطلاعات شاخص مصرف‌کننده و تولیدکننده چین و انتظار برای گزارش این اطلاعات از سمت ایالات متحده، بازارها را تقریبا در کانالی ثابت قرار داده‌است. زمانی که طلا بین دو محدوده هزار و ۸۸۰ تا هزار و ۸۹۰ دلار نوسان می‌کرد، رمزارزها با رسیدن خبر پذیرش بیت‌کوین به‌عنوان ارز رایج در السالوادور جان تازه‌ای گرفتند و بیت‌کوین توانست با ثبت رشدی ۵ درصدی، بازار را تا حدی امیدوار نگه‌دارد.

طلا در روند ثابت

طلا در ابتدای روز چهارشنبه با افزایشی ۱۲/ ۰ درصدی همراه شد و به قیمت هزار و ۸۹۶ دلار در هر اونس رسید. اطلاعات منتشرشده از شاخص مصرف‌کننده در چین در ماه مه عدد ۲/ ۰ درصد را نشان داد. مقدار سالانه این شاخص نیز برای چین به ۳/ ۱ درصد رسید. انتشار شاخص قیمت مصرف‌کننده و تولیدکننده در چین معمولا می‌تواند به فشارهای تورمی در سراسر جهان دامن بزند. چرا که چین یکی از بزرگ‌ترین خریداران و تامین‌کنندگان در سراسر جهان است. داریوش کووالچیک، اقتصاددان در کردیت اگریکول، در مصاحبه با فایننشال تایمز بیان کرد: «افزایش هزینه‌ها در همه‌جا، به ویژه در چین، به فشارهای تورمی جهانی اضافه خواهد کرد. من فکر می‌کنم که ما در جهان با تورم بالاتر زندگی خواهیم‌ کرد و آنچه در چین اتفاق می‌افتد به این امر دامن می‌زند.» با این حال ممکن است رسیدن به هدف‌های موردانتظار بالا برای دارایی‌هایی مثل بیت‌کوین و طلا مدتی دست نیافتنی باقی بماند؛ زیرا نگرانی از اینکه سیاست‌گذاران در سراسر جهان ممکن است نرخ بهره را افزایش دهند یا برنامه‌های خرید دارایی‌های تقویت‌کننده نقدینگی را برای مهار تورم کاهش دهند، می‌تواند از جذابیت این دارایی برای سرمایه‌گذاری بکاهد.

اما معامله‌گران به شدت منتظر اطلاعات شاخص مصرف‌کننده (CPI) برای ایالات متحده هستند که در روز پنج‌شنبه منتشر خواهد شد. رفتار بازارها که طی یک ماه اخیر مشاهده شده ‌است، نشان‌دهنده شرایط محتاطانه بازارها در آستانه انتشار گزارش‌های تورم و واکنش‌های انتظاری تورمی است. طلا نیز در همین شرایط طی یک هفته اخیر در حال نوسان در اطراف کانال هزار و ۸۹۰ دلاری است. به‌گزارش بلومبرگ اما فدرال رزرو در حال تلاش برای تعدیل این انتظارات با بیان این مورد است که افزایش تورم موقتی است و سیاست‌گذاران باید برای آرام کردن بازار تلاش کنند.

در مسیر پیش‌رو اجلاس مجدد سران گروه ۷ نیز قرار دارد که سرمایه‌گذاران را منتظر بیان موضع رهبران جهان، از جمله بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده و مرکل صدراعظم آلمان می‌گذارد. اما با همه این موارد، تا زمان انتشار عمده اطلاعات اقتصادی ایالات متحده و تا زمانی که بازارهای مالی کنترل بهتری در مورد فشارهای قیمت‌گذاری خود نداشته باشند، طلا نمی‌تواند کاری را از پیش ببرد. به نظر تحلیلگران چشم‌انداز میان‌مدت و بلند‌مدت طلا، هر دو روندی صعودی را نشان می‌دهد. شاخص دلار نیز با کاهش ۱۵/ ۰ درصدی و بازگشت به کانال ۸۹ واحد، همچنین کاهش بازده خزانه‌داری برای این ارز جهان‌روا می‌تواند مسیر را برای روند کوتاه‌مدت صعود طلا مساعد کند.

بازگشت بیت‌کوین از مقاومت حساس

بیت کوین در بحبوحه افزایش نگرانی‌های مربوط به تورم و امیدها برای تصویب گسترده دولت‌ها است. با انتشار اسناد چین که نشان از تورمی بالاتر از انتظار داشت و انتخاب بیت‌کوین به‌عنوان جایگزین قانونی پول رایج در السالوادور، قیمت بزرگ‌ترین رمزارز از کف قیمتی دو هفته‌ گذشته خود دور شد.

بیت‌کوین که روز سه‌شنبه معاملات خود را در کانال ۳۱ هزاردلاری به پایان برد، تا بعدازظهر روز چهارشنبه با ثبت رشدی ۵ درصدی، در تلاش برای بازگشت به کانال ۳۵ هزاردلاری بود. بعد از گذشت بیت‌کوین از قیمت ۳۵ هزار دلار به‌عنوان یک سطح حمایتی و تبدیل آن به یک محدوده‌ مقاومتی، سرمایه‌گذاران باید امیدوار باشند تا اخبار اخیر به حدی بازار را تحت تاثیر قرار دهد که قیمت بیت‌کوین بتواند از این مقاومت جدید عبور کند. دیروز اخبار السالوادور به کمک بیت کوین آمد.

مجلس السالوادور اوایل روز چهارشنبه بیت‌کوین را به‌عنوان ارز رایج تصویب کرد و همه مشاغل موظف شدند بیت‌کوین را برای کالاها و خدمات بپذیرند. در روز چهارشنبه در قوه مقننه کشور لاتین السالوادور، لایحه پذیرفتن بیت‌کوین به‌عنوان ارز رایج در این کشور که به پیشنهاد نایب بوکله، رئیس‌جمهور فلسطینی‌الاصل این کشور ارائه شد، با ۶۰ رای موافق از ۸۴‌‌رای به تصویب رسید. این اقدام امیدها را برای تصویب گسترده رواج رمزارزها افزایش داده است. السالوادور به‌عنوان کشور پیشگام در این زمینه، در صورت اجرای موفق این لایحه می‌تواند نمونه‌ خوبی برای سایر کشورها باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *