اخبار روز

دنیای‌اقتصاد : اصلاح بازار سهام ۸ماهه شده و حالا فاصله نماگر اصلی بورس تهران تا اوج سال۹۹ به بیش از ۴۱درصد رسیده است. در این فضا نگاهی گذرا به روند ۴ساله شاخص بورس در سال‌های اخیر ناخودآگاه چرخه کلاسیک شکل‌گیری حباب را به ذهن‌ها متبادر می‌کند. از آغاز مسیر صعودی بورس و ورود سرمایه‌گذاران هوشمند و بزرگ به بازار تا توجه رسانه‌ها و تبلیغات دولتی برای ورود مردم به بازار و آغاز فاز شیدایی. روندی که ادامه پیدا نکرد و ناگهان در اوج شیدایی تغییر مسیر داد و تخلیه حباب آغاز شد و البته تعداد زیادی سهامدار در این زمین بازی زیان دیدند و برای برخی نیز داستان نیوتن تکرار شد. نابغه‌ای که در سال‌های دور با کسب سود ۱۰۰درصدی از یک سهم، آن را نقد کرد و با تداوم رشد قیمت آن، در نزدیکی قله از فروش خود پشیمان شد و این بار با سرمایه‌ای چند برابر همان سهم را خرید و در زمان تخلیه حباب با زیانی هنگفت خارج شد و تا عمر داشت از سهام سخن نگفت.

اخبار روز

دنیای‌اقتصاد : رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در حالی زمان برگزاری انتخابات شرکت‌ها را ۱۸ اردیبهشت ماه اعلام کرده که اشکالات قبلی به روند برگزاری انتخابات که منجر به تعویق افتادن آن شده بود همچنان به قوت خود باقی است. شرط ثبت‌نام در سامانه سجام و همچنین برگزاری انتخابات توسط تیم اقتصادی دولت از جمله ایرادهای قانونی بود که منجر به تعویق افتادن تاریخ انتخابات قبلی شد. اکنون سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت هم می‌گوید روند برگزاری انتخابات همچنان غیرقانونی است.
سایه ابهام بر انتخابات مجامع استانی عدالت
آن دسته از سهامداران که بعد از آزادسازی سهام عدالت روش غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند، در اصل سهامدار شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی شده و قرار بود مجامع این شرکت‌ها در ۲۰ اسفندماه سال ۱۳۹۹ برای انتخاب اعضای هیات‌مدیره برگزار شود. از این رو از مشمولان خواسته شده بود با ثبت‌نام در سجام در مجامع شرکت‌ها حضور یابند و اعضا را انتخاب کنند. قبل از برگزاری انتخابات، معاون وزیر اقتصاد دستور‌العملی هفت بندی به مدیران کل اقتصادی استان‌ها ابلاغ کرد تا بر اساس آن انتخابات هیات‌مدیره شرکت‌های سهام عدالت استانی را برگزار کنند. بند سوم این ابلاغیه بر برگزاری این انتخابات از سوی هیاتی که برخی از اعضای آن دولتی بودند، تاکید کرد. این بند می‌گفت: «در اجرای مصوبه ۱۴ بهمن شورای عالی بورس ترکیب اعضای هیات‌رئیسه‌(انتخابات هیات‌مدیره شرکت‌های سهام عدالت استانی) شامل مدیرکل اقتصادی استان به‌عنوان رئیس جلسه، نماینده معاون هماهنگی اقتصادی استانداری استان به‌عنوان دبیرخانه جلسه و نمایندگان اتاق‌های تعاون و بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به‌عنوان ناظرین مجمع ایفای نقش خواهند کرد.» این بند که بر عضویت مدیرکل اقتصادی استان به‌عنوان رئیس جلسه و نماینده معاون هماهنگی اقتصادی استانداری استان به‌عنوان دبیرخانه جلسه تاکید کرد یکی از جدی‌ترین ایرادهایی بود که کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت و همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر انتخابات اسفند ماه مجامع استانی وارد می‌کردند.

پیش از آن نخستین مرحله از برگزاری مجامع شرکت‌های سهام عدالت استانی به‌صورت الکترونیکی در بیش از ۱۵ شرکت برگزار شده بود که به دلیل به حد نصاب نرسیدن حضور سهامداران در سامانه، مجمع به نوبت دوم (۲۰ اسفند ماه) موکول شده بود. به حدنصاب نرسیدن سهامداران منجر شد که سیاست‌گذاران انتخابات، برای برگزاری انتخابات اسفند ماه محدودیت حدنصاب را از سر راه بردارند و برگزاری انتخابات با هر تعداد شرکت‌کننده را رسمی بدانند! این مساله به همراه لزوم ثبت‌نام در سجام با اشکال از سوی کارشناسان مواجه و تاکید شد که نباید گذاشت تعداد حداقلی برای میلیون‌ها سهامدار عدالت تعیین تکلیف کنند. بلکه باید شرایط برای حضور همه سهامداران در انتخابات فراهم شود. همان زمان محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» از مخالفت مجلس با برگزاری انتخابات هیات‌مدیره‌های شرکت‌های استانی سهام عدالت با این شرایط خبر داده و‌ گفته بود مجلس با استفاده از ابزار نظارتی خود این انتخابات را ملغی می‌کند و حتی اگر هم انتخابات با این شرایط برگزار شود، بعدا آن را ابطال می‌کند. اما کار به ابطال انتخابات نکشید و شورای‌عالی بورس به دلیل اعتراض‌های وارده انتخابات هیات‌مدیره شرکت‌های استانی سهام عدالت در بیستم اسفند ماه را لغو کرد.

لغو انتخابات هیات‌مدیره شرکت‌های استانی سهام عدالت در حالی صورت گرفت که برخی نمایندگان مجلس تاکید کردند این انتخابات باید تا روی کار آمدن دولت جدید به تعویق بیفتد تا دولت بعدی پس از برطرف کردن مشکلات و موانع انتخابات درست و قانونی برگزار کند. اما آنچه از اخبار این روزها برمی‌آید این انتخابات قرار است به زودی برگزار شود در حالی که هنوز ایرادها برطرف نشده است. طبق تصمیم شورای‌عالی بورس در جلسه ۱۷ فروردین ماه انتخابات هیات‌مدیره شرکت‌های استانی سهام عدالت از اواخر اردیبهشت تا اواسط خردادماه برگزار خواهد شد.

محمدحسن ابراهیمی سرو علیا، عضو هیات مدیره و معاون نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار عضو هیات مدیره و معاون نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار هم در گفت‌وگویی اعلام کرده ۱۶۰۰ نفر برای شرکت در انتخابات شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت، ثبت‌نام کرده‌اند که از بین این تعداد از افراد، حدود ۱۶۰ نفر انتخاب می‌شوند. او بدون اشاره به این مساله که آیا اشکالات قبلی برطرف شده است یا خیر تنها به بیان این نکته بسنده کرده که انتخابات بیستم اسفند ماه لغو شد چون یکسری زیرساخت‌ها وجود نداشت و تعداد افراد متخصص و دارای صلاحیت در بین افرادی که ثبت‌نام کرده بودند، کم بود. او در پاسخ به این سوال که چه تعداد از دارندگان سهام عدالت، در سامانه سجام برای شرکت در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند اذعان کرد که این تعداد شامل همه سهامداران نیست و نیمی از آنان در انتخابات شرکت خواهند کرد.  با وجود اصرار سازمان و شورای‌عالی بورس به برگزاری انتخابات هیات‌مدیره شرکت‌های استانی سهام عدالت بدون رفع ایرادات قانونی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت بر غیرقانونی بودن این انتخابات تاکید دارد. اکبر حیدری، سخنگوی این کانون دیروز در گفت‌و‌گویی به لغو انتخابات در تاریخ بیستم اسفند ماه سال ۹۹ اشاره کرد و با بیان اینکه ورود مجلس و نهادهای نظارتی به موضوع برگزاری انتخابات و حساسیت ایجاد شده، منجر به تعویق انتخابات تا زمان ایجاد بستر مناسب و رفع ابهامات شد گفت که از زمان تعویق انتخابات تا به امروز، هیچ اتفاق خاصی در حوزه سهام عدالت رخ نداده است. به گفته او شورا‌ی‌عالی بورس قصد دارد بدون تصویب اساسنامه و ایجاد زمینه مشارکت واقعی مردم در مدیریت سهام خود و با حذف فصل پنجم قانون تجارت، اقدام به برگزاری مجامع کند. چنین سازوکاری که قانون را نقض می‌کند و منجر به نقض حقوق مکتسبه مردم می‌شود، باید متوقف شده و شرایط مناسب برای آن فراهم شود.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تاکید می‌کند مواردی مانند مصوبه اخیر که مطابق با آن هیات رئیسه منتخب شورای عالی بورس اقدام به برگزاری انتخابات کند، ترتیبات انتشار آگهی، تاریخ برگزاری مجامع به صرف تصمیم شورای عالی بورس، انتخاب و مصوبات مجمع برای ثبت، صرف نامه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی نقض قانون تجارت و اصل ۴۴ قانون اساسی هستند.

حیدری می‌گوید: همه این موانع از جمله لزوم ثبت‌نام در سامانه سجام موجب خروج پول زیادی از جیب مردم شده و برآوردها نشان می‌دهد که ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد تومان برای سجامی شدن از سوی مردم پرداخت شده است. زیرا اولین بهانه دولت برای اینکه تعاونی‌های شهرستانی سهام عدالت را کنار بگذارد، هزینه‌بر بودن آنها بود. این در حالی است که متوسط هزینه اداره کل تعاونی‌های سهام عدالت شهرستانی سراسر کشور، سالانه کمتر از ۲۰ میلیارد تومان بوده و این مبلغ از طریق منابع داخلی و عوایدی که از سود سهام عدالت کسب می‌کردند، تامین شده است.

او همچنین یادآور می‌شود: مطابق با روال معمول سازمان بورس، دسترسی به سامانه ستان برای بارگذاری اطلاعات کاندیداها به شرکت‌های مربوطه و مدیران آنها تعلق دارد، اما پس از بهمن ماه سال ۱۳۹۹ به دلایل نامعلوم و به صورت مکرر دسترسی مدیران سرمایه‌گذاری استانی به ستان محدود شد و مشخص نیست که در دست چه اشخاصی قرار دارد. این دسترسی‌ها مطابق با قانون باید در دست مدیران مستقر قرار گیرد و بدون اخذ حکم در این رابطه، دسترسی‌ها از دست سرمایه‌گذاری‌های استانی و مدیران آنها‌ خارج شد و این موضوع نیز یکی از چالش‌هایی است که موجب عدم شفافیت، ایجاد ابهام و چالش در فرآیند ثبت‌نام کاندیداها شده است.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت در پایان برگزاری این انتخابات بدون تصویب اساسنامه و ایجاد زمینه مشارکت واقعی مردم را غیرقانونی خواند.

شرایط نامزدی در انتخابات
بر اساس آنچه روابط عمومی سمات اعلام کرده متقاضیان برای اعلام کاندیداتوری در انتخابات هیات‌مدیره شرکت‌های سهام عدالت تا روز ۲۸ فروردین‌ماه فرصت دارند تا در سایت اعلام شده ثبت‌نام کنند. برای ثبت‌نام در انتخابات سایت ستان به آدرس setan.seo.ir طراحی شده و افراد با مراجعه به این آدرس می‌توانند نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

پذیرفته شدن در لیست کاندیداها سه شرط اصلی دارد. اول اینکه هر فرد متقاضی حداقل باید یک سهم از شرکت‌های استانی داشته‌ باشد. داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی مرتبط یا مورد تایید مراجع ذی‌صلاح تحصیلی‌(یعنی مرتبط با رشته‌های اقتصادی، حسابداری، مدیریتی، مالی‌) و همچنین تجربه کافی و داشتن سابقه کار در زمینه‌های مرتبط از دیگر شرایط پذیرفتن افراد در لیست نامزدها تعیین شده ‌است.

تمامی مدارک باید به صورت کامل و بدون نقص در سامانه ستان بارگذاری و ارسال شوند و به درخواست‌‌های ناقص ترتیب اثر داده نخواهد شد. همچنین نحوه امتیازدهی به واجدین شرایط در اجرای دستور‌العمل تایید صلاحیت حرفه‌ای خواهد بود که در سایت سازمان به آدرس seo.ir بارگذاری شده است و صرفا افرادی که صلاحیت آنها بر اساس این دستورالعمل احراز شود، امکان شرکت در انتخابات اعضای هیات‌مدیره شرکت‌های مذکور را خواهند داشت.

وضعیت افراد برای پذیریش در لیست یا رد آنها پس از احراز شرایط و استعلام‌گیری‌ها توسط سازمان بورس پس از اتمام مهلت ثبت‌نام یعنی پس از ۲۸ فروردین‌ ماه اعلام خواهد شد.

اخبار روز

سنا : جلسه رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با مدیران عامل هلدینگ‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری فعال در بازار سرمایه به‌صورت آنلاین برگزار و مقرر شد طی ۴۸ ساعت آینده ۲۴ هزار میلیارد تومان به منظور انتشار اوراق وارد بازار سرمایه شود. از همین رو شاهد ورود هوشمندانه هلدینگ‌ها و خرید سهام در بازار از سوی آنها خواهیم بود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه بازار سرمایه به‌عنوان کانال اصلی برای تامین سرمایه‌گذاری و تولید در کشور مطرح است، ابرازکرد : هم اکنون بیش از ۵۷ میلیون نفر در بازار سرمایه حضور دارند و از همین رو حرکت این بازار برای آنها مهم است و بازار سرمایه به امری ملی تبدیل شده است.

محمدعلی دهقان دهنوی تصریح کرد: در کنار آن باید توجه داشت که این حرف به معنی نادیده گرفتن روند فعلی بازار نیست. امید می‌رود با برنامه‌ریزی‌ها و اهمیت یافتن بازار، روند در افق بلندمدت بازدهی خوبی داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه بازار از درون خود توان ارتقا و توسعه دارد، ادامه داد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته ۲۰۴ هزار میلیارد تومان نقدینگی جذب کرده‌اند. از همین رو می‌توان گفت بانک و بازارسرمایه در کنار هم کار می‌کنند و نقشی متقابل در رشد اقتصاد دارند. دهقان دهنوی با تاکید بر نقش مهم شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ‌ها بر روند بازار سرمایه، ابراز کرد: توسعه فعالیت‌های این شرکت ها، عامل اصلی رشد اقتصادی کشور است.

وی ادامه داد: موانع توسعه برای این شرکت‌ها تامین مالی بانکی است در حالی که در بازار سرمایه امکانات خوبی وجود دارد. بازاربدهی در سال ۹۰، حدود ۷۰۰ میلیارد تومان بوده، اما در سال گذشته حدود ۲۰۰ هزارمیلیارد تومان اوراق منتشر شده که نشان از رشد ۳۰۰ درصدی این بازار دارد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ‌ها دعوت کرد تا وارد فرآیند انتشار اوراق شوند و تاکید کرد: سازمان بورس در نظر دارد فرآیندها را تسهیل کرده و زمان صدور مجوزهای لازم را کوتاه کند.

در این دیدار مدیران هلدینگ‌های بزرگ کشور ضمن اشاره به تدوین برنامه‌های جدید با هدف ورود نقدینگی، بهبود فرآیند نقد شوندگی و تعادل بازار سرمایه، دغدغه‌ها و مشکلات خود را بیان کردند.

دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز بر اساس مباحث مطرح شده به تمامی مجموعه‌های نهاد ناظر بازار سرمایه ماموریت داد  طی ۴۸ ساعت آینده، موانع پیش روی هلدینگ‌ها رفع و فرآیند‌های ورود نقدینگی به بازار سرمایه تسهیل شود. در پایان مقرر شد شرکت‌های هلدینگ به منظور تقویت بازار، طی ۴۸ ساعت آینده حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان به بازار تزریق کنند.

یادآور می‌شود سازمان بورس و اوراق بهادار طی ۴۸ ساعت آینده موافقت اصولی به منظور انجام فرآیند مذکور را برای متقاضیان صادر می‌کند. همچنین به منظور اطمینان از تخصیص منابع فوق به خرید سهام، این ارقام به‌صورت تدریجی به بازار تزریق می‌شود. این در حالی است که علاوه بر ۲۴ هزارمیلیارد تومان نهایی شده، درخواست‌های جدید نیز از سوی شرکت‌ها پذیرفته می‌شود.

اخبار روز

دنیای اقتصاد : روز دوشنبه ارزش معاملات در بازار سهام همچنان اندک بود. در این روز تنها ۲ هزار میلیارد تومان از دارایی سرمایه‌گذاران حقیقی به معاملات خرد اختصاص یافت. در این روز شاخص بورس ۳۹/ ۰ درصد دیگر نیز افت کرد تا این نماگر به محدوده ۲۲۶/ ۱ میلیون واحدی برسد. بررسی‌های دنیای اقتصاد نشان می‌دهد ارزش معاملات خرد در این روز تنها ۵/ ۸ درصد از میزان ۲۳ هزار و ۷۳۰ میلیارد تومانی به ثبت رسیده در تاریخ ۱۴ مرداد بوده است.
گرداب زیان در بورس تهران همچنان ادامه دارد. روز گذشته باز هم شاخص بورس افت کرد تا سنگینی بار عرضه و ضعف آشکار تقاضا نماگر یاد شده را به سطح یک میلیون و ۲۲۶ هزار واحد برساند. اینکه هر روز بازار اندکی از سطوح قبلی خود در صنایع مختلف را از دست بدهد دیگر به امری تکراری تبدیل شده اما چیزی که این وضعیت را برای سرمایه‌گذاران هر روز از روز گذشته سخت‌تر می‌کند طولانی شدن داستان ادامه دار زیان آنها است. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد در هفته‌های اخیر و با قرار گرفتن آینده بازار سهام در هاله‌ای از ابهام دیگر کمتر کسی جرات انجام سرمایه‌گذاری جدید در بازار سهام را دارد. در حال حاضر اکثر سرمایه‌گذاران یا به امید رسیدن روزهای بهتر دست به نقد به نظاره اوضاع نشسته‌اند یا در صف‌های فروش گیر کرده‌اند. روز دوشنبه ارزش معاملات بورس به زحمت از ۳ هزار میلیارد تومان فراتر رفت.

همین امر سبب شده تا در طول هفته‌های اخیر شاهد افت بیشتر ارزش معاملات نسبت به روزهای اسفند باشیم. اگر بخواهیم تصویری دقیق‌تر از آنچه بر بازار سرمایه می‌گذرد ارائه دهیم، بدون شک باید از حال و روز نامساعد معامله‌گران کوتاه‌مدت نیز سخن به میان بیاوریم. این دست از فعالان بازار که نقش مهمی در حفظ نقدشوندگی بازار سهام دارند در یک ماه گذشته با افت قابل توجه میزان سرمایه قابل گردش مواجه شده‌اند که خود تا حد زیادی تحت تاثیر نبود تقاضا برای سهام رخ داده است؛ عاملی که به نوبه خود نقشی بسیار مهم در کاهش علاقه برای سرمایه‌گذاری بلندمدت در بازار نیز دارد. چرا که در صورت نبود امکان فروش سهام دیگر راهی به جز سرمایه‌گذاران بلندمدتی که عمدتا علاقه چندانی به پذیرش ریسک‌های غیرمعمول ندارند، باقی نمی‌ماند.

فاجعه در معاملات خرد
به موجب همین عوامل است که در روز معاملاتی اخیر ارزش معاملات خرد به حدود ۲۰۲۵ میلیارد تومان رسید. این رقم اگر چه نسبت به ۱۳۰۰ میلیارد تومان روز شنبه در محدوده بسیار بهتری قرار دارد، با این حال اگر بخواهیم آن را با گذشته آن و نسبتی که با اوج ارزش معاملات در چهاردهم مرداد سال ۹۹ داشت بسنجیم، به تصویری واضح‌تر از وضعیت رکودی بازار در روزهای جاری خواهیم رسید. در پایان معاملات روز گذشته بورس در حالی به معاملات خود خاتمه داده که ارزش معاملات خرد در آن تنها ۵/ ۸ درصد ارزش معاملات خرد در روز چهاردهم مرداد سال قبل بوده است. در آن روز حجم بالای معاملات سبب شده بود تا ارزش معاملات در این بازار به محدوده ۲۳ هزار و ۷۳۰ میلیارد تومان برسد. در سایر نسبت‌ها نیز تقریبا وضعیت همین گونه است.  بازار سهام کشور که در روزهای اوج قیمت‌ها عدد ۷ هزار و ۷۷۷ هزار میلیارد تومان را به‌عنوان ارزش بازار برای بورس به ثبت رسانده بود این روزها شاهد ثبت رقم ۴ هزار و ۸۹۶ هزار میلیارد تومانی روی تارنمای شرکت مدیریت فناوری بورس تهران یا همان tsetmc.com است. ثبت این رقم نشان می‌دهد ارزش ریالی بورس تهران در طول ۸ ماه ۳۷ درصد افت داشته است. سایر اعداد و ارقام بازار نیز وضعیتی مشابه دارند.

نگاهی به صنایع و گروه‌ها
گذشته از تغییرات روی داده طی ماه‌های اخیر، نگاهی به معاملات روز گذشته نشان می‌دهد به لطف دامنه نوسان منفی ۲ درصدی آخرین معاملات به ثبت رسیده در بسیاری از گروه‌ها در کف قیمت مجاز به اتمام رسیده است. در این روز نماد «فنورد» در گروه فلزات اساسی، «غگیلا» در گروه محصولات غذایی به جز قند، «نوری» و «شصدف» در گروه محصولات شیمیایی از معدود نمادهایی بودند که توانستند با افزایش قیمت ۶ درصدی در آخرین معاملات روزانه مواجه شوند. سایر نمادهای سبز پوش اما عمدتا کمی بالاتر از صفر تابلو به کار خود خاتمه دادند.  گروه محصولات شیمیایی که در برگیرنده شرکت‌های فعال در صنعت پتروشیمی است طی روز یاد شده بیشترین تعداد نمادهای مثبت در بازار سرمایه را داشت. با این حال از لحاظ ارزش معاملات در رتبه ششم قرار گرفت.

از نکات جالب توجه در دادو‌ستدهای روز گذشته حجم بالای معاملات در نماد گروه دارویی برکت (برکت) بود که حدود ۱۰ درصد از محل ارزش معاملات در بورس را شامل می‌شد. در این روز معاملات «برکت» به دلیل خوش‌بینی به شروع واکسیناسیون کرونا ارزشی بالغ بر ۳۰۱ میلیارد تومان داشت. البته حجم بالای معاملات در مقابل تعداد زیاد فروشندگان مانع از آن شد که «برکت» در این روز صف خرید شود. معاملات این نماد در شرایطی خاتمه یافت که هر سهم آن در قیمت پایانی به محدوده ۳۰۹۹ تومان و در آخرین معامله به سطح ۳۱۵۹ تومان رسید. همین امر باعث شد تا در روز دوشنبه گروه کوچک دارویی در میان رکود نسبی معاملات سایر گروه‌ها رتبه نخست ارزش معاملات در بورس تهران را از آن خود کند.

پس از این صنعت، گروه‌های «فرآورده‌های نفتی»، «فلزات اساسی»، «بانک‌ها» و «خودرو» در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.

آمار در بورس
روز دوشنبه شاخص کل بورس ۳۹/ ۰ درصد افت کرد. از ۳۴۴ نماد معامله شده در این روز قیمت پایانی ۲۶ سهم معادل ۵/ ۷ درصد به محدوده مثبت رسید. در مقابل ۱۷۸ سهم که حدودا ۵۲ درصد از کل نمادها را شامل می‌شود، در سطوح منفی دادوستد شدند. در این بازار تنها ۴ نماد (یک‌درصد) صف خرید بودند که ارزش همین صف‌ها به ۵/ ۱۹ میلیارد تومان رسید. اما در مقابل شاهد شکل‌گیری صف فروش سنگین در ۲۶۵ نماد بورسی (۷۷ درصد) به ارزش ۲۵۶۰‌میلیارد تومان بودیم.

اخبار روز

محاکبر حیدری، مدیر عامل شرکت تعاونی سهام عدالت البرز: مرحله دوم سود سهام عدالت در ماه رمضان واریز خواهد شد. همچنین درخصوص گلایه برخی مبنی بر واریز نشدن سود سهام عدالت در مراحل قبل باید بگویم که این افراد می‌توانند با تماس با شماره ۱۵۶۹ و اعلام کد ملی خود از علت عدم واریز مطلع و اقدامات لازم برای رفع مشکل را انجام دهند. همچنین برای واریز سود سهام عدالت حتما باید در سامانه سجام ثبت نام صورت بگیرد، ثبت نام در سامانه سجام برای احراز هویت کسانی لازم است که یا می‌خواهند سهام خود را بفروشند یا متقاضی دریافت کارت اعتباری سهام عدالت هستند و در غیر این صورت مردم به ویژه در شرایط فعلی شیوع کرونا نیازی به خروج از منزل و ثبت نام در سامانه سجام ندارند. ایسنا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *