اخبار روز

به گزارش سایت طلا ،پس از خروج آمریکا از برجام و اعمال سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران، نرخ دلار و سایر ارزها به شدت از این رویداد متأثر شد و روند افزایشی به خود گرفت. به همین خاطر سال ۱۳۹۹ برای بازار ارز و متولی اصلی آن، یعنی بانک مرکزی سالی پرچالش بود. درآمدهای نفتی به کمتر از ۹ میلیارد دلار رسید، دارایی‌های ایران در کشورهای دیگر بلوکه شد، صادرات به حداقل رسید و اگر صادراتی هم بود دلارهایش به داخل یا وارد نمی شد و یا خیلی سخت و کم وارد می‌شد.

با این حال دولت ایران و به ویژه بانک مرکزی در این مدت تلاش کرده است با برنامه و تدبیر، تحریم‌های آمریکا را خنثی و درحد توان از سقوط بیش از حد ارزش پول ملی جلوگیری کند. اما، به رغم همه تلاش‌های صورت گرفته دلار ورود به کانال ۳۰ هزار تومانی را نیز تجربه کرد. پیروزی جوبایدن در انتخابات آمریکا و تأکید او بر بازگشت به برجام، خوشبینی‌ها به رفع تحریم را افزایش داد و در نتیجه کاهش قیمت دلار روز به روز بیشتر شد، دلار سیر نزولی به خود گرفت و تا کانال ۲۰ هزار تومانی هم عقب نشینی کرد.

برخلاف چشم‌انداز امیدبخش رفع تحریم‌ها عده‌ای با هدف سوداگری و از طریق ایجاد جو منفی در بازار از کاهش بیشتر قیمت دلار جلوگیری کرده‌اند. طوری که قیمت دلار روند افزایشی به خود گرفت و دوباره وارد کانال ۲۶ هزار تومانی شد. به نظر می‌رسد جلوگیری از ریزش قیمت دلار بیشتر با اهداف سوداگرانه و سیاسی انجام می‌شود.

طبق گزارش‌های بانک مرکزی، شاخص‌های اقتصادی کشور در شش ماهه دوم سال عملکرد مثبتی داشته‌اند. این یعنی اینکه به رغم تحریم و شیوع کرونا، روند اقتصاد در جهت مثبت قرار دارد. در آخرین گزارش این بانک رشد اقتصادی به جز خدمات در سایر بخش ها مثبت بوده است.

بعلاوه درجریان بررسی بودجه ۱۴۰۰ کمیسیون اقتصادی تلاش زیادی کرد تا قیمت دلار را که دولت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته بود به ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان برساند اما موفق نشد. اگر چنین اتفاقی رخ می‌داد صعود سرسام آور قیمت دلار دور از انتظار نبود. اما با مقاومت دولت قیمت دلار یا همان نرخ تسعیر ارز برای سال آینده ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است. همچنین نرخ ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی نیز مثل گذشته ۴۲۰۰ تومان خواهد بود. بنابراین، از نظر داخلی شرایط برای کاهش قیمت دلار در سال آینده فراهم است. یعنی دولت جلو عوامل افزایشی قیمت دلار را برای سال ۱۴۰۰ گرفته است.

اما شریط خارجی بیش از عوامل داخل اهمیت دارد. زیرا دلار هرچه باشد در فرایند تجرات بین‌المللی به کشور وارد می‌شود. از این رو باید شرایط بین المللی نیز مهیا باشد. یعنی رفع تحریم‌ها برای کنترل و کاهش التهابات و کمک به روند نزولی قیمت دلار حیاتی است. شواهد نشان می‌دهد که طرف‌های برجام تلاش مضاعفی برای احیای آن درپیش گرفته‌اند.

پیش از توقف پروتکل الحاقی توسط ایران آمریکا گام‌های مثبتی برداشت اما کافی نبود. ابتدا، «ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از آمادگی این کشور برای حضور در نشست گروه ۱+۵ و ایران به منظور بحث درباره مسیر دیپلماسی برنامه هسته‌ای سخن گفت. سپس، «ریچارد میلز»، سرپرست نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد به طور رسمی ادعای گذشته کشورش مبنی بر اعمال تحریم‌های این شورا علیه ایران را پس گرفت. و در اقدام سوم میلز در نامه‌ای‌ دیگری اطلاع داد که محدودیت اعمال شده علیه دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران برای تردد در سه مایلی، برداشته شده و به روال گذشته بازگشته است.

هرچند ایران برای حضور جلسه ۵+۱ اعلام آمادگی نکرد اما بارها اعلام کرده است که به محض بازگشت آمریکا، تعهدات برجامی خود را به طور کامل اجرا خواهد کرد. ایران منتظر اقدامات عملی آمریکا در رفع تحریم‌ها است و به نظر می‌رسد کوتاه نمی‌آید. دولت بایدن نیز این را به خوبی درک کرده است. به همین خاطر در ادامه اقدامات مثبت خود اجازه آزادسازی برخی از دارایی‌های ایران در کره، ژاپن و عراق را داد. همه می‌دانند این اقدامات کافی نبوده و به معنای بازگشت به برجام نیست. اما این را هم باید در نظر گرفت که نشانه‌ای از عدم بازگشت آمریکا به برجام نیز وجود ندارد. از همان ابتدا نیز مشخص بود که این بازگشت برای بایدن آسان نخواهد بود، اما او گزینه دیگری ندارد. دیر یا زود این اتفاق خواهد افتاد.

اما نکته مهم‌تر این است که هرچند تحریم‌ها رفع نشده است اما سیاست «فشار حداکثری» دیگر وجود ندارد. به همین خاطر هند و چین خود را برای خرید نفت از ایران آماده کرده و چین تا کنون خریدهایی نیز انجام داده است. یعنی در کنار عادی شدن شرایط داخلی اقتصاد، بسترهای بین‌المللی نیز برای عادی شدن روابط تجاری ایران در حال فراهم شدن است.

عادی شدن شرایط اقتصاد کشور، رفع موانع تجارت بین‌الملل و ورود و خروج آزادانه ارز رونق صادرات و واردات را در پی خواهد داشت. تورم کنترل خواهد شد، انتظارات تورمی در یک جو روانی آرام از جامعه دور خواهد شد و در نتیجه دلارهایی که در کنج خانه‌ها گیر افتاده است روانه بازار می‌شود. طبق قوانین اقتصادی، با افزایش عرضه، تقاضای کاذب با هدف حفظ قدرت خرید از میان خواهد رفت. همه اینها به معنای کاهش و یا سقوط سریع نرخ دلار در سال ۱۴۰۰خواهد بود.

اخبار روز

همراه با آغاز هفته از امروز، مورخ شنبه 14 فروردین 1400 بازار ها برای بار دیگر باز شده و تعطیلات آغاز سال به پایان می رسد. حال بد نیست نگاهی به قیمت امروز طلا، دلار و سکه بیاندازیم.

قیمت هر انس طلای جهانی 1729 دلار می باشد که شاهد رشد خوبی نسبت به روز های گذشته بوده است. پس از سخنرانی چهارشنبه شب بایدنانس توانست به مسیر صعودی خود ادامه داده و قیمت آن افزایش یابد.

هر مثقال طلا در بازار تهران 4,667,000 تومان قیمت دارد. هر گرم طلای 18 عیار نیز در بازار 1,076,000 تومان معامله می شود که نسبت به روز های پایانی هفته گذشته شاهد کاهش قیمت بوده است.

قیمت سکه امامی (طرح جدید) که در هفته گذشته بالای 11 میلیون تومان قیمت داشت، هم اکنون 10,990,000 تومان قیمت دارد و شاهد کاهش قابل توجهی بوده است.

مهم ترین عامل کاهشی شدن قیمت سکه را می توان نزولی شدن قیمت دلار آمریکا و اخبار اقتصادی مربوط به برجام دانست که باعث شده است تا معامله گران اندکی از بازار عقب نشینی کنند.

هر سکه بهار آزادی نیز 10,900,000 تومان قیمت دارد. قیمت هر نیم سکه 6,750,000 تومان و ربع سکه 4,300,000 تومان است. سکه گرمی نیز 2,450,000 تومان می باشد.

قیمت دلار نیز مانند طلا و سکه کاهشی بوده است. در هفته گذشته دلار توانست مرز 26 هزار تومان را به دست آورد اما به مرور دچار کاهش تدریجی شده و قیمت آن کاهش یافت.

هم اکنون هر دلار تهران 25600 تومان به فروش می رسد. هر یورو نیز در بازار تهران، 29800 تومان قیمت داشته که مانند دلار یک مسیر کاهشی را پیموده است.

قیمت هر دلار در صرافی ملی نیز 25205 می باشد که می توان گفت اختلاف شدیدی با قیمت بازار ندارد. قیمت هر یورو نیز در صرافی ملی 29491 تومان است.

منبع: سایت طلا

اخبار روز

دنیای‌اقتصاد : طلا در حالی کار خود را در هفته گذشته در قیمت ۱۷۲۹ دلاری به پایان رسانده است که به‌دلیل تعطیلات عید پاک روز گذشته این بازار مانند بسیاری از بازارهای دیگر تعطیل بود. طلا در دو هفته گذشته تقریبا جابه‌جایی خاصی نداشت و کار خود را در حالی در هفته معاملاتی به پایان رساند که در این بازه زمانی در دو مقطع موقتی به کانال ۱۶۰۰ دلاری نیز سقوط کرده بود. از سوی دیگر با به پایان رسیدن ماه مارس، این ماه به سومین ماه متوالی تبدیل شد که بازده طلا نزولی بوده است؛ پس از ماه‌های ژانویه و فوریه، طلا تحت‌تاثیر بهبود چشم‌انداز اقتصادی و پیشرفت واکسیناسیون و افزایش نرخ سود اوراق قرضه در ماه مارس نیز حدود ۵/ ۱درصد از ارزش خود را از دست داد.
هت‌تریک نزولی طلا در 2021
اما از سوی دیگر بیت‌کوین به عنوان بزرگ‌ترین و پرطرفدارترین رمز‌ارز جهان با افزایش ارزش ۳۰ درصدی در ماه سوم سال جاری میلادی، برای ششمین ماه متوالی بازدهی صعودی را به‌ثبت رساند. قیمت بیت‌کوین از ابتدای سال‌جاری تاکنون در حدود ۱۰۰ درصد افزایش داشته است. تحلیلگران بانک جی‌پی‌مورگان اعلام کرده‌اند که کاهش چشم‌انداز نوسانات قیمتی بیت‌کوین می‌تواند سبب استقبال بیشتر شرکت‌ها و بانک‌های بزرگ از این بازار شود.

اصلاح در بازاری نزولی
در حالی‌که طلا در ابتدای روز پنج‌شنبه در حوالی مرز ۱۷۰۰ دلاری در حال معامله بود، با افزایش ۳/ ۱ درصدی ارزش این فلز ارزشمند به مرز ۱۷۳۰ دلاری رسید. در همین روز نرخ بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا در حدود ۴ درصد کاهش پیدا کرد و به زیر مرز ۷/ ۱ درصدی بازگشت. با این وجود برخی از تحلیلگران بر این باورند که پیشروی نسبتا قدرتمند‌ طلا در روز پنج‌شنبه فقط اصلاح قیمتی در بازاری با زمینه نزولی است.

فیلیپ استریبل استراتژیست ارشد بازار در Blue Line Futures در شیکاگو معتقد است که طلا قبل از اینکه به ادامه روند نزولی خود بازگردد، توانایی گذر از مرز ۱۷۴۰ دلاری را نیز دارد. اما به احتمال زیاد پس از آن و زمانی که نرخ سود اوراق قرضه روند صعودی خود را ادامه دهد، طلا مجددا به روند نزولی بازمی‌گردد. افزایش نرخ بازدهی اوراق قرضه که به عنوان بازار بدون ریسک شناخته می‌شود با افزایش هزینه فرصت نگهداری کالاهایی مانند طلا، تقاضای آنها را کاهش می‌دهد. همچنین یکی دیگر از فشارهایی که بر طلا وارد می‌شود مسیر صعودی ارزش دلار آمریکا در هفته‌های اخیر بوده است. شاخص دلار آمریکا در روزهای اخیر در تلاش برای گذر از مرز ۹۳ واحدی بوده است؛ مقداری که بالاترین ارزش دلار آمریکا در پنج ماه اخیر به‌حساب می‌آید و همین موضوع نیز ارزش طلا برای صاحبان دیگر ارزها را افزایش داده است.

بارقه‌های صعودی طلا
با اینکه وضعیت کلی اقتصاد و عوامل کلان بیشتر سیگنال‌ نزولی برای طلا را به بازار مخابره می‌کنند اما ترس از تورم احتمالی با توجه به اقدامات حمایتی حجیم بایدن می‌تواند تا حدودی سبب فرار طلا از وضعیت فعلی باشد. روز چهارشنبه جو بایدن درباره برنامه الحاقی شغلی ۲ هزار میلیارد دلاری خود سخن گفت و همین موضوع نیز تا حدودی از قیمت طلا حمایت کرد. برخی از اقتصاددانان بر این باورند که با بازگشت سطح فعالیت اقتصادی به حالت نرمال به‌دلیل پیشرفت واکسیناسیون و افزایش سطح تقاضا و همچنین بسته‌های حمایتی عظیم مد‌نظر جو بایدن، احتمال افزایش تورم نسبت به هدف‌گذاری فدرال‌رزرو اندک نیست. این موضوع را نیز باید در نظر گرفت که افزایش نرخ بازدهی اوراق قرضه با افزایش هزینه نگهداری طلا، تاکنون توانسته است چشم‌انداز تورمی و اثر صعودی آن بر قیمت طلا را خنثی کند.

رکوردشکنی واردات هند
در بخش تقاضای فیزیکی طلا، روز گذشته خبری مهم مخابره شد؛ واردات طلای هند در ماه مارس با افزایش ۴۷۱ درصدی نسبت به سال گذشته به رکورد ۱۶۰ تن در ماه رسید. کاهش تعرفه واردات طلا از سوی مقامات هندی و همچنین کاهش قیمت طلا در ماه‌های اخیر سبب افزایش جهش تقاضای هند شده است. در ماه‌های اخیر نیز بسیاری از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کردند که با کم‌شدن خطر ویروس‌کرونا افزایش تقاضای طلا از سوی کشورهایی مانند هند برای مصارفی مانند جواهرات که در طول دوره کرونا کاهش پیدا کرده بود، می‌تواند از قیمت طلا پشتیبانی کند. هند دومین مشتری بزرگ طلا در سطح جهان به‌شمار می‌رود.

ششمین ماه متوالی صعود بیت‌کوین
مسیر صعودی بیت‌کوین همچنان ادامه دارد و پر طرفدارترین رمز‌ارز جهان با افزایش قیمت بیش از ۳۰ درصد در ماه مارس برای ششمین ماه متوالی بازدهی ماهانه مثبت را به ثبت رساند. در طول دو روز گذشته برای ساعاتی قیمت بیت‌کوین مجددا از مرز ۶۰هزار دلاری عبور کرد اما مجددا به کانال ۵۹ هزار دلاری بازگشت. در طول ماه‌های گذشته افزایش استقبال شرکت‌های بزرگ و معتبر جهانی به این رمز‌ارز و همچنین هجوم سرمایه‌داران برای حفظ ارزش دارایی خود به سوی این بازار سبب شده تا قیمت این پول دیجیتال با سرعت قابل‌ملاحظه‌ای افزایش پیدا کند.

نوسان بیت‌کوین کم می‌شود؟
در‌حال‌حاضر تحلیلگران بانک جی‌پی‌مورگان می‌گویند که شاخص‌های پیش‌بینی نوسان قیمت بیت‌کوین در حال کاهش است و همین موضوع احتمالا سبب خواهد شد که نهادها، شرکت‌ها و بانک‌ها با خیال آسوده‌تری دست به سرمایه‌گذاری در بازار بزنند. بر اساس گزارش خبرگزاری بلومبرگ محاسبات نشان می‌دهد شاخص نوسانات بیت‌کوین در بازه سه ماهه آتی نسبت به ماه فوریه کاهش پیدا کرده است و همچنین شاخص نوسانات شش ماهه این رمز ارز نیز با ثبات باقی مانده است. تحلیلگران بر این باورند که هرچه شاخص نوسانات بیت‌کوین کمتر شود، مشتریان نهادی این بازار استقبال بیشتری نسبت به این بازار پر ریسک نشان خواهند داد. مدیران شرکت‌های بزرگ برای مدیریت ریسک دارایی‌های تحت‌اختیار خود ناگزیر از اجتناب از ریسک بالا هستند. هرچه نوسانات قیمتی یک دارایی بالا باشد میزان ریسک سرمایه‌ مصرف‌شده در آن نیز افزایش پیدا می‌کند. در حال‌حاضر هیچ‌کدام از بانک‌های بزرگ آمریکایی دسترسی مستقیم به بیت‌کوین و دیگر رمز ارزها را مهیا نکرده‌اند. هنوز هم شرکت‌های سنتی وال‌استریت علاقه بیشتری به بازار رمز ارزها نشان داده‌اند، به‌خصوص پس از اینکه قیمت بیت‌کوین در سال گذشته افزایش ۳۰۰درصدی داشت و در سال‌جاری هم تاکنون در حدود ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است.

اخبار روز

دنیای‌اقتصاد : دلار در تعطیلات نوروز افزایش قیمت را تجربه کرد. اسکناس آمریکایی که در ۲۷ اسفندماه در اواخر کانال ۲۴ هزار تومانی حضور داشت، در تاریخ ۲۸ اسفند به ابتدای کانال ۲۵ هزار تومانی سرک کشید. پس از آن در ابتدای سال ۱۴۰۰، سرعت رشد قیمت بیشتر شد و این ارز توانست در مقطعی حتی در معاملات پشت خطی به بالای محدوده ۲۶ هزار تومانی برسد. با این حال، از اواسط هفته گذشته بار دیگر بحث‌های سیاسی احتمال حفظ برجام بیشتر شد و در نتیجه، معامله‌گران کمی محتاط‌تر شدند و در خریدهای ارزی خود احتیاط کردند. نتیجه این احتیاط برگشت دلار به کانال ۲۵ هزار تومانی و قرار گرفتن روی عدد ۲۵ هزار و ۷۰۰ تومانی در اواخر نوروز بود. در نوروز ۹۹ نیز بازار رفتار افزایشی داشت و قیمت دلار یک کانال در آن مقطع زمانی رشد کرد.
قصه تکراری افزایش نوروزی
به گفته بیشتر فعالان به‌طور سنتی دلار در نوروز افزایش قیمت را تجربه می‌کند. در نوروز سال ۹۹ نیز اتفاقات افزایشی زیادی در بازار رخ داد. دلار در آن مقطع زمانی در ابتدا به کانال ۱۶ هزار تومانی وارد شد و پس از آن تا محدوده ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومانی نیز پیشروی کرد. به‌عبارت دیگر،‌ اسکناس آمریکایی در نوروز ۹۹ نزدیک به ۴/ ۲ درصد افزایش قیمت را به ثبت رساند. در سال ۱۴۰۰ نیز همان قصه در بازار رخ داد. دلار در روزهای ابتدایی فروردین سال‌جاری حدود ۳/ ۲ درصد افزایش قیمت را تجربه کرد و در کانال ۲۵ هزار تومانی تثبیت شد.

به گفته برخی فعالان، در نوروز سمت عرضه رسمی ارز کمی به دلیل تعطیلات تضعیف می‌شود و سفته‌بازان، در بازاری کم‌عمق قدرت نفوذ بیشتری پیدا می‌کنند. با توجه به اینکه مقداری تقاضای مسافرتی نیز در نوروز وجود دارد،‌ سفته‌بازان می‌توانند با مانور با تقاضای محدود قیمت را دچار تغییراتی کنند. سال ۹۹ نه تنها افزایش قیمت دلار در نوروز ادامه نیافت که در نیمه دوم فروردین ماه قیمت دلار رویه کاهشی را در پیش گرفت. در آن مقطع زمانی قیمت دلار از کانال ۱۶ هزار تومان عقب‌نشینی کرد و به کانال ۱۵ هزار تومانی برگشت. به‌نظر می‌رسد در سال‌جاری نیز در صورتی که اتفاق خاصی رخ ندهد، بازار حاضر باشد بخشی از افزایش نوروزی خود را پس بدهد. در روزهای انتهایی هفته که بازار ارز تعطیل بود،‌ در معاملات پشت خطی تمایل به فروش ارز بیشتر شده بود. امکان دارد که در اولین روز کاری بازار پس از تعطیلات، فشار فروش دلار کمی بیشتر شود.

افت دلار با انتظارات برجامی؟
برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام به‌طور مجازی یکی از عواملی است که می‌تواند زمینه‌ساز افت بیشتر قیمت دلار در ابتدای هفته جاری شود. قرار بود نمایندگان ایران و ۱+۴ در نشست یاد شده درباره چشم‌انداز و شرایط بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای مذاکره کنند. گفته می‌شود مذاکرات روز سه‌شنبه به‌طور حضوری در وین پی گرفته می‌شود. بازار ارز و معامله‌گران دلار به‌طور ویژه اخبار مربوط به برجام را پیگیری می‌کنند و در صورتی که گشایش خاصی رخ دهد، آنها به سرعت در موقعیت فروش قرار خواهند گرفت. برگزاری این نشست تا حدی بازیگران ارزی را از بازار عقب برد. سکه‌بازان نیز تا حدی در خریدهای خود محتاط رفتار کردند. البته سکه‌بازان در طول تعطیلات نیز به دلیل افت قیمت اونس تا حدی محتاطانه‌تر از دلاری‌ها در معاملات فعالیت کردند.

اخطار بانک مرکزی در تعطیلات
در اواسط هفته گذشته،‌ نوسانات قیمت دلار در بازار زیاد شد. در نتیجه این اتفاق بانک مرکزی اقدام به انتشار توییتی کرد.

حساب توییتری روابط عمومی بانک مرکزی با اشاره به تعطیلی بازارها و تقاضای اندک در حواله ارز سامانه نیما نوشت: «متوسط قیمت حواله دلاری نیما ۲۲ هزار و ۶۰۰ تومان بوده است حال سفته‌بازان و معامله‌گران فردایی در تلاش هستند با استفاده از تعطیلات و جوسازی، ارزهای خود را در نرخ‌های بالاتر بفروشند.» این توییت در پایان تاکید داشت: بازارساز واکنش مناسب نشان خواهد داد. پس از این اتفاق بود که قیمت‌ها کمی در بازار آرام گرفتند و دلار شروع به کاهش کرد.

قبل از انتشار این توییت، به گفته فعالان، یکی از عواملی که موجب شد قیمت دلار در تعطیلات اوج بگیرد،‌ اظهارنظرهای مربوط به خلق پول بود.یکی از مقام‌های اقتصادی در تعطیلات عنوان کرد بانک مرکزی ناچار شده است برای پاسخ به نیازهای دولت اقدام به خلق پول کند. سفته‌بازان پیرامون این صحبت جوسازی زیادی را مطرح کردند. آنها اشاره می‌کردند، از آنجا که سیگنال سیاسی خاصی به بازار مخابره نشده است، معامله‌گران تصور می‌کنند وضع سال گذشته ادامه خواهد یافت و این خلق پول‌ها رشد پیدا می‌کند. آنها سعی می‌کردند، با خرید ارز در برابر تورم احتمالی از خود محافظت کنند.

در ایام نوروز، تعطیلی زیاد صرافی‌ها و بخش رسمی بازار نیز به سفته‌بازان برای نوسان‌گیران کمک می‌کرد.

در حالی که نگرانی‌های سیاسی در بازار در حال تقویت شدن بود، اخبار مربوط به تلاش‌ها برای حفظ برجام امیدواری‌ها را بیشتر کرد و قیمت‌ها کمی تعدیل شدند.

رفتار قیمت‌ها در آخرین روز نوروز
۱۱ فروردین آخرین روز کاری بازار در نوروز ۱۴۰۰ بود. در این روز دو اتفاق  افتاد: کاهش شکاف قیمتی ارز در بازارها و مدیریت نوسان از سوی بازارساز. به گزارش اقتصاد نیوز،‌ آخرین قیمت دلار در بازار متشکل در سطح ۲۵ هزار و ۴۳ تومان قرار گرفت. این قیمت هفت تومان بالاتر از آخرین قیمت اعلام‌شده برای دلار در روز ۱۰ فروردین بود. قیمت دلار سنا نیز ۶ تومان بالاتر اعلام شد تا نرخ دلار در این بازار ۲۵ هزار و ۲۹۳ تومان باشد.

افزایش قیمت‌ها در بازار متشکل و سنا موجب شد فاصله این دو بازار با بازار آزاد کمتر شود. این اتفاق از آن جهت رخ داد که در تاریخ ۱۱ فروردین قیمت دلار در بازار آزاد تا ۲۵ هزار و ۷۰۰ تومان عقب رفته بود. در روزهای قبل،‌ قیمت اسکناس آمریکایی تا محدوده ۲۶ هزار تومانی نیز بالا رفته بود.

نوسانات سکه در تعطیلات
در بازار سکه نیز در نوروز کمی قیمت این فلز گرانبها افزایش یافت ولی فشار زیادی در تعطیلات به قیمت طلای جهانی وارد شد و همین مساله موجب می‌شد که سکه‌بازان در مقایسه با بازیگران دلار،‌ رفتار احتیاطی بیشتری را در دستور کار خود قرار دهند. سکه روز ۱۱ فروردین روی قیمت ۱۱ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان قرار گرفت که نسبت به تاریخ ۲۷ اسفند ۹۰ هزار تومان بیشتر بود. با این حال، باید به این نکته اشاره کرد که سکه در تاریخ ۲۸ اسفند سال گذشته افزایش قابل توجهی را تجربه کرده و توانسته بود به محدوده ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی نیز نزدیک شود. در دوران نوروز، زمانی که دلار به کانال ۲۶ هزار تومانی رفت، معامله‌گران حاضر شدند فلز گرانبهای داخلی را بالای ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خریداری کنند.

با این حال، در تاریخ دهم و یازدهم فروردین اوضاع به سود کاهشی‌های بازار سکه پیش رفت و قیمت سکه در جاده نزولی حرکت کرد. طلای جهانی در دوران تعطیلات در مقاطعی حتی زیر هزار و ۷۰۰ دلار معامله شد و این موضوع خریدهای سکه‌بازان را کاهش داد.

اخبار روز

دنیای‌اقتصاد : اولین هفته کاری سال جدید در حالی به پایان رسید که همزمان با افت بیش از یک درصدی نماگر اصلی بورس تهران، سهامداران خرد نیز به خروج از گردونه معاملات سهام ادامه دادند. از این رو برای سیزدهمین هفته متوالی شاهد جابه‌جایی سهام در مسیر حقیقی به حقوقی بودیم.

رقم این جابه‌جایی‌ها در اولین هفته سال جدید به ۶۰۰ میلیارد و ۵۴۰ میلیون تومان رسید. در تمامی روزهای کاری هفته گذشته این حقوقی‌ها بودند که در سمت خرید سهام فعال بودند. در نخستین روز هفته خالص خرید این دسته از معامله‌گران ۴۶ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان بود. طی معاملات روز یکشنبه نیز سهامی به ارزش ۲۸۵ میلیارد و ۸۲۰ میلیون تومان از سبد سهامداران خرد به پرتفوی معامله‌گران عمده بازار منتقل شد. پس از یک روز تعطیلی در میانه هفته، روز سه‌شنبه حقیقی‌ها همچنان مشغول نقدکردن سهام خود بودند و خالص فروش ۲۱۸ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومانی را رقم زدند. در پایان هفته از فشار فروش‌ها کاسته شد و رقم جابه‌جایی‌ها در مسیر حقیقی به حقوقی به ۵۰میلیارد تومان محدود شد.

در میان صنایع ۳۸ گانه بورسی، ۱۴ گروه با اقبال سهامداران خرد همراه شدند و در مقابل شاهد خروج حقیقی‌ها از ۲۲ صنعت بورسی بودیم. گروه مواد و محصولات دارویی با بیشترین خالص خرید سهامداران حقیقی همراه شد. این صنعت با محوریت «برکت» که در حال تولید واکسن کرونا است، در هفته‌ای که گذشت شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۱۳۸ میلیارد و ۷۳۰ میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بود. پس از آن خودرویی‌ها بودند که مورد توجه سهامداران خرد واقع شدند تا این دسته از بازیگران سهام خالص خرید ۸۰ میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان را در این گروه ثبت کنند. در آن سوی بازار سهام کامودیتی‌محور با بیشترین فشار فروش حقیقی مواجه شدند. در این خصوص می‌توان به خالص فروش ۲۰۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی این دسته از بازیگران سهام در گروه محصولات شیمیایی اشاره کرد. فلزی‌ها نیز شاهد جابه‌جایی ۱۷۷ میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودند. پالایشی‌ها و معدنی‌ها نیز به ترتیب با خالص خرید ۱۳۶ و ۱۲۰ میلیارد تومانی معامله‌گران عمده همراه شدند.

اخبار روز

مدیریت توسعه بازار مشتقه بورس‌کالای ایران با صدور اطلاعیه‌ای زمان انجام فرآیند تحویل‌ قراردادهای آتی نقره سررسید فروردین ماه ۱۴۰۰ را اعلام کرد.
به گزارش کالاخبر؛ براساس اطلاعیه صادره از سوی بورس‌کالا، فرآیند تحویل در قرارداد آتی نقره تحویل فروردین ماه ۱۴۰۰ در روز سه‌شنبه ۲۴‌فروردین ماه جاری انجام خواهد شد. براساس این اطلاعیه، کلیه مشتریان فروشنده و خریدار دارای موقعیت تعهدی باز، موظفند طبق ضوابط اعلام‌شده جهت انجام فرآیند تحویل اقدام کنند. گفتنی است، هر قرارداد آتی نقره شامل ۱۰۰ گرم از این محصول است.

در این اطلاعیه اشاره شده است که صرفا آن دسته از دارندگان موقعیت فروش امکان ورود به فرآیند تحویل قرارداد آتی نقره را دارند که مطابق قوانین و مقررات مالیاتی کشور در نظام مالیات ارزش افزوده ثبت‌نام کرده و دارای گواهی مربوطه باشند، از این‌رو کارگزار فروشنده موظف است حداکثر تا سه روز کاری قبل از آخرین روز معاملاتی یعنی روز ۲۱ فروردین ماه لیست مشتریان فروشنده دارای گواهی‌نامه ثبت‌نام نظام مالیات ارزش‌افزوده را به همراه مدارک مربوطه به بورس ارسال کند.

همچنین کلیه مشتریان فروشنده موظفند دو روز کاری قبل از سررسید فروردین ماه ۱۴۰۰ یعنی روز یکشنبه ۲۲ فروردین ماه و براساس تعیین وقت قبلی اقدام به تحویل نقره به باجه معرفی‌شده‌ کنند.

تحویل نقره نیز به صورت ۱۰۰ گرم یا مضربی از ۱۰۰ گرم خواهد بود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهفروشگاهتماس با ما