شرکت تحلیلی سنتیمنت (Santiment) در تازه‌ترین تحلیل خود، با اشاره به نشانه‌های جهش احتمالی، پیش‌بینی کرد که شرایط برای صعود قیمت بیت کوین مهیا است.

به گزارش دیلی هودل، سنتیمنت در توییتی اعلام کرد که قدرت فروشندگان در بازار بیت کوین در حال فروکش کردن است. شایان ذکر است که حساب توییتری سنتیمنت چیزی بیش از ۷۷,۶۰۰ دنبال‌کننده دارد. در بخشی از این توییت آمده است:

حجم سرمایه ورودی روزانه بیت کوین به کیف پول‌های صرافی‌ها و مجموع موجودی بیت کوین آنها بیشترین سقوط ۵۰ روز اخیر خود را تجربه کرده است. این مسئله نشان می‌دهد که فشار فروش در حال کاهش است.

نمودار بیت کوین

داده‌های سنتیمنت نشان می‌دهد که نرخ تأمین سرمایه بیت کوین در صرافی بیت مکس (BitMEX) هم رفته‌رفته در حال مثبت‌شدن است که نشان می‌دهد معامله‌گران هنوز مطمئن نیستند قیمت بیتت کوین توان احیا را دارد یا نه. این شرکت در تحلیل خود عنوان می‌کند که پس از هر سقوط گسترده، چنین الگوهای منفی‌ای در بازار پدیدار می‌شوند.

گزارش سنتیمنت: نشانه‌ها از جهش احتمالی بیت کوین حکایت دارد

سنتیمنت معتقد است که نرخ تأمین سرمایه بیت کوین در صرافی بیت مکس با رالی‌های قیمت این ارز دیجیتال هم‌خوانی دارد.

گزارش سنتیمنت: نشانه‌ها از جهش احتمالی بیت کوین حکایت دارد

این شرکت به کارمزدهای شبکه اتریوم نیز اشاره کرد. در گزارش سنتیمنت عنوان شده است که کارمزدهای این ارز دیجیتال در کمترین میزان ۷ ماه اخیر خود قرار دارد. در این گزارش می‌خوانیم:

میانگین کارمزدهای اتریوم به ۲.۱۹ دلار رسیده است که از زمان دسامبر ۲۰۲۰ (آذر ۹۹) تا به حال بی‌سابقه بوده است. این مسئله یک نشانه امیدوارکننده است.

در حال حاضر قیمت بیت کوین زیر ۳۲,۰۰۰ دلار و قیمت اتریوم پایین‌تر از ۲,۰۰۰ دلار در حال نوسان است.

 

تورم ایالات‌متحده، از پیش‌بینی‌ها پیشی گرفت. شاخص مصرف‌کننده (تورم) ایالات‌متحده برای ماه ژوئن که شب سه‌شنبه توسط وزارت کار ایالات‌متحده اعلام شد، عدد ۴/ ۵ درصدی را به ثبت رساند. این برای دومین ماه متوالی است که آمریکا تورم بالای ۵ درصد را تجربه می‌کند. این در حالی رخ داد که تحلیلگران رقم ۹/ ۴ درصدی را برای تورم این ماه پیش‌بینی کرده‌بودند. با این تفاسیر به‌نظر می‌رسد که تورم بحران سال ۲۰۰۸ در آمریکا، دوباره در حال نمایان شدن‌است.

بازارهای جهانی با رسیدن تورم آمریکا، رفتارهای متفاوتی را نشان دادند. طلای جهانی که به کانال هزار و 810 دلاری رسیده‌بود با این خبر توانست ثبات بیشتری در این کانال پیدا کند و سرمایه‌گذاران را برای روند صعودی خود امیدوار نگه‌دارد. شاخص دلار آمریکا نیز صعودی شد و توانست با ثبت رشدی 35/ 0 درصدی به 6/ 92 واحد برسد. بازار سهام اما در واکنش به این گزارش کمی روند صعودی خود را تعدیل کرد. رمزارزها نیز بدون توجه به این اتفاقات، روند نزولی خود را حفظ کردند.

2/ 0 درصد فاصله تا ثبت رکورد 20 ساله

تورم ماه ژوئن ایالات‌متحده به رکورد آگوست 2008 رسید و تنها 2/ 0 درصد تا ثبت رکورد بیشترین نرخ تورم در 29 سال گذشته فاصله داشت. طبق آخرین گزارش وزارت کار ایالات‌متحده که در شب سه‌شنبه منتشر شد، نرخ تورم ایالات‌متحده در ماه ژوئن به 4/ 5 درصد رسید اما پیش‌بینی تحلیلگران در این مورد عدد 9/ 4 درصد را نشان می‌داد. شاخص قیمت مصرف‌کننده ایالات‌متحده در ماه گذشته نیز عدد 5 درصد را به ثبت رساند تا آمریکا بعد از 13 سال برای دو ماه متوالی تورمی بالای 5 درصد را تجربه کنند. به نظر می‌رسد که افزایش تقاضای مصرف‌کننده در اثر افزایش زمزمه‌های بهبودی و پایان پاندمی کووید‌-‌19، قیمت خودروها (نو و کارکرده)، قیمت بلیت‌های هواپیمایی و سایر اقلام را افزایش داد. در نگاهی جزئی‌تر به این شاخص، آنچه مصرف‎کنندگان برای کالاها و خدمات از جمله لباس، مواد غذایی، وعده‎های غذایی رستوران، فعالیت‌‎های تفریحی و وسایل نقلیه پرداخت می‌کنند، در ژوئن نسبت به ماه می 9/ 0 درصد افزایش یافته‌است که بزرگ‌ترین تغییر یک ماهه از ژوئن 2008 است. به گفته وزارت‌کار، قیمت خودروها و کامیون‌های دست‌دوم 5/ 10 درصد نسبت به ماه گذشته افزایش‌یافته و یک‌سوم از افزایش شاخص کل را به خود اختصاص داده‌است و برای سومین ماه متوالی افزایش شدید قیمت را رقم می‌زند که ناشی از کاهش عرضه وسایل نقلیه به‌دلیل کمبود تراشه‌های نیمه هادی است. شاخص‌های کرایه هواپیمایی و پوشاک نیز در ماه ژوئن به شدت افزایش یافت. با افزایش روند بهبود اقتصادی ایالات‌متحده، مصرف‌کنندگان به دلایل زیادی شاهد افزایش قیمت‌ها و تورم هستند. ریچارد اف.مودی، اقتصاددان ارشد شرکت Regions Financial، گفت که عامل اصلی تورم ماه ژوئن تقاضای پررونقی است که از توانایی ادامه کار در کسب‌و‌کارها نشات می‌گیرد. او گفت، عامل دیگر، ترمیم و بازگشت قیمت‌های سفرهای هوایی، هتل‌ها، اتومبیل‌های اجاره‌ای، سرگرمی و تفریح بود؛ یعنی خدماتی که همگی بیشترین تاثیر را از پاندمی کووید-19 پذیرفتند. به نظر می‌رسد که این کمبودها موجب این خوانش از تورم شده و با گذشت زمان و بازگشت نیروی کار و نزدیک‌تر شدن اقتصاد به اقتصاد کامل، تورم در فصل پاییز تعدیل شود.

خوانش متفاوت بازارهای جهانی از تورم

بازارهای جهانی در واکنش به گزارش تورم ژوئن آمریکا پاسخ‌های متفاوتی دادند. طلای جهانی در پاسخ به انتظارات تورمی بعد از تقریبا سه هفته توانست به هزار و 818 دلار برسد و روند صعودی خود را امیدوارکننده‌تر ادامه دهد. افزایش نرخ تورم می‌تواند قیمت کامودیتی‌ها را تا حد معقولی، متناسب با خود بالا بکشاند. شاخص دلار آمریکا نیز در دو روز گذشته رشد خوبی را به ثبت رساند و با رشدی 35/ 0 درصدی به 6/ 92 واحد رسید و نزدیک به بالاترین ارزش ماهانه خود قرار گرفت. بازار سهام جهان اما روند متفاوتی را طی کرد و نزولی شد. شاخص نزدک (NASDAQ) ضرری 06/ 0 درصدی به همراه داشت و شاخص S&P500 با 36/ 0 سقوط، پرچمدار سقوط در بازار جهانی سهام بود. رمزارزها نیز بدون توجه به اتفاقات به ادامه روند نزولی چندروزه خود پرداخت. به‌طور مثال بیت‌کوین با افت 8/ 3 درصدی در روز سه‌شنبه، 8 درصد از قیمت هفتگی خود را از دست داد.

 

بازار ارز سیگنال برجامی تازه‌ای را دریافت کرد تا قیمت دلار با سرعت بیشتری در مسیر نزولی حرکت کند. روز چهارشنبه،‌ اسکناس آمریکایی ۲۸۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به سطح ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومانی رسید. این در حالی بود که دلار روز سه‌شنبه، افت ۱۶۰ تومانی را به ثبت رسانده بود.

براساس صحبت‌های فعالان، افت دو روز آخر دلار تحت‌تاثیر علامت‌هایی بود که از واشنگتن به بازار ارز خیابان فردوسی ارسال شد. روز سه‌شنبه بازار خبر احتمال ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای را جدی گرفت و بخشی از فروشندگان به بازار وارد شدند. روز چهارشنبه نیز معافیت‌های تحریمی تازه آمریکا موجب شد که سمت و سوی انتظارات در بازار ارز تغییرات معنادارتری را تجربه کند. به گزارش «ایسنا» وزارت امور خارجه ایالات‌متحده اعلام کرد که با هدف دسترسی جمهوری اسلامی ایران به بخشی از دارایی‌های مسدود شده‌اش در کره‌جنوبی و ژاپن، از بخشی از تحریم‌های تجارت نفت ایران، چشم‌پوشی می‌کند. از نگاه فعالان، این معافیت‌ها موجب می‌شود که ایران بخشی از تقاضاهای ارزی را از طریق دارایی‌های مسدود شده در خارج از کشور تامین کند. در واقع فشار تقاضا تا حدی از روی بازارساز برداشته می‌شود و می‌تواند از دارایی‌های در دسترس خود برای مدیریت بازار ارز و مقابله با سفته‌بازان استفاده کند،‌ نه اینکه از این ارزها برای پاسخگویی به تقاضای تجاری استفاده کند.

در کنار این برخی باور داشتند، چنین معافیت‌هایی نشان می‌دهد که آمریکا حاضر است برای برگشت ایران به برجام از مواضع تحریمی خود به شکل عملی تا حدی عقب‌نشینی کند. این در حالی بود که در یک ماه اخیر بیشتر معامله‌گران عنوان می‌کردند که مذاکرات به بن‌بست خورده است.

به گفته برخی فعالان، بازار با توجه به علامت ازسرگیری مذاکرات هسته ای، به چنین استنباطی رسید که شرایط برای توافق اصلی واحیای برجام در حال فراهم شدن است و معافیت‌های جدید آمریکا، تلقی برگشت به برجام را تقویت کرد.

پیامد از دست دادن یک دامنه

در‌حالی‌که بخشی از معامله‌گران اعتقاد دارند که تغییر انتظارات و بالا رفتن احتمال لغو تحریم‌ها موجب شد که دلار در مسیر کاهشی قرار بگیرد،‌ گروه دیگری باور داشتند، بازار به دلایل فنی در معرض کاهش قیمت قرار گرفت.

به باور تحلیلگران فنی، زمانی که محدوده مقاومتی ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان شکسته نشد، معامله‌گران به‌تدریج از افزایش قیمت ناامید شدند و در موقعیت فروش قرار گرفتند. با این حال، زمانی شدت فروش‌ها بیشتر شد که پس ازدو هفته، حمایت ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومانی دلار از دست رفت. تحلیلگران فنی باور دارند، حمایت بعدی اسکناس آمریکایی محدوده ۲۴ هزار و ۴۰۰ تومانی است و در صورت از دست دادن آن، محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی فعال خواهد شد.

تحلیلگران فنی البته باور دارند تا زمانی که قیمت دلار بالای محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی است، شانس بازار برای رشد در میان مدت بیشتر خواهد بود و در صورتی که به زیر محدوده یاد شده برود، سیگنال‌های کاهشی بیشتر فعال خواهند شد.

ضربه دلاری به سکه

دیروز سکه تمام بهار آزادی با افزایش فعالیت فروشندگان رو‌به‌رو شد. فلز گرانبهای داخلی به واسطه قدرت‌گیری فروشندگان، حمایت حساس ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را از دست داد و در محدوده ۱۰ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان قرار گرفت. این قیمت ۱۲۰ هزار تومان کمتر از روز سه‌شنبه بود و موجب شد که انتظارات کاهشی در بازار پررنگ‌تر شوند. تحلیلگران فنی باور دارند در صورتی که سکه زیر سطح ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی تثبیت شود، احتمال افت قیمت تا محدوده ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قوی‌تر خواهد شد.

افت قیمت سکه در روز چهارشنبه در شرایطی صورت گرفت که بهای اونس طلا در بازارهای جهانی تا ساعت ۴ بعدازظهر عمدتا روند افزایشی داشت و حتی به نزدیکی محدوده هزار و ۸۲۰ دلاری رسیده بود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهفروشگاهتماس با ما