در شرایطی که سقوط سنگین بیت کوین، قیمت این ارز دیجیتال را تا محدوده ۳۰,۰۰۰ دلار هم به پایین کشید، تحلیلگران بانک جیپی مورگان میگویند سرمایهگذاران نهادی برای نخستین بار در ۶ ماه گذشته مشغول تبدیل بیت کوینهای خود به طلا هستند. این در حالی است که در بازارهای آتی بیت کوین قراردادهای بسیاری لیکویید شدهاند ولی صندوقهای قابل معامله طلا در حال جذب سرمایه بودهاند. در نتیجه این رویدادها، جیپی مورگان اعلام کرد ارزش واقعی بیت کوین بر اساس نسبت نوسان بین بیت کوین و طلا ۳۵,۰۰۰ دلار است.
رییس کل بیمه مرکزی در خصوص حضور صنعت بیمه در بازار سرمایه گفت: در سال ۹۹ در بازار سرمایه فعال بودیم. فعالیت بورسی برنامه کوتاه مدت نیست. شرکتهای بیمه در بازار سرمایه فعالیت دائمی خواهند داشت، چراکه وقتی درآمد صنعت افزایش مییابد باید بتواند از این محل سرمایهگذاری کند و یکی از بخشهایی که بازده خوبی دارد بازار سرمایه است.
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از ایلنا، غلامرضا سلیمانی با اشاره به آغاز به کار صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی اظهار داشت: تعهد شروع به کار این صندوق از سال ۱۴۰۰ است و طبق آن، تمام واحدهایی که دارای آب و برق هستند تحت پوشش این صندوق قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه در سال آینده غیر از واحدهای مسکونی، واحدهای تجاری و غیرمسکونی هم تحت پوشش بیمه همگانی حوادث طبیعی قرار میگیرند، گفت: حق بیمه واحدهای مسکونی ۱۰۰ هزار تومان در سال در نظر گرفته شده که سهم واحد مسکونی از پرداخت این حق بیمه ۱۰ هزار تومان و سهم دولت برای هر واحد ۹۰ هزار تومان است.
رییس کل بیمه مرکزی گفت: البته این مبلغ هر سال تعدیل میشود و طبیعی است که این نرخ در سال آینده بالاتر می رود یعنی سهم مردم از پرداخت حق بیمه بیشتر میشود.
سلیمانی درباره نحوه پرداخت این حق بیمه اظهار داشت: این بیمه برای تمام واحدهای مسکونی دارای پلاک اجباری است و تمام واحدهایی که صورت حساب برق دریافت میکنند یعنی تحت پوشش قرار دارند و غیر از این سایر واحدها، باید مراحل و فرایند قانونی برایاخذ پلاک و … را طی کنند.
وی با اشاره به حضور شرکتهای بیمهای خارجی برای بیمه مگا پروژههای کشورمان از جمله پروژههای نفتی گفت: پروژهها یا شرکتهای نفتی و حتی سرمایه گذاریهای خارجی توسط شرکت بیمه ایرانی، بیمه میشوند اما بخشی از آنها تحت پوشش بیمه اتکایی قرار دارند که در بیمه اتکایی ممکن است شرکتهای خارجی حضور داشته باشند که این نوع بیمه یک قاعده جهانی است. بیمه مرکزی و شرکتهای بیمهای، بخشی از بیمه را میتوانند به شرکتهای خارجی واگذار کنند و این قاعده در نظام بیمهای جهانی طبیعی است.
سلیمانی با بیان اینکه در حال حاضر عمده این فعالیتها توسط شرکتهای بیمهای ایرانی و به صورت کنسرسیومی بیمه هستند، اظهار داست: اما برخی از سرمایهگذاریهایی از طریق چین انجام میشود، در ابتدا توسط شرکتهای بیمه ایرانی بیمه میشوند و مجددا شرکت بیمه ایرانی بخشی از این بیمه را توسط شرکتهای چینی بیمه اتکایی میکنند.
وی افزود: در حال حاضر تمام ناوگان دریایی و هوایی کشورمان توسط شرکتهای بیمه ایرانی بیمه میشوند چراکه تحریم هستیم و تا زمانی که تحریمها برداشته شوند این ناوگان از طریق شرکتهای بیمهای داخلی بیمه میشوند.
همزمان با فرازونشیبهای قانونگذاری در حوزه ارزهای دیجیتال در ایران، گزارش تازه شرکت الیپتیک (Elliptic) نشان میدهد که فعالیتهای قانونگذاریشده ماینینگ در ایران میتواند به سود ۱ میلیارد دلاری ایرانی منجر شود.
به گزارش کوین تلگراف، الیپتیک در گزارش اخیر خود میگوید ایران میتواند با چنین درآمدی، تحریمهای سخت آمریکا را دور بزند.
طبق اعلام الیپتیک، در حال حاضر چیزی در حدود ۴.۵ درصد از فعالیتهای استخراج جهانی در ایران انجام میگیرد و این موضوع میتواند میلیاردها دلار درآمدزایی برای ایران داشته باشد. در بخشی از این گزارش میخوانیم:
آمریکا تحریمهای اقتصادی همهجانبهای را علیه ایران وضع کرده است که از جمله آنها میتوان به تحریم حوزه واردات و تحریم مؤسسات مالی ایرانی اشاره کرد. صادرات نفت ایران در ده سال گذشته بیش از ۷۰ درصد کاهش یافته است.
در مقابل این تحریمها، ایران به یک راهحل دور از ذهن روی آورده است: استخراج بیت کوین.
در این گزارش آمده است که نفت در ایران در دسترس و ارزان است؛ از همین رو استخراج ارزهای دیجیتال که کاری پرهزینه است، در ایران با هزینه بسیار کمتری اجرایی میشود. به همین دلیل، سرمایهگذاران خارجی، مخصوصاً از چین، بهسمت ایران کشیده میشوند. این گزارش در این خصوص مینویسد:
چندین کسبوکار چینی مجوز استخراج ارزهای دیجیتال در ایران اخذ کردهاند و فعالیتهای خود در این کشور را آغاز کردهاند. تأسیسات منطقه آزاد اقتصادی رفسنجان از جمله این تأسیسات است.
تأسیسات استخراج ارزهای دیجیتال بیت کوین تولید میکنند که میتوان از آن بهعنوان تسهیلکننده دریافت درآمدهای نفتی استفاده کرد. در واقع ایران حالا از مازاد نفت و انرژی خود برای درآمدزایی استفاده میکند.
اواخر ماه گذشته میلادی، دولت ایران قانونی را تصویب کرد که به بانکها اجازه میداد با بیت کوین اقدام به واردات کنند. مجلس هم مدتی است بهدنبال قانونگذاری ارزهای دیجیتال و مبادلات ارزهای دیجیتال در کشور است.
وایران سرمایه فعلی را از 100 به 163 میلیارد تومان می رساند. تامین مالی این شرکت بورسی از محل تجدید ارزیابی داراییها و برای اصلاح ساختار مالی صرف می شود.
مجمع فوق العاده می تواند با انجام افزایش سرمایه از 163 به 200 میلیارد تومان از محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی موافقت و اختیار عملی کردن آن را به مدّت 2 سال به هیات مدیره تفویض کند تا پس از أخذ مجوز سازمان نسبت به عملی شدن آن اقدام شود.
شرکت فولاد خراسان در سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۳۹۹، سود خالص ۲۳ هزار و ۲۱۴ میلیارد ریالی را محقق کرده که این سود نسبت به سال قبل از آن رشد ۲۰۵ درصدی را نشان میدهد.
درآمدهای عملیاتی شرکت در این سال به مبلغ ۷۲ هزار و ۴۰۳ میلیارد ریال محقق شده و این مبلغ افزایش ۶۳ درصدی را نسبت به سال ۹۸ نشان میدهد.
مقادیر فروش محصولات شرکت که عمدتا شامل میلگرد و شمش فولاد بوده به ۸۵۹ هزار تن رسیده که نسبت به سال قبل از آن کاهش بیش از ۲۵۰ هزار تنی را نشان میدهد. این شرکت برای سال جاری فروش یک میلیون و ۲۳۰ هزار تن محصول را پیش بینی کرده است.
هزینه مالیات بردرآمد منظور شده در صورتهای مالی سال گذشته معادل ۲ هزار و ۸۵۲ میلیارد ریال بوده که ۱۱ درصد از سود قبل از کسر مالیات شرکت بوده است.
حاشیه سود عملیاتی شرکت رشد خوبی را تجربه کرده و به بیش از ۳۳ درصد رسیده و این در حالی است که این نسبت در سال ۹۸ کمتر از ۱۹ درصد بوده است.
متوسط نرخ فروش میلگرد و شمش فولاد داخلی در سال گذشته به ترتیب معادل ۸۶.۲ و ۷۸.۲ میلیون ریال بوده که در حال حاضر این نرخها به ترتیب معادل ۱۱۴.۵ و ۱۰۵.۶ میلیون ریال است.
شرکت زرین معدن آسیا از اثر عرضه اولیه 8.85 درصد سهام گسترش صنایع روی ایرانیان با کسب سود 20.8 میلیارد تومانی خبر داد .
براین اساس، “فزرین” اعلام کرد: 8.85 درصد سهام شرکت گسترش صنایع روی ایرانیان را به قیمت 6179 ریال برای هر سهم و جمع مبلغ معامله 27.8 میلیارد تومان با بهای تمام شده 6.7 میلیارد تومانی و کسب سود 20.8 میلیارد تومانی پس از کسر مخارج انتقال در 22 اردیبهشت ماه واگذار کرده است. درصد مالکیت قبل از واگذاری 54 درصد بوده که پس از واگذاری به 45.15 درصد کاهش یافته است.
بنابراین گزارش، فرایند عرضه اولیه 15 درصد سهام گسترش صنایع روی ایرانیان 22 اردیبهشت انجام و هر سهم این شرکت، 6179 ریال کشف قیمت شد.
پتایر در اردیبهشت ماه سال جاری موفق به کسب درآمد عملیاتی یک هزار و ۲۳۴ میلیارد ریالی شده و این فروش نسبت به فروردین ماه رشد ۲۵ درصدی را نشان میدهد.
به این ترتیب جمع کل فروش دو ماهه شرکت به ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال رسیده که ۱۲۰ درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد. مقادیر فروش تجمیعی شرکت در این مدت به حدود ۴ هزار تن رسیده است.
نرخ فروش محصولات شرکت در ماه گذشته با نوسان همراه بوده اند. در حالی که نرخ لاستیک رادیال با حدود یک درصد افت قیمت به ۵۵۶ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال در هر تن رسیده، این نرخ در خصوص محصول لاستیک بایاس با یک درصد کاهش به ۵۶۱ میلیون ریال رسیده است.
شاخص کل بورس تهران با ریزش 11500 واحدی در سطح یک میلیون و 116 هزار واحد قرار گرفت.
به گزارش اقتصادنیوز ، شاخص کل بورس تهران در شروع معاملات بازار سرمایه با ریزش 11500 واحدی در سطح یک میلیون و 116 هزار واحد قرار گرفت. شاخص کل هم وزن نیز سرخپوش شد و با افت 2100 واحدی 390 هزار و 39 واحد را ثبت کرد.
شاخص فرابورس نیز به 17 هزار و 588 واحد رسید.
اثرگذارترین نمادها بر شاخص بورس
نمادهای شاراک، بوعلی و وپارس بیشترین تأثیر مثبت و نمادهای وپاسار، فملی و شستا بیشترین اثر منفی را بر روند حرکت شاخص گذاشتهاند.
وضعیت نمادها در آغاز معاملات
بازار امروز نیز منفی و در عمده نمادها در کف قیمتی روزانه آغاز بکار کرد. در میان بزرگان بازار، شاهد تلاش خساپا و خودرو برای فاصله گرفتن از کف قیمتی هستیم.
در گروه بانکی وتجارت در قیمت ۲۰۱۷ ریال صف فروش ۷۲ میلیون سهمی دارد. حجم معامله در این نماد تا این لحظه ۵۳ میلیون سهم است. حجم معامله در وبصادر به ۸۲ میلیون سهم رسیده که حقوقی سهم ۴۴ درصدی در خرید این نماد داشته است. در حال حاضر وبصادر در کف قیمتی روزانه معامله میشود. وپارس در محدوده صفر تابلو نوسان مثبت دارد. این در حالی است که در روز جاری وپاسار با صف فروش ۱۷ میلیون سهمی مواجه است.
آخرین قیمت ۱۱نماد حداقل سه درصد نسبت به قیمت روز قبل آنها افزایش یافته و۲۸۶نماد با کاهش بیش از سه درصدی قیمت همراه بودهاند.
نمادهای خساپا، شپنا، خودرو، برکت، شتران، فملی و شستا در گروه پرتراکنشترینهای بورس و نمادهایفگستر، فتوسا، کزغال، ذوب، آریا، شگویا و کرمان در گروه پرتراکنشترینهای فرابورس قرار گرفتند.
ارزش کل معاملات خرد بورس و فرابورس نیز در مجموع تقریبا به ۵۹۰میلیارد تومان رسید. حقیقیها تا ساعت مورد اشاره رقمی در حدود ۲۰۰میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج کردند.
در گروه فلزات اساسی فملی و فخوز به محدوده مثبت رسیدند.
افزایش تقاضا موجب فاصله گرفتن خودرو و خساپا از کف قیمتی روزانه شد. در حال حاضر این دو نماد در محدوده منفی 2.5 درصد در نوسان اند. حجم معامله در خساپا 225 و در خودرو 170 میلیون سهم است.
صفهای خرید حدود ۳۹۰میلیارد تومان و ارزش کل صفهای فروش پنج هزار و ۷۸۵میلیارد تومان بوده است، بدین ترتیب خالص سفارشات فروشی که در سیستم معاملات ثبت شده به پنج هزار و ۳۹۵میلیارد تومان میرسد.
تا این ساعت بیشترین عرضه در صفوف فروش وآیند، سمگا و غصینو به چشم میخورد به طوری که فقط برای سهام بانک آینده بیش از ۲۵۵میلیارد تومان سفارش فروش وجود دارد. بیشترین تقاضا نیز در صفوف خرید فتوسا، وسپهر و حرهشا در نوبت انتظار است.
بشهاب که در صورتهای مالی ۹ ماهه منتشر شده خود با شناسایی سود خالص ۲.۸۹۵ ریالی به ازای هر سهم بسیاری از سهامدارانش را غافلگیر کرده بود اکنون با انتشار صورتهای مالی تلفیق حسابرسی نشده سال مالی ۱۳۹۹ و با افزایش در حدود ۳۲۷ میلیارد ریالی سود خالص در مقایسه با آخرین صورتهای حسابرسی نشده منتشره در سامانه کدال، سود خالص ۴.۹۰۹ ریالی به ازای هر سهم را به ثبت رساند.
از نکات قابل توجه در صورتهای مالی این شرکت میتوان به رشد چشمگیر فروش لامپهای رشتهای در سال ۱۳۹۹ در مقایسه با سال گذشته اشاره داشت و این در حالیست که بسیاری بر این باورند که مصرف کنندگان در سالهای اخیر تمایل بیشتری به استفاده از لامپهای کم مصرف و فوق کم مصرف دارند.
در انتها رشد نرخهای فروش و مقادیر فروش لامپهای رشتهای در سال ۱۳۹۹، منجر به شناسایی درآمدی ۲.۹۹۴ میلیارد ریالی گردید که سود ناخالصی ۱.۳۲۳ میلیارد ریالی را برای شرکت به ارمغان آورد. با این حال سود اعلامی از سوی این شرکت نیز نمیتواند قیمتهای حباب گونه سهام این شرکت را توجیه نماید.
بدون دیدگاه