رئیس‌کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه درخصوص لوایح «پالرمو» و «سی‌اف‌تی» دلایل و ضرورت‌های تصویب این کنوانسیون‌ها را در مجمع تشخیص عنوان کردیم، گفت که فضای مجمع را منفی ندیدم. به گزارش «ایسنا» عبدالناصر همتی با اشاره به اینکه به نظرم، تصویب این لوایح به نفع کشور است و منتظر تصمیم مجمع می‌مانیم، گفت: همه سوالات مجمع تشخیص را پاسخ دادیم، فضای مجمع را منفی ندیدم. ان‌شاءالله مجمع تصمیم خوبی بگیرد. بنا بر اعلام بانک مرکزی همتی اظهار کرد: این موضوع، جزو ضرورت‌های بانکی است و تصمیم‌گیری برای آن خیلی هم دیر شده است.

 

روز چهارشنبه هفته گذشته، ساختمان جدید کانون صرافان افتتاح و از دو پروژه تابلوی قیمت و سایت صرافان رونمایی شد که طبق اعلام مسوولان این کانون در آینده در صورت موافقت بانک مرکزی امکان خرید و فروش آنلاین ارز در اپلیکیشن کانون صرافان فراهم می‌شود.
احتمال خرید و فروش آنلاین ارز 
به گزارش «ایسنا» در این مراسم دبیر کل کانون صرافان سعید مجتهدی گفت: تابلوی قیمت یکی از دغدغه‌های بانک مرکزی و صرافان است که اپلیکیشن کانون بستری را فراهم کرده است تا تمام صرافان قیمت‌های اعلامی خود را به آن بفرستند و اپلیکیشن معدل قیمت انواع ارزها را هر لحظه اعلام می‌کند. او افزود: یکی از مشکلاتی که صرافان با آن درگیر هستند، این است که بعضا برای درج قیمت با آنها برخورد شده که اپلیکیشن کانون صرافان این امکان را برای آنها فراهم کرده است تا از این طریق مجوز بگیرند و قیمت‌گذاری کنند.

در ادامه لواسانی، رئیس کانون صرافان با بیان اینکه رونمایی از تابلوی قیمت و سایت صرافان بیانگر این است که بخش خصوصی به این بلوغ رسیده است تا اقدامی برای مردم انجام دهد، گفت: کانون صرافان درنظر دارد در فاز بعدی اپلیکیشن قیمت سکه را هم برای رفاه مردم عرضه کند. او افزود: ما باید بحث خنثی‌سازی تحریم‌ها را دنبال کنیم. باید این اطمینان خاطر را بدهم که در هر جای دنیا، پول هر شخص، موسسه و شرکتی منتقل شده و کالا وارد شده است. با وجود تحریم‌ها بحث کمبود در بازار وجود ندارد و امیدوارم در آینده نزدیک شاهد تشکیل بازار متشکل ارزی مدنظر کانون صرافان باشیم.

گفتنی است؛ پروژه سایت صرافان تهیه و راه‌اندازی شده است و تمام جامعه صرافان با برند کانون صرافان می‌توانند سایت داشته باشند تا مردم بتوانند این اطمینان خاطر را پیدا کنند که این سایت معتبر و مورد تایید کانون صرافان و بانک مرکزی برای اعلام قیمت انواع ارز است. 

پروژه دیگر کانون صرافان تابلوی قیمت است که هم در اپلیکیشن و هم در بستر شبکه‌های اجتماعی کانون اعلام قیمت می‌کند و از این طریق قیمت انواع ارز در تمام کشور جمع‌آوری و میانگین آن اعلام می‌شود. همچنین طبق اعلام مسوولان کانون صرافان در حال حاضر ۶۰ تا ۷۰ صراف در اپلیکیشن کانون صرافان اعلام قیمت می‌کنند که جامعه هدف این طرح معادل ۳۰۰ صرافی است. علاوه‌بر این در آینده امکان خرید و فروش آنلاین ارز هم در اپلیکیشن کانون صرافان فراهم می‌شود که به تایید و همکاری بانک مرکزی نیاز دارد.

 

در روزهای اخیر واکنش‌هایی نسبت به اظهارات واعظی در مورد نرخ ارز منتشر شده است. محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور شامگاه پنج‌شنبه در جمع صادرکنندگان استان اصفهان، در بخشی از سخنان خود گفته بود: «روزهایی را پشت سر گذاشتیم که زیر ۱۰۰ هزار بشکه فروش نفت داشتیم و نمی‌توانستیم حتی پول آن را جابه‌جا کنیم، با این وجود ناچار بودیم فضایی را در کشور ایجاد کنیم که کمبود کالایی نداشته باشیم تا دشمن از این فضا سوء‌استفاده نکند.» او همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه از نظر اقتصادی نرخ ارز ایران ۲۵ یا ۲۷ هزار تومان نیست، گفت: «ما این کار را کردیم تا بتوانیم اقتصاد کشور را اداره کنیم تا امروز دشمنان بگویند که فشار حداکثری شکست خورده و آنها به‌دنبال حل مسائل هستند و امروز ایران از موضع قدرت است.» محمود واعظی روز گذشته برای تشریح سخنان خود در صفحه شخصی‌اش به همراه عکسی از شرکت در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان اصفهان نوشت: «در گفت‌وگوی صمیمانه‌ دیشب با فعالان بخش خصوصی استان اصفهان بخشی از عرایضم به دلیل برداشت یا انعکاس ناقص، متاسفانه دچار تحلیل نادرست در فضای رسانه‌ای شده است.
 آنچه در تشریح شرایط بسیار دشوار جنگ اقتصادی در سه سال گذشته در این جلسه بیان شد، ناظر به شدت تحریم‌ها، فشار حداکثری و کم‌وکیف محدودیت‌هایی بود که به اقتصاد کشور تحمیل شد و پیامدهای نامیمونی همچون افزایش نرخ ارز را به‌دنبال داشت.» او در ادامه نوشت: «بی‌تردید گرانی ارز در آن مقطع، نتیجه فشارهای تاریخی و کم‌سابقه بر اقتصاد ایران بوده و مقصود بنده نیز این بود که دولت به‌‌رغم اینکه معتقد بود قیمت واقعی ارز هرگز و هرگز ۲۵ تا ۲۷ هزار تومان نیست، اما با مقاومت و تحمل تبعات تحمیلی و ظالمانه‌ تحریم‌ها، کشور را اداره کرده و در برابر اراده‌ دولت ترامپ برای فروپاشی اقتصاد ایران، ایستاده است. بنده مجددا به صراحت تاکید می‌کنم که دولت هیچ‌گاه به‌دنبال گران کردن ارز نبوده و قیمت بالای ارز و نرخ غیرواقعی آن را یکی از موانع مهم اداره کشور و یکی از رخدادهای تلخ در دوران مسوولیتش می‌داند و همواره در پی کنترل آن و کاستن از فشار برشهروندان بوده است؛ آنچنان که در آینده‌ نزدیک نیز هیچ فرصتی را برای کنترل نرخ ارز از دست نخواهد داد. تمام سیاست‌گذاری‌های اقتصادی دولت و بانک مرکزی در این سه سال، با هدف کاهش اثر تحریم‌ها بر اقتصاد کشور و خصوصا جلوگیری از افزایش نرخ ارز و کنترل تورم بوده است. بنابراین هر گونه تلقی که انتفاع دولت از گرانی نرخ ارز را مفروض بگیرد، قطعا غلط و نامنطبق با واقعیت‌های اقتصادی کشور است. چنین فرضیه‌ای البته جفا به همه عزیزان و دست‌اندرکارانی که برای مقابله جهش نرخ ارز کوشیدند نیز هست.» بانک مرکزی نیز روز گذشته در صفحه توییتری خود منتشر کرد: «برای جلوگیری از سوء‌استفاده و سوء‌برداشت از صحبت‌های مسوولان محترم، شایسته است که اظهارنظر درخصوص مسائل تخصصی پولی و ارزی به بانک مرکزی واگذار شود.»

دنیای‌اقتصاد – محمد تقی‌پور : شواهد در بازار جهانی حکایت از آن دارد که در شرایط کنونی، علاقه سرمایه‌گذاران به طلا کاهش پیدا کرده است. علاوه‌بر اینکه فلز زرد با سقوط به میانه کانال ۱۷۰۰دلاری در آستانه ثبت دومین بازدهی ماهانه منفی در سال ۲۰۲۱ قرار گرفته است، آمارها حکایت از خروج سرمایه‌ها از صندوق‌های قابل معامله در بورس با پشتوانه طلا دارد. این روند متاثر از واکسیناسیون است.
خروج پول از صندوق‌های طلا
  طلا در آخرین روز از معاملات هفتگی بازار جهانی به زیر مرز ۱۷۵۰ دلاری سقوط کرد تا همچنان روزهای تیره فلز زرد ادامه داشته باشد؛ با ثبت معاملات دیروز، طلا دومین هفته نزولی خود را به ثبت رساند تا در آستانه ثبت دومین بازدهی ماهانه منفی در آغاز سال ۲۰۲۱ قرار بگیرد. این در حالی است که طلا با ثبت بازدهی مثبت ۷/ ۶ درصدی در آخرین ماه از سال گذشته میلادی، امیدواری‌ها را برای سالی صعودی برای این فلز افزایش داده بود اما سقوط قیمت در ماه‌های ژانویه و فوریه سبب شد تا اکنون قیمت طلا به مقدار ابتدای ماه دسامبر بازگردد. مهم‌ترین عامل ریزش ارزش طلا در هفته‌های اخیر افزایش نرخ بازدهی اوراق خزانه‌داری در آمریکا بوده که سبب افزایش هزینه‌فرصت نگهداری این فلز ارزشمند شده است. نرخ بازدهی اوراق با سررسید ۱۰ ساله در آمریکا روز گذشته در حوالی مرز ۵/ ۱ درصدی در حال نوسان بود در حالی که فدرال رزرو توانسته بود با اقدامات انبساطی خود برای حدود یک سال نرخ بازدهی این اوراق را زیر مرز یک درصد نگه دارد. اما با آغاز فرآیند واکسیناسیون در اکثر نقاط جهان و بهبود چشم‌انداز اقتصادی، نرخ بازدهی این اوراق افزایش پیدا کرد. نرخ بازدهی اوراق ۱۰ ساله فقط در ماه فوریه بیش از ۳۶ درصد افزایش پیدا کرده است. میزان نرخ بازدهی اوراق هم‌اکنون در بالاترین سطح یک‌ساله خود قرار دارد. همچنین آمارها نشان می‌دهد مقدار دارایی بزرگ‌ترین صندوق قابل معامله در بورس با پشتوانه طلا در روزهای گذشته در پایین‌ترین میزان خود از ماه مه ‌۲۰۲۰ قرار گرفته است. 

  کاهش جذابیت طلا
کارستن فریتچ، تحلیلگر ارشد در Commerzbank آلمان درباره فشار بالا بر قیمت طلا عنوان کرد مهم‌ترین فاکتور کاهش قیمت طلا، افزایش نرخ بازدهی اوراق است؛ این موضوع سبب شده طلا که نرخ بازدهی صفر دارد، دیگر جذابیت کمتری برای سرمایه‌گذاران داشته باشد. این کارشناس در ادامه صحبت‌های خود درباره کاهش جذابیت طلا در هفته‌های اخیر افزود: روشن‌ترین نشانه درباره کاهش علاقه به طلا در بازارها جریان مداوم خروج سرمایه از صندوق‌های قابل معامله در بورس با پشتوانه طلاست. ذخایر بزرگ‌ترین صندوق با پشتوانه طلا (SPDR Gold Trust)، روز پنج‌شنبه با کاهش ۶/ ۰ درصدی به پایین سطح خود از ماه مه ‌سال گذشته میلادی رسیده است. 

تحلیلگران تکنیکال بازار طلا نیز وضعیت را به نحوی ارزیابی می‌کنند که هنوز هم احتمال ریزش بیشتر قیمت طلا وجود دارد. بعد از اینکه فلز زرد مرز حمایتی ۱۸۰۰ دلاری را از دست داد بسیاری از سرمایه‌گذاران امیدوار بودند که خط حمایتی بعدی طلا یعنی مرز ۱۷۷۵ دلاری دست نخورده باقی بماند. اما بعد از اینکه این خط حمایتی هم شکسته شد، اکنون شرایط برای سقوط بیشتر قیمت آماده است. در حال حاضر بزرگ‌ترین خطر برای سقوط بیشتر قیمت طلا آغاز روند صعودی برای ارزش دلار آمریکاست. در صورتی که نرخ بازدهی اوراق قرضه افزایش پیدا کند تقاضا برای دلار نیز افزایش پیدا خواهد کرد. شاخص دلار آمریکا اکنون در میانه کانال ۹۰ واحدی در نوسان است و ارزش آن در ماه فوریه تقریبا بدون تغییر باقی مانده است. دلار در حقیقت اکنون در میانه جدال عوامل متضاد هم قرار گرفته است. از طرفی نرخ بازدهی اوراق قرضه آمریکا سبب شده تا فشارهای صعودی به ارزش اسکناس‌ آمریکایی وارد شود ولی از سوی دیگر اقدامات انبساطی دولت‌ها و بانک‌های مرکزی در سال گذشته و همچنین احتمال تصویب بسته هزار و ۹۰۰ میلیارد دلاری مدنظر جو بایدن همچنان سبب افزایش انتظارات تورمی در اقتصاد شده است. همین عوامل متضاد سبب شده تا دلار همچنان در نقطه‌ای بایستد که ماه فوریه را در آن آغاز کرده بود

دنیای‌اقتصاد : در اولین هفته اسفندماه، دلار دو شرایط متفاوت را تجربه کرد؛‌ در ابتدای هفته، فروشندگان در بازار بیشتر فعال بودند و قیمت در مسیر کاهشی قرار داشت، ولی در دو روز انتهایی کاری بازار، خریداران بار دیگر دست بالا را به‌دست آوردند و قیمت را صعودی کردند. در سه روز ابتدایی هفته، دلار حدود هزار و ۴۰۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و حتی به محدوده ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومانی ریزش کرد.
 با این حال، از روز سه‌شنبه جهت بازار عوض شد و قیمت طی دو روز حدود ۸۰۰ تومان رشد کرد. بخش بزرگی از این افزایش مربوط به روز چهارشنبه بود که اسکناس آمریکایی با ۵۰۰ تومان افزایش به بهای ۲۵ هزار و ۳۵۰ تومان رسید. با وجود رشد دو روز انتهایی هفته، دلار در اولین هفته اسفندماه ۲/ ۲ درصد از ارزش خود را از دست داد. عده‌ای از فعالان با توجه به بازدهی هفتگی منفی، باور داشتند‌ روند افت تدریجی دلار آغاز شده است. آنها اعتقاد دارند، معامله‌گران در حال سودگیری از خریدهای قبلی خود هستند و احتمال افت دلار تا محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان را مطرح می‌کنند. در مقابل، گروه دیگری بر بازگشت دلار در روز انتهایی هفته به کانال ۲۵ هزار تومانی تاکید دارند. از نگاه گروه دوم، تثبیت دلار بالای محدوده ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومانی می‌تواند زمینه‌ساز ورود خریداران جدید به بازار شود. از نگاه آنها، اخبار سیاسی به گونه‌ای نیست که سمت و سوی انتظارات را کاهشی نگه دارد. 

  تاثیر اخبار بر بازار ارز 
بیشتر فعالان و معامله‌گران ارزی در شرایط کنونی بیشتر اخبار را دنبال می‌کنند و بر اساس نوع اخبار جهت معاملاتی خود را تعیین می‌کنند. در مقطعی از هفته گذشته، خبر آزاد‌شدن پول‌های ایران از کره‌جنوبی مورد توجه قرار گرفت،‌ ولی بعد نگرانی در مورد دورتر‌شدن لغو تحریم‌ها در بازار برجسته شد.در روزهای پنج‌شنبه و جمعه که بازار به‌صورت رسمی تعطیل بود، کمی میزان فروش‌ها در بازار ارز و سکه افزایش یافت. در معاملات پشت‌خطی،‌ دلار تا محدوده ۲۴‌هزار و ۲۰۰ تومانی عقب نشست و در بازار سکه، فلز گرانبهای داخلی به محدوده ۱۱ میلیون تومانی بازگشت. چنین روندی در معاملات پشت‌خطی موجب شد که برخی از فعالان تصور کنند که شروع بازارها در روز شنبه با افت قیمت همراه خواهد بود. با این حال، در صورتی‌که دلار بتواند مرز ۲۵ هزار تومان را حفظ کند و سکه نیز بالای ۱۱ میلیون تومان باقی بماند، خبری از ورود فروشندگان جدید به بازار دلار و سکه نخواهد شد. عاملی که موجب‌شد بازار ارز و سکه در معاملات پشت‌خطی نزولی شود، تقویت گمانه‌زنی‌های مربوط به پرداخت دارایی‌های ارزی ایران در کره‌جنوبی بود. 

  سکه تحت‌فشار اونس طلا
سکه در ابتدای هفته با فشار قیمتی دلار مواجه شد و از محدوده ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی، شروع به عقب‌نشینی کرد. این روند نزولی تا روز دوشنبه ادامه یافت تا اینکه سکه در این روز به زیر مرز حساس ۱۱ میلیون تومانی رفت. در حالی‌که امید معامه‌گران کاهشی برای افت بیشتر قیمت بیشتر شده بود، بازیگران ارزی دست‌به‌کار شدند و با افزایش خرید دلار به سکه کمک کردند که به کانال ۱۱ میلیون تومانی بازگردد. با این حال، در روزهای انتهایی هفته یک عامل اجاره نمی‌داد که سکه به اندازه کافی رشد کند و آن برگشت اونس دلار به کانال هزار و ۷۰۰ دلاری بود. در صورتی‌که طلای جهانی کاهشی بماند و از کانال هزار و ۷۰۰ دلار بالا نیاید، بازار سکه در روز شنبه تحت‌فشار این متغیر قرار خواهد داشت. سکه برای اینکه وارد فاز نزولی شود، باید محدوده ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی را از دست بدهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهفروشگاهتماس با ما