حسین خواجویی: زمانیکه تامین مالی به تولید منجر نشود، به رشد تورم دامن میزند.

معاون سرمایه‌گذاری تامین آینده پاسارگاد در گفت و گو با پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) اظهار کرد: پایدارترین تامین مالی روشی است که ما به ازای آن ثروت ملی متناسب با نرخ رشد نقدینگی افزایش پیدا کند. این روش با سرمایه‌گذاری سهام‌داران در بازارسرمایه دست یافتنی است. در مقابل اما تامین مالی بدون افزایش ثروت ملی، قطعا تورم‌زا و افزایش‌دهنده شبه پول خواهد بود.

وی در حال حاضر بازار سرمایه را از ارزندگی فوق العاده ای برخوردار دانست و گفت: این موضوع به خصوص در صنایعی که دارای مزیت ماندگار رقابتی هستند مانند صنایع پتروشیمی، فولاد و معدنی به میزان قابل ملاحظه ای مشهود است.

خواجویی در بررسی نداشتن واکنش مثبت بازار با توجه به ارزنده بودن آن، اظهار کرد: بخشی از این موضوع به انتشار اوراق توسط دولت، به منظور تامین کسری بودجه باز می گردد. پیرو این جریان، بانک ها موظف به خرید اوراق شدند و همین موضوع به کمبود نقدینگی در بازارسرمایه منجر شد.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر تعداد کدهای سهام‌داری فعال نسبت به دو سال گذشته به شدت افزایش یافته است؛ این طیف اغلب همان افرادی هستند که در زمان صعود بازار به طور هیجانی و بدون تحلیل خرید انجام می دادند و اکنون در شرایط منفی بازار هم درگیر صف‌های فروش بدون تحلیل و بررسی هستند و درک درستی نسبت به فروش سهام خود ندارند. این افراد اغلب بدون در نظر گرفتن ارزندگی سهام خود اقدام به فروش می‌کنند. به نظر من این روند سبب ریزش بازار در شرایط کنونی شده است.

این کارشناس بازارسرمایه اضافه کرد: در ادامه این رفتارهای هیجانی نیز اکنون می‌توان هجوم نقدینگی افراد ناآگاه به سمت رمز ارزهایی مانند بیت کوین را مشاهده کرد. بنابراین آنچه که بازار را بیش از اندازه دچار انحراف در جهت منفی کرده است، فعالیت و نداشتن دانش کافی این دسته از سهامداران است.  

خواجویی تاکید کرد: به طور حتم شرایط منفی بازار هم به پایان می رسد اما باید برای سهامدارانی که دانش کافی در بازارسرمایه ندارند، راه حل اساسی اندیشید. شاید بهتر باشد برای افراد تازه وارد، قبل از هر چیز دانش لازم آموزش داده شود و حتی بد نیست طی  آزمونی اصولی در جهت اطمینان از داشتن این توانایی برای ورود افراد به بازارسرمایه بررسی های لازم انجام شود.

امروز دوشنبه ۱۱ اسفند ماه، کالاهای اکستراکت سنگین DAE۴۰ شرکت نفت ایرانول، آیزوریسایکل و حلال ۴۰۲ پالایش نفت اصفهان، برش سنگین، برش سی۷سی۹، پنتان، سوخت کوره سبک و نیتروژن مایع پتروشیمی تبریز، برش سنگین پتروشیمی جم، برش سنگین شرکت پتروشیمی شازند، بنزول خام ذوب آهن اصفهان، گاز بوتان صنعتی و گاز مایع صنعتی پتروشیمی بندر امام، متانول پتروشیمی زاگرس، متانول پتروشیمی شیراز و نیتروژن مایع شرکت فجر انرژی خلیج فارس در رینگ داخلی و گاز مایع، نفتای سبک و نفتای سنگین شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، گاز مایع صنعتی پتروشیمی بندرامام و گازمایع پتروشیمی پارس در رینگ بین الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران عرضه خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)؛ دیروز نیز کالاهای اکستراکت نفت سپاهان، حلال ۴۰۲ پالایش نفت بندرعباس و حلال ۴۰۲ پالایش نفت تبریز در رینگ داخلی و آیزوریسایکل پالایش نفت شیراز، حلال ۴۰۲ پالایش نفت کرمانشاه و نفتای سبک و نفتای میانی شرکت نفت ستاره خلیج فارس در رینگ بین الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد معامله قرار گرفت.

طی معاملات روز گذشته بیش از ۱۰۱ هزار و ۲۷۴ تن انواع فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۱۳ هزار و ۱۹۸ میلیارد و ۶۰۹ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد دادوستد قرار گرفت

هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، در جلسه امشب افزایش حد نصاب سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت در سهام را تصویب کرد.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، و عطف به طرح پیشنهادی از طرف صندوق های سرمایه گذاری ناشی از جمع بندی مذاکرات با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، مقرر شد:

۱- صندوق های سرمایه گذاری “دراوراق بهادار با درآمد ثابت” ملزم به سرمایه گذاری حداقل ۱۵ درصد و حداکثر ۲۵ درصد از ارزش کل دارایی های صندوق در “سهام، حق تقدم سهام و قرارداد اختیار معامله سهام پذیرفته شده در بورس تهران یا بازار اول و دوم فرابورس ایران، گواهی سپرده کالایی پذیرفته شده در بورس و واحدهای سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری” هستند.

۲- صندوق های یاد شده ملزم هستند تا پایان اسفند ۱۴۰۰ نسبت به رعایت نصاب موضوع این مصوبه به شرح زیر اقدام کنند:

۲-۱- تا پایان اسفند ماه ۱۳۹۹ نسبت به افزایش حداقل ۳ واحد درصد در نصاب موضوع این مصوبه در مقایسه با وضعیت فعلی (تاریخ ابلاغ این مصوبه) و تا میزان حداقل نصاب مجاز سرمایه گذاری در سرفصل یاد شده اقدام کنند.

۲-۲- تا پایان اسفند ماه ۱۴۰۰ در هر فصل نسبت به افزایش ۳ واحد درصد در نصاب موضوع این مصوبه در مقایسه با وضعیت فعلی (تاریخ ابلاغ این مصوبه) و تا میزان حداقل نصاب مجاز سرمایه گذاری در سرفصل یاد شده اقدام کنند.

۲-۳- به ازای هر یک واحد درصد افزایش سرمایه گذاری در سهام، حق تقدم سهام و قرارداد اختیار معامله سهام پذیرفته شده در بورس تهران یا بازار اول و دوم فرابورس ایران و گواهی سپرده کالایی پذیرفته شده در بورس تا میزان نصاب مجاز سرمایه گذاری در سرفصل یاد شده ۲ واحد درصد از حداقل نصاب سرمایه گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت کسر می شود.

۳- به صندوق‌ها اختیار داده شد در خصوص توزیع حداقل ۲ درصد دارایی از محل ذخیره ناشی از تغییر ارزش سهام در پایان سال مالی جاری صندوق، تا یک سال پس از پایان سال مالی مذکور و متناسب با شرایط بازار تصمیم‌گیری کنند.

۴- همچنین مصوب شد که حداکثر میزان خرید اوراق دولتی به اندازه ۳۰ درصد ارزش دارایی های درآمد ثابت صندوق ها باشد.

پس از سقوط قیمت انس و طلا و سکه ایران در روز های گذشته با شروع امروز شاهد افزایش قیمت ها بودیم. با توجه به شرایط فعلی بازار پیش بینی ها حاکی از ادامه افزایش قیمت ها هستند.

قیمت هر انس طلا در لحظه ای که این متن نوشته می شود 1756 دلار می باشد که نسبت به روز گذشته 21 دلار افزایش قیمت را نشان می دهد.

قیمت هر سکه امامی (طرح جدید) 11265 تومان و قیمت هر سکه بهار آزادی نیز 10700 تومان می باشد. قیمت هر گرم طلای 18 عیار نیز 1075 تومان می باشد.

قیمت هر دلار در بازار تهران 25420 تومان و قیمت هر یورو نیز 30500 تومان می باشد. این در حالی است که قیمت دلا در صرافی ملی 24749 تومان و هر یورو 29896 تومان است.

 پس از کلوز اونس در عدد 1736 دلار ممکن است در هفته جاری حمایت 1700 اونس مجددا تست گردد یعنی ریزش اونس تمام نشده است.

عامل اصلی نزول طلا، شاخص دلار قوی تر و رشد اوراق خزانه 10 ساله آمریکاست. افت اونس در این هفته در سطح 1660 دلار هم محتمل هست.

تصویب بسته بایدن به اونس شانس صعود میدهد. اگر خزانه داری و پاول اعلام کنند بازده را پایین نگه میدارند، طلا صعود خواهد کرد. اما احتمالا تا زمانی که بازده به دو درصد صعود نکند، واکنشی وجود نخواهد داشت.

کاخ سفید میگوید آماده همکاری در زمینه توافق هسته ای هستیم و با 1 + 5 رایزنی خواهیم کرد تا راهی برای ادامه مذاکرات با ایران پیدا کنیم.

با این وضعیت دلار امروز در محدوده 24700 تا 25500 تومان قابل پیش بینی هست، با جایگاه فعلی اونس که ناشی از فشار بسته حمایتی بایدن است و مقاومت 1760 دلار را پیش روی خود دارد.

سکه امروز با توجه به انس 1750 دلاری می تواند در محدوده 10800 تا 11100 تومان مانور دهد. روند بورس کماکان کاهشی است، بیت کوین با فشار فروش 140 هزار دلاری که داشت، تا کانال 46 هزار دلار افت کرد.

منبع: سایت طلا

دنیای اقتصاد : سطح ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومانی دلار از دست رفت. روز یکشنبه، اسکناس آمریکایی ۳۲۰تومان افت قیمت را به ثبت رساند و به بهای ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان رسید. بخشی از این افت به سیگنالی برمی‌گشت که رئیس‌جمهوری به معامله‌گران بازار ارز داد. روحانی به‌صورت تلویحی عنوان کرد که قیمت واقعی دلار در این سطوح نیست و دولت تلاش دارد که با آزادسازی منابع ارزی بلوکه‌شده، بتواند سریع‌تر قیمت ارز را به قیمت واقعی آن نزدیک کند.
‌صحبت‌های روحانی، نقطه پایانی بر بحث افزایش قیمت دلار توسط دولت بود. او حتی برای اینکه تاکید کند که دولت به دنبال افزایش قیمت دلار نیست، گفت؛ قیمت فعلی را به هیچ‌وجه به نفع اقتصاد کشور نمی‌داند و اعتقاد دارد‌ قیمت فعلی ارز با واقعیت اقتصاد کشور سازگار نیست و رو به کاهش خواهد بود. روحانی این‌بار وعده برگشت دلار به سطح ۱۵ هزار تومانی را نداد‌،‌ هر چند که عنوان کرد تعادل در بازار ارز سیاست اصلی دولت است.‌

در واکنش به صحبت‌های روحانی،‌ دلار کاهشی شد و سکه‌امامی نیز به‌تبع آن افت قیمت را تجربه کرد. سکه دیروز ۱۰۰ هزار تومان کاهش را به‌ثبت رساند و روی عدد ۱۱ میلیون و۵۰ هزار تومان قرار گرفت.

وعده کاهش ۲۴ دی
این اولین‌بار نیست که رئیس‌جمهور وعده کاهش قیمت دلار را مطرح کرده است. در یکی از نزدیک‌ترین نمونه‌ها،‌ در بیست و چهارمین روز دی ماه، رئیس‌جمهور عنوان کرد؛‌ اگر منابع بلوکه‌شده ایران در اختیار بانک مرکزی قرار بگیرد، قیمت دلار به ۱۵هزارتومان نیز خواهد رسید.»

در آن مقطع زمانی،‌ بازار ارز به‌شدت به این وعده واکنش نشان داد و قیمت در سراشیبی نزولی قرار گرفت. دلار که در تاریخ ۲۳ دی ماه در نزدیکی مرز ۲۵ هزار تومانی نوسان می‌کرد، به یکباره چنان با سرعت در مسیر نزولی قرار گرفت که تا تاریخ ۲۹ دی ماه تا کانال ۲۱ هزار تومانی پایین رفت. در واقع، در واکنش به صحبت روحانی،‌ دلار در کمتر از یک هفته نزدیک به ۴هزار تومان از ارزش خود را از دست داد. البته عده‌ای باور داشتند، تایید نهایی پیروزی بایدن و پایان دوران ترامپ نقش مهم‌تری در کاهش قیمت دلار داشت و وعده روحانی تنها بر سرعت این کاهش افزود.

با این حال،‌ افت قیمت پایداری در بازار ارز رقم نخورد و دلار با آغاز بهمن‌ماه با شیب زیادی به مسیر صعودی بازگشت؛ به‌طوری‌که یک‌بار دیگر اسکناس آمریکایی بالای سطح روانی ۲۶هزار تومانی مورد معامله قرار گرفت. این اتفاق در حالی رخ داد که در اواسط بهمن‌ماه، رئیس‌کل بانک مرکزی نیز وعده دلار زیر ۲۰ هزار تومان را مطرح کرده بود.

برگ برنده رئیس‌جمهور
حسن روحانی این‌بار وعده دلار ۱۵هزارتومانی را مطرح نکرده، ‌ولی احتمال افت قیمت را داده است. دست برنده روحانی در وعده اخیر این است که به‌صورت واقعی، برخی از کشورها شروع به آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران کرده‌اند. اخیرا با مقامات کره‌جنوبی،‌ ژاپن و عراق مذاکرانی صورت گرفته و عنوان شده است که یک‌میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه‌شده ایران در کره‌جنوبی آزاد خواهد شد. آزاد‌کردن پول‌های بلوکه‌شده به بازارساز کمک می‌کند که با راحتی بیشتری به نیازهای واقعی اقتصاد پاسخ دهد و از بخشی از ذخایر ارزی برای مدیریت قیمت دلار استفاده کند.

مقامات دولتی چند‌بار وعده افت قیمت دلار را مطرح کرده‌اند،‌ ولی بازار در نهایت مسیر خود را ادامه داد و افت معنادار و پایداری نیز در بازار ارز صورت نگرفت. آنچه موجب شده است، برخی از معامله‌گران وعده کاهشی جدید را جدی بگیرند،‌ آزادسازی برخی منابع بلوکه شده ایران بود.

در حالی‌که قیمت دلار در روز یک‌شنبه کاهشی شده بود، برخی از معامله‌گران نگران آن بودند‌ که تحریم‌ها به‌زودی لغو نشوند و قیمت دلار بار دیگر در مسیر صعودی قرار بگیرد.

دنیای‌اقتصاد- محمد تقی‌پور : پس از اینکه بیت‌کوین در میانه ماه فوریه تا نزدیکی مرز ۵۹هزار دلاری پیش رفت، افزایش نرخ اوراق قرضه در آمریکا و تغییر جهت بازارها، سبب رقم خوردن بدترین هفته بیت‌کوین از ماه مارس ۲۰۲۰ یعنی یک سال اخیر شد. سقوط ۵/ ۱۷درصدی بیت‌کوین و عملکرد ضعیف این رمزارز در برابر تغییرات بازار سبب مشکوک شدن سرمایه‌گذاران نسبت به این بازار شده است.
بزرگ‌ترین و پرطرفدارترین رمز ارز جهان در هفته‌ای که گذشت تا کانال ۴۳ هزار واحدی هم سقوط کرد تا بدترین هفته خود طی یک‌سال اخیر را به ثبت برساند. در حالی بیت‌کوین هفته گذشته را با بازدهی منفی ۵/ ۱۷ درصدی به پایان رساند که این رمز ارز چهار هفته متوالی قبل از آن بازدهی‌های مثبت اغلب دو رقمی را به‌ثبت می‎رساند. طی یک‌سال گذشته بیت‌کوین هیچ‌گاه طی یک هفته چنین سقوطی را به ثبت نرسانده بود و برای آخرین‌بار در هفته دوم ماه مارس سال ۲۰۲۰ و در بحبوحه اوج‌گیری پاندمی با سقوط ۴۱ درصدی رکوردی بدتر از هفته گذشته را به ثبت رسانده بود. افزایش نرخ بازدهی اوراق قرضه آمریکا یکی از دلایلی است که در هفته‌های اخیر سبب تمایل کمتر سرمایه‌گذاران به بازارهای پر ریسک‌تر شده است. در حال‌حاضر نرخ بازدهی اوراق قرضه آمریکا با سررسید ۱۰ ساله، با رشد ۳۱ درصدی در ماه فوریه به مرز ۴/ ۱ درصدی رسیده است. اتریم نیز تحت‌تاثیر این موج نزولی در هفته‌ای که گذشت سقوطی ۲۳ درصدی را به ثبت رساند‌ تا بدترین هفته اتریوم نیز از ماه مارس ۲۰۲۰ رقم خورده باشد. افزایش نرخ اوراق بازار طلا را نیز بی‌نصیب نگذاشت و سبب شد تا قیمت فلز زرد با سقوط به محدوده ۱۷۳۴دلاری، به کف قیمتی ۸ ماهه خود برسد. در حال‌حاضر برخی از تحلیلگران احتمال می‌دهند که بیت‌کوین باز‌هم شاهد چنین افتی باشد.

هفته سیاه تکرار می‌شود؟
کریک ارلام، تحلیلگر ارشد بازار در OANDA  روز جمعه در یادداشتی مدعی شد که بازار بیت‌کوین به طرز شگفت‌انگیزی با خرید بیش از حد مواجه بوده است و این احتمال وجود دارد که چنین ریزش‌هایی در آینده نه‌چندان دور مجددا تکرار شود. سقوط بیت‌کوین در حالی اتفاق می‌افتد که بازارهای جهانی تحت‌تاثیر افزایش نرخ اوراق قرضه در حال گذر از دوره‌ای مهم هستند. افزایش بازده اوراق قرضه که پیشاپیش خبر از افزایش انتظارات تورمی و رشد اقتصادی بالاتر را می‌دهد، اکنون سبب شده است تا بسیاری از سرمایه‌گذاران در سبد دارایی‌های خود تجدید‌نظر کنند. شاخص نزدک‌۱۰۰ نیز که بیشتر وزن آن را شرکت‌های تکنولوژیک تشکیل می‌دهند بدترین هفته خود از ماه‌اکتبر سال گذشته به ثبت رسانده است. به‌طور کلی دارایی‌های پر ریسک به‌دلیل ثبات در ارزش دلار و افزایش نرخ اوراق فعلا وضعیت خوبی ندارند.

شک سرمایه‌گذاران به بیت‌کوین
عملکرد ضعیف بیت‌کوین در برابر تغییر شرایط در بازار جهانی، در حال‌حاضر سبب شده است تا سوالات بسیار زیادی درباره کارآیی این رمز‌ارز برای ذخیره ارزش دارایی‌ها به‌وجود بیاید. این موضوع که بیت‌کوین می‌تواند یک پناهگاه امن دارایی در دوران مدرن باشد، یکی از مهم‌ترین پایه‌های استدلالی رالی صعودی بیت‌کوین در یک سال گذشته بوده است. بسیاری از معامله‌گران به همین دلیل بیت‌کوین را طلای دیجیتال عصر جدید نامیده‌اند. بدبینان بازار رمز‌ارزها نیز همچنان بر مواضع خود مبنی‌بر وجود حبابی بزرگ در این بازار پافشاری می‌کنند و بر این باورند که مجددا الگوی رونق و سقوط سال ۲۰۱۷ برای بیت‌کوین تکرار خواهد شد. همچنین آمارها نشان می‌دهد که بزرگ‌ترین صندوق با پشتوانه بیت‌کوین در هفته گذشته سقوط شدید ۲۴ درصدی را به ثبت رسانده است.

تغییر موضع افراد سرشناس
اظهار‌نظر چهره‌های سرشناس نیز در روزهای گذشته تا حدودی بر قیمت بیت‌کوین تاثیر منفی داشته است. توییت ایلان ماسک، مدیر اجرایی شرکت تسلا در هفته گذشته مبنی‌بر اینکه قیمت کنونی بیت‌کوین بالا به‌نظر می‌رسد، سرآغاز موج فروش بیت‌کوین در بازارها بود. از سوی دیگر بسیاری از چهره‌های سرشناس و مدیران صندوق‌های معتبر با اینکه در صحبت‌های خود نسبت به بیت‌کوین مواضع مثبتی داشته‌اند، اما هنوز اقدامی برای خرید بیت‌کوین نکرده‌اند. بیل گیتس بنیانگذار شرکت مایکروسافت نیز در هفته گذشته در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ گفت که او از طرفداران بازار بیت‌کوین نیست. جنت یلن، وزیر خزانه‌داری دولت جو بایدن نیز هفته گذشته طی سخنانی بیت‌کوین را روشی بسیار ناکارآ در تراکنش‌های مالی دانست.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *