با توجه به کاهش قیمت دلار و در کنار آن کاهش قیمت انس طلا، سکه و طلای تران نیز به شدت سقوط کرده و قیمت آنها کاهش یافته است و انتظار می رود حتی کاهش های بیشتری را تجربه کنند.

کیتکو در تحلیل اونس میگوید اگر روند رشد شاخص دلار و بازده اوراق خزانه ادامه پیدا کند، اونس طلا به پایین 1800 دلار سقوط کرده و تا سطح 1795 دلار عقب نشینی میکند.

اگر اونس به پایین 1800 دلار سقوط کند، ممکن است کانال 1765 دلار را تست کند و اگر این سطح حمایتی شکسته شود، محدوده قیمت 1690 تا 1700 دلار فعال خواهد شد.

اگر دوشنبه 29 دی 99 سطح 1825 دلاری شکسته شود، اونس به سطح 1800 و سپس 1775 دلار متمرکز خواهد شد.

چشم انداز اقتصادی کوتاه مدت همچنان نگران کننده به نظر می رسد و باعث میشود سرمایه گذاران به دنبال نقدینگی باشند. ولی اونس مرز 1825 را حفظ می کند. زمانیکه بایدن قدرت را تحویل بگیرد و تزریق پول آغاز شود روند معکوس خواهد شد.

با وجود اونس طلا در قیمت 1830 دلار، سکه به حواله درهم بالای 6980 تومان نیاز دارد تا با حمایت مستحکمی که در کانال 10500 تومان دارد روند را باب میل خود کند.

در حال حاضر و با توجه به حرکت کاهشی قیمت انس انتظار چندانی برای افزایش قیمت طلا وجود ندارد اما همچنان این انتظار وجود دارد که به رفتن بیدن به کاخ سفید و تزریق پول تحت قالب بسته محرک مالی قیمت طلا را افزایش دهد.

با اینکه با آمارهای اقتصادی دیروز آمریکا روندش بسود شاخص دلار و بازارهای سهام جهان پیش رفت تا اونس طلا چسبیده به کانال 1830 دلاری عقب نشینی کند.

با اینحال سکه تهران در کانال 10500 تومان حمایت بسیار محکمی دارد و در صورت شکسته شدن آن، کف 9800 برای سکه فعال خواهد شد.

ولی اگر ورق به سود سکه بازان برگردد و کسانیکه در حوالی کانال 12 سکه خود را به فروش رساندند، در کانال 10 خریدهای خود را بیشتر خواهند کرد و همه این تصمیمات امروز به نرخ حواله درهم گره خورده است.

سخنرانی رئیس جمهور منتخب آمریکا در خصوص تازه ترین طرح ریاست جمهوری خود مبنی بر اعطای وام ۱.۹ تریلیون دلاری به اقتصادهای آسیب دیده از کرونا، و تقویت اقتصاد آمریکا، موجب رشد شاخص های آتی آمریکا در معاملات امروز شد .

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه(سنا)،در حالی که بازارهای آمریکا سرخوش از تزریق نقدینگی جدید برای عبور از بحران کرونا هستند، بازارهای آسیایی درگیر ابتلای مجدد چین به ویروس کرونا و نگرانی از همه گیری مجدد جهانی شده اند.

بر اساس این گزارش، بازارهای اروپایی نیز باروند کاهشی معاملات را آغاز کردند و به این ترتیب در بازارهای آتی این منطقه، شاخص یورواستاکس با افت ۰.۶ درصدی روبه رو شد و شاخص داکس آلمان نیز ۰.۶ درصد منفی شد و فوتسی لندن ۰.۳ درصد افت کرد.

این در حالی است که، سخنان جو بایدن در خصوص اعطای وام توانست شاخص های آسیایی را با شیب ملایمی به سمت صعود روانه کند .

تصمیم جو بایدن برای تزریق ۴۱۵ بیلیون دلار برای کمک به درمان ویروس کرونا، ۱ تریلیون دلار برای کمک به خانوارهای آسیب دیده و ۴۴۰ بیلیون دلار برای فعالیت های اقتصادی کوچک که به دلیل پاندمیک آسیب دیده اند، در سخنرانی امروز، دریچه ای جدید را در خصوص رشد اقتصادی آمریکا به روی جهان گشود.

استفان اینز، مدیر تحلیل گری و استراتژی موسسه آکزی در این خصوص بیان داشت: وقتی به سطح بالایی در بازارها میرسیم، چه چیزی نیاز است تا بازار را بالاتر ببرد؟ بله یک محرک اقتصادی جدیدتر. بازار در شرایط فعلی با روند مناسبی در حرکت است و به مباحث کرونا هم عادت کرده است اما از یک سو، شرایط بد اقتصادی کمی اوضاع را خراب می کند اما این به این معنی نیست که ریسک در بازار وجود ندارد اما باید گفت اگر اوضاع سیاسی کشورها فعلا در ثبات یاشد، ریسک های دراماتیک در بازار وجود ندارد.

به این ترتیب، در بازارها شاخص آسیا پاسفیک با افت ۰.۵ درصدی همراه شد و شاخص بلوچیپ شانگهای نیز ۰.۹ درصد منفی شد . شاخص اصلی بورس هنگ کنگ با افت ۰.۲ درصدی همراه شد و اس اند پی استرالیا نیز بدون تغییر باقی ماند.

از سوی دیگر، شاخص نیکی ژاپن ۰.۶ درصد کاهش داشت در حالی که شاخص های آتی در بازار آمریکا با روند مثبت همراه شدند و به نظر می رسد این موج مثبت در آخرین ساعات معاملاتی بر بازارهای آسیایی تأثیرگذار شود.

دنیای‌اقتصاد : در آخرین روز هفته، سکه و دلار ریزش تازه‌ای را تجربه کردند؛ روز پنج‌شنبه، اسکناس آمریکایی به کانال ۲۳ هزار تومانی سقوط کرد و با ۶۵۰ تومان افت به بهای ۲۳ هزار و ۸۵۰ تومان رسید. آخرین بار بازار در اواخر آبان‌ماه به صورت مقطعی به کانال ۲۳ هزار تومانی رفته و پس از آن سیر صعودی به خود گرفته بود. درست ازهمین جهت، منطقه ۲۳ هزار تومانی برای معامله‌گران بازار ارز از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که اسکناس آمریکایی اگر زیر۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان تثبیت شود، زمینه ساز ورود دسته جدیدی از فروشندگان به بازار خواهد شد. با این حال، حفظ محدوده یاد شده می‌تواند به برگشت قیمت دلار به کانال ۲۴ هزار تومان کمک کند.
بازار سکه نیز در روز پنج‌شنبه به محدوده حساسی رسید.  سکه در انتهای هفته گذشته برای اولین بار از اوایل آذرماه به زیر سطح ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی رفت و با ۲۵۰ هزار تومان افت روی عدد ۱۰ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان قرار گرفت. معامله‌گران فنی باور دارند، محدوده ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی حمایت بسیار محکمی است، ولی در صورت شکسته شدن آن، کف ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی در بازار فعال خواهد شد. در واقع گروهی از سکه‌بازان اعتقاد دارند که یک صفر از قیمت فلز گرانبهای داخلی ممکن است در همین زمستان از دست برود.

برخی از معامله‌گران باور دارند، روند نزولی سکه و دلار با آمدن بایدن به کاخ سفید پایان خواهد یافت. آنها اعتقاد دارند که بازار نسبت به فرصت ایجاد شده ازخروج ترامپ از کاخ سفید کاهش سنگینی نشان داد. دلار در هفته گذشته بیش از ۶ درصد از ارزش خود را از دست داد و سکه نزدیک به ۱۰ درصد افت قیمت را به ثبت رساند. در چنین شرایطی، از نگاه برخی فعالان طبیعی است که بازار پس از افت‌های چنین سنگین، کمی اصلاح قیمت را تجربه کند. در هر صورت کسانی که دلار خود را نزدیک به مرز ۲۶ هزار تومان به فروش رسانده‌اند، ممکن است تلاش کنند بخشی از ارز فروخته شده خود را در کانال ۲۳ هزار تومانی جایگزین کنند. در بازار موازی، کسانی که در مرز ۱۲ میلیونی سکه خود را به فروش رساندند، کمی در کانال ۱۰ میلیونی خریدهای خود را بیشتر خواهند کرد. با این حال، برخی از تحلیلگران باور دارند سکه‌بازان و دلاری‌ها قبل از اینکه موقعیت خرید و فروش خود را در هفته جاری تعیین کنند، به روند نرخ حواله درهم دقت خواهند کرد. از نگاه آنها، اگر نرخ حواله درهم به کانال ۶ هزار و ۶۰۰ تومانی برود، روند سکه و دلار در بازار داخلی نیز نزولی خواهد شد.  در کنار این، هر گونه اخباری مبنی بر آزاد شدن بخشی از پول‌های بلوکه شده می‌تواند فشار فروش سنگین دیگری را به بازار داخلی تحمیل کند. رئیس‌جمهور نیز در یکی از آخرین صحبت‌های خود عنوان کرده بود، اگر منابع ارزی بلوکه شده ایران آزاد شود، قیمت دلار حتی تا ۱۵ هزار تومان نیز افت خواهد کرد.

البته با وجود اینکه بسیاری از معامله‌گران انتظار دارند که قیمت دلار افت بیشتری را تجربه کند، بخشی از فعالان به برخی نشانه‌های افزایشی بیشتر دقت دارند. به عنوان مثال، گروهی عنوان می‌کنند که نرخ حواله‌ای دلار در سامانه نیما در کانال ۲۵ هزار تومانی قرار دارد، مساله‌ای که از نگاه آنها نشان می‌دهد که اسکناس آمریکایی از لحاظ بنیادی چندان آمادگی برای افت بیشتر قیمت ندارد.

دنیای‌اقتصاد : جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب مردم آمریکا روز پنج‌شنبه از بسته نجات اقتصادی از بحران کرونا رونمایی کرد؛ بایدن در سخنان خود گفت که برای جهش اقتصاد و فرار از چنگال این پاندمی و همچنین تسریع در توزیع واکسن ‌میان مردم، نیاز به سرمایه‌گذاری جسورانه‌ای است. بایدن در حالی از بسته هزار و ۹۰۰ میلیارد دلاری خود رونمایی کرد که سال گذشته در طول دوره کمپین انتخاباتی خود بارها وعده داده بود تا در راستای حمایت از اقتصاد در برابر صدمات پاندمی کرونا، دست به هزینه‌های بیشتری از دولت دونالد ترامپ بزند. به نظر می‌رسد این اقدام بایدن هم مورد حمایت اقتصاددانان و هم مورد حمایت مقامات فدرال رزرو قرار بگیرد.
فرصت  بایدن به اقتصاد و بازارها
مقامات بانک مرکزی آمریکا سال گذشته بارها در مورد فقدان واکنش مالی مناسب به بحران کرونا هشدار داده بودند و این اتفاق را تهدیدی برای ریکاوری اقتصاد آمریکا عنوان کرده بودند؛ موضوعی که البته شواهد آن در داده‌های بازار کار آمریکا در ماه سپتامبر قابل مشاهده بود. اما چنین بسته حمایتی چه تاثیری در افق بلندمدت بازارها خواهد داشت؟ اجرای چنین بسته‌ای هم برای بازارهای پر ریسک و هم برای بازار پناهگاه‌های امن در ابتدا به‌دلیل تزریق نقدینگی خبر بسیار خوبی محسوب می‌شود اما هر دو نوع بازار در بلندمدت نگرانی‌هایی نیز در مورد اجرای چنین بسته‌ای خواهند داشت.

اهداف اصلی بسته حمایتی بایدن
بحرانی از رنج و درد بشر در حال وقوع است و ما هیچ وقتی برای تلف کردن نداریم. ما باید دست به کاری بزنیم و هم‌اکنون باید دست به کار شویم؛ بایدن برای توجیه بسته حمایتی عظیمش، سخنان خود را با این جملات آغاز کرد. اما اغلب اقتصاددانان نیز بر این عقیده‌اند که افزایش هزینه‌های حمایتی دولت آمریکا برای افزایش تعداد شغل‌ها و بازگشت آمریکایی‌هایی که در طول دوره پاندمی از کار بیکار شده‌اند ضروری است. همچنین این بسته محرک مالی از سوی دیگر برای جلوگیری از آسیب بلندمدت پاندمی کرونا به بزرگ‌ترین اقتصاد جهان نیز جزو اقدامات لازم به حساب می‌آید.

جزئیات بسته جدید
یکی از جزئیات مهم بسته جدید حمایتی دولت دموکرات که کمتر از پنج روز دیگر بر سر کار خواهد آمد، افزایش مزایای هفتگی بیکاری از ۳۰۰ دلار کنونی به ۴۰۰ دلار است. این افزایش حدودا ۳۰ درصدی در پرداختی به بیکاران آمریکایی از نظر اقتصاددانان یکی از موثرترین جزئیات این بسته حمایتی است. همچنین علاوه بر این در حدود ۱۷۰ میلیارد دلار در این بسته به بازگشایی مجدد مدارس اختصاص داده شده است که تعطیلی آنها سبب شده است تا هزاران کارگر به ویژه زنان کار خود را از دست بدهند. همچنین در این بسته حمایتی در حدود هزار و ۴۰۰ دلار نیز برای اغلب شهروندان آمریکایی در نظر گرفته شده است؛ پولی که می‌تواند هم در راستای پرداخت اجاره مورد استفاده قرار بگیرد و هم می‌تواند پس‌انداز شود تا در آینده و در زمانی که وضعیت پاندمی با اجرای واکسیناسیون بهتر شد خرج سفر و اقدامات تفریحی شود. باید زمانی از این بسته پرده‌برداری کرد که بزرگ‌ترین اقتصاد جهان واقعا به آن نیاز مبرم داشت؛ داده‌های بازار کار آمریکا در ماه دسامبر نشان داد که روند ریکاوری اقتصاد آمریکا روندی معکوس به خود گرفته است.

اغلب شغل‌هایی که از بین رفته است مربوط به کارگران کم‌درآمد رستوران‌ها و افرادی است که در مشاغل پر خطر فعالیت می‌کنند. جزئیات بیشتری از این بسته جدید حمایتی در صفحه ۴ امروز درج شده است.

واکنش فدرال رزرو
به احتمال بسیار زیاد مقامات فدرال رزرو از بسته جدید حمایتی جو بایدن حمایت خواهند کرد؛ سال گذشته بارها مقامات بانک مرکزی آمریکا از فقدان واکنش مالی به بحران کرونا هشدار داده و متذکر شده بودند که چنین خلأیی به احتمال زیاد سبب اختلال در روند ریکاوری اقتصاد آمریکا خواهد شد. دونالد ترامپ نیز اغلب انرژی خود را در هفته‌های اخیر بر سر مساله نتیجه انتخابات ماه نوامبر گذاشته بود و تقریبا نسبت به مساله کمک‌های دولتی بی‌توجه بود. روز پنج‌شنبه، جرومی پاول رئیس فدرال رزرو طی سخنانی گفته بود که هزینه‌های زودهنگام و عظیم دولت در ابتدای دوره کرونا، اقتصاد این کشور را از سرنوشت اقتصادی بسیار بدتر نجات داده است. همین پاول در ادامه صحبت‌های خود افزوده بود که اکنون زمان صحبت از پایان اقدامات حمایتی نیست. اشاره پاول به اقدامات انبساطی فدرال رزرو است که شامل خرید اوراق در ابعاد بی‌سابقه و نرخ بهره‌ای است که قرار است تا چند سال آینده در محدوده صفر درصد باقی بماند.

تاثیر بر چشم‌انداز اقتصادی
پس از آنکه در انتخابات دور دوم مجلس سنا، معلوم شد که کنترل هر دو مجلس کنگره آمریکا به دست نمایندگان حزب دموکرات افتاده است، تحلیلگران سعی در پیش‌بینی چشم‌انداز اقتصادی آمریکا با توجه به این تغییر سیاسی داشتند. با اینکه بسیاری منتظر بودند تا این موج سیاسی آبی منجر به پیشنهاد بسته حمایتی جدیدی شود، اما اغلب کارشناسان بسته‌هایی با حجمی نزدیک به بسته ۸۹۲ میلیارد دلاری که در ماه دسامبر به تصویب رسید را انتظار داشتند. اما حجم بسته پیشنهادی جو بایدن بیش از دو برابر بسته‌ای است که در آخرین روزهای سال ۲۰۲۰ در کنگره به تصویب رسید. هزینه‌های کلان در راستای تولید واکسن و همچنین کمک به دولت‌های ایالتی و محلی که در خط مقدم مبارزه با پاندمی هستند، به‌طور حتم سبب ریشه‌کن شدن سریع بحران کرونا خواهد شد؛ بحرانی که در حقیقت ریشه اصلی رکود اقتصادی آمریکا است.

سود بازارها از بسته جدید
به‌طور کلی می‌توان گفت بازارهای مختلف در بازارهای جهانی در بلندمدت از این بسته حمایتی سود خواهند برد هر چند این سود از کانال‌های اقتصادی مختلف باشد. بازارهای پرریسک مانند بازارهای سهام از طریق بهبود چشم‌انداز اقتصادی آمریکا و بالطبع اقتصاد جهان از چنین بسته‌ای استقبال خواهند کرد. به‌طور کلی می‌توان گفت هر چه چشم‌انداز اقتصادی روشن‌تر باشد و نااطمینانی اقتصادی و سیاسی کمتری در بازارها وجود داشته باشد تمایل به ریسک سرمایه‌گذاران افزایش پیدا خواهد کرد. در نتیجه با حمایتی که این بسته از اقتصاد آمریکا خواهد کرد، بازارهای سهام را می‌توان یکی از استقبال‌کنندگان از طرح بایدن برشمرد. البته بازارهای سهام نگران طریقه پرداخت هزینه این بسته حمایتی نیز هستند؛ اگر بازارها مجبور شوند که هزینه چنین طرحی را در بلندمدت به صورت نرخ بهره بالا یا افزایش نرخ مالیات بپردازند، آنگاه چشم‌انداز بلندمدت چنین بسته‌ای برای بازارهای سهام گنگ خواهد شد.

بازارهای بدون ریسک نیز از چنین بسته‌ای سود خواهند برد؛ اما از طریق کانال اقتصادی دیگر به نام انتظارات نرخ تورم. طلا سال گذشته با پشتوانه اقدامات حمایتی بانک‌های مرکزی و دولت‌ها توانست بهترین عملکرد خود در دهه اخیر را به ثبت برساند. طلا از گذشته به عنوان پوشش دهنده ریسک تورم در نظر گرفته شده و همواره از برندگان شرایط انبساطی در اقتصاد است. البته بازارهای بدون ریسک نیز یک نگرانی از اجرای چنین بسته‌ای خواهند داشت. بهبود شرایط اقتصادی و به تبع آن آغاز اقدامات انقباضی از سوی فدرال رزرو که می‌تواند با اجرای چنین بسته‌ای تسریع شود خبر خوبی برای بازار طلا به حساب نمی‌آید.

دنیای‌اقتصاد : رئیس‌جمهوری تصویر رسمی از قیمت دلار ۱۴۰۰را ترسیم کرد. به گفته حسن روحانی، اگر بخشی از منابع ارزی بلوکه‌شده در اختیار بانک مرکزی قرار گیرد، فردای آن روز قیمت دلار از ۲۵ هزار تومان به ۱۵ هزار تومان کاهش می‌یابد. بازار در واکنش به این اظهارنظر در ابتدای معاملات کمی صعودی شد؛ ولی بلافاصله با شروع یک روند کاهشی، به سوی حمایت ۲۴ هزار و ۴۰۰ تومانی حرکت کرد. برخی از معامله‌گران ارزی به این عامل وزن بالایی دادند که «ممکن است دولت در آخرین سال فعالیت بخواهد حجم زیادی ارز را وارد بازار کند.»

پنجمین روز هفته، صحنه شدت گرفتن نزول سکه و دلار بود. اسکناس آمریکایی محدوده حمایتی اول ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومانی را از دست داد و به سوی حمایت ۲۴ هزار و ۴۰۰ تومانی حرکت کرد. در بازار سکه نیز مرز ۱۱ میلیون تومانی حفظ نشد و این فلز گرانبها در انتهای کانال ۱۰ میلیون تومانی به کار خود پایان داد. سکه امامی ۳۰۰ هزار تومان کاهش را به ثبت رساند و به بهای ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید. به گفته فعالان، عامل اصلی افت سکه، نزول قیمت دلار بود؛ اسکناس آمریکایی دیروز ۴۵۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسید. افت اسکناس آمریکایی تحت‌تاثیر متغیرهای مختلفی قرار داشت. از یک سو گفته می‌شد که تقاضای حواله‌ای دلار افت کرده است و از سوی دیگر، نوسان‌گیران پس از چند روز تلاش نتوانسته بودند قیمت را به بالای ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان ببرند، در نتیجه با ناامید شدن از قرار گرفتن این ارز در مسیر صعودی، فروشنده شدند. از نشانه‌های افت تقاضای حواله‌ای دلار می‌توان به پایین آمدن نرخ این ارز در سامانه نیما اشاره کرد که به نزدیکی ابتدای مرز ۲۵ هزار تومان رسیده بود. همچنین قیمت حواله درهم نیز روز گذشته محدوده ۶ هزار و ۹۰۰ تومانی را از دست داد و رهسپار کانال ۶ هزار و ۸۰۰ تومانی شد.

   نفع سیاسی بازار ارز

برخی معامله‌گران باور دارند، هر چقدر بازار به آغاز دوره بایدن نزدیک‌تر می‌شود، میزان فروش‌های هیجانی می‌تواند بیشتر شود. حضور بایدن در حال حاضر از نگاه برخی معامله‌گران به معنای پایان فشار حداکثری است که این مساله خود زمینه‌ساز نزول انتظارات تورمی شده است. در زمینه ترکیب نقدینگی نیز اتفاقاتی رخ داده است که بخشی از نوسانات کنونی را توضیح می‌دهد. آخرین آمارهای بانک مرکزی مربوط به آذرماه نشان می‌داد که رشد پول در آبان ماه صفر شده است؛ آمارهای کلی این نهاد بیانگر کاهش سیالیت سپرده‌ها بود، امری که می‌تواند توضیح دهنده کاهش نوسانات افزایشی در تمام بازارهای داخلی باشد. در روزهای اخیر نه تنها ارز و سکه روند نزولی داشته‌اند که در بازار سهام نیز شاخص کل بورس، افت زیادی را به ثبت رسانده است.

  متغیر سیاسی دولت

در کنار عوامل بنیادی، عده‌ای از معامله‌گران باور داشتند، صحبت‌های رئیس‌جمهور نیز در افت قیمت دلار اثر داشت. روحانی دیروز اعلام کرد، اگر پول‌های بلوکه شده ایران آزاد شود، قیمت دلار تا ۱۵ هزار تومان هم می‌تواند افت کند. بازار در ابتدا واکنش افزایشی به این صحبت‌ها نشان داد؛ ولی بلافاصله با حجم بیشتری از فروش مواجه شد. به‌نظر می‌رسد، بازار تصور می‌کند که ممکن است که دولت در آخرین سال صدارت خود بخواهد حجم زیادی ارز به بازار تزریق و قیمت‌ها را دچار افت شدیدی کند.

  بی‌محلی دلار به وزیر امور خارجه آمریکا

کاهش قیمت دلار در روز چهارشنبه در شرایطی رخ داد که برخی معامله‌گران انتظار داشتند این ارز در واکنش به اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا راه صعودی را در پیش بگیرد. مایک پمپئو، روز سه‌شنبه در صحبت‌هایی ایران را مورد اتهام قرار داده بود که با القاعده ارتباط زیادی دارد. نوسان‌گیران سعی داشتند بازار را به چنین باوری برسانند که این ادعا می‌تواند زمینه‌ساز افزایش احتمال حمله نظامی به ایران شود. با این حال، به‌نظر می‌رسد، بزرگان بازار در آخرین روزهای دولت فعلی آمریکا، وزیر امور خارجه این کشور را چندان جدی نمی‌گیرند.

  توصیه تحلیلگران فنی به بازیگران ارزی

در حالی که عده‌ای از معامله‌گران بر طبل ادامه افت قیمت‌ها می‌کوبند، تحلیلگران فنی اعتقاد دارند که اول باید واکنش دلار به مرز ۲۴ هزار و ۴۰۰ تومانی را مورد سنجش قرار داد. به گفته آنها تا این مرز شکسته نشود، نباید انتظار افت بیشتر قیمت‌ها را داشت. قیمت دلار چند بار در این نقطه مورد حمایت خریداران قرار گرفته است. اگر دلار بتواند از این نقطه بازگردد، سکه نیز به بالای مرز ۱۱ میلیونی بازخواهد گشت. سکه روز چهارشنبه از سوی اونس طلا نیز سیگنال افزایشی دریافت نکرد، در نتیجه با راحتی بیشتر نزولی و وارد کانال ۱۰ میلیون تومانی شد.

نیای اقتصاد- محمد‌تقی‌پور : در حالی که طلا در بازار جهانی طی روزهای گذشته مسیری به شدت نزولی را پی گرفته بود، در روز گذشته به لطف کاهش نسبی ارزش دلار آمریکا توانست جایگاه خود را حداقل به صورت موقتی در میانه کانال ۱۸۰۰ دلاری حفظ کند. هر اونس از این فلز ارزشمند در جریان روند نزولی خود در روزهای گذشته حتی تا سطوح پایینی این کانال یعنی تا مرز ۱۸۱۷ دلاری نیز پایین رفت، اما طی دو روز گذشته توانست از خطر نزول به کانال ۱۷۰۰ دلاری فعلا فاصله بگیرد.

 شاخص دلار آمریکا که یکی از بازیگران اصلی نوسان قیمت در بازار طلا است، در حالی که طی روندی صعودی به نزدیکی مرز ۹۱ واحدی هم رسیده بود، اما روز سه‌شنبه با سقوط ۴۱/ ۰ درصدی مجددا به نزدیکی مرز ۹۰ واحدی بازگشت. از نظر کارشناسان همچنان چشم‌انداز قیمتی طلا در سال جاری میلادی می‌تواند برای سرمایه‌گذاران جذاب باشد. در ادامه به بررسی عواملی پرداخته خواهد شد که همچنان چشم‌انداز طلا را جذاب باقی نگه می‌دارد؛ البته نباید فراموش کرد که عواملی همچون گسترش واکسیناسیون در سال ۲۰۲۱ و بهبود وضعیت اقتصاد جهانی و افزایش جذابیت بازار رمزارزها از عواملی است که می‌تواند مانع از پیشروی طلا در سال جاری شود. با اینکه پیش‌بینی دقیق قیمتی به دور از دقت و واقعیت است، اما از برآیند نظرات تحلیلگران بازار جهانی می‌توان این‌طور استنباط کرد که احتمالا زور عوامل صعودی امسال نیز بر عوامل نزولی بچربد.

  چرا طلا هنوز جذابیت دارد؟

چرا با توجه به ناکامی‌های بلندمدت طلا برای عبور از مرز ۲ هزار دلاری و ماه‌ها تقلای این فلز ارزشمند در میان کانال‌های ۱۸۰۰ و ۱۹۰۰ دلاری و از سوی دیگر در حالی که بیت‌کوین سودهای شگفت‌انگیزی به سرمایه‌گذارانش رسانده است، هنوز گروهی از تحلیلگران بر این باورند که سال جاری نیز می‌تواند سالی جذاب برای فلز زرد باشد. در حقیقت جواب این سوال به عوامل کلان اقتصادی بازمی‌گردد که در حقیقت هنوز تغییر خاصی نسبت به سال قبل نداشته‌اند.

نرخ‌های بهره منفی: هنوز نرخ‌های بهره حقیقی در محدوده منفی قرار دارد. با اینکه در روزهای اخیر نرخ‌های بازدهی اوراق خزانه‌داری پس از ماه‌ها از مرز یک درصد عبور کرد، اما سرمایه‌گذاران و معامله‌گران معتقدند که فدرال رزرو همان‌طور که وعده داده است نرخ‌های بازدهی اوراق را پایین نگه خواهد داشت. مقامات بانک مرکزی آمریکا نمی‌خواهند در شرایطی که بسیاری از کسب‌وکارها در شرایط بحرانی هستند، هزینه استقراض پول و اخذ وام افزایش پیدا کند. با پایین ماندن نرخ‌های بهره حقیقی در حقیقت با پایین نگه‌داشتن هزینه فرصت نگهداری دارایی‌های بدون بازده مانند طلا، تقاضا در این بازارها افزایش پیدا می‌کند.

کاهش ارزش دلار: پایین بودن نرخ‌ اوراق خزانه‌داری در آمریکا یک پیامد دیگر هم دارد که باز هم به سود طلا تمام می‌شود؛ پایین آمدن تقاضای دلار و در نتیجه کاهش ارزش دلار که در اغلب موارد رابطه‌ای معکوس با قیمت طلا دارد. علاوه‌بر این موضوع عاملی دیگر که به احتمال زیاد سبب کاهش بیشتر ارزش دلار آمریکا می‌شود چشم‌انداز تداوم اجرای بسته‌های محرک مالی جدید است. علاوه‌بر بسته‌هایی که در سال گذشته به اجرا درآمد، بسته‌های احتمالی پیش‌رو بر انتظارات تورمی دامن خواهند زد؛ طلا از گذشته تاکنون به عنوان یکی از اصلی‌ترین مقاصد برای پوشش ریسک تورم در نظر گرفته می‌شده است.

چشم‌انداز بسته‌های حمایتی: این عامل البته همبستگی‌های زیادی با عامل کاهش ارزش دلار دارد؛ پیروزی جو بایدن و همچنین به دست آوردن اکثریت مجلس سنا که در انتخابات دور دوم ایالت جورجیا حتمی شد، سبب شده است تا بسیاری از کارشناسان اقتصادی و سیاسی بر این باور باشند که رئیس‌جمهور منتخب راه همواری برای پیاده‌سازی برنامه‌های اقتصادی خود دارد؛ برنامه‌هایی که به نظر می‌رسد حتی پرهزینه‌تر از دوره‌های قبل باشد. طلا سوار بر موج بسته‌های حمایتی بی‌سابقه‌ای که در سال ۲۰۲۰ توسط بانک‌های مرکزی و دولت‌ها به اجرا درآمد توانست با ثبت بازدهی ۲۴ درصدی بهترین عملکرد خود در طول یک دهه گذشته را به ثبت برساند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *