قشهد مجوز افزایش سرمایه  74 درصدی را از سازمان بورس گرفت و آماده برگزاری مجمع فوق العاده شد.

در این میان سهم سرمایه فعلی را از 40 به 69.4 میلیارد تومان می رساند. 654.4 میلیون تومان از تامین مالی این شرکت بورسی از محل سود انباشته و 28.8 میلیارد تومان از محل تجدید ارزیابی دارایی ها اعمال می شود تا قادر به اصلاح ساختار مالی شود.

ل

وهور مجوز افزایش سرمایه 1554 درصدی را از سازمان بورس گرفت و آماده برگزاری مجمع فوق العاده شد.

براین اساس، “وهور” سرمایه فعلی را از 400 میلیارد تومان به 6.6 هزار میلیارد تومان می رساند. تامین مالی این شرکت فرابورسی از محل تجدید ارزیابی دارایی ها و برای اصلاح ساختار مالی اعمال می شود.

بررسی گزارش‌ آذرماه بیمه‌دی حاکی از آن بوده که این شرکت در مجموع حق بیمه صادر شده طی این دوره را مبلغی بالغ بر ۱.۰۵۴میلیارد ریال اعلام کرده و ضمن آنکه میزان خسارت‌های پرداختی به بیمه‌شدگان نیز حدود ۲.۷۳۳میلیارد ریال گزارش کرد.

حق بیمه‌های صادر شده از ابتدای سال مالی تا پایان آذرماه برابر با ۳۸.۰۶۶ میلیارد ریال ارائه شده و خسارت‌های پرداختی نیز طی این دوره ۱۷.۵۶۶ میلیارد ریال به ثبت رسید.
حق بیمه‌های صادر شده سهم در آذرماه، نسبت به دوره مشابه سال گذشته از محل فروش حق بیمه ۷۶درصد افزایش درآمد را به ثبت رساند و از سوی دیگر، خسارت‌های پرداختی به بیمه‌شدگان نیز نسبت به سال گذشته ۷۳درصد رشد را در پی داشت.

باید درخصوص این درآمد اشاره شود که قرارداد با سازمان‌هایی همچون بنیاد شهید و … حق بیمه‌های درمان را یکجا ثبت می‌کند اما؛ میزان پرداخت خسارت‌ها در بخش درمان، ماهانه به حساب شرکت پرداخت می‌شود.

در قرارداد‌های بزرگی که با سازمانی مانند بنیاد شهید منعقد می‌شود، حق بیمه ماهانه پرداخت نمی‌شود و با تأخیر کل ۱۲ماه شناسایی و به ثبت می‌رسد.

شرکت فولاد افزا سپاهان از دلایل خروج دستور کار افزایش سرمایه 67 درصدی خبر داد و برای دو روز کاری با توقف نماد روبرو شد.

براین اساس، محمد فتحی مدیرعامل “فافزا” اعلام کرد: گزارش توجیهی افزایش سرمایه در اردیبهشت سال جاری با هدف اجرای عملیات ساخت و طرح توسعه خط جدید( بریکت سازی آهک) و تامین مقدمات حضور در بازار دوم فرابورس به حسابرس ارسال و گزارش بازرس قانونی درباره آن در ۲۱ اردیبهشت و درخواست صدور مجوز در ۷ خرداد در سامانه کدال درج و درخواست شد که ۱۲ خرداد نامه اعلام نواقص توسط اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار به شرکت واصل شد.

اما بر اساس صلاحدید مدیران شرکت با توجه به نامشخص بودن شرایط اتمام قرارداد BOT تولید دولومیت کلسینه و با تغییر در تامین منابع مالی اجرای طرح بریکت سازی از محل مدیریت نقدینگی، افزایش سرمایه از دستور کار خارج شد و سازمان بورس نیز به دلیل اتمام زمان بندی تکمیل نواقص در ۲۲ تیرماه نسبت به اعلام خروج از رسیدگی به پرونده افزایش سرمایه اقدام ابلاغ کرد بنابراین جهت شفافیت و اطلاع به استحضار می رساند افزایش سرمایه مزبور صورت نخواهد پذیرفت.

بنابراین گزارش، پیش تر مقرر شده سرمایه این شرکت حاضر در تابلو زرد بازار پایه فرابورس از 9 به 15 میلیارد تومان (معادل 67 درصد) برسد.

 

مهماندار حقیقی با اشاره به اینکه هنوز بازار سرمایه مطلوبیت بالایی دارد، گفت: در آذرماه فروش برخی صنایع و سهام سه برابر بیشتر از مشابه سال گذشته بود. در شرایط امروز صنعت پتروشیمی گروه بسیار ارزنده‌ای است. صنعت فولاد شرایط بسیار خوبی دارد، در این بازار و با وجود چنین صنایع پرپتانسیلی چرا باید شاخص ریزش داشته باشد، به جرات مهمترین عامل آن عملکرد نسنجیده مشتری‌های جدید بازار سرمایه است.

به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، مصطفی حقیقی مهمانداری، عضو سابق شورای عالی بورس و پیشکسوت بازار سرمایه در برنامه به وقت تحلیل در استودیو فرابورس به بررسی روند فرسایشی این روزهای بازار پرداخت و توصیه‌های مهمی را برای سرمایه‌گذاران مطرح کرد.

وی با تاکید بر اینکه تعداد زیادی از سهامداران جدید بازار سرمایه با عرضه‌های اولیه وارد بازار شدند اما در این بازار باقی می‌مانند، گفت: خوشبختانه شرایط امروز بازار بهتر از چند ماه گذشته و اواخر تابستان است.

حقیقی مهمانداری با اشاره به اینکه استقبال فوق‌العاده مردم و ورود نقدینگی قابل توجه به طور مداوم باعث رشد هیجانی شاخص کل و قیمت سهام در ماه‌های ابتدایی سال شد، گفت: در آن دوره بسیاری از افراد خانه، خودرو، طلا و بسیاری از دارایی‌های خود را برای ورود به بازار فروختند که برای این گروه‌ها گرفتاری‌هایی ایجاد شد و بسیاری از این افراد دچار زیان شدند.

وی افزود: سود و زیان طبیعت بورس است، اما گروهی که در خیز شاخص و قیمت‌ها وارد بازار شدند، در افت شاخص زیان قابل توجهی کردند و این باعث شد بسیاری از این افراد با زیان‌های سنگین از این بازار خارج شوند.

ذات و ماهیت بازار سرمایه سود و زیان است

این پیشکسوت بازار سرمایه این اتفاق را به دلیل رفتار اشتباه گروه‌های تازه وارد دانست و گفت: ذات و ماهیت بازار سرمایه سود و زیان است، سودهای اولیه و ابتدای سال به مذاق این افراد شیرین بود اما تحمل زیان نداشتند و در بدترین شرایط از بازار خارج شدند.

حقیقی مهمانداری تصریح کرد: این گروه هیجان‌زده و بی‌تجربه سهام خود را در بالاترین قیمت خرید کردند و در پایین‌ترین قیمت فروختند که به دلیل بی‌تجربگی و ناآگاهی این افراد بود. اصل فعالیت در بورس این است که در صف فروش و پایین‌ترین قیمت بخرید و در صف خرید و بالاترین قیمت بفروشید.

به گفته وی هنوز هم باقی مانده این گروه در بازار با ریزش بازار بی‌دلیل اقدام به فروش‌های بی‌منطق و به دور از تحلیل می‌کنند و این رفتار در یک ماه و نیم اخیر همین طور تکرار می‌شود، دو روز شاخص مثبت می‌شود و بعد شاهد فشار فروش هستیم، فرد امروز در صف خرید است و فردا همان سهم را می‌فروشد.

حقیقی مهمانداری به افراد تازه ‌وارد توصیه کرد اگر اطلاعات کافی ندارید به سبدگردان‌ها و صندوق‌ها مراجعه کنید، چون در این نهادها کارشناسان با تحلیل و بررسی بهترین سهام را می‌خرند که در زمان ریزش بازار هم افت کمتری دارند.

وی با اشاره به اینکه بازار سرمایه یک بازار کاملا  تخصصی است، گفت: روز به روز ابزارهای جدید وارد این بازار شده و تخصصی‌تر می‌شود، در این شرایط یا باید همگام با بازار سرمایه اطلاعات خود را بالا ببریم یا از طریق نهادهای تخصصی مثل صندوق‌ها و سبدها وارد بازار شویم تا ریسک‌های خود را پوشش دهیم.

واکنش صحیح بورس کالا به بی‌قانونی وزارت صنعت

وی در ادامه برنامه به وقت تحلیل در خصوص قیمت‌گذاری دستوری فولاد از سوی وزیر صنعت و حواشی پیرامون این موضوع گفت: هفته گذشته این نامه از سوی وزیر صنعت صادر شد اما واکنش درست بورس کالا این بود که بر این بی‌قانونی تمکین نکرد، ذات بورس بر معاملات آزاد و بر اساس عرضه و تقاضاست. اگر چنین دخالت‌هایی اجرایی شود، ماهیت بازار سرمایه زیر سوال می رود.

عضو پیشین شورای عالی بورس در استودیو فرابورس تاکید کرد: در بازاری که قیمت‌گذاری دستوری داشته باشد، نمی‌شود رقابت کرد و بازاری که رقابت در آن نباشد اصلا بورس نیست، رقابت در نهایت به نفع صنایع و تولیدکنندگان است. وقتی قیمت‌ها ثابت شود گروهی منتفع و گروهی متضرر می‌شوند و این کار اگر در هر بازاری در سایر کشورهای دنیا رخ دهد با تعقیب قضایی مواجه می‌شوند. الان هم همه مراجع ذیربط به این تصمیم اعتراض کرده‌اند.

حقیقی مهمانداری با تاکید بر اینکه باید بر بازار سرمایه نظارت باشد تا خطایی صورت نگیرد، گفت: اما نباید با تصمیم‌های اشتباه زمینه‌ساز ایجاد خطا باشیم، چنین تصمیم‌هایی مشکلاتی برای صنایع ایجاد می‌کند و حتی در مواردی می‌تواند سواستفاده ملی باشد. ذات بورس بر رقابت و معاملات شفاف است که اگر این ویژگی‌ها را از بورس بگیرند، دیگر مردم به این بازار اعتماد نمی‌کنند

معاون اول رییس جمهور گفت: دولت وظیفه دارد ضمن حمایت از بازار سرمایه همه تلاش خود را برای رفع نگرانی سهامداران و جلوگیری از آسیب دیدن آن‌ها به کار گیرد.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه، (سنا)، اسحاق جهانگیری عصر روز (شنبه) در دیدار با مدیران هلدینگ‌ها و شرکت‌های حقوقی فعال در بازار سرمایه با تأکید بر اینکه بورس نهادی کاملاً مستقل است، اظهار داشت: دولت نمی‌خواهد و نباید در قوانین، مقررات و سازوکارهای بورس دخالت داشته باشد، در عین حال مردم نیز برای حضور در بازار سرمایه باید به سازوکارهای اقتصادی آن توجه و از نظر و مشورت کارشناسان و صاحبنظران برای ورود به این بازار استفاده  کنند. همچنین مدیریت بازار سرمایه باید سازوکاری تدوین کند تا اشخاص حقیقی با آگاهی در این زمینه اقدام کنند.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه سازوکار بورس کاملاً سازوکاری اقتصادی است، افزود: تصمیمات شورای عالی بورس برای دولت معتبر است و رسالت دولت در این مقطع حمایت و پشتیبانی از این تصمیمات و روش‌های منطقی و عقلایی اتخاذ شده است، زیرا نهاد بورس در مقطع کنونی نشان داده که می‌تواند محل مناسبی برای تأمین منابع مالی بنگاه‌های دولتی، عمومی و خصوصی باشد.

جهانگیری با اشاره به افزایش تعداد سهامداران بورس در کشور اظهار داشت: هرگونه قانون و مقرراتی که در دولت و مجلس شورای اسلامی در مقطع کنونی تدوین می‌شود باید با توجه کامل به مسایل بازار سرمایه صورت پذیرد و نباید اقدامی انجام شود که بر سرنوشت بیش از ۴۰ میلیون سهامدار خرد تأثیر منفی بگذارد، ضمن آن که باید از هر گونه دخالت غیرکارشناسی در بازار سرمایه به خصوص در مقطع کنونی اجتناب شود.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: پیش بینی‌ها این است که با توجه به تحولات بین المللی، اقتصاد کشور در آینده شرایط بهتری داشته باشد و به سمت ثبات پیش برود. گزارش‌ها و روندهای اعلام شده از وضعیت بنگاه‌های اقتصادی نیز نشان می‌دهد که تولیدات اینگونه بنگاه‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته از رشد قابل توجهی برخوردار است، خوشبختانه روند رشد اقتصادی کشور در شش ماهه ابتدایی سال مثبت بوده و انتظار داریم در پایان سال رشد اقتصادی کشور وضعیت بهتری پیدا کند.

جهانگیری با درخواست از شرکت‌های حقوقی و مدیریت سازمان بورس برای ایجاد ثبات و صیانت از بازار سرمایه در مقطع کنونی گفت: با هماهنگی دو طرف و نیز استفاده از ابزارهای اقتصادی دیگر می‌توان ضمن حمایت از بازار سرمایه، نیازهای مالی هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی کشور را نیز مرتفع کرد.

در این جلسه وزیر امور اقتصادی و دارایی با گزارشی از وضعیت بازار سرمایه و مقایسه آن با سال گذشته از اتفاقاتی نظیر بازارگردانی شرکت‌ها و انتشار اوراق تبعی به عنوان نقطه عطفی در بازار سرمایه کشور یاد کرد و گفت: امسال بازار سهام چیزی بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان برای شرکت‌های دولتی، عمومی و خصوصی تأمین سرمایه کرده است.

دژپسند با اشاره به تحولات اخیر و تأثیر اخبار داخلی و خارجی بر بازار بورس کشور خواستار هماهنگی و همکاری مجموعه دستگاه‌ها و سهامداران حقوقی شرکت‌های بزرگ برای حفظ مانایی و پویایی بازار سرمایه شد و گفت: در کنار آمادگی برای عرضه اولیه تعداد زیادی از بنگاه‌ها باید تلاش کنیم تا فضای نااطمینانی و نگرانی به بازار بورس کشور تزریق نشود.

در این جلسه که وزرای نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور اقتصادی و دارایی، رییس سازمان بورس و  اوراق بهادار و  رییس سازمان تأمین اجتماعی نیز حضور داشتند، ابراهیمی عضو هیئت رئیسه سازمان بورس گزارشی از آمار بازاری دوره سی و نه هفته‌ای از ابتدای سال تاکنون در خصوص ارزش بازار به تفکیک صنایع بورسی، عرضه‌های اولیه، تعداد نمادهای بورسی دارای بازارگردان، میزان خرید و فروش حقیقی‌ها و حقوقی‌ها ارائه کرد و گفت: پیشبرد بازار سرمایه منوط به مولفه‌هایی نظیر اعتماد بخشی از سمت دولت، تأثیر ارز بر بازار، قیمت گذاری‌های دستوری و القای بی اعتمادی به بازار، تعیین تکلیف سهام عدالت و مدیریت ریسک تغییر قوانین و مقررات است.

همچنین در این جلسه، نمایندگان برخی شرکت‌های اصلی بورس کشور دغدغه ها، نگرانی‌ها و پیشنهادهای خود را برای صیانت از بازار سرمایه  ارائه کردند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه اخیراً، در بحث قیمت‌گذاری دستوری برخی از محصولات، مسائلی مطرح شد که نهایتاً، با مخالفت نهادهای ناظر و اجرایی بورس مواجه شد، تأکید کرد: هیات مدیره شرکت‌ها، قوی‌تر از همیشه، فقط قوانین بازار سرمایه را ملاک عمل قرار دهند و از راهکارهای بورسی پیروی کنند.

دکتر حسن قالیباف‌اصل در گفت‌وگو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، افزود: اخیراً نیز با تأکید مجدد ، ناشرین  را ملزم کرده‌ایم، در قیمت‌گذاری عرضه محصولات، ضمن پایبندی به قانون، صرفه و صلاح سهامداران را مبنا قرار دهند و مطالبه جدی و همیشگی ما رعایت این اصل مهم است و پیگیری قضایی تخلفات را وظیفه ذاتی خود می دانیم.

 وی ادامه داد: سازمان بورس بر عملکرد ناشرین نظارت کامل دارد و برای اجرای حمایت خود از جمعیت میلیونی سهامداران، مطابق مواد 51 و 52 قانون بازار اوراق بهادار ، در برخورد با متخلفان احتمالی ، حتی لحظه‌ای غفلت و مصلحت‌اندیشی را جایز و روا نمی‌داند.

دکتر قالیباف‌اصل یادآور شد: مفاد متعدد قانون تجارت، ازجمله ماده 142 نیز صراحتاً به این موضوع می‌پردازد. رعایت اصل نمایندگی سهامداران، نه‌فقط مطالبه به‌حق سهامداران از اعضای هیات مدیره، بلکه مطالبه همیشگی و قانونی سازمان بورس و اوراق بهادار از آنان نیز بوده و خواهد بود. زیرا بر اساس قانون، یکی از وظایف اصلی این سازمان، صیانت از حقوق سهامداران است.

 وی گفت: وظیفه اعضای هیات مدیره ها، اتخاذ بهترین تصمیم‌ها برای پیشبرد امور و تقویت منافع شرکت‌هاست و انجام این وظیفه امکان‌پذیر نیست، جز آنکه تصمیم‌ها، برخاسته از قوانین و قواعد بورسی باشد و از فشارهای غیرقانونی بیرونی و منفعت‌جویی‌های احتمالی فردی یا گروهی، تأثیر نپذیرد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: از همه نهادها و افراد خارج از بورس که با هیات مدیره شرکت‌ها  ارتباط کاری دارند نیز انتظار داریم، خواسته‌های خود از شرکت‌ها و پیشنهادهایشان را در چارچوب قانون و وظایف تعریف‌شده برای شرکت‌ها مطرح کنند تا امکان تعامل سازنده و هم‌افزایی پایدار و روزافزون فراهم آید.

وی با اعلام اینکه طی چند سال گذشته، بازار سرمایه هم از نظر تعدد ناشرین و هم از نظر تعداد سهامداران رشد قابل‌توجهی داشته، تصریح کرد: در حال حاضر، حدود 50 میلیون نفر، سهامدار 700 شرکت پذیرفته‌شده در بازارهای مختلف بورس و فرابورس هستند و طبیعی است که همه سهامداران نتوانند در تصمیمات خرد و کلان شرکت‌ها دخالت مستقیم داشته باشند و همین واقعیت، اهمیت نمایندگان تصمیم گیر در شرکت‌ها را بیش‌ازپیش، نشان می‌دهد

دکتر قالیباف‌اصل خاطرنشان کرد: تقریباً، اکثر تصمیم‌های مهم بر عهده اعضای هیات مدیره شرکت‌هاست. به همین دلیل در علوم مالی و حسابداری، اعضای هیات مدیره را امانتداران و متولیانی می‌دانند که با اتخاذ سیاست‌های درست و نظارت اخلاقی و قانونی، شرکت‌ها را به سمت آینده‌ای پایدار و سودآور، هدایت می‌کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهفروشگاهتماس با ما