اخبار روز

طی تعطیلات عید نوروز قیمت دلار افزایش قابل توجهی یافت و قیمت آن تا نزدیکی 27 هزار تومان نیز رشد کرد. اما در روز های گذشته ما شاهد سقوط شدید قیمت دلار بودیم.

دلار دیروز تمام افزایشی که در طول تعطیلات نوروزی بدست آورده بود یک جا از دست داد تا به محدوده ۲۴۷۰۰ تومان برسد؛ زیرا معامله ‌گران احساس کردند که مذاکرات هسته‌ای از بن‌بست خارج شده و به همین دلیل، فروش‌های خود را افزایش دادند.

تنها دلار به اتفاقات سیاسی روی نزولی نشان نداد و در بازار سکه نیز بیشتر معامله‌ گران فروشنده بودند تا خط حمایتی ۱۰۸۰۰ را هم از دست بدهند در حالی که‌ اونس روند خوبی برای افزایشی شدن داشت.

دیروز تمایل زیادی برای حواله درهم وجود نداشت و در دبی، درهم خط ۷۰۰۰ تومانی را از دست داد تا به کانال ۶۷۰۰ سقوط کند، اگر درهم‌ حمایت ۶۵۰۰ تومان را از دست بدهد دلار وارد کانال ۲۳ هزار تومان خواهد شد.

دلار برای افزایشی شدن نیاز به ورود درهم به کانال ۷۰۰۰ تومان دارد، آنچه مهم هست نشست برجامی سه شنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ در اتریش هست که گفته می شود نماینده آمریکا در امور ایران نیز در آنجا حضور خواهد داشت.

دیروز تقاضا برای خرید دلار در افغانستان و سلیمانیه عراق هم افت کرده بود و فشار فروش تهران را تشدید کرد و اگر دلار هرات به ۲۴۲۰۰ تومان برسد روند کاهشی دلار تهران ادامه خواهد داشت.

دلار تهران کانال ۲۵ هزار تومان را به راحتی از دست داد و در صورتی که به بالای مرز ۲۵ برنگردد، ظرفیت کاهش بیشتر را خواهد داشت.

اگر خبرهای مثبتی از مذاکرات وین اتریش منتشر شود، دلار سطوح حمایتی ۲۴۵۰۰ و ۲۳۸۰۰ تومان را از دست خواهد داد. در غیر‌ این صورت برگشت به کانال ۲۵ هزار تومان نیز بعید نخواهد بود.

منبع: سایت طلا

اخبار روز

 

به گزارش اقتصادنیوز،اگر قرار باشد، امروز نیم سکه و ربع سکه راه روز شنبه را دنبال کنند، هر دو مرزهای حساس قیمتی را از دست خواهند داد. نیم سکه دیروز ۴۰۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید. با توجه به حباب حدودا ۲۸ درصدی،‌ نیم سکه ظرفیت افت بسیار بیشتری را دارد و در صورتی که امروز قیمت دلار به روند کاهشی خود ادامه دهد،‌ نیم سکه می تواند وارد کانال ۵ میلیون تومانی شود. ارزش ذاتی نیم سکه دیروز بعدازظهر در حدود ۵ میلیون تومان بود.

وضعیت در بازار ربع سکه شکننده تر است و این سکه کوچک بیش از ۶۳ درصد از ارزش ذاتی خود فاصله گرفته است. ربع سکه دیروز ۲۰۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسید. در صورت حفظ این روند،‌ ربع سکه امروز می تواند در کانال ۳ میلیون تومانی معامله شود. با این حال،‌ هر کدام از این سکه ها در صورت افزایش قیمت دلار می توانند در برابر افت قیمت مقاومت کنند. تا کنون نیز یکی از دلایل بالا ماندن حباب ربع سکه و نیم سکه امید معامله گران به افزایش قیمت دلار بوده است.

مرز مهم در بازار سکه
سکه امامی در همان آغازین روز فعالیت جدی بازارها در سال ۱۴۰۰ مرز ۱۱ میلیون تومانی را از دست داد. امروز در صورتی که سکه به زیر سطح ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی برود، احتمال افت شدیدتر قیمت وجود خواهد داشت. افزایشی های سکه به برگشت این فلز گران بها به بالای محدوده ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی خوشبین هستند.

ارزش ذاتی سکه در روز شنبه کاهش چشم گیری پیدا کرد و در صورتی که امروز دلار افت محدودی را تجربه کند،‌ ارزش ذاتی سکه حتی می تواند به کانال ۹ میلیونی وارد شود.

اخبار روز

 

دنیای‌اقتصاد : بازار ارز اولین روز جدی فعالیت در سال ۱۴۰۰ را کاهشی آغاز کرد؛ کاهشی که چندان هم محدود نبود و منجر به خروج اسکناس آمریکایی از کانال ۲۵ هزار تومانی و ورود به کانال ۲۴ هزار تومانی شد. روز شنبه، کمتر معامله‌گری تمایلی به خرید داشت و بیشتر معامله‌گران در موقعیت فروش قرار داشتند. نتیجه آنکه تا ساعت ۳ بعدازظهر ارزش اسکناس آمریکایی تا ۲۴ هزار و ۵۵۰ تومان پایین رفت. این قیمت هزار و ۱۵۰ تومان کمتر از بهای دلار در ۱۱ فروردین بود.
در واقع دلار طی یک روز تمام، افزایشی که در طول تعطیلات نوروزی به دست آورده بود را از دست داد.  به گفته بیشتر فعالان، معامله‌گران احساس کردند که مذاکرات هسته‌ای از بن‌بست خارج شده و به همین دلیل، فروش‌های ارزی خود را افزایش دادند. به گزارش «ایرنا»، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه بن‌بست برجام درحال شکسته شدن است، ‌گفت: اینکه موضوع گفت‌وگوها درباره برجام وارد مرحله فنی شده و از کشمکش‌های اولیه گذشته، به معنای شکسته شدن بن‌بست‌های اولیه و موضوعی «نویدبخش» است.

تنها معامله‌گران بازار ارز به اتفاقات سیاسی روی نزولی نشان ندادند و در بازار سکه نیز بیشتر معامله‌گران فروشنده بودند. سکه امامی در اولین روز هفته به راحتی کانال ۱۱ میلیون تومانی را از دست داد و پس از آن، طی یک روند نزولی تا ساعت ۳ بعدازظهر به بهای ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید. این سطح قیمت ۵۳۰ هزار تومان پایین‌تر از ۱۱ فروردین بود. در بازار جهانی طلا نیز در انتهای هفته گذشته اتفاق خاصی نیفتاد که از روند صعودی سکه حمایت کند. با این حال، معامله‌گران بازارهای جهانی نسبت به صعود طلا در هفته جاری خوش‌بین هستند و این عامل ممکن است تا حدی به کمک سکه‌بازان بیاید.

علامت‌های نزولی به دلار
در اولین روز هفته چند علامت نزولی مهم به بازار ارز مخابره شد.  اولین علامت، کاهش تقاضا در بخش حواله‌ای بود. به گفته فعالان، روز شنبه تمایل زیادی برای تهیه حواله درهم در بازار وجود نداشت و همین عامل موجب شد که ارز کشور همسایه به راحتی خط ۷ هزار تومانی را از دست بدهد. این خط قیمتی اهمیت زیادی در بازار ارز داشت و شکست آن، توقعات نزولی را در بازار ارز بالا برد. گفته می‌شد که درهم حوالی بعدازظهر دیروز در محدوده ۶ هزار و ۸۵۰ تومان مورد معامله قرار می‌گرفت. حتی عده‌ای از نزول درهم به زیر محدوده ۶ هزار و ۸۰۰ تومانی خبر دادند.

به باور برخی تحلیلگران فنی، تا زمانی که درهم زیر مرز ۷ هزار تومانی قرار دارد، انتظارات افزایشی در بازار فعال نخواهد نشد. برای اینکه انتظارات کاهشی در بازار فعال باقی بمانند و دلار به زیر کانال ۲۴ هزار تومانی برود، نیاز است که محدوده ۶ هزار و ۵۰۰ تومانی حواله درهم نیز از دست برود. نرخ حواله درهم و دلار در بازار داخلی با یکدیگر رابطه مستقیمی دارند و به طور سنتی افت یکی به کاهش دیگری منجر می‌شود.

جدا از نرخ حواله درهم، گفته می‌شد که دیروز تقاضا برای خرید دلار در شهرهای مرزی نیز پایین‌تر آمده بود. قیمت دلار هم در هرات افغانستان و هم در سلیمانیه عراق سیر نزولی گرفته و این مساله نیز در انتظارات معامله‌گران بازار داخلی اثر داشت. به گفته فعالان، در صورتی که قیمت دلار در هرات افغانستان به زیر محدوده ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومانی برود، می‌توان انتظار افت بیشتر در بازار ارز داخلی را داشت.

علامت سوم نزولی که دیروز به قیمت دلار داده شد، از دست رفتن حمایت فنی کانال ۲۵ هزار تومانی بود. به گفته فعالان، برای تحلیلگران فنی مرز ۲۵ هزار تومانی اهمیت زیادی داشت و از دست دادن آن موج جدیدی از انتظارات نزولی را روانه بازار کرد. به باور برخی بازیگران باتجربه بازار در صورتی که دلار در روزهای بعد به بالای مرز ۲۵ هزار تومانی بازنگردد، قیمت این ارز ظرفیت کاهش بیشتری را خواهد داشت. اسکناس آمریکایی برای اینکه با سرعت بیشتری در مسیر نزولی قرار بگیرد، نیاز دارد که دو حمایت ۲۴ هزار و ۵۰۰ و ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان را از دست بدهد. برخی فعالان باور دارند در صورتی که در روزهای آتی خبرهای مثبتی از مذاکرات منتشر شود، دلار این سطوح حمایتی را نیز از دست خواهد داد. در غیر‌این صورت برگشت به سطح ۲۵ هزار تومانی نیز بعید نخواهد بود.

اخبار روز

 

دنیای اقتصاد : گزارش منتشر شده درباره بازار کار آمریکا در ماه مارس نشان می‌دهد بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در سومین ماه از سال ۲۰۲۱ میلادی، بیشترین تعداد شغل را در هفت ماه گذشته ایجاد کرده است؛ لیست حقوق و دستمزد غیرکشاورزی در ماه مارس نشان می‌دهد که تعداد شغل‌های اضافه شده به بازار آمریکا در ماه گذشته به ۹۱۶ هزار شغل رسیده است، که از ماه آگوست سال قبل بی‌سابقه است. با این وجود هنوز راه زیادی تا ریکاوری کامل باقی مانده است و داده‌ها نشان می‌دهد تعداد شغل‌های این کشور ۴/ ۸ میلیون نفر کمتر از فوریه ۲۰۲۰ است. نرخ بیکاری آمریکا نیز از ۲/ ۶ درصد در ماه فوریه به ۶ درصد در ماه گذشته کاهش پیدا کرده است.
گام اول بایدن برای اقتصاد
دو عامل اصلی را می‌توان کاتالیزور افزایش سرعت ریکاوری بزرگ‌ترین اقتصاد جهان دانست؛ از سویی با پیشرفت فرآیند واکسیناسیون در این کشور و افزایش تعداد ایمن‌شدگان سبب افزایش فعالیت‌های اقتصادی در این کشور شده است و از سوی دیگر بسته جدید حمایتی جو بایدن نیز به کمک اقتصاد این کشور آمده است؛ برخی از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند این آغاز راه اقتصاد آمریکا برای رقم زدن بهترین عملکرد اقتصادی خود در چهار دهه گذشته است.

عملکرد تاریخی دولت بایدن
گزارش اداره کار آمریکا که در روز جمعه منتشر شد همچنین نشان می‌دهد تعداد افزایش شغل در ماه فوریه بیشتر از تخمین‌های اولیه است. در حالی که ماه گذشته در تخمینی اولیه تعداد شغل‌های اضافه شده در ماه فوریه ۳۷۹ هزار اعلام شد بود، اکنون تعداد شغل‌های ماه دوم سال جاری به ۴۶۸ هزار شغل اصلاح شده است. رشد اشتغال در دو ماه اولیه به روی کار آمدن دولت جو بایدن بهترین عملکرد هر دولتی در طول تاریخ به حساب می‌آید و سبب شده است تا بسیاری از تحلیلگران این عملکرد را نشانه‌ای از روشن شدن موتور ریکاوری اقتصاد آمریکا بدانند. طبق گزارش بازار کار در ماه مارس تمام صنایع و بخش‌های مختلف شاهد افزایش تعداد شغل‌ها بوده‌اند و بسیاری از افراد مجددا به نیروی کار پیوسته‌اند.

ریکاوری کامل؟ هنوز زود است
با وجود پیشرفت چشمگیر اقتصاد آمریکا در ماه‌های گذشته اما داده‌ها نشان می‌دهد این اقتصاد برای رسیدن به ریکاوری کامل مسیر درازی در پیش دارد. شکاف کسری کار آمریکا هنوز بسیار بزرگ است و بیشتر از ۴ میلیون نفر برای بیشتر از ۶ ماه است که بیکارند. جو بایدن رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا نیز به این گزارش امیدوارکننده واکنش نشان داد. او در مصاحبه با خبرنگاران گفت: تعداد شغل‌های ایجاد شده در دو ماه ابتدایی دولت ما بیشتر از هر دولتی در طول تاریخ است. همچنین بایدن در ادامه صحبت‌های خود افزود که این رشد چشمگیر بازتاب دو موضوع است؛ اول استراتژی جدید اقتصادی که بر ساخت از پایین به بالا متمرکز است و دیگر استراتژی که دولت را در کنار کارگران قرار می‌دهد.

عملکردی بهتر از پیش‌بینی‌ها
اقتصاددانان با اینکه پیش‌بینی می‌کردند ماه مارس ماه خوبی برای اقتصاد آمریکا باشد اما  تعداد شغل‌های اعلام شده بسیار بیشتر از پیش‌بینی‌ها است. نظرسنجی رویترز از اقتصاددانان افزایش ۶۴۷ هزار شغل در ماه گذشته را پیش‌بینی می‌کرد که این رقم ۲۶۹ هزار شغل کمتر از مقداری است که به تحقق پیوسته است.

بسیاری از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که اگر ریکاوری اقتصاد آمریکا با سرعت کنونی به پیشروی خود ادامه دهد ۲۲ میلیون شغلی که سال گذشته در دوره کرونا از دست رفته بود تا پایان سال آینده جبران شود. به طور کلی بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در فصل اول سال ۲۰۲۱ در حدود ۶/ ۱ میلیون شغل را احیا کرده است. جهش‌های قدرتمند اخیر اقتصاد آمریکا در کنار سیگنال‌های فدرال رزرو مبنی بر ادامه سیاست‌های پولی انبساطی خود تا زمان بهبود اقتصاد آمریکا البته باعث‌ نگرانی‌های تورمی نیز شده است. کریس لو اقتصاددان ارشد در FHN Financial در نیویورک معتقد است اگر نتایج واکسیناسیون در کاهش تعداد مبتلایان به کرونا با قدرت ادامه پیدا کند و این موضوع سبب بازگشایی بیشتر کسب‌وکارهای خدماتی شود، فدرال رزرو باید بحث درباره آغاز تغییر جهت سیاست‌های خود و تغییر راهنمای سیاستی را تا قبل از پایان سال ۲۰۲۱ آغاز کند.

پیشرفت واکسیناسیون و بسته حمایتی
طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا تا روز جمعه صبح بیش از ۲۰۰‌میلیون دز واکسن در این کشور توزیع شده و بیش از ۷۵ درصد آن نیز تزریق شده است. روز جمعه این مرکز اعلام کرد افرادی که به طور کامل واکسینه شده‌اند می‌توانند با ریسک بسیار پایین سفر کنند؛ موضوعی که از نظر تحلیلگران اقتصادی می‌تواند سبب تسریع بیشتر ریکاوری بخش خدمات این کشور شود.

همچنین بسته حمایتی هزار و ۹۰۰ میلیارد دلاری بایدن که در ماه مارس به تصویب رسید علاوه بر ارسال چک‌های نقدی هزار و ۴۰۰ دلاری به خانواده‌های واجد شرایط اعتبار جدیدی نیز به کسب‌وکارها تزریق کرد. اقتصاددانان برای فصل دوم و سوم سال جاری نیز پیش‌بینی می‌کنند به طور میانگین ۷۰۰ هزار شغل به اقتصاد آمریکا افزوده شود. پیش‌بینی‌ها هم حکایت از آن دارد که اقتصاد آمریکا می‌تواند در سال جاری رشد بالای ۷ درصد را رقم بزند که می‌تواند بهترین عملکرد اقتصاد این کشور از سال ۱۹۸۴ تاکنون باشد. بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در سال گذشته ۵/ ۳ درصد منقبض شد که بدترین عملکرد اقتصاد این کشور در ۷۴ سال گذشته به حساب می‌آمد.

اخبار روز

 

دنیای اقتصاد : طی روزهای گذشته و در تعطیلات نوروز، باب «افشای اطلاعات» شرکت‌های بورسی همچنان باز بود، هر چند که تعداد اطلاعیه‌ها نسبت به روزهای عادی بسیار محدود بود. در میان اطلاعیه‌هایی که در روزهای گذشته منتشر شد، مهم‌ترین مربوط به شرکت هپکو بوده که خبر از عرضه ۵ درصد سهام خود داده بود.
بر اساس اطلاعیه‌ای که این شرکت در سایت کدال منتشر کرده است، ۵۲/ ۴درصد از سهام شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو(سهامی عام) از سازمان خصوصی‌سازی به بانک‌های ملت،صادرات وتجارت طی تصویب نامه هیات وزیران واگذار شد.

پیش از این با مصوبه هیات دولت مقرر شده بود معادل مبلغ ۵/ ۴۳ هزار میلیارد تومان از باقی‌مانده سهام متعلق به دولت در شرکت‌های پالایش نفت تهران، تبریز، اصفهان، بندرعباس، سرمایه‌گذاری ملی ایران، هپکو و ایران ترانسفو به بانک‌های ملت،صادرات و تجارت واگذار شود که بر این اساس مجموع ۵۲/ ۴ درصد معادل ۹۵۴,۷میلیون سهم هپکو از طریق سازمان خصوصی سازی در این فرآیند به سه بانک ملت، تجارت و صادرات واگذار شد.

از مجموع سهام‌ واگذار شده تعداد ۳۹۶,۸میلیون سهم به بانک صادرات، ۱۹۸,۱میلیون سهم به بانک ملت و ۳۵۹,۸میلیون سهم به بانک تجارت انتقال داده شده است. قبلا بخش اعظمی از سهام هپکو به سازمان تامین اجتماعی واگذار شده بود.

توثیق بخشی از سهام «تاصیکو»
سرمایه‌گذاری صدر تامین هم یکی از شرکت‌های بورسی است که در ارتباط با «توثیق یا مسدود کردن سهام ناشر متعلق به سهامدار عمده» افشاگری کرده است. این اطلاعیه روز گذشته منتشر شد. در این اطلاعیه آمده است: «شرکت سرمایه‌گذاری صبا تامین با دارا بودن ۴۷/ ۳۸ درصد از سهام شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین، عطف به درخواست توثیق در مورخ ۱۹/ ۱۲/ ۹۹ و استناد به نامه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، ۷۰۰ میلیون سهم از متعلق به خود را توثیق کرده است.» این رقم بیش از ۸/ ۵ درصد از کل سهام در مالکیت شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین را دربرمی‌گیرد.

 شرکت آلومتک هم در قالب یک اطلاعیه گروه الف در ایام تعطیلات نوروز از انعقاد یک قرارداد مهم خبر داده بود. این قرارداد با شرکت سازه‌های فلزی یاسان امضا شده و مطابق آن قرار است  به این شرکت به میزان ۷/ ۲۳ میلیارد تومان انواع سیم هادی فروخته شود. نحوه تسویه این قرارداد به این صورت است که ۲۵ درصد به صورت پیش‌پرداخت و الباقی به صورت پارت به پارت پس از ارسال کالا خواهد بود.  یکی دیگر از اطلاعیه‌های با اهمیت مربوط به شرکت فرآورده های نسوز آذر بوده است. در این اطلاعیه‌ راجع به قرارداد اجاره واحدیک با ذوب آهن  اطلاع رسانی شده است. در این اطلاعیه گفته شده که عطف به نامه مورخه ۲۴/ ۱۲/ ۹۹ مبنی برعدم تمدید قرارداد اجاره واحد استیجاری در شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان به استحضار کلیه سهامداران عزیز می‌رساند با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته قرارداد اجاره فوق تمدید شد.

اخبار روز

بازار سهام و بازار بدهی دو بخش کاملا مجزا و مستقل هستند که بازیگران جداگانه دارند و  فقط نرخ بهره است که آنها را به هم متصل می کند.

علیرضا توکلی کاشی، کارشناس بازار سرمایه با بیان این مطلب به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت: زمانی که اوضاع در بازار سرمایه خوب نباشد، طبیعی است که عده ای اقدام به فروش سهام خود می کنند و قسمتی از پول خود را به بانک یا جای دیگری می برند تا سپرده کنند؛ ولی  این گزاره که با افزایش حجم معاملات بازار بدهی ، پول از بازار سرمایه خارج می شود، گزاره نادرستی است .

 این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: تا قبل از تشکیل بازار بدهی ، این پول از بازار سرمایه خارج می شد و در سپرده بانکی قرار می گرفت  اما هم اکنون در خود بازار از سهام تبدیل به اوراق بدهی می شود. منتها باید به این نکته هم توجه کرد که در ازای هر خریدی، فروشی هم وجود دارد .

وی توضیح داد: وقتی قسمتی از مردم سهام خود را می فروشند و اوراق می خرند، حتما افراد دیگری دارند سهام را می خرند و دیگرانی هم دارند اوراق خود را می فروشند ؛ بنابراین بازار به تعادل می رسد.

توکلی کاشی ادامه داد: آنچه در حجم معاملات مشاهده می شود، آینه چند فرآیند است: اول اینکه در سیستم بانکی، بانک هایی که با بانک مرکزی عملیات رپو (توافقنامه بازخرید) را انجام می دهند، در ازای انجام این عملیات، باید اوراقی را با بانک مرکزی معامله کنند . آن معامله در این بازار انجام می شود و معمولا هم کوتاه مدت است و بعد از چند هفته با یک معامله معکوس برمی گردد.

وی خاطرنشان کرد: به این ترتیب،  هم معامله اولیه و هم ثانویه به فاصله 15 روز خود را در آمار معاملات نشان می دهد. در صورتی که این عمل، یک جابجایی اوراق و برگشت آن به نقطه قبلی است و  در واقع معامله ای  از جنس تامین مالی نیست .

توکلی کاشی توضیح داد: به طور سنتی شرکت های تامین سرمایه و بانک ها، در مواقعی پول مازاد دارند؛ یا برعکس، کسری منابع دارند.  این کسری یا مازاد در قالب معامله در بازار اوراق شکل می گیرد؛ یعنی بانکی که کسری منابع دارد و بانکی که مازاد منابع دارد ، با خرید و فروش اوراق کسری منابع خود را جابجا می کنند . آن وقت ، آینه آن در بازار بدهی، معامله ای را شکل می دهد که ما در حجم معاملات می بینیم .

توکلی کاشی، عامل بعدی را فروش اوراق دولتی دانست و گفت: فروش اوراق دولتی چه در بانک مرکزی انجام شود و چه در بازار سرمایه، نهایتا نتیجه آن دن را را آر بازار فرابورس منعکس می شود . حجم معاملاتی هم که خود دولت به طور خاص دارد، در گزارش های هفتگی که مرکز مدیریت بدهی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی منتشر می کنند، مشخص است. قسمت کوچکی از آن هم مربوط به جابجایی پول سهامداران بین سهام و اوراق است که عملکرد آن در آمار معاملات دیده می شود .

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: تنها درصد کمی از این اوراق است که  فروش اولیه و نقد شدن آن از بازار و تامین مالی دولت صورت می گیرد؛ ضمن اینکه خریداران آن در بازار بدهی هم عمدتا صندوق های درآمد ثابت هستند و مجبورند اوراق بدهی را خریداری کنند. یا خود بانک ها هستند که با توجه به مقررات بانک مرکزی، موظفند قسمتی از دارایی های خود را در قالب اوراق نگهداری کنند.

توکلی کاشی در پایان اظهار داشت: در غیاب بازار بدهی، بانک مرکزی این کار را انجام می داد اما هم اکنون محل معامله تغییر کرده و به بازار فرابورس منتقل شده  است که برای ما نیز قابل مشاهده است .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *