شکربن ۹ ماهه ۲۰۴۴ ریال محقق کرده در حالی که در ۶ ماهه ۷۶۹ و در ۳ماهه ۳۴۲ ریال سود محقق کرده بود .
شکربن در ۳ ماهه با ۱۰۰ میلیارد ریال سود عملیاتی ۸۵ میلیارد ریال سود خالص مواجه بوده و ۶ ماهه سود عملیاتی ۲۳۶ و سود خالص ۱۹۲ میلیارد ریال شده است . 
در ۹ماهه سود عملیاتی از ۲۳۶ به ۶۳۱ میلیارد ریال رسیده و سود خالص ۵۱۱ میلیارد ریال است .

تا به این جای کار این وضعیت شکربن است ولی وقتی سهم خطرناک می شود که شفاف سازی اخیر سهم را بیشتر بخوانیم

رأی سازمان تعزیرات حکومتی به شماره دادنامه ۱۳۹۹۰۰۲۰۱۱۱۵۰۰۱۱۴۶ به تاریخ صدور ۱۹/۰۹/۱۳۹۹ که امروز مورخه ی ۰۸/۱۰/۱۳۹۹ به این شرکت ابلاغ گردید، شرکت کربن ایران به مبلغ ۸۱۵.۳۱۸ میلیون ریال معادل ۲ برابر میزان تخلف به عنوان جریمه نقدی به نفع دولت محکوم گردید که این خبر می تواند کل سود سهم را از بین ببرد  . 

کگهر در آذر‌ماه سال جاری که آخرین ماه از سال مالی این شرکت محسوب می‌شود موفق به کسب درآمد عملیاتی ۱۲ هزار و ۴۳۰ میلیارد ریالی شده است.

این فروش نسبت به ماه گذشته کاهش در حدود ۱۲ درصدی را نشان می‌دهد تا همچنان آبان‌ماه به عنوان رکورد‌دار بیشترین درآمد عملیاتی محقق شده در سال مالی گذشته این شرکت محسوب شود.
جمع درآمد‌های عملیاتی شرکت در سال مالی منتهی به پایان آذر‌ماه سال جاری به بیش از ۹۸ هزار و ۳۰ میلیارد ریال رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۸۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

مقادیر فروش تجمیعی انواع محصولات شرکت در سال مالی سپری شده به بیش از ۱۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسیده است.

نرخ فروش محصولات شرکت در آذر‌ماه همچنان به روند افزایشی خود ادامه دادند و نرخ سنگ آهن دانه‌بندی با ۷ درصد افزایش به ۶ میلیون و ۹۱۰ هزار ریال رسیده است.
همچنین، نرخ کنسانتره سنگ آهن شرکت با ۳ درصد افزایش به ۱۸ میلیون و ۵۷۰ هزار ریال رسیده و نرخ کلوخه سنگ آهن نیز با ۸ درصد افزایش به ۷ میلیون و ۴۸۰ هزار ریال به ازای هر تن رسیده است.

مروز سه شنبه ۹ دی ماه، کالاهای پنتان پلاس پتروشیمی بوشهر و گاز مایع صنعتی پتروشیمی بندر امام در رینگ داخلی و بنزین اکتان ۹۱، بنزین اکتان ۹۵ و نفت گاز (گازوئیل) شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، رافینت۲ شرکت پتروشیمی شیمی بافت، ریفورمیت و هیدروکربن سنگین پتروشیمی بوعلی سینا و نفتای کامل پالایش نفت لاوان در رینگ بین الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران عرضه می شود.

به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)؛ روز گذشته نیز کالاهای اکستراکت نفت سپاهان، آیزوریسایکل پالایش نفت بندرعباس، برش سنگین، پنتان، سوخت کوره سبک و نیتروژن مایع پتروشیمی تبریز، برش سنگین پتروشیمی جم، برش سنگین شرکت پتروشیمی امیرکبیر، برش سنگین شرکت پتروشیمی شازند، حلال ۴۰۰ پالایش نفت اصفهان، حلال ۴۰۴ پالایش نفت شیراز، متانول پتروشیمی زاگرس، متانول پتروشیمی فن آوران، نفتای سبک پالایش نفت آبادان و نیتروژن مایع شرکت فجر انرژی خلیج فارس در رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد معامله قرار گرفت.

طی معاملات دیروز بیش از ۹۹۵۴ تن انواع فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۶۸۳ میلیارد و ۸۴۰  میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد دادوستد قرار گرفت.

تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران امروز سه شنبه ۹ دی ماه میزبان عرضه ۱۳۴ هزار و ۳۵۲ تن شمش بلوم، ۲۰۰ تن شمش چدن، ۳ هزار تن ورق گالوانیزه، ۳۵ هزار تن تختال C و ۳۸ هزار تن تختال SM است.

به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از «کالاخبر»؛امروز همچنین ۴۳۰ تن شمش روی، ۱۵ تن کنسانتره فلزات گرانبها و ۱۰ کیلوگرم شمش طلا نیز در تالار مذکور عرضه می شود.

تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران در این روز میزبان عرضه ۵۱ هزار و ۴۱۴ تن مواد پلیمری، ۳ هزار تن سلاپس واکس، ۳ هزار و ۶۳۰ تن قیر، یک هزار تن گوگرد و ۵۳ هزار تن وکیوم باتوم است.

تالار صادراتی بورس کالای ایران نیز شاهد عرضه ۵۴ هزار و ۵۰۰ تن قیر است.

تالار محصولات کشاورزی عرضه ۴۶۰ کیلوگرم زعفران صادراتی و ۶۱۰ تن خرمای استعمران را تجربه می کند.

بازار فرعی بورس کالای ایران در این روز میزبان عرضه ۱۲۰ تن دوده صنعتی و ۷۰۰ تن ضایعات فولادی است.

 

جواد عشقی نژاد در بررسی گزارش‌های دوره‌ای (۶ و ۹ ماهه) شرکت‌ها بیان کرد: با توجه به وضعیت نرخ ارز و حجم فروش مناسب، می‌توان گفت در این دوره تقریبا انتظارات از شرکت‌های بورسی محقق شده و نتایج مثبتی برای بازارسرمایه فراهم شده است.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مدبران اقتصاد در گفت و گو با پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، در خصوص ادامه روند بازارسرمایه در سه ماه آینده نیز بیان کرد: در این رابطه اصلی‌ترین موضوع، روابط سیاسی و رفتارهای بین‌المللی است؛ به نظر می رسد با توجه به نشست های اخیر وزارت‌های امورخارجه ما و ۵ کشور اروپایی و حدود دایره اختیاراتی که راجع به آنها صحبت شد، به نتایج خوبی در حوزه بین الملل برسیم.

عشقی نژاد در ادامه اضافه کرد: این موضوع بر بازار سرمایه و بازار ارز اثرگذار است. با توجه به این موضوع و نیز سایر متغیرهای اقتصادی مانند فعالیت بازار پول به شرط اینکه نرخ سود بانکی تغییر نکند یا انتشار حجم نقدینگی سنگینی را برای جبران بعضی از کمبودها در پیش رو نداشته باشیم، به نظر می‌رسد شاهد رشد تورمی خاصی طی سه ماه آینده باشیم. به دنبال آن شرکت ها نیز تلاش میکنند میزان موجودی انبار خود را متناسب با صنعت و رشته خود به حد متعادل و مورد انتظار برسانند.

وی بازارسرمایه را در ماه های پایانی سال جاری همراه با آرامش دانست و افزود: اما برای سال ۱۴۰۰با توجه به بودجه ممکن است با اتفاقات جدیدی رو به رو باشیم که تجزیه و تحلیل آن می‌تواند بر صنایع مختلف اثرات خاصی را بگذارد؛ به طوریکه ممکن است این اثرات تا ۲-۳ سال آینده با برخی از صنایع همراه باشد.

عضو هیات‌مدیره بورس تهران در خصوص صنایع برتر توضیح داد: به نظر من صنعت پتروشیمی، به شرط تعدیل و اصلاح تحریم‌ها و افزایش قدرت فروش و همچنین کانی‌های فلزی و صنایع فلزی می‌توانند با توجه به قیمت‌های جهانی اهداف مناسبی را در پیش روی خود داشته باشند.  

کارشناس مسائل اقتصادی با برشمردن برخی دلایل مقاومت در برابر کاهش نرخ ارز گفت: قطعا با کاهش نرخ ارز منافع برخی گروه‌ها به خطر خواهد افتاد.
حسن گلمرادی در گفت‌و‌گو با سایت «ایبِنا» درباره اظهارات رئیس‌کل بانک مرکزی در خصوص مقاومت‌هایی که برای کاهش نرخ ارز وجود دارد، اظهار کرد:‌ بازار ارز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بازارهای اقتصادی، متاثر از رفتار صادرکنندگان کالاها و خدمات به‌عنوان مهم‌ترین عرضه‌کنندگان ارز و رفتار واردکنندگان کالا و خدمات به‌عنوان بزرگ‌ترین متقاضیان ارز خواهد بود.   وی افزود:‌ رفتار این دو گروه اصلی بازار ارز تحت‌تاثیر فضای کلان کسب‌و‌کار و متغیرهای بنیادی اقتصاد نظیر کمیت و کیفیت تولید، ساختار تقاضا، میزان تورم، قوانین و مقررات، نوع سیستم ارزی و متغیر درآمدهای ارزی دولت قرار دارد.   گلمرادی خاطرنشان کرد:‌ علاوه‌بر این گروه‌های اصلی، گروه دیگری تحت‌عنوان سفته‌بازان بازار ارز قرار دارند که به منظور حفظ ارزش پول و کسب سود، هم به‌عنوان عرضه‌کننده و هم به‌عنوان تقاضا‌کننده وارد بازار ارز می‌شوند و رفتار آنها بیشتر تحت‌تاثیر پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت و اخبار و اطلاعات رسیده و هیجانات زودگذر بازار قرار می‌گیرد.   کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد:‌ در شرایطی که متغیرهای بنیادی اقتصادی یعنی ساختار تولید و منابع و مصارف ارزی کشور دچار تغییرات اساسی نشده‌اند، متغیر اثرگذار بر بازار ارز، رفتار سفته‌بازان است که بستگی زیادی به خوش‌بینی و بدبینی نسبت به شرایط اقتصادی و سیاسی آتی دارد.   وی ادامه داد: اگر به هر دلیلی، عوامل بنیادی و ساختاری ارز نظیر ساختار تولید داخلی، افزایش خالص صادرات و تسهیل جریانات ورودی ارز به کشور بهبود یابد، نرخ ارز به‌دلیل افزایش عرضه ارز می‌تواند نزولی شود.   گلمرادی تاکید کرد:‌ قطعا با کاهش نرخ ارز منافع برخی گروه‌ها به خطر خواهد افتاد و مقاومت‌هایی برای کاهش نرخ ارز قابل تصور است. کارشناس مسائل اقتصادی در پاسخ به این پرسش که بازار ارز باید چه روندی را طی کند تا نرخ ارز با شیب قابل قبولی ریزش کند، خاطرنشان کرد:‌ اگر فضای خوش‌بینی در بازار ارز حاکم شود، بانک مرکزی به راحتی توانایی کاهش نرخ ارز را خواهد داشت زیرا از یک طرف تقاضای سفته‌بازی ارز محدود می‌شود و از طرف دیگر ارزهای نگهداری شده به‌دلیل جلوگیری از ضرر بیشتر به بازار وارد خواهد شد و خود این عامل می‌تواند به تعدیل نرخ ارز کمک کند.

دنیای‌اقتصاد : در سومین روز هفته، سکه و دلار حرکت در مسیر افزایشی را ادامه ندادند و در جاده نزولی قرار گرفتند. روز دوشنبه، سکه امامی ۱۰۰‌هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۱میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید. این افت در شرایطی صورت گرفت که برخی از معامله‌گران به واسطه رسیدن قیمت این فلز گرانبها به محدوده ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی، امیدوار بودند که سکه به سوی مرز ۱۲ میلیون تومانی خیز بردارد، با این حال‌ چنین اتفاقی رخ نداد.

به گفته برخی تحلیلگران بازار، اولین عاملی که موجب ناکامی سکه‌بازان برای شکست مرز ۱۲‌میلیون تومانی شد، کاهش بهای دلار بود. دیروز دلار تا ساعت ۳ بعدازظهر ۵۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۲۵ هزار و ۷۵۰ تومان رسید. در کنار این، حبابی که در بازار سکه وجود دارد، کمی متقاضیان را برای ورود به بازار محتاط کرده است. ارزش بازاری سکه همچنان نزدیک به ۵درصد از ارزش ذاتی آن فاصله دارد. در واقع‌ اگر شرایط بازار طبیعی بود، سکه باید زیر ۱۱میلیون و ۴۰۰ هزار تومان مورد معامله قرار می‌گرفت. همین مساله موجب شده است که برخی از معامله‌گران در انتظار افت بیشتر قیمت سکه و ورود به بازار در عددهای پایین‌تر باشند. البته عده‌ای از فعالان استدلال می‌کنند که در اوایل پاییز حباب‌سکه به بالای ۱۵درصد هم رسیده بود و بازهم تقاضا در بازار رشد می‌کرد. آنها این استدلال را به این منظور به‌کار می‌برند که اشاره کنند بین حباب سکه و تمایل افراد برای ورود به بازار رابطه‌ای برقرار نیست، با این حال باید به این نکته توجه کرد که در آن زمان، سمت و سوی انتظارات به شکل دیگری بود و شدت روند افزایشی به اندازه‌ای بود که افراد حاضر بودند، بعضا سکه را ۲میلیون تومان بالاتر از ارزش ذاتی خود معامله کنند. با این حال، در یک ماه گذشته، وضعیت کاملا متفاوتی بر بازار سکه حکمفرما شده است. این فلز گرانبها در دامنه قیمتی محدودی زندانی شده است و نوسانات محدود، حاضران در بازار سکه را هم خسته کرده است. در شرایطی که نوسانات محدود و جهت قیمت نیز نزولی بوده است، طبیعی است که برخی از افراد به دنبال خرید سکه در اعدادی باشند که با ارزش ذاتی این فلز گرانبها مطابقت بیشتری داشته باشد. با توجه به این اوضاع می‌توان گفت که عوامل درونی بازار سکه حمایت زیادی از رشد حداقل شدید این بازار نمی‌کنند و حتی امید دارند که قیمت‌ها کمی نزولی‌تر شوند. با این حال، رفتار متغیرهای بیرونی مانند طلای جهانی و دلار بازار داخلی ممکن است به گونه‌ای شود که سکه‌بازان را هم در موقعیت خرید قرار دهد. به‌عنوان مثال، اگر قیمت طلای جهانی بتواند به بالای مرز هزار و ۹۰۰ دلاری برود یا دلار از مرز ۲۶ هزار تومانی عبور کند، انتظارات در بازار سکه افزایشی خواهد شد و حتی ممکن است بار دیگر به حباب این فلز گرانبها بی‌توجه شوند. با این حال، شرایط در بازار ارز هم فعلا زیاد به کام سکه‌بازان نبوده است. در همین روز دوشنبه، در بازار ارز، اوضاع به کام فروشندگان بود و توانستند با افزایش فعالیت خود در بازار، ۵۰ تومان دلار را کاهشی کنند و به بهای ۲۵‌هزار و ۷۵۰تومان برسانند. به گفته فعالان، دیروز تقاضای خاصی برای دلار وجود نداشت و در بازار حواله‌ای هم، درهم توان زیادی برای رشد از خود نشان نداد. چنین عواملی کاهش قیمت در بازار داخلی را تسریع کردند. این اتفاق در شرایطی رخ داد که دو روز قبل، اسکناس آمریکایی به کمک عوامل بیرونی توانسته بود تا حد کمی افزایش‌قیمت را تجربه کند. در این میان، آنچه بیشتر نوسان‌گیران ارزی را نگران می‌کند، نزدیک شدن به دوران پایان فشار حداکثری است. از نگاه این گروه، ممکن است در روزهای منتهی به آغاز به‌کار بایدن، شماری از معامله‌گران فروش دوم خود را کلید بزنند و زمینه‌ساز ریزش دیگری در بازار شوند. فروش اول این گروه، پس از انتخابات آمریکا رخ داد. در صورتی‌که آنها اطمینان بیشتری کسب کنند که ترامپ کاخ‌سفید را ترک خواهد کرد، فروش‌های ارزی بار دیگر بیشتر خواهد شد.

دنیای‌اقتصاد : شیوع همه‌گیری کرونا باعث بزرگ‌ترین تجدید‌ارزیابی و بازنگری در ارزش دارایی‌های صنعت نفت طی حداقل یک دهه گذشته شده است، چرا‌که شرکت‌های بزرگ نفتی درگیر پروژه‌هایی پرهزینه هستند و به‌طور همزمان نیز انتظار چشم‌انداز قیمتی پایین برای سال‌های آینده دارند.
کرونا؛ عامل نابودی دارایی غول‌های نفتی
صنعت نفت طی سال ۲۰۲۰، در میانه رکود بی‌سابقه اقتصادی و نگرانی‌های جدی درباره قیمت نفت، حدود ۱۴۵میلیارد دلار ارزش دارایی‌های خود را از دست داد.  در چنین شرایطی با افزایش مشکلات ناشی از کاهش تقاضا و رشد انرژی‌های تجدید‌پذیر، در سال‌های آتی باید منتظر شنیدن اخبار مشابه بیشتری درباره از دست رفتن ارزش دارایی‌های شرکت‌های نفتی باشیم که همین امر آنان را وسوسه می‌کند تا به‌جای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نفتی به سمت سرمایه‌گذاری بر روی انرژی‌های سبز و منابع تجدیدپذیر سوق داده شوند.

   افت چشمگیر ارزش بازار شرکت‌های نفتی
بر اساس بررسی‌های وال‌استریت‌ژورنال، شرکت‌های حوزه نفت و گاز در آمریکای‌شمالی و اروپا تقریبا ۱۴۵ میلیارد دلار تنزل ارزش دارایی در سه فصل اول سال ۲۰۲۰ را ثبت کرده‌اند که بیشترین مقدار برای یک دوره ۹ ماهه از سال ۲۰۱۰ تاکنون است. این میزان به‌طور قابل‌توجهی از تنزل ارزش دارایی ثبت‌شده در مدت مشابه سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ -که آخرین سقوط بزرگ بازار نفت بود- بیشتر شده و تقریبا معادل ۱۰ درصد ارزش بازار جمعی این شرکت‌ها است. شرکت‌هایی که در اقتصادهای بزرگ غربی فعال هستند، میزان تنزل ارزش بیشتری از دارایی‌های خود را در زمان شیوع ویروس‌کرونا نسبت به سال‌های گذشته ثبت کرده‌اند. بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های اس‌اند‌پی گلوبال‌مارکت اینتلیجنس، به دنبال فروپاشی بی‌سابقه تقاضای جهانی انرژی، صنعت نفت بیش از هر بخش اصلی دیگری در اقتصاد با پدیده مستهلک‌شدن دارایی‌ها دست و پنجه نرم کرده است. تولیدکنندگان نفت معمولا هنگام کاهش قیمت کامودیتی‌ها، دست به تنزل ارزش دارایی‌های خود می‌زنند زیرا در چنین زمانی جریان نقدینگی از بازار نفت و گاز می‌گریزد. تجدید ارزیابی سال‌جاری صنعت نفت یکی از جدی‌ترین موارد آن در تاریخ این صنعت بوده است زیرا شرکت‌های نفتی در حال‌حاضر با چالش‌های جدی مانند افزایش میل به استفاده از خودروهای الکتریکی، گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر و نگرانی‌های فزاینده درباره اثرات پایدار تغییرات اقلیمی و عدم‌اطمینان طولانی‌مدت درباره آینده تقاضا برای محصولات اصلی خود روبه‌رو هستند.

   قیمت‌های بالاتر نفت؛ راه نجات شرکت‌ها
شرکت‌های بزرگ نفتی اروپایی مانند رویال‌داچ‌شل (Royal Dutch Shell)، بی‌پی (BP) و توتال(Total) بیشترین تنزل ارزش دفتری دارایی‌ها در سال‌جاری را برای خود ثبت کردند‌ که تقریبا معادل یک‌سوم استهلاک دارایی‌ها در میان شرکت‌های نفتی بود. تولیدکنندگان شیل در ایالات‌متحده، مانند شرکت‌های کونچو ریسورسز (Concho Resources) و آکسیندنتال‌پترولیوم (Occidental Petroleum) در سال‌جاری زیان ناشی از کاهش ارزش دفتری آنها بیش از آنچه در ۴ سال گذشته به چشم دیده بودند را تجربه کردند. نکته مهم درباره این داده‌ها که نشان از وضعیت نابسامان شرکت‌های آمریکایی در ۳ فصل ابتدایی سال ۲۰۲۰ دارد، چشم‌پوشی آن از پرونده شرکت‌های اکسون‌موبیل (Exxon Mobil) و شورون (Chevron) است. اکسون‌موبیل اخیرا ۲۰میلیارد دلار و شورون نیز ۱۰ میلیارد دلار دیگر تنزل ارزش دفتری را گزارش کرده‌اند. رجینا مایور، مدیر بخش انرژی شرکت KPMG می‌گوید این تنزل ارزش اسمی دارایی‌ها تنها نشان‌دهنده کاهش ارزش کوتاه‌مدت دارایی‌ها نیست، زیرا بسیاری از شرکت‌ها معتقدند که قیمت نفت هرگز به‌طور کامل بهبود نمی‌یابد، به همین دلیل شرکت‌ها در حال مواجهه با این واقعیت هستند که تقاضا برای محصولاتشان کاهش خواهد یافت و تجدید ارزیابی دارایی‌های اسمی آنها نیز نشات گرفته از این دیدگاه است. مطابق قوانین حسابداری در ایالات‌متحده شرکت‌ها ملزم به تنزل ارزش دارایی‌های خود در شرایطی هستند که جریان نقدی پیش‌بینی شده توسط آنها کمتر از ارزش دفتری فعلی‌شان باشد. اگرچه کاهش ارزش دارایی در جریان نقدینگی واقعی شرکت‌ها چندان تاثیرگذار نیست، اما افزایش میزان بدهی آنها نسبت به دارایی‌هایشان، می‌تواند هزینه‌های استقراض شرکت‌ها را به‌صورت بالقوه افزایش دهد و به همین دلیل شرکت‌ها ملزم به چنین تجدید‌ارزیابی هستند. در بخش صنعت نفت، تجدید‌ارزیابی در اواخر دوره‌ای انجام می‌شود که کمبود قابل‌توجهی در منابع تامین انرژی به دلیل هجوم ذخایر سوخت فسیلی شیل آمریکا وجود ندارد. در چنین شرایطی برخی از دارایی‌هایی شرکت‌ها برای سودآوری نیاز به قیمت‌های بالاتر نفت دارند که در اوایل دهه گذشته رایج بود. اما پس از آنکه بشکه‌های نفت‌شیل آمریکا به سوی بازار سرازیر شدند، در ۵ سال گذشته ۲ سقوط بزرگ قیمتی برای طلای‌سیاه را رقم زدند. روندی که از سال ۲۰۱۴ و پس از آنکه شاخص نفتی برنت برای آخرین‌بار بالاتر از ۱۰۰ دلار در هر بشکه معامله شد، مسیر خود را آغاز کرد.

   نگرانی‌ها از کاهش ارزش دارایی‌ها
نگرانی‌ها در مورد تقاضا طولانی مدت نفت احتمالا باعث سرریز سوخت‌های فسیلی در بازارهای جهانی خواهد شد و شرکت‌های بزرگ نفتی نیز معتقدند باید درباره سرمایه‌گذاری‌های خود در آینده وسواس بیشتری به خرج دهند و پروژه‌های نفتی در چنین شرایط با شرایط رقابتی متفاوت‌تری برای تامین سرمایه خود روبه‌رو خواهند شد. بی‌پی، شل و شورون در پیش‌بینی‌های داخلی قیمت محصولات این صنعت را پایین‌تر از گذشته ارزیابی کرده‌اند و به همین دلیل این کاهش ارزش دارایی‌ها اتفاق افتاده است.

مدیر‌عامل شرکت بی‌پی، برنارد لونی در ماه ژوئن زمانی که از تجدید ارزیابی دارایی‌ها خبر داد، عنوان کرده بود که بی‌پی معتقد است بیماری همه‌گیر کرونا می‌تواند تاثیر مداومی بر اقتصاد جهان داشته باشد. آقای لونی با اشاره به اهداف تعیین‌شده درباره انتشار کربن در توافق پاریس اذعان کرد که شرکت متبوعش چشم‌انداز قیمتی خود برای نفت را سازگار با توافق پاریس و تاثیرات اقتصادی کرونا تنظیم کرده است.

اکسون‌موبیل نیز در ماه نوامبر اعلام کرد که در حال ارزیابی استراتژیک سوددهی دارایی‌های خود با توجه به محدودیت‌های فعلی بازار است و در نظر دارد تا ارزش برخی دارایی‌های اسمی خود را بین ۱۷ تا ۲۰ میلیارد دلار کاهش دهد.  دارایی‌هایی که شرکت‌های نفتی در ماه‌های اخیر دست به تنزل ارزش آنها زده‌اند شامل گستره بزرگی از املاک و تاسیسات آنها در نفت و گاز شیل آمریکا تا پروژه‌های بزرگ نفت فراساحلی و دارایی‌های نامشهود است. رویال‌داچ‌شل نیز می‌گوید؛ تنزل ارزش دارایی‌هایش عمدتا مربوط به پروژه گاز LNG کوئینزلند‌کورتیس در استرالیا و تاسیسات غول‌پیکر شناور آن است که پس از سال‌ها تاخیر و هزینه‌های هنگفت، به‌تازگی در مسیر تلاش برای درآمدزایی قرار گرفته بود. شیوع بیماری کووید-۱۹ باعث ایجاد اصلاحات ساختاری در این شرکت شده و حرکت آنها به‌سوی سرمایه‌گذاری در انرژی‌های کم کربن‌تر را تسریع کرده است. در چنین شرایطی طی هفته گذشته، شرکت رویال‌داچ‌شل بار دیگر از تجدید ارزیابی و پایین‌آوردن ارزش دارایی‌های خود به ارزش ۵/ ۳ میلیارد تا ۵/ ۴ میلیارد دلار خبر دادکه به نظر می‌رسد بخشی از آن مرتبط به پروژه نفت و گاز این شرکت در آب‌های خلیج مکزیک است. فیلیپ کیجا‌هونگ، استاد حسابداری در دانشگاه میشیگان‌مرکزی، گفت: در سال‌های آینده، رقابت شدیدی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر صورت می‌گیرد و تغییر سیاست‌هایی نسبت به سوخت‌های فسیلی به وجود خواهد آمد. این امر باعث ارزیابی مجدد توانایی دارایی‌های نفتی و گازی برای تولید جریان‌های نقدینگی در آینده تحت قوانین حسابداری ایالات‌متحده خواهد شود. به گفته این استاد دانشگاه، انرژی‌های تجدیدپذیر با رشد سریع خود می‌توانند ارزش دارایی‌های صنعت نفت را در گذر زمان از بین ببرند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهفروشگاهتماس با ما