حسین شیبانی درباره دلایل ریزش رمزارزها به تجارتنیوز گفت : سه سناریو برای ریزش رمزارزها مطرح است. اولین سناریو با قطعی برق در شهر شینچانگ چین یکی از استخراج کنندگان بزرگ بیتکوین، ارتباط دارد. قطعی برق در این شهر باعث میشود تراکنش این رمز ارز کاهش پیدا کند. دومین عامل فشارهای دولت هند و ترکیه در استفاده از رمزارزها و سومین عامل شایعهای مبنی بر فشار نهادهای مالی آمریکا بر شرکتهای استفاده کننده از بیتکوین است.
وی افزود: اما دلیل اصلی این ریزش رشد شارپی و زیاد رمزارزها بود. جرا که هر بازار پس از رشدی سریع به اصلاح نیاز دارد و این ریزش، همان اصلاحی بود که کریپتوکارنسیها به بازار بدهکار بودند. با وجود این به نظر میرسد فعلا روند بازار رمزارزها صعودی باشد.
بر اساس این گزارش، سیاوش غیبیپور کارشناس اقتصاد هم در این خصوص گفت: بازار رمزارزها سیستمی جهانی بوده و بانک مرکزی هنوز بخشی از مقررات ارزهای دیجیتال را به دلیل مسائل شرعی نپذیرفته است. به عنوان مثال،بانک مرکزی آمریکا میتواند با یک تصمیم سبب ریزش و یا افزایش ارزش ارزهای دیجیتال شود و یا خودروسازانی که تصمیم به همکاری با این حوزه را دارند با یک تصمیم موجب تغییر مسیر بازار شوند. لذا دامنه نوسان این بازار به نسبت بازارهای داخلی همچون بورس بسیار بیشتر است.
وی افزود: چون تصمیمات بینالمللی بر متغییرهای کلان این بازار تاثیر میگذارد، دامنه ریسک را افزایش میدهد. درست است که در یک سال گذشته این حوزه با رشد چشمگیری همراه بوده اما ریسک سرمایهگذاری را کاهش نمیدهد. در حالی که بسیاری از اقتصاددانان، بازار ارزهای دیجیتال را بازار مالی نمیدانند. چرا که با هر تصمیم و تغییر رویکردی در سطح جهانی میتواند شاهد نوساتات و ضربههای شدیدی باشد.
رمزارزها راهی برای دور زدن تحریم ها
این کارشناس اقتصاد ادامه داد: شاید بتوان در حد محدود از رمزارزها برای دور زدن تحریمها استفاده کرد اما در حد کلان خیر. چرا که معاملات همیشه کنترل میشود و جابهجایی پولها از طریق بانکها خواهد بود. لذا کاربرد رمز ارزها در حد کلان، کنترل معاملات را با چالشهایی همراه خواهد کرد.
غیبیپور گفت : به سرمایهگذارانی که قصد ورود به بازار رمزارزها را دارند، توصیه می شود با افزایش دانش وارد شوند و در حد محدود سرمایه گذاری کنند. چرا که تصمیمات بینالمللی تاثیر مستقیمی بر این بازار دارد. پس نباید چندان ریسک کر
دنیایاقتصاد-محمدتقی پور : همانطور که بسیاری از تحلیلگران پیشبینی میکردند طلا در اولین روز از معاملات هفتگی در بازار جهانی با افزایش قیمت کار خود را آغاز کرد. هر چند در ادامه روز روند طلا کاهشی شد اما قیمت هر اونس طلا روز گذشته تا نزدیکی مرز ۱۷۹۰ دلاری پیش رفت و عمده دلیل این افزایش قیمت، افت ارزش دلار آمریکا و نرخ بهره اوراق بلندمدت در آمریکا بود. طلا دو هفته متوالی است که توانسته بر روی موج تضعیف ارزش دلار آمریکا و نرخ اوراق قرضه روندی صعودی داشته باشد و اکنون امیدوار به شکستن مرز ۱۸۰۰ دلاری باشد.
طلا صعودی میشود؟
ارزش دلار آمریکا در ادامه دو هفته نزولی، روز گذشته نیز با کاهش مواجه شد تا در نزدیکی مرز ۹۱ واحدی به کار خود ادامه دهد و به صورت موازی نرخ اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا نیز در ابتدای روز تا میانه کانال ۵/ ۱ درصدی کاهش پیدا کرد اما در ادامه روز روندی صعودی داشت. بازدهی قیمتی طلا در ماه آوریل که تاکنون دو سوم آن گذشته است به حدود ۵ درصد رسیده است و این موضوع معاملهگران را به ثبت بازدهی ماهانه مثبت پس از ۴ ماه امیدوار کرده است، آخرین بار طلا در ماه دسامبر توانست رشد بیش از ۶ درصدی را به ثبت برساند.
شرط صعودی طلا
مایکل مککارتی استراتژیست ارشد بازارها در CMC Markets درباره وضعیت فعلی بازار طلا معتقد است در حال حاضر ترکیب دلار تضعیف شده و کاهش نرخهای سود اوراق قرضه بهرغم چشمانداز اقتصادی مثبت جهان، به عنوان پشتوانهای برای قیمت طلا عمل کرده است. این کارشناس بازار معتقد است که در حال حاضر تکانهای صعودی در بازار وجود دارد اما یک شرط برای اطمینان از روند صعودی طلا در کوتاهمدت وجود دارد؛ مککارتی مثبت شدن چشمانداز کوتاهمدت طلا را منوط به حفظ ارزش این فلز ارزشمند در بالای مرز قیمتی ۱۷۶۵ دلار میداند. سقوط ارزش دلار آمریکا به پایینترین حد خود در یک ماه اخیر سبب ارزانتر شدن قیمت طلا برای دارنده دیگر ارزهای جهان و متعاقبا افزایش تقاضا برای آن شده است.
کاهش هزینه فرصت طلا
یکی دیگر از عواملی که راه صعود طلا در روزهای گذشته را هموار کرده است، کاهش ارزش نرخ بهره اوراق قرضه در آمریکا بوده است که اکنون به پایینترین حد خود در چند هفته اخیر رسیده است. کاهش این نرخهای بهره هزینه فرصت نگهداری طلا را کاهش میدهد و از این کانال باعث افزایش تقاضای طلا میشود. از سوی دیگر فدرال رزرو مجددا بر مواضع قبلی خود مبنی بر ادامه سیاستهای انبساطی تاکید کرد. البته مقامات فدرال رزرو افزایش نرخ تورم احتمالی در آینده نزدیک را رد نکردند؛ ولی در این مورد افزودند که هرگونه افزایش نرخ تورم موقتی خواهد بود. با افزایش قیمتها اکنون نرخ تورم انتظاری به بالای سطح ۵/ ۲ درصد رسیده است.
ادامه پیشروی دوجکوین
همچنین روز گذشته دوجکوین، که این روزها به خبرسازترین رمزارز تبدیل شده است، باز هم با قدرت و تا قیمت ۴۱ سنتی افزایش پیدا کرد. این رمز ارز که در ابتدا بیشتر جنبه یک شوخی را داشت اکنون ارزش بازاری بیش از ۵۱ میلیارد دلار دارد. روز گذشته تا میانه روز بالاترین قیمت ثبت شده برای دوجکوین حدود ۴۱ سنت بود؛ این بالاترین قیمت دوجکوین در طول تاریخ است. البته بسیاری از تحلیلگران بازار پیشبینی سقوط قیمتی شدیدی را برای این رمز ارز دارند. این گروه از تحلیلگران باور دارند که در روزهای گذشته با پشتیبانی توییتهای ایلان ماسک و همچنین هیجان بازار معاملهگران خرد و تازهکار قیمت این رمز ارز تا این حد افزایش پیدا کرده است و پس از فروکش این تب دوجکوین با یک فروپاشی قیمتی مواجه خواهد شد؛ فروپاشیای که سبب از بین رفتن سرمایه بسیاری از سرمایهگذاران خرد میشود.
چین بهدنبال از بین بردن ترس به وجود آمده در مورد کنار زدن دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره جهان توسط یوآن دیجیتال است. این ترس از تلاشهای بیشتر چین در انتشار یوآن دیجیتال ناشی میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، رئیس بانک مرکزی چین اعلام کرد هدف از بینالمللی کردن ارز چین جایگزینی دلار نیست و تلاشها برای ایجاد یک یوآن دیجیتال با هدف مصرف داخلی صورت میگیرد.
وی گفت: «ما بارها در مورد بینالمللی کردن یوآن گفتهایم که این یک روند طبیعی است و هدف ما جایگزینی دلار آمریکا یا سایر ارزهای بینالمللی نیست. هدف ما دادن حق انتخاب به بازار جهت تسهیل تجارت و سرمایهگذاری بینالمللی است.»
بانک مرکزی چین در حال آزمایش یوآن دیجیتال خود در چند برنامه آزمایشی در سراسر کشور است. گزارشها نشان میدهد دولت بایدن به شدت روند رسیدن چین به یوآن دیجیتال را تحت کنترل دارد و نگران است این یک تلاش بلندمدت برای جایگزینی دلار باشد.
بانک مرکزی چین از ۲۰۱۴ بر روی این ارز دیجیتال کار میکند و این اقدام علاقه به یوآن دیجیتال را در میان بانکهای مرکزی و سیاستگذاران افزایش داده است. گسترش ارزهای مجازی این احساس را به وجود آورده که این رقبای پول سنتی میتوانند عملکرد بخش مالی را تغییر دهند. بانک مرکزی چین اولین بانک مرکزی بزرگ دنیا خواهد بود که یک ارز مجازی راهاندازی میکند. این بانک استفاده آزمایشی از یوآن دیجیتال توسط مصرفکنندگان و کسب و کارها را در ۱۱ شهر در سراسر کشور ممکن میسازد.
رئیس بانک مرکزی چین گفت: «هدف از یوآن دیجیتال در حال حاضر مصرف داخلی است. قابلیت همکاری با بخشهای مالی دیگر مساله پیچیدهای است که ما عجله برای رسیدن به یک راهحل خاص نداریم. البته در بلندمدت مقدمات استفاده بین مرزی هم آماده خواهد شد.»
وی تاکید کرد یوآن دیجیتال چین دلار آمریکا را سرنگون نمیکند. بانک مرکزی چین استفاده بینمرزی از یوآن دیجیتال را در المپیک زمستانی ۲۰۲۲ آغاز میکند.
مدیرعامل بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتالی جهان نسبت به زیانهای جبرانناپذیر بازار برای معاملهگران هشدار داد.
به گزارش «ایسنا» پس از ریزش شدید بازار ارزهای دیجیتالی که به کاهش حدود ۲۰۰ میلیارد دلاری ارزش بازار نیز منجر شد، چانگ پنگ مدیرعامل صرافی بایننس در پیامی توییتری نوشت: میخواهند شما را از اتوبوس پیاده کنند! پنگ گفته است این توییت وی یک توصیه سرمایهگذاری محسوب نمیشود و معاملهگران باید اقدامات احتیاطی در پیش گیرند که جلوی زیانهای سنگین آنها در بازار را بگیرد؛ چراکه این زیانها قابلجبران نخواهند بود. چانگ پنگ همچنین در اظهارنظر جداگانهای اعلام کرد ۴۰ درصد کل ارز دیجیتالی بایننس کوین در اختیار صرافی باقی خواهد ماند و هیچ کدام از آنها فروخته نخواهد شد چراکه قرار است طی فرآیند توکنسوزی این رمزارزها از بین بروند. (به قیمت کنونی این ارزها چیزی در حدود ۳۷ میلیارد دلار ارزش دارند!) ارزهای دیجیتالی ریزش کمسابقهای را تجربه میکنند که برخی تحلیلگران دلیل آن را اخلال موقت در فعالیت استخراجکنندگان چینی و برخی نیز آن را مرتبط با توییت یک حساب کاربری میدانند که از احتمال آغاز تحقیقات قضایی آمریکا در خصوص پولشویی با استفاده از ارزهای دیجیتالی خبر داده بود. طبق اعلام کوین مارکت، متوسط ریزش ارزهای دیجیتالی طی ۲۴ ساعت منتهی به ساعت۱۴:۳۰ دیروز ۰۹/ ۱۰ درصد بوده است. ارز فانتوم بیش از هر ارز دیگری ریزش داشته است. بهدنبال این ریزش سنگین غیرمنتظره، حدود ۱۰ میلیارد دلار از سرمایه معاملهگران بازار لیکویید شده است. (از بین رفتن تمام سرمایه بهدلیل پیشبینی نادرست هنگام استفاده از اهرم معاملاتی)
دوجکوین (Dogecoin) با واحد اختصاری DOGE یک ارز دیجیتال مبتنی بر بلاکچین است که در ابتدا فقط برای شوخی ساخته شده بود، اما اکنون ارزش بازار آن به چند صد میلیون دلار میرسد. به گزارش ارز دیجیتال، کاربران ایرانیِ حوزه ارزهای دیجیتال علاقه زیادی به دوجکوین دارند، اما جالب است بدانید که این علاقه در بین کاربران خارجی هم بهشدت بالاست. این علاقه میتواند ناشی از رتبه تقریبا خوب این ارز دیجیتال در بازار ارزهای دیجیتال و همچنین قیمت بسیار پایین آن باشد که افراد زیادی را در رویای ثروتمند شدن مجاب به سرمایهگذاری در آن میکند. اما همه چیز به بحث سرمایهگذاری برنمیگردد؛ بعضیها دوجکوین را بهخاطر خودش و هدف پشت آن دوست دارند.
ابهامزدایی: دوجکوین را با سایتهای کلاهبرداری اشتباه نگیرید!
برخی از کاربران تازهوارد گمان میکنند دوجکوین همان سایتهای سرمایهگذاری یا استخراج ابری است. قبل از هر چیز، باید بدانید این دو کاملا متفاوت هستند.
سایتهای استخراج ابری که با نام دوجکوین به کاربران وعده سودهای نجومی میدهند، کاملا کلاهبرداری هستند. درواقع دوجکوین فقط یک ارز دیجیتال است که بهدلیل قیمت پایین و محبوبیتش، طرحهای پانزی از آن سوءاستفاده کردهاند؛ همانطور که میتوان از دلار، ریال، طلا یا بیتکوین هم با قصد کلاهبرداری استفاده کرد.
بنابراین، فراموش نکنید که دوجکوین یک سایت سرمایهگذاری یا استخراج ابری نیست و فقط برخی از سایتها از این ارز دیجیتال در پلتفرم خود استفاده کردهاند.
این ارز دیجیتال هم مانند بیتکوین یک پول یا دارایی دیجیتال است که روی کیف پولها ذخیره میشود و میتوان آن را از صرافیها خریداری کرد.
این ارز دیجیتال برخلاف وبسایتهای کلاهبرداری، هیچگونه وعدهای درباره ثروتمندشدن نداده است و حتی بهدلیل ویژگیهایی که دارد و در ادامه درباره آنها میخوانید، بسیاری از کارشناسان سرمایهگذاری روی آن را پیشنهاد نمیکنند.
داستان دوجکوین
در دسامبر ۲۰۱۳ (آذر ۹۲)، قیمت هر واحد بیتکوین برای اولین بار به هزار دلار رسید. جهان حالا نگاهی جدی به ارزهای دیجیتال داشت. در همان زمان که حدود چهارسال از پیدایش بیتکوین میگذشت، برنامهنویسی بهنام بیلی مارکوس، ارز دیجیتال خودش را برنامهنویسی کرد. با کمک جکسون پالمر، مدیر محصول و تحلیلگر داده در شرکت ادوبی، دوجکوین در آخرین روزهای سال ۲۰۱۳ متولد شد.
خالق این ارز دیجیتال که امروزه با نام مستعار شیبتوشی ناکاموتو – نامی طنز برگرفته از خالق بیتکوین، ساتوشی ناکاموتو – شناخته میشود بدون اهمیت دادن به بازاریابی یا پذیرش آن از سوی مردم، فقط قصد داشت برای شوخی و تفریح، یک سیستم پرداخت آنلاین دوستانه و خودمانی ایجاد کند.
نام و ایده لوگوی این ارز دیجیتال از نژاد سگ «شیبا اینو» (Shiba Inu) گرفته شده است. حقیقت این است که قبل از ایجاد دوجکوین، کلمه «دوج» (Doge) و تصویر سگ شیبا اینو بهعنوان میم (meme – طنز) اینترنتی شناخته شده بودند و افراد برای نوشتن متنهای خندهدار خود از آنها استفاده میکردند.
تصویر سگ شیبا اینو بهعنوان یک طنز اینترنتی گسترش پیدا کرد. کاربران از این تصویر برای بیان احساسات عجیب خود درباره یک واقعیت یا رویداد استفاده میکردند.
بنابراین، دوجکوین برخلاف دیگر ارزهای دیجیتال، در ابتدا برای هدف خاصی ساخته نشده بود. با این حال، چند ماه پس از شروع بهکار و افزایش محبوبیت آن، حامیان اولیه این ارز دیجیتال اعلام کردند از دوجکوین برای پرداخت انعام به فعالان اینترنت در ازای خدماتشان و کمک به خیریهها استفاده خواهند کرد. دوستانه بودن جامعه و نام جالب دوجکوین در کنار این هدف انسانی که برای آن در نظر گرفته شده بود، طرفداران آن را چند برابر کرد.
هواداران دوجکوین
این ارز دیجیتال با تمام مشکلات فنی از حمایت بهشدت بالایی در میان کاربران اینترنت برخوردار است. برخی از آنها بهقدری عاشق دوجکوین هستند که تمام لوازم شخصی و خانه خود را به لوگوی آن منقش کردهاند.
تیشرت دوجکوین
در انجمن ردیت، دوجکوین یک صفحه پرمخاطب دارد که طرفداران متعصب آن، این صفحه را با صفحات ارزهای دیجیتال دیگر متمایز میکنند. مدتهاست که حامیان این ارز دیجیتال به تولیدکنندگان محتوای کاربردی در ردیت، دوج هدیه میدهند. همچنین در این انجمن برنامههای خیریه زیادی برگزار میشود.
برخی از طرفداران دوجکوین معتقدند این ارز دیجیتال بهتر از بیتکوین و هر ارز دیجیتال دیگری میتواند بهعنوان پول مورد استفاده قرار بگیرد.
یکی از کاربران ردیت در انتقاد به این ارز دیجیتال نوشته بود: خرید دوجکوین چه سودی دارد؟ من هیچ مقاله علمی درستی از آن پیدا نمیکنم. همچنین شنیدم که این ارز بهجای حل کردن یک مشکل، جوکی بیش نیست. حرف مرا تایید میکنید؟
کاربر دیگری در جواب این انتقاد پاسخ داده بود: دوجکوین مشکل حرص و طمع را حل میکند. این تنها ارزی است که در جامعه آن، قیمت خیلی مهم نیست. البته که ما دوست داریم قیمت دوجکوین بالا و بالاتر برود، اما حتی اگر قیمت به کف زمین هم برسد، بازهم همانقدر خوشحالیم.
آیا ارز دیجیتال دیگری را سراغ داری که بتواند یک «ارز» باقی بماند نه یک ابزار سرمایهگذاری؟
این ارز دیجیتال اگرچه ارزش بازار تقریبا خوبی دارد و در رتبهبندی ارزهای دیجیتال برحسب ارزش بازار، در رده نسبتا خوبی قرار گرفته است، قیمت بسیار ناچیزی دارد. دلیل اصلی آن هم یک چیز است: تولید دوجکوین تا ابد ادامه خواهد داشت!
برخلاف بیتکوین و بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر، برای این ارز دیجیتال هیچگونه محدودیتی در تعداد واحدها مشخص نشده است و استخراج آن میتواند تا ابد ادامه پیدا کند.
در حالی که تعداد واحدهای قابلاستخراج بیتکوین محدود به ۲۱ میلیون است، در حال حاضر بیش از ۱۲۵ میلیارد واحد DOGE در گردش وجود دارد.
هر سال تقریبا ۲/ ۵ میلیارد واحد از این ارز دیجیتال استخراج میشود. به همین دلیل، شاید سرمایهگذاری بلندمدت روی این دارایی کمی پرریسک باشد. با این حال، استخراج نامحدود جنبه مثبت هم دارد و این شبکه را برای تراکنشهای کوچک کارآمد میکند. طرفداران دوج استدلال میکنند که بهدلیل وجود پاداش بلاک برای استخراج این ارز دیجیتال، کارمزدهای شبکه افزایش زیادی پیدا نمیکند و این ارز دیجیتال میتواند همچنان گزینهای محبوب برای هدیه، انعام و امور خیریه باشد.
بدون دیدگاه