در چهارمین روز هفته، نوسان‌گیران تلاش کردند که قیمت دلار را بالای مرز ۲۴ هزار تومانی تثبیت کنند. در مقابل بازارساز در برابر نوسان‌گیران ایستاد و قیمت را به محدوده ۲۳ هزار و ۹۰۰ تومانی هدایت کرد. بررسی روند بازار نشان می‌دهد که در ابتدای روز سه‌شنبه، میزان خریدها در بازار ارز زیاد بود و این عامل موجب شد که قیمت دلار تا محدوده ۲۴ هزار و ۱۵۰ تومان پیش روی کند. با این حال از حدود ساعت ۱۲ ظهر میزان فروش‌ها در بازار بیشتر شد و به‌تدریج اسکناس آمریکایی راه کاهشی را در پیش گرفت. ساعت ۴ بعدازظهر دلار روی عدد ۲۳ هزار و ۹۷۰ تومان قرار گرفت که ۲۰ تومان از روز دوشنبه بیشتر بود، ولی نسبت به سقف قیمتی ابتدای روز افت ۱۷۰ تومانی را نشان می‌داد. تقابل بازارساز و نوسان‌گیران در روز سه‌شنبه منجر به کانال‌شکنی دلار نشد، ولی راه افزایشی اسکناس آمریکایی باز باقی ماند.
عامل افزایش دلار در ابتدای روز
به گفته فعالان، معامله‌گران از بعدازظهر روز دوشنبه نسبت به نتایج مذاکرات هسته‌ای دلسردتر شدند. آنها از بعدازظهر روز دوشنبه نسبت به بخشی از اظهارات عباس عراقچی حساسیت نشان دادند. معاون وزیر امور خارجه ایران عنوان کرد، شخصا مطمئن نیستم که در این دور، مذاکرات به پایان برسد. نوسان‌گیران سعی کردند براساس صحبت‌های عراقچی، این باور را در بازار برجسته کنند که این دور از مذاکرات به نتیجه نخواهد رسید و لغو تحریم‌ها به بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری ایران موکول خواهد شد. تشدید چنین باوری، خریداران احتیاطی را در بازار پشت خطی فعال کرد و موجب شد که قیمت دلار در ابتدای روز سه‌شنبه با افزایش قیمت مواجه شود. با این حال معامله‌گران نتوانستند قیمت دلار را از مقاومت ۲۴ هزار و ۴۰۰ تومانی عبور دهند و همین عامل در تغییر کوتاه‌مدت انتظارات بازیگران ارزی اثر داشت. به گفته فعالان، بازارساز در دو روز اخیر با قدرت زیادی در برابر نوسان‌گیران دلار ایستادگی کرده است. از نگاه آنها بازارساز با عرضه ارز مانع از پیشروی دلار در کانال ۲۴ هزار تومانی شد و نوسان‌گیران را عقب راند. روز سه‌شنبه، صرافی‌های بانکی با قیمت ۲۳ هزار و ۴۵۰ تومان اقدام به عرضه ارز کردند که ۱۵۰ تومان بیشتر از روز دوشنبه بود. به باور تحلیلگران، بازارساز با بالا بردن قیمت صرافی‌های بانکی سعی کرد، مانع از ورود تقاضای کاذب به بازار شود و با عرضه بیشتر ارز از قیمت‌های بالاتر زمینه‌ساز عقب‌نشینی نوسان‌گیران را فراهم کند. در کنار این، بازارساز به معامله‌گران پیام داد که در دوران جدید نیز قرار نیست به راحتی اقدامات آربیتراژی را صورت دهند. به‌نظر می‌رسد در شرایط کنونی خط قرمز بازارساز، دو مقاومت ۲۴ هزار و ۲۰۰ و ۲۴ هزار و ۴۰۰ تومانی هستند. بازارساز سعی دارد اجازه ندهد که قیمت دلار رشد خاصی را تجربه کند. برخی تحلیلگران باور دارند زمانی که معامله‌گران از رشد قیمت ناامید شدند، بازارساز به‌تدریج سعی خواهد کرد که قیمت را حتی از کانال ۲۳ هزار تومانی پایین تر ببرد. با این حال، دشوار است که بدون توافق هسته‌ای و برداشته شدن تحریم‌ها، انتظار افت معنادار در بازار ارز را داشت. دلار از آذرماه سال گذشته توان عبور به بالای محدود ۲۶ هزار و ۳۰۰ تومان را نداشته است و توان نزول به زیر حمایت ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومانی را نیز از خود نشان نداده است. برای اینکه این حمایت و مقاومت بلندمدت شکسته شوند، بازار نیاز به سیگنال سیاسی مهمی دارد که زمینه‌ساز تغییرات محسوس در اقتصاد کشور شود. بازارساز به تنهایی نمی‌تواند با عرضه ارز، قیمت دلار را مدیریت کند و نیاز است که فضای انتظاری معاملات نیز تغییر کند.

حضور سکه در کانال جدید
در چهارمین روز هفته، سکه امامی توانست ۱۳۰ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کند و به بهای ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برسد. محدوده مقاومتی ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی در بازار سکه اهمیت زیادی دارد. تحلیلگران فنی باور دارند در صورتی که سکه بالای این محدوده مقاومتی باقی بماند، خریداران بیشتری به بازار وارد خواهد شد. به گفته فعالان تا زمانی که دلار بالای محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی قرار دارد، سکه‌بازان انتظار افت معناداری برای فلز گرانبهای داخلی را نخواهند داشت. روز گذشته تا ساعت چهار بعدازظهر نیز بهای اونس طلا در بازارهای جهانی کاهش خاصی نداشت که سکه‌بازان را در موقعیت فروش قرار دهد.

نایب‌رئیس موسسه بین‌المللی پژوهش‌های پولی دانشگاه رنمین چین مدعی شد پذیرش گسترده بیت‌کوین در چین یا سایر نقاط جهان به مرگ انسان‌ها منجر خواهد شد. کو کیانگ طی مصاحبه‌ای در شبکه تلویزیونی ملی این کشور مدعی شد پذیرش گسترده بیت‌کوین در چین یا سایر نقاط جهان به مرگ همه انسان‌ها منجر خواهد شد. او در ادامه گفته‌های خود هشدار داد، اگر بیت‌کوین به یک ارز رایج تبدیل شود و «کل جامعه بشری آن را بپذیرد» همه انسان‌ها در خطر هستند. به باور نایب‌رئیس موسسه بین‌المللی پژوهش‌های پولی دانشگاه رنمین چین، با پذیریش گسترده بیت‌کوین، جامعه دچار «مارپیچ کشنده تورم منفی» می‌شود و از درون متلاشی خواهد شد. این اظهارات واکنش گسترده طرفداران بیت‌کوین را در فضای مجازی به همراه داشت؛ البته بسیاری از کاربران ادعاهای کیانگ را به سخره گرفته و آن را یاوه‌گویی خوانده‌اند.

 

بررسی‌ها نشان می‌دهد در روزهای اخیر شاخص سهام در بازارهای جهانی در حال اوج‌گیری بوده و یک مسیر صعودی را طی می‌کنند. این روند در بازارهای دارایی از جمله طلا نیز مشاهده می‌شود. کارشناسان معتقدند که دو محرک باعث روند کنونی بازارها شده است. موضوع نخست اینکه پس از واکسیناسیون سراسری در کشورها، امید به بازگشت رونق اقتصادی و افزایش تقاضای مصرفی پررنگ‌تر شده است. بحث دیگر اینکه برخی معتقدند به‌دلیل اجرایی شدن بسته‌های پولی در زمان کرونا، شرایط افزایش نرخ تورم در اقتصادهای دنیا فراهم شده است.
رکوردهای شاخص‌های بازار سهام یکی پس از دیگری در حال شکسته‌شدن است. در میان اخبار واکسیناسیون و زنده‌شدن امید به بازگشت روال عادی زندگی و شروع مجدد فعالیت مشاغل و صنایع، زمزمه افزایش انتظارات تورمی دیده می‌شود. خروج از رکود و افزایش تقاضا و همچنین اختلال در زنجیره تامین و عرضه می‌تواند موجب تورم باشد. تورم‌های ۶/ ۲ درصدی در ایالات‌متحده  و ۲ درصدی در منطقه یورو که از چندین سال گذشته بی‌سابقه بوده است، خبر از سالی همراه با تورم برای جهان دارد.

آغاز ریزش به دلیل پاندمی کرونا
گسترش ویروس کرونا در جهان برای همه غافلگیر‌کننده بود. وقتی خبر اولین مورد مبتلا در ووهان چین شناسایی شد احتمالا هیچ‌کس فکر نمی‌کرد که این ویروس به این شکل می‌تواند بر جهان اثرگذار باشد. این اثرگذاری در زمینه‌های مختلف بسیار فراگیر بود؛ از سبک زندگی گرفته تا اقتصادها. اثر پاندمی این ویروس بر بازار سهام اما اتفاقی کم‌سابقه را رقم زد. در فوریه ۲۰۲۰ با فراگیرشدن ویروس شاخص SPX۵۰۰ طی یک ماه افتی ۳۵ درصدی را تجربه کرد. این سقوط بازار سهام، سریع‌ترین سقوط ارزش در تاریخ مالی بازار سهام جهان بود. ایجاد حباب بدهی شرکت‌ها، بحران نقدشوندگی و کاهش تقاضای داخلی برای کشورها موجب این سقوط تاریخی شدند که همه این‌ها نشانه‌های رکودی جهانی بودند. با شروع ماه آوریل اما بازار دوباره شروع به احیای خود کرد.

این کانال صعودی با قدرت توانست بازار سهام را احیا کند. با گسترش واکسیناسیون در کشورهای اروپایی و نزدیک‌شدن بازارها به حالت قبل از پاندمی، امید به پایان محدودیت‌ها و خروج از رکود در حال تقویت است. اتمام محدودیت‌ها به معنی بازگشایی بازارها و بازگشت حجم عظیمی از تقاضا است. این اتفاق موجب از بین رفتن رکود می‌شود، اما در همین حال انتظارات تورمی شدیدا در حال افزایش است. این انتظارات تورمی و خارج شدن برخی از صنایع از رکود موجب شد تا بازار سهام زیر ذره‌بین سرمایه‌گذاران قرار گیرد. این بخت‌یاری صنایع موجب شد تا شاخص‌های بازار سهام رکورد تاریخی خود را رد کنند. شاخص‌ SPX۵۰۰ عدد ۴۲۰۰ و شاخص NASDAQ  عدد ۱۶۷ را برای اولین بار به خود دیدند.

رکورد تاریخی، چرا در این دوره؟
با پایان یافتن محدودیت‌ها در ایالات‌متحده و سایر بازارهای مهم و وجود نگرانی از افزایش تورم، برخی بازارها رشدهای خوبی را ثبت کردند. بهبودی حاصل از واکسیناسیون در بسیاری از نقاط جهان همچنان ناچیز است. در نتیجه آن بخشی از صادرات احیا‌شده اما فعالیت‌های اقتصادی گسترده‌تر هنوز هم با اقدامات قرنطینه‌ای بهبود نیافته‌ است. اتفاق اصلی این هفته در این راستا، مشخص شدن اشتغال‌زایی در ماه گذشته در ایالات‌متحده است. براساس آمار منتشرشده در ماه می‌۶۵۰ هزار شغل در ایالات‌متحده ایجاد شده است. این به معنی نزدیک‌شدن به دوران رونق است و همیشه در کنار نام رونق، نام تورم نیز شنیده می‌شود. تورم منطقه یورو نیز بعد از رفع محدودیت‌های پاندمی و افزایش تقاضا و کمبود عرضه، به بالاترین حد خود در دو سال گذشته یعنی ۲ درصد رسیده ‌است.

بازار رمزارزها همچنان درگیر آثار سقوط سه هفته پیش است. چهارشنبه سیاه آینده بازار را برای سرمایه‌گذاران  رمزارزها با تردید روبه‌رو کرد. اما اخباری که موجب این افت شدید در سه هفته گذشته شد، برای استخراج‌کنندگان غیرچینی رمزارزها خوش‌یمن بود. با وضع محدودیت‌هایی در زمینه استخراج رمزارز توسط دولت چین، بسیاری از ماینرها کار خود را متوقف کردند. این مساله باعث شده است تا سختی استخراج ۱۶ درصد کاهش پیدا کند. به گزارش دیکریپت، سختی استخراج بیت‌کوین روز یکشنبه حدود ۱۶ درصد کاهش یافت که شدیدترین کاهش در سال جاری است. این اصلاح نشان می‌دهد که ماینرهای چینی پیش از اعمال محدودیت‌های بیشتر از سوی دولت، استخراج را متوقف کرده‌اند. سختی استخراج بیت‌کوین میزان قدرت پردازش موردنیاز برای تولید بیت‌کوین جدید را اندازه‌گیری می‌کند. شبکه میزان سختی را هر دو هفته یک بار تنظیم می‌کند تا سطح رقابت بین استخراج‌کنندگان متعادل شود. سختی استخراج کمتر، نشان‌دهنده رقابت کمتر است.

 

رونمایی از محیط آزمون تنظیم‌گری (سندباکس) سرآغاز فصل جدیدی از نوآوری‌ها در بازار سرمایه است؛ بازاری که نیروی پیش‌برنده آن «نوآوری» و به‌کارگیری ایده‌های جدید است.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، دکتر محمدعلی دهقان دهنوی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در مراسم رونمایی از محیط آزمون تنظیم‌گری (سندباکس) بازار سرمایه که در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، ابراز داشت: سازمان‌ها همواره با طیف وسیعی از پیشنهادات و ایده‌های متنوع برای اجرا روبه‌رو هستند که برخی از آنها در نگاه اول قابل اجرا و بعضی دیگر غیرقابل اجرا به نظر می‌رسند.

وی با اشاره به اینکه در میان ایده‌های قابل اجرا و غیرقابل اجرا، ایده‌های متنوعی با درجات مختلف ریسک‌ نیز وجود دارند، افزود: محیط آزمون یا همان سندباکس فرصتی را فراهم می‌کند که پیشنهادات قبل ازآنکه رد شوند، در یک محیط تحت نظارت و بدون قوانین دست و پاگیر آزمایش شود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن تشکر از همراهی وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص پیاده سازی طرح ها و پروژه های اقتصاد هوشمند، گفت: طرح ها و ایده ها در فضای سندباکس آزمایش شده و در محیط ‌آزمون ایده‌ها به خوبی و به دور از محدودیت‌ها فرصت بروز و ظهور می‌یابند و اشکالات آنها مشخص و رفع می‌شود. در عین حال مشخص می شود که به طراحی چه مقرراتی برای مواجه شدن با مشکلات ایده‌ها نیازمندیم.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه سندباکس از نظرعملکرد تفاوتی با دنیای واقعی ندارد، ادامه داد: البته در محیط آزمون، مقررات، محدودیت‌ها و قید و بندها را کنار می‌گذاریم و ایده‌ها در محیط تحت نظارت به اجرا گذاشته می‌شوند. بنابراین مطلوب است که در چنین محیطی، به نهادهای مختلف اجازه بررسی دهیم تا مشخص شود که آیا می توانند وارد بازار سرمایه شوند یا خیر.

دکتر دهقان با بیان اینکه نقش دولت ها تنظیم گری است و باید از تصدی گری به دور بمانند، تاکید کرد: هم اکنون وارد فضای جدیدتری در تنظیم گری شده ایم. دیگر دولت یا سازمان ها بدون مشارکت ذینفعان امکان تنظیم گری ندارند. باید کنش ها و واکنش ها بررسی شوند و در محیطی آزمون شده و واکنش ها نسبت به ابزار جدید دیده شود. در این شرایط نتیجه و خروجی این است که قوانینی وضع می شود که مشارکت ذینفعان در این تنظیم گری نقش داشته است و به نسخه بهینه رسیده ایم.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در بازار سرمایه در این مسیر حرکت کرده ایم و در ماه های آینده گزارش ابزارها و نهادهای مالی جدید که در سندباکس بازار سرمایه تست شدند را منتشر می کنیم.

هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در جلسه شب گذشته خود، مجوز تأسیس و فعالیت شرکت کارگزاری را مصوب کرد؛ همچنین به تصویب نسخه اولیه اساسنامه و امیدنامه «صندوق‌های سرمایه­‌گذاری اهرمی» و دستورالعمل نحوه صدور مجوز عرضه عمومی شرکت پروژه (سهامی عام) در شرف تأسیس پرداخت.

محمدحسن ابراهیمی، نائب رئیس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگوی اختصاصی با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) عنوان کرد: به منظور توسعه و تقویت جایگاه نهادهای مالی در بازار سرمایه و ارائه خدمات بهتر به سرمایه گذاران در بازار سرمایه، با توجه به تقاضای فعالان بازار سرمایه در خصوص تاسیس شرکت کارگزاری، هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار صدور مجوز تأسیس و فعالیت شرکت کارگزاری را در دستور کار خود قرار داد.

وی اضافه کرد: هیات مدیره سازمان، نسخه اولیه دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری را در جلسه مورخ ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ تصویب کرد و این دستورالعمل را در پایگاه قوانین و مقررات بازار سرمایه قرار داد تا فعالان بازار سرمایه بتوانند نظرات خود را درخصوص این دستورالعمل به سازمان ارسال کنند. شایان ذکر است، نسخه نهایی دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ به تصویب هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید.

ابراهیمی توضیح داد: متقاضیان دریافت مجوز تاسیس شرکت کارگزاری می توانند بر اساس فراخوان سازمان بورس و اوراق بهادار که متعاقباً از طریق سایت رسمی سازمان اطلاع رسانی خواهد شد، درخواست های خود را طبق شرایط مندرج در دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال کنند.

وی تصویب نسخه اولیه اساسنامه و امیدنامه «صندوق ­های سرمایه­ گذاری اهرمی» را یکی دیگر از مصوبات اخیر هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار عنوان کرد و افزود: این صندوق­ ها دارای واحدهای ممتاز و عادی هستند؛ در نظر داشته باشید که واحدهای عادی صندوق دارای کف و سقف بازدهی هستند. تامین حداقل بازدهی تعیین شده برای دارندگان واحدهای عادی در شرایطی که بازدهی صندوق کمتر از نرخ مذکور باشد، از محل واحدهای ممتاز انجام می شود و چنانچه بازدهی صندوق بیش از حداکثر نرخ بازدهی تعیین شده برای واحدهای عادی باشد، مازاد بازدهی واحدهای عادی نسبت به سقف تعیین شده به واحدهای ممتاز تعلق می­گیرد. بازدهی مذکور به صورت روزانه مورد محاسبه قرار گرفته و اعلام شود.

نائب رئیس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: در این صندوق ها برای ورود و خروج متقاضیان سرمایه­ گذاری در واحدهای عادی از سازوکار مبتنی بر صدور و ابطال استفاده می ­شود و ورود و خروج متقاضیان سرمایه ­گذاری در واحدهای ممتاز از طریق معاملات واحدهای ممتاز در بورس مربوطه انجام می شود.

وی بزرگترین مزیت این نوع صندوق ­ها را امکان سرمایه ­گذاری همزمان سرمایه ­گذاران ریسک گریز و ریسک پذیر در واحدهای این صندوق ­ها دانست و توضیح داد: سرمایه­ گذاری در واحدهای ممتاز این صندوق، این امکان را برای سرمایه‌گذاران یادشده فراهم می­­ کند تا از منابع جمع ­آوری شده از محل واحدهای سرمایه­ گذاری عادی به عنوان اهرم استفاده کنند.

ابراهیمی افزود: به همین منظور هر گونه تغییر در کلیات بازار سرمایه، اثر مضاعفی را بر بازدهی واحدهای ممتاز متصور می کند. نسخه اولیه اساسنامه و امیدنامه صندوق­ مذکور جهت اخذ نظرات فعالان بازار سرمایه در پایگاه قوانین و مقررات بازار سرمایه به آدرس crm.seo.ir قرار دارد که پس از اخذ نظرات فعالان در هیأت مدیره سازمان نهایی و به اطلاع عموم خواهد رسید.

نائب رئیس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به آخرین مصوبه این نشست، بیان کرد: مصوبه دیگر هیأت مدیره سازمان بورس تصویب دستورالعمل نحوه صدور مجوز عرضه عمومی شرکت پروژه (سهامی عام) در شرف تأسیس بود. براساس دستورالعمل مذکور متقاضیان تأسیس شرکت پروژه (سهامی عام) می ­توانند با الزامات تعیین شده در این دستورالعمل پس از اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار نسبت به عرضه عمومی سهام شرکت پروژه اقدام کنند. مصوبه مذکور امکان مشارکت مردم در تکمیل پروژه­ ها را فراهم کرده و ضمن ایجاد انتفاع برای سرمایه ­گذاران خرد زمینه تکمیل هرچه سریع­تر پروژه ­ها را فراهم می­ سازد.

جامعه دوج کوین می‌خواهد به مناسبت پیشرفت‌های اخیر این میم کوین یک فستیوال موسیقی برگزار کند و از حامیان شناخته‌شده این ارز دیجیتال از جمله ایلان ماسک، مارک کوبان و اسنوپ داگ برای شرکت در این جشن دعوت کرده است. ماسک در واکنش به برگزاری این مراسم آن را ایده‌ای «بامزه» توصیف کرد. تاکنون تاریخ دقیق این فستیوال مشخص نشده ولی انتظار می‌رود این مراسم در پاییز سال جاری میلادی برگزار شود.

 

به گزارش راشاتودی، نرخ برابری دلار آمریکا با یوآن چین به پایین‌ترین سطح در ۳ سال اخیر سقوط کرد و سرمایه‌گذاران جهان تحت تأثیر رشد قدرتمند اقتصاد چین در مواجهه با همه گیری کرونا به خرید یوآن به عنوان سرمایه امن‌تر رو آورده‌اند .

بر اساس این گزارش، دلار در برابر همه ارزهای مهم جهان دومین افت ماهانه متوالی را به ثبت رساند. نرخ برابری یوآن در بازارهای داخلی چین تا ۶.۳۵۵۳ واحد تقویت شد که بالاترین سطح از سال ۲۰۱۸ بوده است.

تا ساعت ۹:۴۵ دیروز به وقت تهران نرخ برابری یوآن با دلار در بازارهای خارجی به ۶.۳۷۱ واحد رسید.

عامل مهم افت ارزش دلار در روزهای اخیر نگرانی از گزارش جدید فدرال‌رزرو بود که نشان می‌داد قیمت مصرف‌کننده آمریکا ۳.۱ درصد جهش کرده که این بالاترین تورم از جولای ۱۹۹۲ است.

هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در جلسه شب گذشته خود، مجوز تأسیس و فعالیت شرکت کارگزاری را مصوب کرد.

به گزارش  اقتصادنیوز  به نقل از تسنیم، نایب رئیس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: به منظور توسعه و تقویت جایگاه نهادهای مالی در بازار سرمایه و ارائه خدمات بهتر به سرمایه گذاران در بازار سرمایه، با توجه به تقاضای فعالان بازار سرمایه در خصوص تاسیس شرکت کارگزاری، هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار صدور مجوز تأسیس و فعالیت شرکت کارگزاری را در دستور کار خود قرار داد.

محمدحسن ابراهیمی اضافه کرد: هیات مدیره سازمان بورس، نسخه اولیه دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری را در جلسه مورخ ۲۲ اردیبهشت تصویب کرد و این دستورالعمل را در پایگاه قوانین و مقررات بازار سرمایه قرار داد تا فعالان بازار سرمایه بتوانند نظرات خود را در خصوص این دستورالعمل به سازمان ارسال کنند. نسخه نهایی دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری نیز ۱۰ خرداد به تصویب هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید.

وی افزود: متقاضیان دریافت مجوز تاسیس شرکت کارگزاری می‌توانند بر اساس فراخوان سازمان بورس و اوراق بهادار که از طریق سایت رسمی سازمان اطلاع رسانی خواهد شد، درخواست‌های خود را طبق شرایط مندرج در دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال کنند.

ابراهیمی تصویب نسخه اولیه اساسنامه و امیدنامه «صندوق های سرمایه گذاری اهرمی» را یکی دیگر از مصوبات اخیر هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار عنوان کرد و گفت: این صندوق ها دارای واحدهای ممتاز و عادی هستند؛ در نظر داشته باشید که واحدهای عادی صندوق دارای کف و سقف بازدهی هستند. تامین حداقل بازدهی تعیین شده برای دارندگان واحدهای عادی در شرایطی که بازدهی صندوق کمتر از نرخ مذکور باشد، از محل واحدهای ممتاز انجام می‌شود و چنانچه بازدهی صندوق بیش از حداکثر نرخ بازدهی تعیین شده برای واحدهای عادی باشد، مازاد بازدهی واحدهای عادی نسبت به سقف تعیین شده به واحدهای ممتاز تعلق می‌گیرد. بازدهی مذکور به صورت روزانه مورد محاسبه قرار گرفته و اعلام شود.

نایب رئیس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: در این صندوق‌ها برای ورود و خروج متقاضیان سرمایه گذاری در واحدهای عادی از سازوکار مبتنی بر صدور و ابطال استفاده و ورود و خروج متقاضیان سرمایه گذاری در واحدهای ممتاز از طریق معاملات واحدهای ممتاز در بورس مربوطه انجام می‌شود.

وی بزرگ ترین مزیت این نوع صندوق‌ها را امکان سرمایه گذاری همزمان سرمایه گذاران ریسک گریز و ریسک پذیر در واحدهای این صندوق ها دانست و توضیح داد: سرمایه گذاری در واحدهای ممتاز این صندوق، این امکان را برای سرمایه‌گذاران یادشده فراهم می‌کند تا از منابع جمع آوری شده از محل واحدهای سرمایه گذاری عادی به عنوان اهرم استفاده کنند.

ابراهیمی افزود: به همین منظور هر گونه تغییر در کلیات بازار سرمایه، اثر مضاعفی بر بازدهی واحدهای ممتاز  دارد.

نسخه اولیه اساسنامه و امیدنامه صندوق مذکور برای اخذ نظرهای فعالان بازار سرمایه در پایگاه قوانین و مقررات بازار سرمایه به آدرس crm.seo.ir قرار دارد که پس از اخذ نظرات فعالان در هیأت مدیره سازمان نهایی و به اطلاع عموم خواهد رسید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهفروشگاهتماس با ما