لور
قیمت دلار در روز های گذشته شاهد صعود های بسیار قدرتمندی بوده و قیمت آن در بالای 26 هزار تومان قرار گرفت. اگر شرایط به همینگونه جرکت کند و تغییری ایجاد نشود دلار به سطوح بسیار بالای گذشته بازخواهد گشت.
تصاحب کانال 25 هزار تومان توسط دلار راه را برای صعود بیشتر قیمت ها باز کرده و هم اکنون دلار در کانال 26 هزار تومانی متوقف شده است.
فشار فروش دلار در سطوح بالای 26 هزار تومان بسیار طبیعی است اما انتظار کاهش قابل توجه قیمت دلار وجود ندارد چراکه شرایط اقتصادی و نرخ حواله درهم کاملا به سود دلار قرار دارند.
مهمترین عامل افزایش قیمت دلار را می توان افزایش تنش ها میان ایران و آمریکا و کاهش امید ها نسبت به بازگشت این دو کشور به توافق هسته ای موسوم به برجام دانست.
بایدن پیش تر گفته بود که در صورت رئیس جمهور شدن به سرعت به توافق هسته ای بازخواهد گشت اما این اتفاق نیافتاد و اکنون پس از گذشته بیش از سه هفته امید ها به بازگشت آمریکا به توافق هسته روز به روز کاسته می شود.
عدم احیای برجام و همچنین کاهش امید ها نسبت به آزاد شدن پول های بلوکه شده ایران کاتالیزور بسیار قدرتمندی برای افزایش قیمت دلار می باشد و باعث شده است بازار به شرایط دوران ترامپ بازگردد.
همراه با افزایش قیمت دلار در بازار، قیمت سکه و طلا نیز افزایش چشمگیری داشته اند. دلار توانسته است که با وجود حرکت کاهشی انس طلا مانع از سقوط قیمت سکه شود و آن را به سمت اوج های جدید سوق دهد.
دنیایاقتصاد : در حالی دولت طی هفته جاری لایحه اصلاحیه بودجه ۱۴۰۰ را به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد کرد که رئیسکل بانک مرکزی از عدمتغییر ارز ۴۲۰۰تومانی دارو و کالاهای اساسی در این اصلاحیه خبر داد.
عبدالناصر همتی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم درخصوص تصمیم دولت در مورد ارز ۴۲۰۰تومانی در اصلاحیه بودجه ۱۴۰۰ اظهار کرد: درخصوص بودجه حتما مسوولان محترم سازمان برنامه و بودجه اطلاعات لازم را منتشر میکنند؛ ولی درحدی که بنده درجریان هستم نکات اصلی و کلیدی لایحه بودجه در چارچوب لایحه قبلی امروز با حضور و مشارکت تیم اقتصادی دولت بررسی شد. وی درباره جمعبندی نهایی بودجه ۱۴۰۰ در دولت، گفت: بهنظرم تا فردا لایحه بودجه در دولت نهایی شود. به گفته رئیس کل بانک مرکزی، تصمیمی برای تغییر ارز ۴۲۰۰ دارو و کالاهای اساسی، در اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ توسط دولت اتخاذ نشده است.
م
دنیایاقتصاد : ورود دلار به کانال ۲۶ هزار تومانی، تصمیمگیری برای معاملهگران ارزی را دشوارتر کرد. برخی از بازیگران فنی انتظار دارند درصورت تثبیت دلار بالای مرز ۲۶هزار تومانی، موج جدیدی از خریداران وارد بازار شوند. در مقابل، گروه دیگری معتقدند بازار به سقف میانمدت نزدیک شده است. به باور آنها، پس از نزدیک به ۲۰ درصد رشد دلار در بهمنماه، زمان سودگیری رسیده است.
برزخ تصمیمگیری در بازار دلار
در اولین روز هفته راه صعود دلار تا ساعت ۴ بعدازظهر بسته نشد و این ارز توانست به کانال بالاتری صعود کند. روز شنبه، اسکناس آمریکایی ۳۰۰ تومان افزایش قیمت را به ثبت رساند و به مرز ۲۶ هزار تومانی رسید. آخرین بار ۱۶ دی ماه، دلار در کانال ۲۶ هزار تومان نوسان کرده بود و پس از آن در مسیر نزولی قرار گرفته بود. به گفته فعالان تثبیت نرخ حواله درهم بالای مرز ۷ هزار تومانی یکی از مهمترین عواملی بود که در انتظارات بازیگران بازار داخلی اثر داشت. با این حال با ورود دلار به کانال ۲۶ هزار تومانی، دیدگاههای دو گانهای در بازار میان معاملهگران شکل گرفته و تصمیمگیری درباره خرید یا فروش دلار بسیار دشوار شده است. از نگاه برخی از معاملهگران، دلار در نقطه حساسی قرار دارد که هم میتواند دچار صعود شدید قیمت شود و هم دوباره سقوط کند. در واقع نقطه ۲۶ هزار تومانی، میانه، کف و سقف قیمت دلار در نیمه دوم سال است. دلار در مهرماه توانسته بود تا سقف ۳۲ هزار تومانی صعود کند و در دیماه تا نقطه ۲۱ هزار تومانی پایین رفته بود. نقطه ۲۶ هزار تومانی وسط این دو نقطه است. به باور تحلیلگران فنی، آینده بازار در واکنش به همین مرز ۲۶ هزار تومانی تعیین خواهد شد. در صورتی که دلار بتواند خود را بالای این مرز تثبیت کند، محدوده مقاومتی ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومانی و سپس ۲۹ هزار تومانی فعال خواهد شد. اگر دلار به زیر مرز ۲۶ هزار تومانی بازگردد، نقطه حمایتی ۲۴ هزار و ۲۰۰ و ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان در برابر دلار قرار خواهند داشت.
تاثیر ارز ۴۲۰۰ بر قیمت دلار
برخی از معاملهگران در روزهای اخیر عنوان کرده بودند که قیمت دلار تحتتاثیر شایعات مربوط به حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی در مسیر افزایشی قرار گرفته است. با این حال رئیس کل بانک مرکزی در یکی از آخرین اظهارنظرهای خود عنوان کرد که ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی حذف نخواهد شد. شمار زیادی از کارشناسان باور دارند، در صورتی که ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی حذف شود، دست بانک مرکزی برای مداخله در بازار ارز بازتر خواهد شد. از نگاه این گروه، عدم فروش ارز ارزان از یکسو موجب میشود که رانت و فساد اقتصادی کاهش پیدا کند و از سوی دیگر به بازارساز کمک میکند که از این ارز برای مدیریت قیمتها در بازار استفاده کند.
واکنش بازارساز به رشد دلار
روز شنبه بازارساز در واکنش به افزایش قیمت دلار در بازار آزاد، بهای این ارز روی تابلوی صرافیهای بانکی را بالاتر برد. صرافیهای بانکی ۲۸۰ تومان به نرخ فروش دلار خود اضافه کردند و این ارز به قیمت ۲۴ هزار و ۹۸۰ تومان رسید. این قیمت هزار تومان پایینتر از بازار آزاد بود. هزار تومان فاصله بین بازار آزاد و صرافیهای بانکی این انگیزه را برای افراد ایجاد میکرد که در صفهای خرید ارز قرار بگیرند.
اثر دلار بر سکه امامی
افزایش قیمت دلار موجب شد که سکهبازان با قدرت بیشتری در موقعیت خرید قرار بگیرند. روز شنبه، سکه ۶۰ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به بهای ۱۱ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان رسید. سکه بیش از یک ماه است که نوسان بالای مرز ۱۲ میلیون تومانی را تجربه نکرده است و در صورتی که به بالای این مرز بازگردد، میتواند موج جدیدی از خریداران را به بازار بکشاند. گفته میشود که پس از ساعت سه بعدازظهر، فلز گرانبهای داخلی تا محدوده ۱۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد. افزایش قیمت سکه امامی در شرایطی رخ داد که روز جمعه بهای اونس طلا در بازارهای جهانی نتوانست خود را بالای هزار و ۸۳۰ دلار تثبیت کند.
ارزش بازار بیتکوین، بزرگترین ارز مجازی دنیا، در روز جمعه برای اولین بار در تاریخ از ۹۰۰ میلیارد دلار گذشت. قیمت این سرمایه دیجیتال به یک رکورد جدید رسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی بیتاستمپ، قدیمیترین و محبوبترین صرافی بیتکوین، بالاترین قیمت این ارز مجازی را ۴۹ هزار دلار ثبت کرد که ارزش بازار آن را تا ۶۹/ ۹۱۲ میلیارد دلار بالا برد.
بیتکوین در ساعت ۸ صبح به وقت گرینویچ ۴۷هزار و ۱۴۶دلار معامله شد یعنی ۵ درصد افزایش طی ۲۴ ساعت گذشته و ۲۸ درصد افزایش طی یک هفته.
ارزش بازار ۹۰۰ میلیارد دلاری به معنای یک افزایش ۳۵۴ میلیارد دلاری در ۲۰۲۱ است. اوج قبلی ارزش بازار بیتکوین در هشتم فوریه و برابر با ۸۸۸ میلیارد دلار ثبت شده بود.
بیتکوین در حال حاضر ۶۱ درصد از کل ارزش بازار تمام ارزهای مجازی را تشکیل میدهد که آن هم به نوبه خود در روز جمعه به بالاترین رقم ۱۴۶۳ تریلیون دلار رسید.
کل ارزش بازار سکههای مجازی ۵/ ۸۸ درصد در ۲۰۲۱ رشد کرده است. ارزش بازار این ارزهای مجازی در ابتدای ۲۰۲۱ برابر با ۷۷۶ میلیارد دلار بود.
بیتکوین در حال حاضر از نظر سرمایه بازار، نهمین سرمایه بزرگ در دنیاست و هفته گذشته از فیسبوک و تسلا پیشی گرفته است. اگر ارزش بازار بیتکوین را با تولید ناخالص داخلی کشورها مقایسه کنیم، ۹۰۰ میلیارد دلار بیتکوین بین مکزیک (۰۴/ ۱ تریلیون دلار) و هلند (۸۸۶ میلیارد دلار) قرار دارد. بیتکوین همچنین از تولید ناخالص داخلی ۷۰۷ میلیارد دلاری سوئیس هم پیشی گرفته است.
ارزهای مجازی مخصوصا بیتکوین و اتریوم اخیرا حمایت سازمانی بیشتری کسب کردهاند که باعث افزایش ارزش آنها شده است.
دنیایاقتصاد : قطع گاز کارخانههای تولید سیمان در ماههای اخیر موجب شد تا صدای اعتراض بسیاری از واحدهای تولیدی بلند شود. حالا شافعی، رئیس اتاق ایران نیز با استناد به مواد ۱۱ و ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار به این موضوع واکنش نشان داده است. رئیس اتاق ایران در جلسه شورای گفتوگوی خراسان رضوی گفته است: اینکه قراردادی تنظیم و گفته شود در ۴ ماه پایانی سال، گاز واحدهای تولیدی سیمان قطع میشود، مخالف نص صریح قانون است. اگر مقرر شده شورای تامین برای قطعی گاز تصمیم بگیرد، لازم است تا طبق قانون به این موضوع عمل شود.
بدون دیدگاه