احبار روز

به گزارش بازار، این روز ها با افزایش قیمت ارزهای دیجیتال، و امکانات جذابی که به مردم می دهند، میزان تقاضا برای خرید این دارایی ها به شدت افزایش یافته است. این افزایش تقاضا طی این چند سال همواره مشهود بوده است. اما از آن جایی که اغلب تازه وارد ها فقط بیت کوین را می شناسند، ما قصد داریم امروز پنج ارز دیجیتال دیگر، که موقعیتی مناسب و آینده ای روشن دارند را به شما معرفی کنیم.

آلت کوین ها
ابتدا لازم است با مفهوم آلت کوین آشنا شوید تا بتوانیم در ادامه ی مقاله به طور دقیق تر به آن بپردازیم. آلت کوین ها به ارزهای دیجیتالی گفته می شوند که بعد از بیت کوین به بازار رمز ارزها ورود کرده اند و در جهت رفع مشکلات بیت کوین گام برداشته اند. این که می گوییم بعد از بیت کوین به این خاطر است که بیت کوین اولین ارز دیجیتال عرضه شده می باشد. یکی از دلایل شهرت آن هم همین مسئله می باشد. بیت کوین در سال ۲۰۰۸ توسط فردی با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو، که هنوز هم هویت حقیقی او مشخص نیست، ساخته شد. در بیت کوین ویژگی هایی به چشم می خورد که پول های کاغذی آن را دارا نمی باشند. ویژگی هایی از جمله؛ امنیت و سهولت تراکنش، غیر قابل جعل بودن، غیر قابل اشتعال بودن، عدم فرسودگی و پارگی در گذر زمان و عدم تمرکز و دخالت واسطه ها. به همین دلیل است که ارزش بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، چندین برابر ارزهای فیات (دلار، یورو، ین و…)  می باشد. ولی آیا در بین ارزهای دیجیتال فقط بیت کوین ارزش خرید دارد؟ در ادامه ی مقاله با معرفی ۵ ارز دیجیتال دیگر، به این موضوع به طور مفصل می پردازیم.

اتریوم
تکیه گاه طرفداران ارزهای دیجیتال بعد از بیت کوین، اتریوم می باشد. اتریوم روندی معمولا صعودی داشته است و همواره موردی جذاب برای سرمایه گذاری بوده است. اتریوم در سال ۲۰۱۳ توسط یک برنامه نویس و تحلیلگر روسی-کانادایی به نام ویتالیک بوترین به وجود آمد. در واقع اتریوم فقط یک ارز دیجیتال نیست و یک شبکه ی ایجاد و ثبت قراردادهای هوشمند نیز می باشد. این شبکه در بازار کریپتوکارنسی ارز دیجیتال اتر را عرضه می کند که معمولا با همان نام اتریوم شناخته می شود. اتریوم تا سال ۲۰۱۶ فقط یک نسخه داشت. حمله هکری که روی شبکه اتریوم اتفاق افتاد ضرری ۵۰ میلیون دلاری به این شبکه وارد کرد. فعالان اتریوم جهت جبران ضرر به دو دسته تقسیم شدند. عده ای معتقد بودند قوانین اتریوم از پایه باید تغییر کند و عده ای این را مخالف آرمان تمرکز زدایی می دانستند. این اختلاف به حدی زیاد بود که موجب انجام یک هارد فورک روی شبکهی اتریوم و پدید آمدن کوینی جدید به نام اتریوم کلاسیک شد. پس از این اتفاق هم ۹۰% از کاربران شبکه اتریوم کلاسیک به اتریوم روی آوردند. این موضوع باعث افزایش ارزش و قدرت اتریوم شد. اتریوم این روزها در اوج قیمت خود می باشد و قیمت آن حول ۲۵۰۰ دلار است!  

دوج کوین
دوج کوین یک ارز دیجیتال جالب و مقداری عجیب است. این ارز ابتدا به عنوان وسیله ای برای سرگرمی ساخته شد اما بعد ها ارزشی میلیون دلاری گرفت. دوج کوین بیش از آن که اهداف مادی را دنبال کند گرایشی معنوی دارد و استفاده از آن بیشتر برای پرداخت های کوچک مانند کمک به خیریه و موسسات مالی انجام می شود. از طرفی دوج کوین استخراج محدودی ندارد. سپس نمی توانیم انتظار داشته باشیم قیمتی معادل بیت کوین یا اتریوم پیدا کند. اما در بازه های زمانی مختلف و طی اتفاقاتی مانند حمایت ایلان ماسک و اسنوپ داگ، ارزش این کوین چندین برابر شد. در همین هفته نیز، قیمت دوج کوین تقریبا دو برابر شد. خرید دوج کوین امری آسان می باشد و در اکثر صرافی های ارز دیجیتال صورت می گیرد.

لایت کوین
اگر بیت کوین را طلای دیجیتالی در نظر بگیریم، لایت کوین می تواند نقره ی دیجیتالی لقب بگیرد. بر خلاف بیت کوین که همچنان هم هویت سازنده ی آن فاش نشده، لایت کوین مشخصا توسط فردی به نام چارلی لی و در سال ۲۰۱۱ وارد بازار رمز ارزها شده است. لایت کوین در هر ۲.۵ دقیقه یک بلاک حاوی تمامی تراکنش های انجام شده را به زنجیره ی بلاک های قبلی اضافه می کند. این ارز دیجیتال ظرفیتی چهار برابر بیت کوین دارد و بر این اساس احتمال می رود ارزش آن در آینده به یک چهارم ارزش بیت کوین برسد.  

ریپل
ریپل یک شرکت آمریکایی بود که در سال ۲۰۰۴ تاسیس شد. تا سال ۲۰۱۲ فعالیت چشمگیری در ریپل مشاهده نمی شد. با تغییر تیم مدیریتی ریپل در این سال، فعالیت اصلی آن آغاز شد و توکن XRP منتشر شد. این توکن اکنون در اکثر صرافی های ارز دیجیتال مورد معامله قرار می گیرد. ریپل برای مؤسسات مالی و بانک ها برنامه های غیر متمرکز می سازد.  

بایننس کوین
بایننس کوین که با نماد BNB نشان داده می شود، ارز دیجیتال اختصاصی صرافی بایننس است. بایننس یکی از معتبر ترین و بزرگ ترین صرافی های ارز دیجیتال در جهان است که این ارز را در سال ۲۰۱۷ روی بلاکچین اتریوم تولید کرد. اما در سال ۲۰۱۹، ارز دیجیتال بایننس به بلاکچین اختصاصی آن انتقال یافت. قیمت بایننس کوین در چند هفته ی اخیر حدودا ۵ برابر شد!

احبار روز

یک اقتصاددان با بیان اینکه ساختار اقتصاد کشور به گونه‌ای است که نظام تک‌نرخی ارز نمی‌تواند اجرا شود، تصریح کرد: اگر کشوری توانسته ثبات ارزی در اقتصاد ایجاد کند، یعنی دیگر مشکلاتش مرتفع شده است.
محمد قلی‌یوسفی در گفت‌وگو با «ایبِنا»، محصول کارکرد‌های اقتصاد خوب را ثبات پولی و ارزی در کشور دانست و افزود: زمانی ایران می‌تواند ثبات ارزی و پولی داشته باشد که مشکلات آن مانند تورم و نقدینگی و… رفع شده باشد.

او در واکنش به اظهارنظر یکی از مدیران صندوق بین‌المللی پول مبنی بر اینکه ایران می‌تواند با نظام تک‌نرخی ارز، تورم را مهار کند و به رشد اقتصادی باثبات برسد، گفت: صندوق بین‌المللی پول متوجه نشده که مشکل تفاوت نرخ ارز و بی‌ثباتی در بازار، دولتی بودن اقتصاد ایران است. از بی‌ثباتی‌ها گرفته تا عدم‌شفافیت در تصمیمات و همین‌طور سیاست‌هایی که مداخله‌گرایانه است.  این اقتصاددان ادامه داد: به‌ویژه در کشورهای نفت‌خیز چون نفت منبع مهم درآمد دولت و مهم‌ترین منبع کسری ارز خارجی و یک فعالیت اقتصادی در داخل کشور است که دولت بودجه خود را بر مبنای درآمدهای ارزی تعیین می‌کند؛ بنابراین برای اینکه بتواند هزینه کند باید نرخی را برای برنامه‌هایش تعیین یا بودجه‌بندی کند که براساس نرخ ارز مشخصی باشد.  قلی‌یوسفی افزود: اما بازار متفاوت است چراکه تابع عرضه و تقاضاست. بنابراین در کشورهای نفت‌خیز که وابستگی بالایی به درآمدهای نفتی دارند این اتفاق طبیعی است و دولت اگر مالک درآمدهای نفتی و بودجه‌اش وابسته به درآمدهای نفتی باشد نمی‌تواند نظام تک‌نرخی ارز ایجاد کند مگر اینکه اقتصاد آزاد باشد.  به گفته او، صندوق بین‌المللی به همان رویه گذشته به توصیه‌های اشتباه خود می‌پردازد و عجیب این است که آنها از اشتباهات خود پند نگرفتند و به جای اینکه مرهمی باشند بر زخم کشورهای توسعه‌نیافته عملا بر مشکلات آنها نمک می‌پاشند. آنها در درک مسائل داخلی ناتوان هستند و ما خودمان بهتر از همه می‌دانیم که مشکلات اقتصاد چیست؟ مشکلات ما نبود آزادی در اقتصاد و دخالت‌های دولت است.

این اقتصاددان اظهار کرد: تا زمانی که نفت در اختیار دولت باشد دولت گسترده است، در اقتصاد مداخله می‌کند و بنابراین ثبات به وجود نمی‌آید. اینکه نظام ارز تک‌نرخی به مهار تورم و رشد اقتصادی کمک کند ایده‌آل است اما شدنی نیست؛ چراکه نظام تک‌نرخی مهندسی شده و دستوری نیست بلکه این بازار است که نظام تک‌نرخی ایجاد می‌کند. در واقع این عرضه و تقاضای بازار است که می‌تواند نرخی را تعیین کند نه اینکه پشت درهای بسته یک نرخی را تعیین کنیم؛ مانند دلار ۴۲۰۰ تومانی که هنوز در اقتصاد وجود دارد.

قلی‌یوسفی با بیان اینکه ابتدا باید اقتصاد را آزاد کنیم و بعد بتوانیم نظام تک‌نرخی ارز را به دست بیاوریم، افزود: نکته دیگر این است که مشکل ما تنها نظام چند نرخی ارز نیست بلکه متاسفانه در کشور ما سیاست‌های پولی ابلاغ شده از بانک مرکزی به دیگر بانک‌ها اجرا نمی‌شود.  او با تاکید بر اینکه اختیار و قدرت رئیس بانک مرکزی باید بیشتر باشد، تصریح کرد: چطور بانک مرکزی می‌تواند در امور خود موفق باشد و انتظار داریم با این وضعیت بتواند نقدینگی را کنترل و تورم را مهار کند. چطور انتظار داریم سیاست‌های پولی و ارزی را به‌گونه‌ای اجرا کند که در کشور نظام تک‌نرخی ارز حاکم باشد؟ ساختار تصمیم‌گیری ایران به‌گونه‌ای است که این امکان وجود ندارد.

احبار روز

دنیای‌اقتصاد : برخلاف ماه‌های گذشته که بیت‌کوین و اتریوم اغلب خبرسازترین رمزارزها محسوب می‌شدند اکنون رمز ارزی به مراتب کوچک‌تر به صدر اخبار بازار رمزارزها رسیده است؛ رمز ارزی که در ابتدا و در سال ۲۰۱۳ میلادی بیشتر به عنوان یک شوخی راه‌اندازی شده بود، اکنون ارزش بازاری بیش از ۴۰ میلیارد دلار دارد و همین امر سبب شده است تا ارزش بازار دوج‌کوین در میان ۱۰ رمزارز بزرگ جهان قرار بگیرد. ارزش دوج کوین که تا میانه روز گذشته به حدود ۳۰ سنت رسیده است، پنج ماه صعود متوالی را تجربه کرده است و در ماه آوریل نیز تاکنون رشد خیره‌کننده ۴۶۵ درصدی را رقم زده است. در ماه ژانویه و در بحبوحه رکوردزنی رمزارزها بود که دوج‌کوین توانست طی یک ماه در حدود ۶۹۰ درصد افزایش قیمت داشته باشد. بالاترین ارزش ثبت شده دوج‌کوین نیز مربوط به روز جمعه است که ارزش این رمز ارز تا مرز ۴۵ سنتی افزایش پیدا کرد.
دلایل صعود دیوانه‌وار دوج‌کوین

احبار روز

دنیای ‌اقتصاد : کمترین ارزش دلار در سال ۱۴۰۰ به ثبت رسید. روز یک‌شنبه، اسکناس آمریکایی ۳۴۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسید. در تمام طول سال ۱۴۰۰، دلار هرگز در چنین سطح قیمتی به کار خود پایان نداده بود و شکست این سطح حتی می‌تواند منجر به افت شدیدتر شود. اما چه عاملی موجب شد که قیمت دلار طی یک روز حدود ۴/ ۱ درصد افت قیمت را به ثبت رساند و به کف قیمتی سال ۱۴۰۰ برود؟ بیشتر فعالان بازار باور داشتند،‌ چنین افتی ناشی از سیگنال مذاکراتی بود که از وین به بازار فردوسی رسید.


 

«دنیای‌اقتصاد» در تیتر اول روز گذشته خود اشاره کرده بود که پالس مثبتی از مذاکرات وین ارسال شده است؛ فعالان بازار نیز باور داشتند، ‌اظهارات عباس عراقچی، رئیس تیم ایران در گفت‌وگوهای هسته‌ای مورد توجه معامله‌گران بازار ارز قرار گرفت. عراقچی عنوان کرده بود که تفاهم جدیدی در حال شکل گرفتن است. در کنار این خبر، برخی از معامله‌گران به گزارش«فایننشال تایمز» دقت کردند که  ادعا می‌کرد، ایران و عربستان با یکدیگر وارد مذاکره شده‌اند. روزنامه «فایننشال تایمز» در گزارشی مدعی شد، مقام‌های ارشد عربستان و ایران در تلاش برای بهبود روابط بین دو کشور، در حال انجام مذاکرات مستقیم بوده‌اند. طبق این گزارش، مذاکرات مستقیم مقام‌های سعودی و ایرانی در بغداد صورت گرفته و بعد از گذشت 5 سال از قطع روابط دیپلماتیک ریاض و تهران انجام شده است.چنین خبرهایی که احتمال رفع بیشتر تنش‌ها در منطقه را مطرح می‌کند، موجب می‌شود انتظارات افزایشی در بازار کمرنگ‌تر و امیدها برای لغو تحریم‌ها بیشتر شود.

نقش بازارساز در افت قیمت دلار
بیشتر فعالان باور داشتند که عامل افت قیمت دلار، سیگنال مثبتی بود که از مذاکرات وین به بازار رسید. با این حال، دسته‌ای از فعالان عنوان می‌کردند که بازارساز نیز از طریق بازار متشکل و صرافی‌های بانکی، عرضه خود را افزایش داده است. دیروز قیمت دلار پس از مدت‌ها در صرافی‌های بانکی به زیر مرز 24 هزار تومانی رفت و در محدوده 23 هزار و 900 تومانی معامله شد. این موضوع نشان می‌داد که بازارساز هم چنان به دنبال افت بیشتر قیمت‌هاست. دیروز قیمت دلار در بازار متشکل ارزی نیز تا محدوده 23 هزار و 652 تومان افت کرد. بازار متشکل و صرافی‌های بانکی، بخش‌های رسمی‌تر بازار هستند که معمولا قیمت‌های درج شده در آنها مورد تایید بازارساز است. به باور معامله‌گران در صورتی که عرضه دلار توسط صرافی‌های بانکی و بازارساز ادامه پیدا کند، قیمت دلار به زیر سطح 24 هزار و 500 تومانی نیز خواهد رفت. شکست سطح 24 هزار و500 تومانی، از نگاه برخی معامله‌گران فنی، می‌تواند منجر به افزایش بیشتر حجم فروش ارز در بازار شود.در سال جدید، عموما روند قیمتی دلار به‌گونه‌ای بوده است که سد 24 هزار و 500 تومانی شکسته نشده است. در شرایط کنونی نیز افزایشی‌های بازار هم چنان امیدوار به برگشت قیمت هستند. از نگاه آنها،‌ یک خبر بد از مذاکرات به راحتی می‌تواند جریان بازی در بازار ارز را تغییر دهد.  هم چنین امروز در بازار صف‌خریدی شکل گرفته بود که می‌تواند قیمت در روز جاری را تحت تاثیر قرار دهد.

نزول سکه به زیر سطح حساس
نزول قیمت دلار در بازار ارز موجب شد که معامله‌گران بازار سکه نیز با قدرت در موقعیت فروش قرار بگیرند. سکه امامی دیروز به راحتی سطح 10 میلیون و 500 هزار تومانی را از دست داد و حدود ساعت 4 بعدازظهر روی عدد 10 میلیون و 420 هزار تومان قرار گرفت. این عدد 180 هزار تومان کمتر از روز شنبه بود. به گفته فعالان، با از دست رفتن سطح 10 میلیون و 500 هزار تومانی، فلز گرانبهای داخلی می‌تواند اعداد پایین‌تری را نیز به ثبت برساند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *