درحالیکه بانکهای مرکزی برخی از کشورهای پیشرفته جهان در حال بررسی راهاندازی ارزدیجیتال هستند، بانک مرکزی ژاپن (BOJ) روز دوشنبه اعلام کرد آزمایشهایی را برای بررسی امکان انتشار ارز دیجیتال ملی خود آغاز کرده است.به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، طبق گفته این بانک، مرحله اول آزمایشها تا مارس ۲۰۲۲ انجام میشود و روی امکانسنجی صدور، توزیع و بازخرید ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) متمرکز است.
مرحله دوم آزمایشهای بانک مرکزی ژاپن نیز عملکردهای دقیقتری از جمله تعیین محدودیت برای مقدار ارز دیجیتالی که هر نهاد میتواند داشته باشد را بررسی میکند.بر اساس این گزارش، برنامه این بانک برای شروع آزمایشها درباره نحوه کار با ارز دیجیتال در ماه اکتبر اعلام شد.شینیچی یوچیدا، مدیر اجرایی این بانک ماه گذشته اعلام کرد در صورت لزوم برنامه آزمایشی را که شامل ارائه خدمات پرداخت خواهد بود، راهاندازی خواهد کرد.یوچیدا به کمیته سیاستگذاران و لابیهای بانکی که بهدنبال ارز دیجیتال بانک مرکزی CBDC هستند گفت: اگرچه تغییری در موضع بانک مرکزی ژاپن مبنی بر اینکه در حال حاضر هیچ برنامهای برای صدور CBDC ندارد، رخ نداده است، اما ما معتقدیم شروع آزمایشها در این مرحله یک اقدام ضروری است.اعلامیه بانک مرکزی ژاپن در حالی رخ داد که بانکهای مرکزی دیگر جهان با ابتکار عمل برای توسعه ارزهای دیجیتال خود پیش میروند.آنها به دنبال مدرنسازی سیستمهای مالی و جلوگیری از تهدید ارزهای رمزنگاری شده و همچنین تسریع در پرداختهای داخلی و بینالمللی هستند.بانک مرکزی روسیه (CBR) قصد دارد اولین نمونه روبل دیجیتال خود را امسال راهاندازی کند.چین در حال حاضر برنامه گسترده آزمایش یوآن دیجیتال را در شهرهای بزرگ این کشور آغاز کرده است. بانک مرکزی این کشور قصد دارد ارز دیجیتال مستقل خود را برای بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۲۲ آماده کند
حرکات صعودی قیمت در نمودار آلت کوینهایی مانند اتریوم، بایننس کوین، پولکادات و ایاس، نشان از این دارد که جریان سرمایه ورودی به آلت کوینها با توجه به نوسانات عرضی بیتکوین در زیر سطح ۶۰ هزار دلار افزایش یافته است.
به گزارش ارز دیجیتال، روندهای تاریخی قیمت برای معاملهگران بهعنوان سنجشی برای ارزیابی احتمالات آینده عمل میکنند. ماه آوریل (تقریبا از اواسط اردیبهشت تا اواسط خرداد)، با توجه به ۸ مرتبه تثبیت (کلوز) ماهانه بهصورت کندلهای سبز و ثبت تنها دو مورد با بازده منفی، بهعنوان بازهای صعودی برای قیمت بهحساب میآید.
دنی اسکات (Danny Scott)، مدیر عامل صرافی کوینکورنر اذعان داشته است که اگر بیتکوین به تقلید از گذشته، ثبت بازده میانگین ۵۰ درصدی خود را طی ۱۰ سال گذشته در این ماه تکرار کند، توانایی جهش تا ۸۱ هزار دلار را خواهد داشت. این امر شاید یکی از دلایلی باشد که ماینرها بهجای فروش داراییها در سطوح فعلی، موقعیتهای خود را در بازار حفظ کردهاند. لکس مسکوویسکی (Lex Moskoviski)، مدیر ارشد اطلاعات شرکت سرمایهگذاری مسکوویسکی نیز اخیرا به این امر تاکید داشته است که ماینرها دوم آوریل تعداد ۴۳۸۰ بیتکوین و در ۳ آوریل ۴۴۹۴ بیتکوین را بهعنوان داراییهای تحت اختیار خود انباشت کردهاند.درعینحال که بیتکوین بهعنوان رهبر بیچونوچرای بازار باقی مانده است، نکته مثبتی که وجود دارد این است که برخی از شرکتهای بزرگ و تاثیرگذار، شروع به کشف فرصتهای جدید در بخشهای مختلف این حوزه کردهاند.در ادامه ۵ ارز دیجیتال برتر این هفته که در کوتاهمدت قابلیت ثبت عملکرد بهتری را نسبت به کلیت بازار دارند، بررسی میکنیم.
بیتکوین (BTC)
قیمت بیتکوین طی چند روز گذشته و برای بار دیگر در شکست مقاومت روانی ۶۰ هزار دلاری خود ناموفق بوده است که این امر در نهایت موجب ذخیره سود معاملات بهدست معاملهگران کوتاهمدت شده است. تعدیل شیب میانگینهای متحرک و موفق نبودن شاخص قدرت نسبی (RSI) در حرکت به بالای خط روند نزولی نشان از این دارد که فروشندگان با قدرت در حال دفاع از ناحیه مقاومتی ۶۰,۰۰۰ تا ۸۴/ ۶۱.۸۲۵ دلار هستند.اگر صعودیهای بازار موفق به نفوذ قیمت به بالای این ناحیه مقاومتی شوند، گروهی از فروشندگان به تله خواهند افتاد که این امر میتواند به ریزش یکباره و کوتاهمدتی در قیمت منجر شود. با این حرکت مومنتوم صعودی قیمت تقویت خواهد شد و قیمت توانایی پرتاب تا سطح ۶۹,۵۴۰ دلار و در بالای آن تا ۷۹,۵۶۶ دلار را خواهد داشت.در طرف مقابل اگر خریداران موفق به نقض مانع ۶۰هزاردلاری نشوند، احتمال شکست قیمت به زیر میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه افزایش خواهد یافت. در چنین شرایطی ممکن است برای بار دیگر میانگین متحرک ساده ۵۰ روزه در ۵۳,۷۷۱ دلار نیز دیده شود.
اتریوم (ETH)
نوسانات عرضی قیمت اتریوم در نهایت در ۶ آوریل بهنفع خریداران خاتمه پیدا کرده است که به رشد قیمت تا سقف تاریخی جدید در ۲۱۵۰ دلار منجر شده است. بههرحال خریداران موفق به تثبیت قیمت در سطوح بالاتر نبودهاند و قیمت بار دیگر به زیر مقاومت بریکاوتشده ۲,۰۴۰.۷۷ دلار کشیده شده است.خریداران در وضعیت فعلی در تلاش برای هدایت دوباره قیمت به بالای ناحیه مقاومتی ۷۷/ ۲.۰۴۰ تا ۵۹/ ۲.۱۴۴ دلار هستند که در صورت موفقیت به مومنتوم (شتاب حرکت قیمت) افزوده خواهد شد و قیمت توانایی رشد تا ۲,۶۱۸.۱۴ دلار را خواهد داشت.نمودار چهارساعته نشان از حمایت قیمت در میانگین متحرک نمایی ۲۰ دوره دارد. این امر نشان از این دارد که روند صعودی دستنخورده باقی مانده است. بههرحال کاهشهای بازار بهراحتی تسلیم نخواهند شد و بهمنظور به تاخیر انداختن روند صعودی در ناحیه مقاومتی۴۵/ ۲.۰۹۳تا ۵۹/ ۲.۱۴۴ دلار تلاش خواهند کرد.
بایننس کوین (BNB)
قیمت بایننس کوین در ۲ آوریل سقف تاریخی خود را شکسته است، اما خریداران موفق به حفظ آن در سطوح بالاتر نبوده و قیمت بار دیگر به زیر سطح ۶۹/ ۳۴۸ دلار بازگشته است. این امر نشان از این دارد که خرسهای بازار برای به دام انداختن خریداران تلاش کردهاند.بههرحال خریداران به قیمت اجازه ریزش دوباره به زیر حمایت ۳۱۵ دلار را ندادهاند. این امر نشانه مثبتی خواهد بود، زیرا نشاندهنده این است که گاوهای بازار در هر ریزش موقعیتهای خود را انباشت کرده و منتظر اصلاح عمیقتر قیمت نماندهاند.اگر خریداران موفق به هدایت قیمت به بالای سقف تاریخی در ۹۸/ ۳۵۶ دلار شوند، احتمال آغاز موج بعدی صعودی تا ۴۰۰ دلار و در بالای آن تا ۴۳۰ دلار وجود خواهد داشت. شیب صعودی میانگینهای متحرک و قرارگیری شاخص قدرت نسبی (RSI) در نزدیکی ناحیه اشباع خرید نشان از احتمال ادامه روند صعودی قیمت دارد.در طرف مقابل اگر قیمت از سطوح فعلی یا مقاومت بالاسر چرخش کرده و به زیر سطح ۳۱۵ دلار حرکت کند، میتوان گفت که مومنتوم صعودی قیمت در حال تضعیف است.
پولکادات (DOT)
قیمت پولکادات در ۲ آوریل به بالای خط روند نزولی خود حرکت کرده و طی روز معاملاتی بعد سقف تاریخی جدید خود را در ۸۰/ ۴۶ دلار به ثبت رسانده است. فروشندگان با توجه به ورود خریداران در ریزشها موفق به حفظ برتری خود در بازار نبودهاند. شیب میانگینهای متحرک در تایم فریم چهارساعته صعودی بوده و شاخص قدرت نسبی (RSI) به ناحیه مثبت خود وارد شده است. این عوامل نشان از روند صعودی کوتاهمدت قیمت دارد.
ایاس (EOS)
قیمت ایاس در اول آوریل به بالای مقاومت بالاسر در ۶۰/ ۵ دلار رفته است و در روز معاملاتی بعد در بالای سطح ۲۵/ ۶ دلار بسته شده است. این مقاومت بالاترین سطح قیمت از ژوئن سال ۲۰۱۹ میلادی است. این امر میتواند بیانگر این امر مهم باشد که محبوبیت آلت کوینها میان سرمایهگذاران در حال افزایش است.خریداران طی ۳ آوریل قیمت را به زیر سطح بریکاوتشده ۶۰/ ۵ دلار بردهاند، اما نکته مثبت در اینجا این است که خریداران به گروه مقابل اجازه تثبیت برتری خود را نداده و قیمت را به بالای سطح ۶۰/ ۵ دلار بردهاند. اگر این گروه موفق به حفظ قیمت بهمدت سه روز در بالای این سطح شوند، میتوان گفت که روند صعودی جدید آغاز شده است. احتمال افزایش مومنتوم قیمت پس از حرکت آن به بالای سطح ۵۰/ ۶ دلار وجود خواهد داشت. در چنین شرایطی رشد قیمت تا سطح ۶۴/ ۷ دلار و در بالای آن تا ۶۹/ ۸ دلار وجود خواهد داشت.
دنیایاقتصاد : در چهارمین روز هفته، خبری از خرید و فروشهای سنگین در بازار ارز و سکه نبود. بیشتر معاملهگران در انتظار مشخص شدن نتیجه مذاکرات وین بودند و تنها وضعیت بازار را بهصورت مشاهدهگر رصد میکردند. در چنین روزی، طبیعی بود که قیمت دلار نوسان خاصی را تجربه نکند. همین اتفاق نیز افتاد و دلار تنها با ۵۰ تومان رشد به بهای ۲۵ هزار و ۵۰ تومان رسید. رشد محدود دلار در حالی رخ داد که روز دوشنبه دلار ۱۵۰ تومان افزایش قیمت را به ثبت رسانده بود و روز یکشنبه نیز نزدیک به ۳۰۰ تومان افزایش را تجربه کرده بود. در واقع قیمت بسته شده روز سهشنبه تا حدی نمایانگر کاهش نوسانات و احتیاط معاملهگران بود. به گفته فعالان، در سمت معاملهای حوالهای نیز تقاضا و فروش زیادی در بازار وجود نداشت و نرخ حواله درهم در یک روز کمنوسان عمدتا در محدوده ۶هزار و ۹۰۰ تومان قرار داشت.
دنیایاقتصاد-محمدتقیپور : طلا در معاملات روز گذشته تحتتاثیر عقبنشینی خفیف ارزش دلار و نرخ بازدهی اوراق قرضه بلندمدت در آمریکا افزایش داشت. فلز زرد پس از سه ماه متوالی نزولی از آغاز سالجاری میلادی و ثبت بدترین بازدهی در اولین فصل سال در ۳۹ سال گذشته، ماه چهارم را تا حدودی بهتر آغاز کرده تا ارزش این فلز ارزشمند در حوالی مرز ۱۷۴۰ دلاری باشد. شاخص دلار آمریکا نیز که ارزش پول آمریکا در برابر سبدی از ارزهای معتبر جهانی را نشان میدهد، پس از آنکه حدود یک هفته در کانال ۹۳ واحدی بود روز گذشته به کانال ۹۲ واحدی سقوط کرد.
رمزارزها یک پنجم بازار طلا
شاخص دلار آمریکا نیز که سه ماه بازدهی صعودی داشته تاکنون که یک هفته از ماه آوریل میگذرد بازدهی در حدود منفی ۵/ ۰ درصد داشته است. یکی دیگر از موضوعاتی که تا حدودی فشار قیمتی از روی طلا را در روز گذشته برداشت کاهش یک درصدی سود اوراق ۱۰ ساله آمریکا بود. در روزهای گذشته بازار رمزارزها شاهد ثبت دو رکورد جدید بود. اتریوم که دومین رمزارز بزرگ جهان است با ثبت قیمت ۲۱۵۰ دلاری بالاترین قیمت خود را تاکنون به ثبت رساند. همچنین رالی صعودی اتریوم در هفتههای اخیر سبب شد تا ارزش بازار رمزارزها برای اولین بار در طول تاریخ از ۲ هزار میلیارد دلار عبور کند. ارزش بازار رمزارزها که طی دو ماه دو برابر شده است اکنون حدود یکپنجم ارزش بازار طلاست.
طلا در قله یک هفتهای
طلا با صعود روز گذشته خود به بالاترین ارزش در چند هفته اخیر رسید. انتشار گزارشهای امیدوارکننده اقتصادی آمریکا سبب شد تا ارزش دلار بهعنوان یکی از پناهگاههای امن دارایی کاهش پیدا کند و طلا که در هفتههای گذشته بیشتر از هر چیزی تحتتاثیر ارزش دلار و نرخ سود اوراق قرضه بود از این فرصت استفاده کرد تا افزایشی شود. از سوی دیگر دلار در کف دو هفتهای خود قرار دارد و نرخ سود اوراق ۱۰ ساله آمریکا نیز که در سقف ۱۴ ماهه خود قرار داشت مقداری از آن فاصله گرفته است. آمارهای بهتر از انتظاری که از اقتصاد آمریکا منتشر میشود سبب شده تا علاقه سرمایهگذاران به بازارهای پرریسک از جمله بازارهای سهام افزایش پیدا کند. روز گذشته بازارهای سهام اروپا توانستند به سطح قبل از پاندمی خود برسند.
سرنوشت طلا در دست بانکهای مرکزی
تحلیلگران بازار طلا بر این باورند که از نقطهنظر تکنیکال، طلا برای امید به افزایش بیشتر ابتدا باید مرز ۱۷۵۰ دلاری را بشکند. البته گزارش بازار کار آمریکا که سبب شده میل به ریسکپذیری سرمایهگذاران نسبت به قبل بیشتر شود احتمالا افزایش قیمت طلا را با مشکل مواجه خواهد کرد. چشمانداز اقتصادی آمریکا در حال بهبود است و این کشور همراه با چین با سرعت بیشتری نسبت به رقبای توسعهیافته خود در حال ریکاوری اقتصادی هستند. لورتا مستر، رئیس فدرالرزرو کلیولند نیز روز گذشته در سخنانی تاکید کرد که فدرال رزرو باید برای کمک به رشد اقتصادی بیشتر آمریکا همچنان به سیاستهای انبساطی خود ادامه دهد. سیاستهای انبساطی بانکهای مرکزی در سال گذشته برای حمایت از اقتصاد در برابر بحران کرونا عامل اصلی حمایت از قیمت طلا و ثبت بهترین بازدهی دهه اخیر توسط این فلز زرد بود. اگر فدرال رزرو همچنان بخواهد در چند سال آینده سیاستهای انبساطی خود را تا اطمینان از ریکاوری کامل اقتصاد ادامه دهد، احتمال صعود طلا به مرزهای قیمتی بالاتر وجود دارد. البته این موضوع نیز اهمیت دارد که بقیه عوامل که بیشتر آنها نزولی هستند چه تاثیری بر قیمت طلا خواهد داشت.
رکوردشکنی رمزارزها
اتریوم روز گذشته با ثبت قیمت ۲۱۵۰ دلاری قله قیمتی جدیدی را فتح کرد. رالی صعودی دومین رمزارز بزرگ جهان سبب شد تا روز دوشنبه برای اولین بار ارزش کل بازار رمزارزها از ۲ هزار میلیارد دلار عبور کند. با توجه به اینکه تخمین زده میشود ارزش کل بازار طلا در جهان حدود ۱۰ هزار میلیارد دلار باشد اکنون ارزش کل رمزارزها به یکپنجم بازار طلا رسیده است. طی بازه زمانی حدودا دو ماهه ارزش بازار رمزارزها دو برابر شده است و مهمترین عامل صعود قیمت رمزارزها و افزایش ارزش بازار آنها افزایش استقبال سرمایهگذاران نهادی به این بازارها بوده است. در حال حاضر بیتکوین با در اختیار داشتن بیش از ۵۰ درصد ارزش بازار رمزارزها همچنان پرچمدار این بازار به حساب میآید. قبل از پیشروی اتریوم افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت بیتکوین از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون سهم مهمی در رسیدن ارزش بازار رمزارزها به سطح جدید داشته است. بیتکوین که در حال حاضر در محدوده قیمت ۵۸ هزار دلاری معامله میشود ماه گذشته بالاترین قیمت خود در طول تاریخ یعنی ۶۱ هزار و ۷۹۵ دلار را به ثبت رساند.
امیر سیدی معتقد است حذف مالیات برعایدی سرمایه در بازار سرمایه تصمیم درستی بوده است؛ ضمن اینکه جا دارد از بازار سرمایه حمایت مالیاتی شود و در عوض از محلهایی از اقتصاد که سالیان زیادی است مالیات اخذ نشده است، مالیات ستانی شود، تا به این ترتیب تعادل لازم بین بخشهای مختلف اقتصاد برقرار شود.
مدیر عامل کارگزاری امین سهم در گفتگو با پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) در خصوص مالیات بر عایدی سرمایه گفت: موضوع مالیات بر عایدی سرمایه در بسیاری از نقاط کشورهای پیشرفته جهان وجود دارد و لازم است که در کشور ما هم اجرا شود. به نظر من مهمترین املاک یکی از مهمترین حوزههایی است که می تواند تحت پوشش مالیات بر عایدی سرمایه قرار بگیرد.
سیدی افزود: املاک، یکی از بزرگترین بخشهای اقتصاد است و گستره وسیعی را شامل می شود. براین اساس، در این حوزه سود زیادی شناسایی می شود که اگر در کشور ما مالیات ستانی انجام می شد، می توانست به امر توسعه زیر ساختها و نیز موضوع عدالت اقتصادی کمک بسیار زیادی بکند.
وی تصریح کرد: همانطور که در بالا اشاره شد، در حال حاضر بازار املاک، بازار بسیار بزرگ تر و مهم تری در کشور ما است به طوریکه حداقل تا سال گذشته نسبت به بازار سرمایه این بازار بسیار بازار بزرگ تری بوده است؛ اما مالیاتی که از این بخش دریافت شده است، بسیار پایین تر از بازار سرمایه بوده است.
این فعال بازار سرمایه بیان داشت: در بازارهای اغلب کشورها به این صورت است که اگر در معاملهای سودی شناسایی شود به آن مالیات تعلق می گیرد. در مورد بازار سهام هم به همین شکل است، می توان گفت به نوعی مالیات بر عایدی سرمایه در بازار سهام از قبل وجود داشته است. در دیگر کشورها به این شکل است که هر چقدر معاملات کوتاه مدت انجام دهید، مالیات بر دارایی سهام بالاتر است و اگر سرمایهگذاری خود را به طور بلند مدت در نظر گرفته باشید، این مالیات کاهش پیدا می کند.
وی در ادامه اظهار کرد: مالیات از خرید و فروش سهام سال گذشته حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان بوده است که نشان می دهد بازارسرمایه بیشتر از تمام بازار های دیگر مالیات پرداخت کرده است؛ این خود یک نوع مالیات بر عایدی سرمایه است که خیلی هم نقد شونده بود و طی سال گذشته دریافت شد.
این کارشناس بازارسرمایه افزود: به نظر من بلاموضوع است که در شرایط فعلی ما بخواهیم برای بازار سرمایه صحبتی از مالیات برعایدی سرمایه داشته باشیم، زیرا همانطور که اشاره شد، مالیات بر خرید و فروش در معاملات بازارسرمایه سال های سال است که پرداخت می شود. ؛ بنابراین اگر بخواهیم برای بازار سرمایه مالیات بر عایدی سرمایه تعریف کنیم، در واقع یک نوع مالیات مضاعف را در این حوزه وارد کرده ایم؛ در حالیکه جا دارد به بازار سرمایه کمک شود تا این بازار بتواند رشد بالاتری انجام دهد، به طوریکه شاهد تشکیل سرمایه ثابت در نهادهای حقوقی شرکتهای بورسی و در نتیجه رشد اقتصاد کشور باشیم.
وی تاکید کرد: در بازار سرمایه نه تنها معاملهگران بلکه شرکت ها از شفافیت برخوردارند و همچنین مالیات خود را به طور شفاف پرداخت می کنند، اتفاقی که شاید در دیگر بخشهای اقتصادی به این قدرت وجود نداشته باشد؛ بنابراین این تصمیم درست است و باید حداقل چندین سال به این صورت باقی بماند تا اینکه بتواند برای بازارسرمایه جبرانی نسبت به بازار های دیگر که مالیات نداده اند، اتفاق بیفتد. در نظر داشته باشید که مزیت این اقدام را می توان در کل اقتصاد مشاهده کرد.
بدون دیدگاه