اخبار روز

 

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، شاخص مدیران خرید در اروپا تا پایان ماه آوریل با ۰.۸ درصد افزایش نسبت به ماه قبل به ۶۳.۳ واحد رسید که این رقم در طول ۹ ماه اخیر بی سابقه بوده است. به دنبال احیای تدریجی سطح تقاضا، رشد تولیدات کارخانه های اروپایی برای نهمین ماه متوالی در سطح مثبت باقی مانده که این رقم برای اقتصادهای بزرگ اروپایی یعنی آلمان و فرانسه قابل توجه بوده است. همچنین با رونق گرفتن فعالیت های تولیدی در قاره سبز، سطح اشتغال زایی بخش صنعت در اروپا به بالاترین سطح خود از فوریه سال ۲۰۱۸ تاکنون رسیده است.  

بنابر گزارش رویترز، در خبری خوب برای اقتصاد آمریکا به ویژه در زمانی که نرخ تورم وضعیت نگران کننده ای دارد، شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری این کشور تا نیمه نخست ماه آوریل با ۷۷ هزار نفر کاهش نسبت به ماه قبل به ۵۴۷ هزار نفر رسید که این رقم، پایین ترین رقم ثبت شده طی ۱۱ ماه اخیر تاکنون محسوب می شود. طبق اعلام وزارت کار آمریکا، بیشترین میزان کاهش در تقاضای دریافت مزایای بیکاری مربوط به ایالت های نیویورک، فلوریدا، جورجیا و تگزاس بوده است.  

بانک مرکزی اروپا در نشست ماه آوریل خود همان طور که انتظار می رفت اعلام کرد نرخ بهره را بدون تغییر در محدوده فعلی حفظ خواهد کرد. نرخ بهره منفی ۰.۲۵ درصدی فعلی در سطح منطقه یورو، پایین ترین نرخ بهره ثبت شده از زمان تشکیل این منطقه پولی به شمار می رود و بانک مرکزی علاوه بر حفظ این نرخ، از قصد خود برای ادامه برنامه عظیم خرید اوراق قرضه خبر داده که تا مارس ۲۰۲۲ ادامه خواهد داشت و اعتبار تخصیص یافته به آن هم چیزی در حدود ۱.۸ تریلیون یورو است.  

کرونا کماکان روی بخش بزرگی از توان اقتصادی اروپا سایه افکنده است. در آلمان مردم در برلین مقابل پارلمان تجمع کردند تا نسبت به تداوم محدودیت های کرونایی و سیاست های سختگیرانه دولت اعتراض کنند. نتایج نظرسنجی های جدید حاکی از آن است که محبوبیت حزب حاکم به یکی از پایین ترین سطوح ۱۰ سال اخیر رسیده است. در انگلیس نیز بوریس جانسون- نخست وزیر این کشور- هشدار داده است که روند کاهشی شیوع کرونا در این کشور ممکن است به سادگی معکوس و کشور با موج سوم کرونا مواجه شود.  

سناتور ارشد جمهوری خواه از حمایت سنا از اقدامات لازم برای بازگشت سریع تر به حالت عادی خبر داده و افزوده است بدون به جریان افتادن مجدد جریان سرمایه ای و اصلاحات ساختاری به ویژه در حوزه مالیاتی، احیای رقابت پذیری کار دشواری خواهد بود. تیم اسکات همچنین ضمن اعتراف به پیامدهای سنگین ویروس کرونا بر عملکرد بزرگ ترین اقتصاد جهان در نیمه دوم سال قبل گفت: ما امسال نه تنها شاهد رشدهای دو رقمی خواهیم بود بلکه شاید نظیر آن طی یک قرن اخیر دیده نشده است.  

جذابیت دارایی های دلاری به ویژه در حالی که بانک مرکزی آمریکا بر سر دوراهی افزایش نرخ بهره یا حفظ آن در سطح کنونی قرار گرفته، در نظر معامله گران کمرنگ تر شده است. چشم انداز صعودی بودن تورم در کنار احتمال رونمایی از بسته های حمایتی تریلیون دلاری دیگر توسط دولت بایدن از جمله دلایلی است که معامله گران را به این نتیجه رسانده که انتظار دلاری به نیرومندی دلار سال ۲۰۱۹ در کوتاه مدت را نداشته باشند.  تزریق نقدینگی به بازار حجم دلار در بازارهای مالی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.   

تورم در اروپا نیز صعودی بوده است تا جایی که متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در دوازده ماه منتهی به مارس با ۰.۴ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۱.۳ درصد رسید تا نرخ تورم مجددا در مسیر رسیدن به سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه قرار گیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط ۱.۷ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۳ درصد بیشتر شده است.  قرار است بانک مرکزی اروپا در هر ماه ۲۰ میلیارد یورو اوراق قرضه دولتی را خریداری کند.

انتقادات از تداوم سیاست های حمایتی دولت بایدن از اقتصاد آمریکا رو به افزایش است. لری کودلو- مشاور اقتصادی ترامپ- با بیان اینکه افزایش نرخ مالیات ها تاثیر زیادی روی کاهش سرعت رشد اقتصادی آمریکا در آینده خواهد داشت، گفت: اقتصاد ما در حال حاضر مثل فردی است که تب و لرز دارد و حالا بایدن با طرح هایش می خواهد یک پتوی خیس روی او بیندازد! برنامه دولت، جلوی میلیون ها اشتغال زایی را خواهد گرفت و آن ها باید از این رفتار خود خجالت بکشند. تنها با تغییر این رویکردها به رشد بالا خواهیم رسید.  

دلار از ابتدای سال جاری میلادی تحت فشار سنگینی قرار داشته اما انتظار کارشناسان بازار ارز این است که رفته رفته دلار به روزهای اوج خود به ویژه در نیمه دوم سال بازگردد. بازدهی دلار در دو هفته نخست آوریل بازدهی کمتری از متوسط سالانه خود داشته است با این حال با توجه به افزایش ریسک های موجود بر سر راه اقتصاد جهانی تمایل معامله گران به دارایی های پرریسک کاهش یافته و یک بار دیگر رویکرد احتیاطی بر رفتار آن ها حکمفرما شده است. این مساله در میان مدت به نفع ارزهای امن خواهد بود.  

روند واکسیناسیون در برخی از کشورها به دنبال انتشار گزارشاتی از آثار زیانبار آن ها روی برخی از دریافت کنندگان، دچار اخلال شده است. در آمریکا استفاده از واکسن جانسون اند جانسون به حال تعلیق درآمده و برنامه قبلی برای صادرات این واکسن به اروپا نیز ملغی شده است. دانمارک نیز پس از مشاهده چنین مورد لخته شدن خون، به عنوان نخستین کشور جهان استفاده از واکسن آسترا زنکا را کنار گذاشت. وزارت بهداشت هند نیز پس از دریافت برخی گزارشات، واکسن روسی اسپوتنیک را تایید کرده تا استفاده از آن را آغاز کند.  

تاکنون بیش از ۱۴۵ میلیون و ۸۷۱ هزار و ۹۹۴ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و ۹۱ هزار و ۸۷۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۵۸۴ هزار و ۳۵۹ نفر، برزیل با ۳۸۳ هزار و ۷۵۷ نفر، مکزیک با ۲۱۴ هزار و ۹۵ نفر، هند با ۱۸۸ هزار و ۹۸۴ نفر و انگلیس با ۱۲۷ هزار و ۳۸۵ نفر بوده است.

سیمون هاروی – استراتژیست ارشد ارزی در موسسه مونکس یوروپ – گفت: بازارها هنوز به قطعیت در خصوص مسیر آینده نرسیده اند، چرا که اطلاعات دریافتی معمولا کم و متناقض است. تا وقتی که تصویر روشنی از اقتصاد و تصمیمات آتی فدرال رزرو نداشته باشیم حدس این که چه مسیری پیش روی دلار خواهد بود کار اسانی نیست. اگر بانک مرکزی آمریکا در عمل نشان دهد که تمایل دارد فضای مطلوب مالی برای فعالیت های اقتصادی را حفظ کند شاهد صعود دلار به قله های بالاتر خواهیم بود.  

اخبار روز

 

اسکایت مینرد، مدیرارشد شرکت گوگنهایم، می‌گوید قیمت بیت‌کوین می‌تواند تا ۶۰۰هزار دلار هم پیش برود؛ اما قبل از آن ممکن است تا ۲۰هزار دلار سقوط کند.
به گزارش ارز دیجیتال،‌ اسکات مینِرد (Scott Minerd)، مدیر ارشد اطلاعات شرکت گوگنهایم پارتنرز (Guggenheim Partners) معتقد است که قیمت بیت‌کوین در طولانی‌مدت صعودی خواهد بود؛ اما پیش از آن ممکن است حتی تا ۲۰هزار دلار هم سقوط کند. به‌عقیده مینرد، اصلاح قیمتی که در روز یکشنبه شاهد آن بودیم ممکن است شروعی برای اصلاحات شدیدتر باشد و حتی ممکن است قیمت این ارز دیجیتال را تا ۲۰هزار دلار هم کاهش دهد؛ اما قیمت بیت‌کوین در نهایت و در بلندمدت صعودی خواهد بود. مینرد معتقد است که قیمت بیت‌کوین در سال‌های پیش‌رو، می‌تواند تا ۶۰۰هزار دلار نیز بالا رود. قیمت بیت‌کوین پس از ثبت رکورد تاریخی ۶۵هزار دلار، دچار اصلاح شده است. کاهش قیمت بیت‌کوین در طول هفته جاری شدت گرفت و در عرض چند ساعت، قیمت این ارز دیجیتال به زیر مرز ۵۰ هزار دلاری نیز رفت.  اسکات مینرد در مصاحبه‌ اخیر خود با CNBC به اصلاح قیمت بیت‌کوین اشاره کرد و گفت: قیمت بیت‌کوین در مدت ‌زمانی کوتاه، افزایش چشم‌گیری را تجربه کرد و به‌نوعی دچار حباب شد. حال باید منتظر اصلاح شدید در قیمت این ارز دیجیتال باشیم.

اخبار روز

 

 

هیا‌ت عامل بانک مرکزی ضوابط ناظر بر چگونگی استفاده از رمزارزهای حاصل از استخراج داخلی توسط واحدهای صنعتی دارای پروانه بهره‌برداری از وزارت صمت را صرفا به‌منظور انجام پرداخت‌های ارزی بابت واردات و با رعایت مجموعه مقررات ارزی تصویب کرد. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، هیا‌ت عامل این بانک با استناد به ماده (۱۱) قانون پولی و بانکی کشور و در اجرای مصوبات شماره ۵۸۱۴۴/ ت/ ۵۵۶۳۷هـ مورخ ۱۳/ ۵/ ۱۳۹۸ و ۸۶۵۷۳/ ت۵۸۰۷۸ هـ مورخ ۳۰/ ۷/ ۱۳۹۹ هیا‌ت وزیران، ضوابط ناظر بر چگونگی استفاده از رمزارزهای حاصل از استخراج داخلی توسط واحدهای صنعتی دارای پروانه بهره‌برداری از وزارت «صنعت، معدن و تجارت» را صرفا به‌منظور انجام پرداخت‌های ارزی بابت واردات و با رعایت مجموعه مقررات ارزی تصویب کرد. بر این اساس صرافی‌های مجاز و بانک‌ها می‌‌توانند در چارچوب ضوابط یا‌د شده نسبت به انجام پرداخت‌های ارزی بابت واردات از طریق رمزهای استخراج شده در داخل کشور اقدام کنند.

اخبار روز

 

 

دنیای‌اقتصاد : طلا در آخرین روز از معاملات هفتگی رشد خفیفی داشت تا در آستانه ثبت سومین هفته صعودی قرار بگیرد؛ در حالی که طلا یکی از بدترین فصل‌های خود را در سه‌ ماه اول سال پشت سر گذاشته بود، اما در روزهای اخیر با توجه به عقب‌نشینی ارزش دلار آمریکا و نرخ اوراق قرضه بلند‌مدت در آمریکا اکنون توانسته است به نزدیکی مرز ۱۸۰۰ دلاری برسد. در حالی که طلا سه هفته است به مدار صعودی بازگشته است، در سوی دیگر بازار هم شاخص دلار آمریکا و هم نرخ اوراق ۱۰ ساله در آمریکا سه هفته متوالی است که در مسیر نزولی قرار گرفته است. معامله‌گران و سرمایه‌گذاران در بازار هفته آینده در انتظار نشست سیاست پولی فدرال رزرو هستند تا وضعیت چشم‌انداز سیاستی بانک مرکزی آمریکا مشخص شود.
همچنین روز گذشته قیمت بیت‌کوین مجددا کاهش پیدا کرد و حتی برای ساعاتی تا کانال ۴۷ هزار دلاری کاهش قیمت داشت. بیت‌کوین در هفته‌ای که گذشت حدود ۱۷ درصد کاهش قیمت داشت. مهم‌ترین عامل افت قیمت بیت‌کوین در روز گذشته افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره تصمیم بایدن برای افزایش مالیات بر عایدی سرمایه بود. در برنامه پیشنهادی بایدن نرخ مالیات افرادی که بیش از یک میلیون دلار در دارایی از جمله رمزارزها سود کسب کرده‌اند به مقدار ۶/ ۳۹ درصد خواهد رسید که تقریبا دو برابر حالت کنونی است.

فدرال رزرو در مرکز توجه
در حال حاضر مجددا تمرکز سرمایه‌گذاران به سوی اخبار مربوط به فدرال رزرو جلب شده است؛ با توجه به داده‌های پرقدرت و امیدوارکننده اقتصاد آمریکا اکنون احتمال واکنش فدرال رزرو بسیار بیشتر از ماه‌های گذشته است. در حال حاضر گمانه‌زنی‌ها درباره کاهش سطح اقدامات حمایتی فدرال رزرو در ماه‌های آینده افزایش یافته است. در حقیقت در حال حاضر می‌توان گفت که عنصر تردید در آستانه نشست فدرال رزرو در بازارها حکمفرما شده است و داده‌های اقتصادی آمریکا که هر ماه وضعیت بهتری پیدا می‌کند این گمانه‌زنی‌ها را افزایش داده است. هفته گذشته تعداد افرادی که برای بیمه‌ بیکاری در این کشور ثبت‌نام کرده‌اند به پایین‌ترین حد خود در ۱۳ ماه اخیر رسیده است. در حالی نشست فدرال رزرو روز ۲۸ آوریل به پایان خواهد رسید که همچنان تحلیلگران اقتصادی انتظار تغییری در سیاست‌های این نهاد را در این نشست ندارند و بیشتر تمرکز فعالان بازار به نظرات مقامات این نهاد است. سال گذشته اقدامات انبساطی بانک‌های مرکزی از جمله کاهش نرخ بهره به پایین‌ترین سطوح خود و همچنین برنامه‌های خرید اوراق در ابعادی عظیم یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر بازارها بود.

تغییر جهت نرخ سود اوراق
علاوه بر موضوع فدرال رزرو تغییر مسیر نرخ سود اوراق قرضه آمریکا نیز باعث تغییرات مهمی در بازارها شده است.

در حالی که نرخ اوراق قرضه آمریکا تحت تاثیر پیشرفت سریع واکسیناسیون در این کشور و بهبود چشم‌انداز اقتصادی مسیری صعودی در پیش گرفته بود و تا نزدیکی مرز ۸/ ۱ درصدی پیشروی کرده بود، سه هفته نزولی سبب شده است که اکنون به کانال ۵/ ۱ درصدی بازگردد.  نرخ سود اوراق قرضه آمریکا پس از ۴ ماه صعود متوالی، از ماه آوریل تاکنون بیش از ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است. از نظر کارشناسان این مساله مهم‌ترین عامل صعود طلا در هفته‌های اخیر بوده است. البته برخی از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند با ادامه ریکاوری قدرتمند اقتصاد آمریکا این نرخ‌ها مجددا روند صعودی خود را از سر بگیرند و در این صورت مجددا طلا تحت فشار قرار خواهد گرفت. شاخص دلار آمریکا نیز تقریبا روندی مشابه نرخ سود اوراق داشته است و پس از اینکه چهار ماه متوالی روندی صعودی داشت اکنون در حال ثبت بازدهی ماهانه منفی است. این شاخص در ماه گذشته تا میانه کانال ۹۳ واحدی پیشروی کرده بود، اما اکنون روی مرز ۹۱ واحدی در حال نوسان است.

 

اخبار روز

 

 

دنیای اقتصاد : در روزهایی که قریب به اتفاق تحلیلگران و فعالان بازار سرمایه نسبت به خروج سرمایه از بورس و سرازیر شدن آن به بازار رمزارزهای دیجیتال هشدار می‌دادند، دیروز بیت‌کوین با افت حدود ۱۰ درصدی ۱۶ هزار دلار از اوج قیمتی خود فاصله گرفت و به ۵۰ هزار دلار رسید. این خبر برای سهامداران بورسی کافی بود تا سوژه گفت‌وگوهایشان در فضای مجازی حول و حوش سقوط بیت‌کوین بچرخد. برخی به تحلیل این اتفاق پرداختند، برخی آن را دستمایه طنز و کنایه به بازار سهام ایران قرار دادند و عده‌ای هم پای دامنه نوسان در بورس ایران را پیش کشیدند و با مقایسه با سقوط بازار رمزارزهای دیجیتال به ستایش محدود بودن دامنه نوسان پرداختند! البته که این ستایش هم بدون جواب نماند.
سعید ابراهیمی، فعال و تحلیلگر بازار سرمایه جزو آن دسته‌ای بود که به تحلیل علت سقوط بیت‌کوین پرداخت و گفت: «من تخصص زیادی در بازار رمزارز ندارم پس تحلیل کلیت بازار نیست. این توییت تنها از نگاه تحلیل تکنیکال می‌تونم بگم که؛ حمایت ۴۳ هزار دلار برای بیت‌کوین مهمه و در صورت حمایت نشدن تکنیکالی، ممکنه وارد کانال ۲۰ هزار دلار هم بشه.» عده‌ای نیز  مهم‌ترین عوامل در ریزش ارزهای دیجیتال را به افزایش مالیات بر سود سرمایه برای ثروتمندان توسط بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا نسبت دادند. در این میان برخی نیز افت بیت‌کوین را اصلاح موقت این ارز پس از صعودهای با شتاب و پی‌در‌پی دانستند. دسته دوم از فعالان مجازی بورسی هم خوشحال بودند از اینکه با وجود جذابیت‌های رمزارزها وارد این بازار نشدند. رضا مجد کاربری بود که در این باره نوشت: «تنها برد زندگی‌ام این بود که بعد از بورس وارد اینجا نشدم.» «یاتاقان» هم کاربری بود که با نوشتن این توییت که «مال‌باختگان ارزهای دیجیتال محل تحصن‌شون کجا باید باشه؟» با سقوط بیت‌کوین شوخی کرد.  کاربر دیگری نیز به کنایه نوشت: «سقوط آزاد؟! ما خودمون تجربه‌اش را داریم، کاملا تخصصی و ویژه که هیچ کشوری و سهمی به خودش تا حالا ندیده.» کاربری دیگری در توییتر هم نوشت: «نکنه آمریکا کسری بودجه‌شو از بازار رمزارزها داره جبران می‌کنه».  اما یکی از جنجالی‌ترین و پر‌حاشیه‌ترین توییت‌ها درباره سقوط بیت‌کوین که صدای سهامداران را درآورد مربوط به توئیت علیرضا باغانی، خبرنگار بود که نوشته بود: «بیت‌کوین در ۲۴ ساعت ۱۰ درصد و اتریوم ۱۲ درصد ریخت… این هم از دامنه نوسان باز.» این مقایسه باعث اعتراض سهامداران شد. یکی از آنان در پاسخ به باغانی نوشت: «این هم از دامنه نوسان باز رو جدی نوشتید؟ نه، شش ماه میشستن تو صف فروش دو درصدی تا حجم مبنا پر کنه و آنقدر اصلاح بخوره خوب بودش!» مسعود جعفرنیا کاربر دیگری بود که نوشت: «برادر عزیز من علیرضا خان عزیز بازار ما از شاخص ۲ میلیون واحد، ۹ ماه سقوط کرد ولی زجر داد و سقوط کرد، سرمایه در گردش نبود، قفل شد! چرا با این مثال‌ها خودتون رو زیر سوال می‌برید ؟! نقدشوندگی اصل اول بازاره ، عرضه و تقاضا خودش می‌تونه روندشو تعیین کنه، نیازی به محدودیت نداره!» کاربر دیگری نیز نوشت: «واقعا جای تاسف داره، یعنی چی این دیدگاه! بازارهای مالی بازارهای پرریسکی هستند و باید درجه نقدشوندگی بالایی داشته باشند، هرکی واردش میشه باید با آموزش و مدیریت ریسک بیاد و وکیل و وصی هم نمیخاد براش که دامنه رو تنظیم کنه، کاملا تفکرات کوپنی‌محور دارید نسبت به بازارهای مالی.»  یکی دیگر از کاربران توییتر نیز به این خبرنگار یادآور شد که «حداقل اینه که با ضرر می‌تونیم خارج شیم نه اینکه ۷-۸ ماه پولمون گروگان گرفته بشه!»

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهفروشگاهتماس با ما