به گزارش سایت طلا،سوال اصلی بسیاری از سرمایه گذاران طلا این است که بازده اوراق قرضه تا چه حدی می تواند صعود کند. از نظر بسیاری از آنها، عامل مذکور مهمترین مانع برای این فلز ارزشمند است.
افزایش بدون کنترل بازده اوراق قرضه دردسر جدید برای قیمت طلا شده است. برخی تصور می کنند این بازده مثبت بازار این هفته را نزولی می کند. اما گروهی امیدوارند قیمت طلا به کف 11 ماهه نرود .
فیلیپ استریبیل ، استراتژیست ارشد بازار در Blue Line Futures ، گفت: « هرجا که بالاترین بازده باشد ، قیمت طلا پایین ترین خواهد بود.»
در نظرسنجی هفته جاری کیتکونیوز از کارشناسان وال استریت، ۱۴ نفر شرکت کردند که از میان آنها چهار نفر معادل ۲۹ درصد به افزایش قیمت طلا و هشت نفر معادل ۵۷ درصد به کاهش قیمت طلا رای دادند در حالی که دو نفر معادل ۱۴ درصد نظری نداشتند.
در نظرسنجی آنلاین کیتکونیوز از سرمایه گذاران غیر حرفه ای، ۱۴۸۲ نفر شرکت کردند که از میان آنها ۵۹۵ نفر معادل ۴۰ درصد افزایش قیمت طلا و ۶۵۷ نفر معادل ۴۴ درصد کاهش قیمت طلا را پیشبینی کردند و ۲۳۰ نفر معادل ۱۶ درصد نظر خنثی داشتند.
افزایش بدبینی به دورنمای کوتاه مدت قیمت طلا در پی سقوط اونس طلا به یک سطح حمایتی مهم در معاملات روز جمعه روی داد. پس از این که دولت آمریکا اعلام کرد اقتصاد این کشور در فوریه ۳۷۹ هزار شغل ایجاد کرده است، طلا حمایت در سطح ۱۶۸۰ دلار را تست کرد.
آمار اشتغال بخش غیرکشاورزی در فوریه بسیار مطلوبتر از حد انتظار بود. اقتصاددانان رشد مشاغل در ماه میلادی گذشته را ۱۹۷ هزار مورد پیش بینی کرده بودند.
اگرچه قیمت طلا از رکورد پایینی که در معاملات روز جمعه داشت، بهبود یافت اما با کاهش هفتگی ۱.۸ درصد روبرو شد. بهای اونس طلا در معاملات روز جمعه بازار آمریکا دو دلار و ۲۰ سنت معادل ۰.۱ درصد کاهش یافت و در ۱۶۹۸ دلار و ۵۰ سنت بسته شد. معاملات این بازار روز پنج شنبه با ۱۵ دلار و ۱۰ سنت معادل ۰.۹ درصد کاهش، در ۱۷۰۰ دلار و ۷۰ سنت بسته شده بود.
همسو با بهبود شرایط اقتصادی، برخی از تحلیلگران بازار می گویند که بازده اوراق قرضه فضا برای رشد بیشتر دارد به خصوص پس از این که جروم پاول، رییس بانک مرکزی آمریکا در نشست مشاغل وال استریت ژورنال در روز پنج شنبه، افزایش اخیر بازده را کم اهمیت شمرد.
وی گفت: بانک مرکزی برای تنظیم سیاست پولی خود عواملی بیشتری را در نظر می گیرد و تنها به بازده اوراق قرضه اکتفا نخواهد کرد. اگرچه رشد بازده اوراق قرضه توجه وی را جلب کرده اما پاول گفت: سیاست پولی بر مبنای یک عامل نیست. من نگران اختلال در بازار مالی یا تحکیم سیاست پولی ناخواسته خواهم بود. مسئله تنها یک قیمت خاص نیست.
دارین نیوسام، رییس شرکت دارین نیوسام آنالایز اظهار کرد: اظهارات پاول به معنای آن است که بازده اوراق قرضه می تواند به رشد نامحدود ادامه دهد و این مسئله قیمت طلا را تحت فشار کاهشی نگه خواهد داشت.
اوله هانسن، مدیر استراتژی کالا در ساکسو بانک گفت: وی به قیمت طلا در کوتاه مدت خوش بین است زیرا انتظار دارد قیمت طلا حمایت در پایینترین سطح ۱۱ ماه اخیر را حفظ کند. با این حال کشمکش نزولی طلا تمام نشده است. تا زمانی که بازده اوراق قرضه و دلار تثبیت نشوند، بعید است روند نزولی طلا متوقف شود.
آدریان دی، مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی آدریان دی به کیتکونیوز گفت: وی به افزایش قیمت طلا خوش بین است زیرا ریزش قیمت بیش از حد بوده است.
افشین نوابی، مدیر معاملات شرکت ام کی اس سوییس اظهار کرد: با وجود این که عوامل بنیادین بلندمدت از قیمت طلا پشتیبانی می کنند، اما وی نسبت به قیمت طلا نظر خنثی دارد. دلار قویتر و بازده بالاتر اوراق قرضه همچنان قیمت طلا را تحت تاثیر خود قرار می دهند.
کالین سیژینسکی، استراتژیست ارشد بازار در شرکت مدیریت دارایی SIA گفت: کشمکش طلا تا زمانی ادامه خواهد یافت که نرخ تورم به سطحی برسد که نتوان آن را نادیده گرفت.
یک اقتصاددان گفت: کشورها با پیوستن به FATF، هم با سیستم بانکداری جهانی تبادل برقرار میکنند و هم با اطمینان خاطر با دیگر کشورها وارد مراودات اقتصادی میشوند. به گزارش ایبِنا، محمود جامساز، اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی عنوان کرد: بدون شک باید پذیرفت که تصویب لوایح و کنوانسیونهای مالی و نظام بانکی ارتباط مستقیم و معناداری با هم دارند که قابل انکار نیست. وی اضافه کرد: اصولا FATF به معنی گروه ویژه اقدام مالی (Financial Action Task Force) ناظر به همین موضوع است که شفافیت تراکنشهای مالی یک اصل بینالمللی باشد، اصلی که تقریبا تمام کشورهایی که عضو FATF هستند، آن را پذیرفتهاند و به شفافیت مالی پایبندند.
تاثیر FATF بر اجرای برجام بدون آمریکا
این اقتصاددان تصریح کرد: از آنجا که معاهدات FATF و پالرمو برای مقابله با جرائم سازمانیافته است و بر جلوگیری و مبارزه با پولشویی و مقابله با هرگونه تامین مالی تروریسم تاکید میکند، اگر در ایران تصویب شوند، کشور میتواند با اطمینان خاطر با تمام کشورهای دنیا ارتباط مالی داشته باشد و با این حساب از پولشویی و مافیای مالی و اتهام کمک به تروریسم خبری نخواهد بود. از سوی دیگر، جلوی جرائم سازمانیافته گرفته میشود و ریسک مالی کشورها در مواجهه با سرمایهگذاری در اقتصاد ایران به شدت پایین میآید. وی خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهایی که اتحادیه اروپا مخصوصا گروه ۵+۱ برای حفظ برجام پس از تحریمهای حداکثری آمریکا به ایران پیشنهاد کرده بود، تصویب همین لوایح بود که آنها بتوانند اینستکس را فعال کنند و به نحوی برجام را حفظ کنند که به موجب آن، میشد در اروپا صندوقی ایجاد کرد تا پولهای ایران در آنجا جمعآوری شود. این تحلیلگر اقتصادی ادامه داد: در واقع، با تاسیس چنین صندوقی، اروپا بنا داشت نیازها و انتظارات ایران تامین شود که به معنای پرداخت پول نقد بود اما آنها این امر را منوط به این کردند که FATF و لوایح وابسته به آن از سوی ایران تصویب و پذیرفته شود.
FATF راهگشاست، اما همه راه نیست
جامساز در پاسخ به این سوال که آیا هنوز شانس تصویب لوایح FATF وجود دارد، اظهار کرد: هنوز عده زیادی از اصولگرایان با تصویب FATF مخالفند ولی دولت تصویب FATF را راهی برای هموار کردن مذاکرات برجام میداند. وی ادامه داد: این امر میتواند راهگشای مذاکرات برجام باشد اما به این آسانی هم نخواهد بود چرا که فعلا به نظر نمیرسد آمریکا از موضع خود عقبنشینی کند. جامساز خاطرنشان کرد: بایدن بارها اعلام کرده که ما به یک توافق محکمتر و مستحکمتری باید برسیم که به نظر میرسد این بار مطالبات اروپاییها و آمریکاییها پشت میز مذاکره با ایران بسیار متفاوت از هم خواهد بود که نیازمند تدوین یک استراتژی قدرتمند و هوشمند از سوی ایران است.
دنیایاقتصاد : در اولین روز هفته، افت قیمت دلار و سکه ادامه یافت. روز شنبه، اسکناس آمریکایی نه تنها نتوانست خود را بالای مرز ۲۵ هزار تومانی تثبیت کند، بلکه با قدرت بیشتری در کانال ۲۴هزار تومانی پایینتر رفت و در محدوده ۲۴ هزار و ۷۰۰ تومانی قرار گرفت. اظهارات تحلیلگران فنی نشان میدهد که دلار برای ریزش قیمت به سطوح پایینتر نیاز دارد که زیر محدوده ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومانی برود و تثبیت شود. اوایل اسفندماه بازار در سطح ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومانی مورد حمایت قرار گرفت.
همین مساله موجب شد که با وجود افت قیمت روزهای اخیر، برخی از معاملهگران در فروش ارز احتیاط کنند. شرط فعلی بازار برای ریزش، از دست رفتن حمایت ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومانی خواهد بود. به دنبال افت قیمت دلار در روز شنبه، سکه نیز تا کانال ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی ریزش کرد. دیروز فلز گرانبهای داخلی تا ساعت ۳ بعدازظهر ۳۲۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۰ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان رسید. در کنار افت قیمت دلار، نزول بهای اونس طلا در بازارهای جهانی نیز در افزایش فروش بازیگران بازار سکه موثر بود. طلای جهانی در دو روز انتهایی هفته گذشته تحت فشار افزایش عرضه قرار گرفت و در نهایت در محدوده هزار و ۷۰۰ دلاری بسته شد که ۲۴ دلار کمتر از قیمت ساعت ۵ بعدازظهر روز چهارشنبه بود.
چرا دلار نزولی باقی ماند؟
به گفته فعالان، یکی از مهمترین عواملی که موجب شده است دلار بیشتر در جهت کاهشی حرکت کند، تغییر انتظارات معاملهگران است. عقبنشینی تروئیکای اروپایی از صدور قطعنامه ضدایرانی در نشست اخیر شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی منجر به گشایش روزنههای امید جدیدی درخصوص حل وفصل دیپلماتیک برجام شده است و این مساله انتظارات بازیگران بازار ارز را تا حدی کاهشی کرده است. این اتفاق در حالی رخ داده است که برخی از معاملهگران انتظار داشتند، تمدید «وضعیت اضطراری ملی» از سوی بایدن در روز جمعه بتواند سمت و سوی انتظاری بازار را تغییر دهد. با این حال چنین اتفاقی رخ نداد. به گفته برخی فعالان، بازار فرمان بایدن را چندان جدی نگرفت، چرا که بیشتر معاملهگران انتظار دارند که به زودی بین ایران و آمریکا و سایر کشورهای اروپایی مذاکراتی صورت بگیرد. در شرایط کنونی، خریداران نیز به دلیل از دست رفتن مرز ۲۵ هزار تومانی، فعالیت خود را کاهش دادهاند. به گفته تحلیلگران فنی، خریداران زمانی وارد بازار خواهند شد که از تثبیت مرز ۲۵ هزار تومانی اطمینان حاصل کنند.
سکهبازان از دلار حمایت نکردند
گروهی از فعالان انتظار داشتند در اولین روز هفته، سکهبازان برای حمایت از دارایی خود اقدام به خرید اسکناس آمریکایی کنند. اونس طلا در انتهای هفته گذشته افت سنگینی را به ثبت رساند و در مرز هزار و ۷۰۰ دلاری به کار خود پایان داد. افت اونس طلا موجب میشد که قیمت سکه تحت فشار زیادی قرار بگیرد و احتمال افت این فلز گرانبها به زیر سطح ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی تقویت شود. برخی از معاملهگران انتظار داشتند، شماری از سکهبازان برای جبران اثر نزولی اونس، اقدام به خرید دلار کنند. با این حال، در عمل چنین اتفاقی در روز شنبه رخ نداد و قیمت دلار نیز در مسیر نزولی قرار گرفت. افت دلار حتی اثر کاهشی اونس را بیشتر و سکه را به مرز ۱۰ میلیون تومانی نزدیکتر کرد. تحلیلگران فنی عنوان میکنند در صورتی که فلز گرانبهای داخلی مرز ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی را از دست بدهد، به احتمال زیاد، سکه به کانال ۹ میلیون تومانی قدم خواهد گذاشت. اگر دلار خود را به بالای مرز ۲۵هزار تومانی نرساند، احتمال افت سکه به زیر ۱۰ میلیون تومان بسیار زیاد خواهد شد.
در مورد هر عرضهای از جمله سهام عدالت که پرتفوی بسیار بزرگی دارد باید به ظرفیتهای بازار توجه کنیم. مشکل خرید و فروش سهام عدالت در حال برطرف شدن است و این امکان برای سهامداران فراهم میشود که بتوانند با شرایط بهتری نسبت به خرید و فروش سهام در بازار اقدام کنند.
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، دکتر محمدعلی دهقان دهنوی در جمع خبرنگاران به واریز سود سهام عدالت و چرایی پایین بودن رقم آن اشاره کرد و گفت: این مبلغ مربوط به سال ۹۸ است و قطعا سودآوری شرکتها در سال ۹۹ بسیار بیشتر است.
وی درباره توقف خرید و فروش سهام عدالت نیز گفت: در مورد هر عرضهای از جمله سهام عدالت که پرتفوی بسیار بزرگی دارد باید به ظرفیتهای بازار توجه کنیم. مشکل خرید و فروش سهام عدالت در حال برطرف شدن است و این امکان برای سهامداران فراهم میشود که بتوانند با شرایط بهتری نسبت به خرید و فروش سهام در بازار اقدام کنند.
رییس سازمان بورس افزود: نهادهای مالی بسیار زیادی وجود دارد که درباره بازار و ارزندگی آن تحلیل ارائه میدهند و طبق جلسات و گفتوگوهایی که با آنها داشتیم همه به ارزندگی سهام خود تاکید ویژه دارند. همچنین باید توجه داشته باشیم که در ۹ ماهه امسال سرمایه و سود بنگاهها سه برابر سال گذشته بود و از سوی دیگر فضای اقتصادی کشور روشن تر میشود و هم این عوامل در بازار سرمایه اثرگذار است.
زیرساخت های کارت اعتباری با وثیقه سهام آماده است
دکتر دهقان دهنوی به صدور کارت اعتباری با وثیقه سهام نیز اشاره کرد و گفت: سهام یکی از وثیقههای مورد قبول سیستم بانکی است اما برای صدور کارت اعتباری بر پایه سهام، باید زیرساخت لازم فراهم شود. بانکها باید بتوانند از اطلاعات سازمان بورس استفاده و سهام را به عنوان وثیقه قفل و اعتبار متناسب با آن را پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه این زیرساخت هم اکنون در شرکت سپردهگذاری مرکزی برای سهام عدالت فراهم شده و تصمیم گرفتیم برای انواع سهام هم توسعه داده و در اختیار بانکها قرار دهیم، افزود: رایزنی لازم با بانکها انجام میشود و علاقهمندان میتوانند کارتهای اعتباری خود را براساس وثیقه سهام در اختیار مشتریان قرار دهند.
یک کارشناس بازار سرمایه، طرح حمایت صندوق توسعه بازار از سهامداران خرد را اهرمی کمکی برای بازار سهام دانست و گفت: اگر بورس روند منطقی خود را طی کند ریزشی بیش از این نخواهد داشت.
حمید فهیمی در گفتگو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، با اشاره به طرح ها و مصوباتی که سازمان بورس به تازگی وضع کرده است، گفت: مصوباتی که سازمان بورس در بازار اجرا می کند، همه در راستای حفظ سرمایه سهامداران است چرا که فروش در چنین قیمت هایی هیچ توجیه منطقی ندارد.
وی ادامه داد: این مصوبات را میتوان یک سیگنال مثبت به بازار دانست اما برخی سهامداران به این موضوعات توجهی ندارند و همانگونه که در زمان سبز پوش بودن بازار، خرید های هیجانی داشتند هم اکنون هم فروش های به دور از منطق دارند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: به نظر می رسد فروش سهم در قیمت های فعلی، هیچ منطقی ندارد و سهامداران با این اقدام زیان را به جان می خرند؛ در صورتی که بورس، بازاری بر پایه نوسان است و سرمایه گذاری بلند مدت در آن بازدهی قابل توجهی هم می دهد.
فهیمی با انتقاد از عملکرد سهامداران اظهار کرد: بازار سهام با ترسی روبه رو است که یک روز باید از بین برود، در صورتی که اگر حقیقی ها و حقوقی ها یکباره بدون ترس معاملات خود را از سر بگیرند قطعا رویه بازار هم تغییر خواهد کرد.
وی به فعالیت صندوق ها و مصوبه اخیری که راجع به آنها وضع شده اشاره کرد و گفت: صندوق های سرمایه گذاری طی سال های اخیر فعالیتی خوب با بازدهی مناسب داشتند، مصوبه ای که سازمان برای آنها در نظر گرفته است تزریق مبلغ ناچیزی برای خرید سهام است که نه تنها به ضرر آنها نیست بلکه یک اهرم کمکی هم برای بازار سهام خواهد بود.
فهیمی افزود: مصوباتی که در شرایط بحرانی برای کمک به بازار وضع می شوند تاریخ انقضا دارند و در بلند مدت قابلیت اجرا ندارند، یعنی به نوعی شرایط بازار تاریخ انقضای آنها را تعیین می کند.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان به بیان تحلیل خود از روزهای آتی بورس پرداخت و گفت: اگر بورس روندی عادی طی کند ریزشی بیش از این نخواهد داشت چون هیج توجیه منطقی ندارد، بنابراین برگشت به روال عادی در دستور این بازار قرار می گیرد؛ مگر اینکه اتفاقاتی بیفتد که دیگر عوامل بنیادی و تکنیکال در بازار کارایی نداشته باشند.
بدون دیدگاه