از دو روز گذشته طلا پس از یک توقف نسبتا طولانی مدت در پایین ترین سطوح شروع به رشد کرده و قیمت آن برا بار دیگر تا حد بسیار قابل توجهی افزایش یافته است. اما این افزایش قیمت واقعی بوده و یا صرفا هیجانات موقتی بازار است؟

امروز سومین روز از آرین ماه میلادی بوده و با شروع این ماه طلا برای بار دیگر شروع به رشد کرده و قیمت آن به شکل بسیار قدرتمندی افزایش یافت.

هم اکنون قیمت هر انس طلا بیش از چهل دلار است و این در حالی است که در هفته گذشته قیمت طلا تا زیر 1770 دلار نیز کاهش یافت.

دلایل عمده افزایش قیمت طلا را می توان انتظارات برای تصویب یک محرک مالی جدید و ضعف دلار دانست. شاخص دلار ایالات متحده هم اکنون در پایین ترین سطح 2.5 ساله خود قرار گرفته و باعث شده است تا طلا به سمت بالا بتازد.

کارشناسان معتقدند که هرچند هنوز عواملی وجود دارد که می تواند قیمت طلا را بر عکس کرده و کاهش دهند اما انتظار می رود که طلا به افزایش قیمت خود ادامه دهد.

ترکیبی از انتظار برای محرک مالی، پایین آمدن ارزش دلار و حمایت فدرال رزرو از این اتفاق به اضافه انتظارات تورمی در سال آینده می تواند باعث افزایش قیمت طلا شود.

افزایش تورم در سال آینده و البته بهبود اقتصاد می تواند هر دو ارزش شاخص بازار سهام و قیمت طلا را افزایش دهد.

هرچند باید منتظر ماند و دید که آیا تا پایان سال میلادی هیچ بسته محرک مالی تصویب خواهد شد یا خیر. همچنین عملکرد واکسن کرونا نیز می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی بازار بگذارد

 

دانش سرمایه آرکا یک مرجعه رایگان آموزشی تخصصی در حوزه بازار های مالی و کسب کار می باشد

 

قیمت طلا که در هفته های پیش روندی نزولی را در پیش گرفته بود از چند روز گذشته برای بار دیگر شروع به قدرت گرفتن کرده و هم اکنون انتظار می رود که برای بار دیگر قیمت آن به شکل قبل توجهی افزایش یابد.

در روز های آخر هفته پیشین قیمت طلا در زیر سطح 1800 دلاری قرار داشت اما اکنون در پایان این هفته طلا برای بار دیگر به بالای سطح 1800 دلار صعود کرده است.

در لحظه نوشتن این متن هر انس طلا 1840 دلار است که نسبت به روز گذشته افزایش 9 دلاری را نشان می دهد. همچنین قیمت طلا نسبت به هفته گذشته بیش از شصت دلار افزایش یافته است.

یکی از دلایل افزایش قیمت طلا در روز های اخیر را می توان ابتدا سخنرانی جروم پاول رئیس فدرال رزرو دانست. وی در صحبت هایش نسبت به تولید واکسن کرونا ابراز خوشحالی کرد اما گفت که وضعیت اقتصاد همچنان بحرانی می باشد.

اما مهم ترین دلیل افزایش قیمت را می توان به زمزمه های تصویب محرک مالی جدید تا پیش از پایان سال میلادی دانست.

به نظر می رسد که مذاکرات برای تصویب یک محرک مالی جدید برای بار دیگر شروع شده است و این احتمال وجود دارد که تا پیش از پایان سال جاری میلادی یعنی تا یک ماه آینده این محرک مالی تصویب شود.

انتظارات برای تصویب یک محرک مالی جدید و البته آغاز تعطیلات پایان سال میلادی و چینی می تواند باعث افزایش بسیار زیاد قیمت طلا شده و بار دیگر طلا اوج بگیرد.

البته باید به دو نکته بسیار مهم توجه داشت. یک اینکه توزیع واکسن کرونا در انگلستان از هفته آینده شروع خواهد شد و ممکن است بسته محرک مالی نیز تصویب نشود که در این صورت ممکن است شاهد کاهش قیمت طلا برای بار دیگر باشیم.

هرچند کارشناسان معتقدند که قیمت طلا روند افزایشی را شروع کرده و افزایش خواهد یافت. آنها معتقدند که ممکن است این حرکت محتاطانه باشد و سرمایه گذاری در شرایط فعلی نیازمند احتیاط می باشد اما قیمت طلا رشد خواهد کرد

 

دانش سرمایه آرکا یک مرجعه رایگان آموزشی تخصصی در حوزه بازار های مالی و کسب کار می باشد

 

دنیای‌اقتصاد : دلار بالای ۲۶ هزار تومان باقی نماند، خط حساسی که عبور از آن برای بسیاری از معامله‌گران به معنای ورود دلار به فاز افزایشی خواهد بود. روز چهارشنبه، اسکناس آمریکایی از همان ابتدای روز با فشار فروش مواجه و افزایش عرضه موجب شد که اسکناس آمریکایی ساعت ۳ بعدازظهر روی عدد ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان قرار بگیرد.

به گفته فعالان، برخی معامله‌گران از خرید روزهای قبل سودگیری کردند و این موضوع موجب عقب‌نشینی قیمت  در بازار ارز شد. در بازار سکه، قیمت سکه امامی در ابتدای روز بالای ۱۲ میلیون تومان نوسان کرد. با این حال، به سرعت جهت قیمت‌ها در این بازار هم عوض شد و حدود ساعت ۳ بعدازظهر این فلز گرانبها با قیمت ۱۱ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان مورد معامله قرار گرفت که ۵۰ هزار تومان کمتر از روز سه‌شنبه بود. یکی ازعواملی که موجب شد بهای سکه نسبت به دلار افت زیادی را تجربه نکند، افزایش بهای اونس طلا در بازارهای جهانی بود که تا ساعت ۳بعدازظهر در نزدیکی محدوده هزار و ۸۳۰ دلاری نوسان می‌کرد. اونس طلا در روز چهارشنبه تا حدی به‌عنوان ضربه‌گیر بازار سکه فعالیت می‌کرد.

پس از ساعت ۳ بعدازظهر نوسانات کاهشی در بازار ارز و سکه ادامه داشت و این مساله می‌تواند روند بازار در روز جاری را تحت تاثیر قرار دهد.

چرا مرز ۲۶ برای بازار اهمیت دارد؟

تحلیلگران فنی بارها اشاره کرده‌اند که مرز ۲۶ هزار تومانی در تعیین جهت آینده بازار نقش اساسی دارد. از نگاه آنها، وقتی قیمت دلار بالای این خط تثبیت شود، به معنای آن است که بازار وارد فاز افزایشی شده است و در آن صورت معامله‌گران با اطمینان بیشتری اقدام به خرید دلار می‌کنند و سعی خود را روی هدف ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان متمرکز خواهند کرد. با این حال، در آذرماه، قیمت دلار تنها دو روز توانسته است بالای سطح ۲۶ هزار تومان نوسان کند و هر دو بار بلافاصله به کانال پایین‌تر بازگشته است. این موضوع نشان می‌دهد که تمایلات افزایشی در ماه آخر پاییز تا الان نتوانسته‌اند خود را به بازار تحمیل کنند.

دلیل عقب‌نشینی معامله‌گران ارزی

افزایش ارزش روز سه‌شنبه دلار بیشتر به واسطه اخبار سیاسی و جوسازی پیرامون آن بود. با این حال، تاثیر این خبر هم روز چهارشنبه تخفیف یافت. چرا که برخی معامله‌گران عنوان می‌کردند، مجلس دو ماه فرصت داده است که اگر کشورهای طرف توافق هسته‌ای تعهدات خود را اجرا نکنند، ایران هم اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند. از نگاه برخی معامله‌گران این خبر از جهت فرصت دو ماهه اهمیت داشت. در صورتی که خواست مجلس توسط شورای نگهبان تایید شود، احتمالا کار توقف تعهدات ایران به پس از آغاز به کار دولت بایدن انتقال خواهد یافت و در آن جا چنین فرصتی از نگاه این گروه وجود دارد که اختلافات ایران و طرف‌های مقابل، قبل از گسترده‌تر شدن به سمت و سوی چاره‌اندیشی هدایت شود.

نگاه‌های متناقض به آینده بازار

عده‌ای باور دارند بازار نسبت به اخبار مجلس  نه واکنش افزایشی داشته است و نه واکنش کاهشی. از نگاه آنها، نوسانات روزهای اخیر شدت پیدا کرده است، چراکه نسبت به آینده بازار دیدگاه‌های متناقضی شکل گرفته و بخش زیادی از آن به دلیل فضای کلی است که در اقتصاد ایران توسط معامله‌گران مشاهده می‌شود. به‌عنوان مثال، گروهی باور دارند با توجه به پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا حداقل فشار حداکثری ادامه نخواهد یافت و با راحت‌تر شدن دسترسی به درآمدهای ارزی، نوسانات نرخ ارز کاهش پیدا خواهد کرد. در مقابل، دسته دیگری عنوان می‌کنند تورم و نقدینگی هم چنان در اقتصاد ایران در سطوح بالایی قرار دارند و تنها با انتظارات روانی نمی‌توان قیمت‌ها را پایین نگه داشت. از نگاه آنها نقطه‌ای که بازار در شرایط کنونی در آن قرار دارد، تعادلی است و زمانی که بازار کاهش بیشتری را تجربه می‌کند، با افزایش تقاضا مواجه خواهد شد. به باور آنها، برخی فعالان بازار با توجه به شرایط کلی اقتصاد اعتقاد دارند که سطوح کنونی کف قیمت هستند و هر اتفاق منفی می‌تواند قیمت‌ها را در جهت افزایشی حرکت دهد.

با این حال، افراد بسیاری در بازار با این دیدگاه موافق نیستند. این گروه همچنان باور دارند دلار با اضافه ارزش مواجه است و در صورتی که کمی سطح درآمدهای ارزی و دسترسی به آنها بهبود پیدا کند، شانس افت قیمت به زیر مرز ۲۰ هزار تومانی هم وجود دارد. گروهی از آنها عنوان می‌کنند قیمت دلار در سال‌های اخیر رشد چند برابری را تجربه کرده است و همین عامل باعث می‌شود که با عبور از تحریم‌ها، بتوان انتظار افت شدیدتر قیمت‌ها را داشت.

تعطیلات و تردید در بازار ارز

در شرایط کنونی، بازار دلار در یک دامنه مشخص ۲۴ هزار و ۵۰۰ تا ۲۶ هزار و ۲۰۰ تومان گرفتار شده است و تا زمانی که در این بازه قیمتی قرار دارد، نمی‌توان انتظار تغییر جهت مشخصی را داشت. گروهی عنوان می‌کنند بازار در دو هفته اخیر عموما تعطیل بوده است و به همین دلیل در شرایط تعطیل نمی‌توان دیدگاه مشخصی نسبت به آینده قیمت داشت. از نگاه آنها باید منتظر آغاز روند بازار در هفته آینده بود و پس از آن تصمیم گرفت که بیشتر در موقعیت فروش قرار گرفت یا خود را برای خریدهای بیشتر آماده کرد. آینده بازار به احتمال زیاد به سطح توان بازارساز برای تقاضای تجاری بستگی خواهد داشت. اگر فعالان احساس کنند که بازارساز ارز کافی برای پاسخگویی به تقاضای تجاری دارد، به احتمال زیاد دیگر به بازار هجوم نخواهند نیاورد. در این حالت باید صبر کرد و دید با باز شدن رسمی بیشتر صرافی‌ها و شرکت‌ها، میزان تقاضا چه تغییری خواهد داشت. در شرایط کنونی تنها نشانه از تقاضای تجاری در نرخ حواله درهم قابل‌مشاهده است که با وجود کاهش روز چهارشنبه همچنان خود را بالای مرز ۷ هزار تومانی حفظ کرد. گروهی هم باور دارند، تقاضای تجاری بسیاری از افراد تا آغاز به کار بایدن به تعویق خواهد افتاد.

در واقع آنها باور دارند در شرایطی که تا ابتدای بهمن‌ماه، دولت بایدن آغاز به کار می‌کند، بعید است کسی بخواهد برای خریدهای درازمدت خود را به زحمت و ریسک بیندازد

دانش سرمایه آرکا یک مرجعه رایگان آموزشی تخصصی در حوزه بازار های مالی و کسب کار می باشد

 

دنیای‌اقتصاد : طلا پس از پشت سر گذاشتن سه هفته نزولی، هفته جاری را با قدرت آغاز کرده و در سه روز معاملاتی هفته جاری حدود ۳/ ۲ درصد رشد قیمت داشته است. طلا که در هفته گذشته و به دلیل فشارهای وارد شده از سوی اخبار مرتبط با واکسن نتوانسته بود مرز ۱۸۰۰ دلاری را نیز حفظ کند، با آغاز هفته جدید مجدد توانست با قدرت قابل ملاحظه‌ای به بالای این مرز بازگردد.

از طرفی بسیاری از تحلیلگران استدلال کرده بودند که تمام عواملی که از ابتدای سال‌جاری تاکنون سبب افزایش قیمت طلا شده بودند هنوز در فضای بازارها حضور دارند و به همین دلیل رفتار اونس طلا را کمی ناسازگار با شواهد قلمداد کرده بودند و شانسی برای بازگشت طلا قائل بودند. از سوی دیگر در روزهای گذشته مجددا افزایش امیدواری به بسته حمایتی جدید در آمریکا دیگر عاملی بود که موجب افزایش تقاضای طلا شد تا فلز زرد در روز گذشته برای ساعاتی به بالای مرز ۱۸۳۰ دلاری نیز برسد. میچ مک‌کانل جمهوری‌خواه ارشد مجلس سنا، از کنگره خواست تا بسته حمایتی جدیدی را به ارزش ۱۴۰۰ میلیارد دلار شامل کمک‌های مربوط به پاندمی کرونا به تصویب برساند. از طرفی برخی از سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان نیز خواستار تصویب بسته حمایتی به ارزش ۹۰۸ میلیارد دلار شده‌اند.

دیگر عاملی که موجب تقویت ارزش طلا شده است نیز روند نزولی ارزش دلار آمریکا بوده است. شاخص دلار که نمایانگر ارزش دلار در برابر سبدی از ارزهای معتبر جهان است، در ادامه روند نزولی خود به زیر ۵/ ۹۱ واحد رسیده است؛ پایین‌ترین ارزش دلار از ماه آوریل ۲۰۱۸.

عوامل متضاد در بازار طلا

مایکل هیوسون، تحلیلگر ارشد بازارها در CMC Markets UK در مورد وضعیت فعلی بازار طلا گفت: این احتمال کاملا وجود دارد که تورم افزایش پیدا کند و همین موضوع سبب شده است تا طلا مجددا برای آزمایش مرز مقاومتی ۱۸۳۵ دلاری خیز بردارد. این تحلیلگر در ادامه افزود که باید این نکته را در نظر داشت که اخبار مثبت درباره پیشرفت آزمایشات و تولید واکسن‌های مختلف همچنان می‌تواند سبب خروج پول از بازار طلا به سوی بازارهای پرریسک‌تر از جمله بورس و حتی بیت‌کوین شود. دلاری نیز که مجددا در روند تضعیف قرار گرفته، عامل دیگری است که سبب افزایش ارزش طلا در روزهای اخیر شده است. در حقیقت با کاهش ارزش دلار در برابر سبدی از ارزهای معتبر جهانی، خرید طلا برای دارندگان دیگر ارزها ارزان‌تر تمام می‌شود و همین موضوع سبب افزایش تقاضا برای فلز زرد است. با اینکه ارزش دلار در روز گذشته افزایش بسیار کمی داشت، ولی اسکناس آمریکایی اکنون در یکی از پایین‌ترین ارزش‌های خود از آوریل ۲۰۱۸ قرار دارد. شاخص دلار آمریکا پس از دو هفته نزولی متوالی اکنون زیر سطح ۵/ ۹۱ واحدی قرار گرفت.

چشم‌انداز طلا

فضای انبساطی اقتصاد جهانی و نرخ‌های بهره نزدیک به صفر با همراهی بسته‌های حمایتی توسط دولت‌های مختلف، تاکنون سبب شده تا طلا از ابتدای سال‌جاری میلادی تاکنون رشد ۲۰ درصدی را به ثبت برساند. البته سال ۲۰۲۰ میلادی دو روی متفاوت برای طلا داشت. طلا در بخش ابتدایی، رالی صعودی پرسرعتی را تجربه کرد و حتی توانست وارد هزاره سوم قیمتی خود شود اما پس از انتشار اخبار امیدوارکننده درباره واکسن، این فلز ارزشمند در ماه نوامبر بدترین عملکرد خود در چهار سال اخیر را با افت ۳۷/ ۵ درصدی رقم زد. اخبار جدید حاکی از آن است که بریتانیا اولین کشوری است که رسما واکسن شرکت فایزر را تایید و برای توزیع آن نیز برنامه‌ریزی کرده است. به نظر می‌رسد واکسن زودتر از آن چیزی که پیش‌بینی می‌شد در اختیار مردم قرار بگیرد. با توجه به عملیاتی شدن قریب‌الوقوع توزیع واکسن و فرآیند ایمن‌سازی، این احتمال وجود دارد که بانک‌های مرکزی اقدامات اولیه‌ای را برای تغییر سیاست‌های انبساطی آغاز کنند. البته با توجه به اینکه هنوز در واقعیت این تعداد بیماران کرونایی است که افزایش می‌یابد احتمال تغییر سریع سیاست‌های بانک‌های مرکزی پایین است ولی آغاز گمانه‌زنی‌ها برای افزایش نرخ‌های بهره به‌خودی‌خود می‌تواند ضربه جدیدی به قیمت طلا وارد کند.

هشدار پاول درباره کرونا

جرومی پاول، رئیس فدرال رزرو به نمایندگان کنگره آمریکا هشدار داد که به‌رغم انتشار اخبار امیدوارکننده درباره واکسن کرونا، اقتصاد آمریکا هنوز در شرایطی پر از نااطمینانی قرار دارد. پاول که در روز سه‌شنبه در کمیته بانکداری مجلس سنا برای سناتورها صحبت می‌کرد متذکر شد که اخبار امیدوارکننده درباره واکسن کرونا، بیشتر برای بازه زمانی میان‌مدت مناسب است اما در مورد زمان حال هنوز چالش‌های بسیاری باقی مانده است. چالش‌هایی از قبیل زمان‌بندی، تولید و توزیع واکسن و همچنین میزان اثربخشی واکسن درگروه‌های سنی مختلف. همچنین سکاندار فدرال رزرو در ادامه صحبت‌های خود درباره افزایش مجدد تعداد بیماران کرونایی چه در ایالات متحده و چه در کشورهای دیگر ابراز نگرانی کرد. پاول در این مورد گفت که افزایش مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ چه در آمریکا و چه در کشورهای دیگر همچنان موجب نگرانی است و چالش‌های بسیاری را در ماه‌های آینده به وجود خواهد آورد. پاول در مورد نحوه واکنش بانک مرکزی آمریکا در مورد نگرانی‌های موجود سیگنال شفافی به نمایندگان نداد اما سکاندار فدرال رزرو تعهد داد که این نهاد از تمام ابزارهای خود در راستای حمایت از اقتصاد آمریکا در برابر پاندمی کرونا استفاده کند. این در حالی است که نشست بعدی فدرال رزرو، ۱۵ و ۱۶ دسامبر برگزار خواهد شد.

حمایت‌های مالی فدرال رزرو

پاول در ادامه صحبت‌های خود در مجلس سنا در پاسخ به سوال نماینده اوهایو گفت که فدرال رزرو تعهد می‌دهد که از ابزارهای در اختیار خود تا زمانی که اقتصاد آمریکا نیازمند آن است استفاده کند. همچنین وی در ادامه صحبت‌های خود افزود که پس از اثبات موثر بودن اقدامات حمایتی پیشین در دوره کرونا، به نظر می‌رسد بسته‌های جدید حمایتی همچنان ضروری است. رئیس فدرال رزرو در ادامه صحبت‌های خود در مورد پیشرفت امیدوارکننده اقتصاد آمریکا نیز صحبت کرد. پاول در این مورد تصدیق کرد که اقتصاد آمریکا در فصل سوم سال‌جاری میلادی هم در زمینه رشد اقتصادی و هم در زمینه بازار کار و اشتغال ریکاوری قابل ملاحظه‌ای را به ثبت رسانده اما هنوز بسیاری از آمریکایی‌ها به دلیل صدمات اقتصادی ناشی از پاندمی کرونا در حال تحمل سختی هستند. پاول در این مورد گفت اگرچه ما می‌توانیم این پیشرفت‌های اقتصادی در سه ماه سوم را به فال نیک بگیریم اما هرگز نباید تمرکز خود را از میلیون‌ها آمریکایی که همچنان خارج از بازار کار هستند، از دست بدهیم. داده‌های اقتصادی نشان می‌دهد به‌رغم ریکاوری قدرتمند بازار کار آمریکا و ورود نرخ بیکاری به محدوده تک‌رقمی اما هنوز میلیون‌ها آمریکایی که در دوره کرونا شغل‌های خود را از دست داده‌اند، موفق به بازگشت به بازار کار نشده‌اند.

 

دانش سرمایه آرکا یک مرجعه رایگان آموزشی تخصصی در حوزه بازار های مالی و کسب کار می باشد

 

شاملا در گزارش فعالیت ماهانه منتهی به آبان ماه سال جاری، مجموع درآمد شناسایی شده خود را برابر با مبلغ ۳۵۱.۳۶۶ میلیون ریال گزارش کرده که عمده این درآمد حاصل شده از جمع فروش‌های داخلی بوده است.

میزان درآمد شرکت “شاملا” طی دوره ماهانه آبان ماه، رشد ۲۶ درصدی را در مقایسه با ماه گذشته تجربه کرده، همچنین درآمد‌های شناسایی شده “شاملا” نسبت به دوره مشابه سال گذشته افزایش ۵۷ درصد را به ثبت رسانده است.

شرکت املاح معدنی ایران از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه، مجموع درآمد‌های خود را بالغ بر ۲.۲۰۸.۲۳۷ میلیون ریال گزارش کرده که شاهد ۲۰ درصد افزایش درآمد نسبت به سال گذشته بوده است.

 

دانش سرمایه آرکا یک مرجعه رایگان آموزشی تخصصی در حوزه بازار های مالی و کسب کار می باشد

 

شیراز در ابان ۷۸۶۴ میلیارد ریال فروش داشت و نرخ فروش ۴۸,۲۹۲,۳۲۶ ریال با بیش از ۱۰۰ هزار تن صادرات که فروش قابل توجهی است . 
مهر ۳۷۴۷ میلیارد ریال فروش داشته است و نرخ فروش صادراتی ۴۶,۵۷۰,۷۴۷ ریال بود .
شهریور ۵۵۸۷ و مرداد ۵۰۸۶ میلیارد ریال بود .
۸ماهه ۴۱۲۵۳ میلیارد ریال فروش داشته است مدت مشابه ۲۵۰۰۶ میلیارد ریال بوده است .  به نظر شرکت در ۹ ماهه نزدیک به ۵۰۰۰ ریال هم سود محقق کند که نشان از شرایط خوب سهم می دهد . 

دانش سرمایه آرکا یک مرجعه رایگان آموزشی تخصصی در حوزه بازار های مالی و کسب کار می باشد

 

همه شاخص های مهم بورسی جهان صعودی شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، جروم پاول- رییس بانک مرکزی آمریکا با تاکید بر اهمیت مدیریت برنامه های استقراضی در مقابله با کرونا گفته است که نباید اجازه داده شود بحران کرونا باعث ایجاد بحران دیگری به نام بدهی و ریسک عدم توانایی بازپرداخت آن شود. پاول که در جمع اعضای سنا حضور یافته بود در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشرفت های به دست آمده در مواجهه با کرونا گفت: هنوز زود است که اجرای برنامه های اضطراری را متوقف کنیم. 

تا پایان ماه نوامبر حجم بدهی آمریکا به ۲۷ تریلیون و ۳۱۴  میلیارد و ۹۲۷ میلیون دلار رسیده و این در حالی است که کسری بودجه دولت آمریکا تا پایان این ماه به سه تریلیون و ۲۰۶ میلیارد و ۷۹۲ میلیون دلار رسیده است و انتظار می رود بانک مرکزی کماکان به تزریق گسترده نقدینگی به بازارهای مالی این کشور ادامه دهد. نرخ بهره آمریکا در سطح بسیار پایینی قرار دارد که بسیاری از کسب و کارها را برای دریافت وام ترغیب کرده است. هرچند کارشناسان احتمال رسیدن نرخ بهره به سطح منفی را بعید می دانند اما احتمالا تا دو سال اینده نیز نرخ بهره فاصله زیادی از سطح کنونی خود نخواهد گرفت تا به احیای اقتصاد کمک شود. 

تنش ها بین چین و آمریکا بار دیگر به میزان زیادی افزایش پیدا کرده است. هوا چون یینگ- سخنگوی وزارت خارجه چین در نشستی خبری گفته است این کشور تصمیم دارد چهار مقام آمریکایی را تحریم کند. هنوز مشخص نیست که پکن تصمیم دارد کدام مقامات آمریکایی را تحریم کند اما این تصمیم پس از آن گرفته می شود که منابع خبری از احتمال تحریم سومین شرکت بزرگ نفتی چین توسط آمریکا به دلیل ارتباط آن با ارتش چین خبر دادند. رویترز همچنین از احتمال تحریم غول تراشه سازی چین یعنی اس ام آی سی به دلیل مشابه توسط دولت ترامپ خبر داده است. این تراشه ساز چینی در بیانیه ای ارتباط با ارتش چین را رد و تاکید کرده است محصولات ساخت آن تنها کاربرد غیرنظامی و تجاری دارد. 

آمارهای منتشرشده از وضعیت تجارت خارجی کشورهای مختلف نشان می دهد که در بسیاری از آن ها شاهد رشد محسوس در میزان واردات و صادرات نسبت به ماه های قبل بوده ایم و این مساله، امیدواری ها نسبت به تقویت زنجیره تجارت و تامین را در جهان افزایش داده است. با بازگشایی مجدد کسب و کارها علاوه بر بهبود وضعیت تجارت، شاهد افزایش تقاضا برای نیروی کار نیز بوده ایم و این مساله باعث خواهد شد تا فشار کمتری به منابع مالی دولت ها و بانک های مرکزی در سراسر جهان برای کساتن از تبعات اقتصادی و اجتماعی ویروس کرونا وارد شود و شرایط بیش از پیش قابل کنترل به نظر برسد. 

در شرایطی که دست کم نتایج بالینی اولیه سه واکسن برای مقابله با کرونا چشمگیر گزارش شده است، روز به روز شماری بیشتری از مردم جهان جان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس مرگبار از دست می دهد اما همچنان امیدواری ها به تغییر جدی وضعیت در فصل بهار سال آینده وجود دارد. در اروپا خبر شرکت نکردن مجدد آنگلا مرکل برای صدراعظمی آلمان در انتخابات ۱۰ ماه دیگر این کشور بر روی روند معاملات اثرگذار بوده است. مرکل طولانی ترین دوره صدراعظمی را در تاریخ آلمان داشته است و یکی از سرسخت ترین طرفداران اتحادیه اروپا به شمار می رود. او در دوران صدراعظمی خود کوشید تا جایگاه تحادیه اروپا را تقویت کند و ممکن است جانشین بعدی وی خیلی معتقد به این موضوع نباشد. 

در روندی که میتواند روی مخارج مصرف کننده و به دنبال آن روی رشد اقتصادی آمریکا تاثیر منفی بگذارد، متوسط درآمد شهروندان آمریکایی تا پایان ماه اکتبر نسبت به ماه قبل ۰.۷ درصد افت کرده که این رشد منفی، نخستین عقب گرد سه ماه اخیر محسوب می شود. در آمریکا بار اصلی رشد (حدود دو سوم کل وزنه رشد) بر روی دوش مخارج مصرفی قرار دارد و این نگرانی وجود دارد که روند رو به رشد اقتصادی در سه ماهه پایانی سال آهسته تر شود. اقتصاد آمریکا هنوز به سطح قبل از آغاز بحران کرونا باز نگشته است.  

تاکنون بیش از ۶۴ میلیون و ۲۹ هزار و ۸۰۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۴۸۳ هزار و ۲۸۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۷۵ هزار و ۹۵۹ نفر، برزیل با ۱۷۳ هزار و ۲۲۹ نفر، هند با ۱۳۸ هزار و ۹۰ نفر، مکزیک با ۱۰۵ هزار و ۹۴۰ نفر و انگلیس با ۵۹ هزار و ۵۱ نفر بوده است.

یوسف عباسی- کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه استون ایکس گفت: در حال حاضر بازارهای جهانی خود را در یک موقعیت سردرگم کننده یافته اند، از یک طرف این نگرانی وجود دارد که در کوتاه مدت تلفات ناشی از کرونا کماکان بالا باشد و تا رسیدن واکسن خسارت های جانی و اقتصادی آن ادامه داشته باشد و از سوی دیگر این خوشبینی وجود دارد که پس از غلبه بر کرونا نرخ رشد به سطوح بالایی برسد.  

بورس آمریکا  

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۶ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۹ هزار و  ۸۱۶.۱۸ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۱۵ درصد افزایش تا سطح ۳۶۶۰.۵۳ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۱.۱۸ درصد صعود در سطح ۱۲ هزار و ۳۴۵.۶۶ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۱.۸۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۳۸۴.۷۳ واحد بسته شد.  شاخص “دکس ۳۰” بورس فرانکفورت در آلمان با جهش ۰.۶۹ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۳ هزار و ۳۸۲.۳۰ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص “کک ۴۰” بورس پاریس با پیشروی ۱.۱۴ درصدی در سطح ۵۵۸۱.۶۴ واحد بسته شد. در مادرید شاخص “ایبکس ۳۵” ۰.۷۹ درصد بالا رفت و به ۸۱۴۰.۸۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص “نیک کی ۲۲۵” بورس توکیو ژاپن با افزایش ۱.۳۴ درصدی تا سطح ۲۶ هزار و ۷۸۷.۵۴ واحدی بالا رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ کنگ ۰.۸۶ درصد بالا رفت و در سطح ۲۶ هزار و ۵۶۷.۶۸ واحد بسته شد. در چین شاخص “شانگهای  کامپوزیت” صعود ۲.۱۵ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۰۶۷.۱۰ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۱.۰۹ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۵۸۸.۵۴  واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص ” تاپیکس” ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است)  

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت “وست تگزاس اینتر مدیت” با ۰.۷۲ درصد ریزش به ۴۴.۵۶ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با کاهش ۰.۹۷ درصدی به ازای ۴۷.۳۷ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با صعود ۲.۱۱ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۱۴.۴۱ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۳.۱۱ درصدی به ازای ۲۴.۱۱ دلار مبادله شد.

دانش سرمایه آرکا یک مرجعه رایگان آموزشی تخصصی در حوزه بازار های مالی و کسب کار می باشد

 

به گزارش سایت طلا ، قیمت دلار برای فروش در صرافی ملی، 25620 تومان اعلام شد. نرخ خرید دلار در این صرافی نیز 24620 تومان تعیین شد. 

قیمت یورو نیز برای فروش در صرافی‌ ملی 30950 تومان اعلام شده؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافی 29950 قیمت خورده است.

نرخ رسمی ۲۷ ارز بالا رفت

بر اساس اعلام بانک مرکزی، هر دلار آمریکا برای امروز (۱۲آذر ۹۹) بدون تغییر نسبت به روز گذشته ۴۲ هزار ریال، هر پوند انگلیس با ۲۴۸ ریال افزایش به ۵۶ هزار و ۳۷۵ ریال و هر یورو با ۵۱۰ ریال افزایش به ۵۰ هزار و ۷۳۹ ریال قیمت‌گذاری شد.

همچنین هر فرانک سوئیس ۴۶ هزار و ۷۳۴ ریال، کرون سوئد چهار هزار و ۹۵۶ ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۷۶۹ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۸۱۷ریال، روپیه هند ۵۷۲ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۷ هزار و۸۱۸ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۶ هزار و ۳۲۴ ریال، یکصد ین ژاپن ۴۰ هزار و ۲۳۸ ریال، دلار هنگ کنگ پنج هزار و ۴۱۸ ریال، ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۲ ریال، دلار کانادا ۳۲ هزار و ۴۵۶ ریال و هر دلار نیوزیلند ۲۹ هزار و ۶۹۷ ریال ارزش‌گذاری شد.

در تابلوی بانک مرکزی، امروز هر راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۷۵۱ ریال، لیر ترکیه پنج هزار و ۳۶۵ ریال، روبل روسیه۵۵۴ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق سه هزار و ۵۲۲ ریال، لیر سوریه ۸۲ ریال، دلار استرالیا ۳۱ هزار و ۴ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۱ ریال، دلار سنگاپور ۳۱ هزار و ۴۱۹ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۵۷۵ ریال، ۱۰ روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۲۶۶ ریال، کیات میانمار (برمه) ۳۳ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار و ۵۷۹ ریال، یکصد درام ارمنستان هشت هزار و ۷۲۱ ریال و هر دینار لیبی ۳۱ هزار و ۶۳ ریال قیمت گذاری شد.

بر اساس این گزارش، هر یوان چین ۶ هزار و ۴۰۹ ریال، یکصد بات تایلند ۱۳۸ هزار و ۹۵۴ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۳۱۴ ریال،  یک‌هزار وون کره‌جنوبی ۳۸ هزار و ۱۳۸ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۸ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۸۸۴ ریال، لاری گرجستان ۱۲ هزار و ۶۴۷ ریال، یک‌هزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۹۷۰ ریال، افغانی افغانستان ۵۴۶ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار و ۲۴۳ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۲۱ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۷ هزار و ۴۳۹ ریال، سومونی تاجیکستان سه هزار و ۷۱۷ ریال، بولیوار جدید ونزوئلا چهار هزار و ۲۰۶ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار و ۱۵۳ ریال ارزش‌گذاری شد

دانش سرمایه آرکا یک مرجعه رایگان آموزشی تخصصی در حوزه بازار های مالی و کسب کار می باشد

 

معاملات ثانویه صندوق سرمایه‌گذاری پالایشی یکم از روز سه شنبه ١١ آذر در بورس اوراق بهادار تهران آغاز شد و افرادی که این صندوق را خریده اند با اضافه کردن نماد پالایشی یکم به پرتفوی خود می توانند اقدام به معامله کنند.

به گزارش ایسنا، پالایشی یکم، دومین ETF دولت است که شامل سهام پالایشگاه های تبریز، تهران، اصفهان و بندرعباس می شود. پذیره نویسی این صندوق در ۳۰ شهریورماه به پایان رسید و سرانجام روز گذشته و بعد از گذشت دو ماه و نیم قابل معامله شد.

بر این اساس افرادی که خریدار این صندوق بوده اند باید ابتدا این نماد را به پرتفوی خود اضافه کنند. بر  این اساس افرادی که احراز هویت سجام شده اند باید درخواست تغییر کارگزار ناظر را ثبت کنند و پس از آن می توانند صندوق پالایشی یکم را در پرتفوی خود مشاهده کنند.

افرادی که احراز هویت سجام نشده اند نیز در ابتدا باید در سجام احراز هویت شوند و سپس فرایند مذکور را طی کنند.

 

دانش سرمایه آرکا یک مرجعه رایگان آموزشی تخصصی در حوزه بازار های مالی و کسب کار می باشد

 

معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: براساس مذاکرات انجام شده قرار است مسایل حقوقی اعطای کارت اعتباری سهام عدالت تا پایان هفته به بانک‌ها ارسال و تا پایان آذرماه مراحل پایانی این اقدام نهایی شود.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) به نقل از ایرنا، طرح سهام عدالت یکی از بزرگترین طرح‌های دولت در هفت سال گذشته است که آزادسازی آن پس از سال‌ها وقفه و تلاش برای رفع موانع موجود در نهایت در نهم اردیبهشت‌ماه سال جاری با دستور رهبر معظم انقلاب انجام و به نقطه پایان خود نزدیک شد.

همزمان با آزادسازی سهام عدالت، کارشناسان اعلام کردند که در صورت انجام نشدن پیگیری‌های لازم از سوی مسوولان حاضر در دولت و سازمان خصوصی سازی، آزادسازی این طرح ملی در هاله‌ای از ابهام قرار می‌گرفت و ممکن بود تا سال‌ها نتوانیم شاهد انجام چنین اقدام بزرگی در کشور باشیم.

انتخاب روش مدیریت سهام عدالت

در مرحله نخست آزادسازی، یک ماه به مردم برای انتخاب نوع روش مدیریت فرصت داده شد تا اعلام کنند به دنبال مدیریت مستقیم بر سهام خود هستند یا تصمیم دارند سهام خود را به صورت غیرمستقیم و از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی مدیریت کنند.

اعطای کارت اعتباری

بعد از فراهم شدن امکان فروش سهام عدالت، افراد زیادی به صورت عجولانه اقدام به فروش سهام خود کردند که در این زمینه شورای عالی بورس برای جلوگیری از تصمیمات هیجانی مشمولان سهام عدالت در راستای فروش سهام خود تصمیم به اعطای کارت اعتباری سهام عدالت گرفت که این موضوع مورد موافقت دولت و بانک مرکزی قرار گرفت.

از همان ابتدا وعده زمان‌های متفاوتی برای اعطای این کارت اعتباری داده شد و در اوایل آبان‌ماه «علیرضا ماهیار»، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی درباره اقدامات انجام شده برای فراهم شدن امکان اعطای کارت اعتباری سهام عدالت به خبرنگار ایرنا گفت: مشکل فعلی برای این اقدام، طراحی برخی از سازوکارها است که به محض انجام و به پایان رساندن آنها مراحل اجرایی اعطای کارت اعتباری را در دستور کار قرار خواهیم داد.

وی افزود: ممکن است در صورت رفع مشکلات موجود، کارت اعتباری تا پایان آبان‌ماه در اختیار سهامداران سهام عدالت قرار گیرد.

ارائه کارت اعتباری سهام عدالت تا پایان آذرماه

حال با گذشت آبان‌ماه و دهه نخست آذرماه، همچنان خبری از اعطای کارت اعتباری نیست و زمان دقیق آن در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

در این زمینه «علیرضا ماهیار»، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی امروز (سه‌شنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا به آخرین اقدامات انجام شده برای نهایی شدن زمان اعطای کارت اعتباری اشاره کرد و گفت: مسایل مربوط به بحث فنی و اقدامات مربوط به قرارداد حقوقی آن در حال انجام است.

وی ادامه‌داد: به محض تکمیل اقدامات مربوطه، بحث حقوقی آن به بانک‌ها اعلام می شود و بانک‌ها فعالیت‌های مربوط به ارائه این کارت‌ها را در دستور کار قرار خواهند داد.

ماهیار اظهار داشت: براساس مذاکرات انجام شده، قرار است تا مسایل حقوقی آن تا پایان هفته به بانک‌ها ارسال شود.

وی خاطرنشان‌کرد: در صورت انجام برخی از هماهنگی‌ها، تا پایان آذرماه مراحل پایانی اعطای کارت اعتباری نهایی می‌شود و اقدامات لازم برای اعطای این کارت‌ها به سهامداران در دستور کار قرار خواهد گرفت.

دانش سرمایه آرکا یک مرجعه رایگان آموزشی تخصصی در حوزه بازار های مالی و کسب کار می باشد

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهفروشگاهتماس با ما