در جلسه دیشب شورای عالی بورس، چهارموضوع مهم به تصویب رسید.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، دکتر محمدعلی دهقان دهنوی با اشاره به اینکه دامنه نوسان از روز شنبه ۲۵ بهمن ماه، تغییر می کند، ابراز داشت: بر اساس مصوبه شورای عالی بورس، دامنه نوسان خرید و فروش سهام منفی دو درصد و مثبت ۶ درصد خواهد بود. البته تصمیمات شورای عالی بورس پس از ۷۲ ساعت قابلیت اجرا دارد و بر همین اساس، از روز شنبه ۲۵ بهمن ماه، این تغییر اعمال خواهد شد.
وی ادامه داد: بر اساس تصمیم شورای عالی بورس، تغییرات حجم مبنا در اختیارات سازمان بورس قرار گرفت تا متناسب با شرایط بازار، تغییراتی اعمال شود. همچنین این اختیار به سازمان بورس و اوراق بهادار داده شد که انتشار اوراق اختیار فروش تبعی را به ناشران و سهام داران عمده الزام کند.
سخنگوی شورای عالی بورس تصریح کرد: همچنین اعتبار خرید کارگزاری ها به ۶۰ درصد تغییر پیدا کرد.
وی با بیان اینکه رصد بازار سرمایه وظیفه سازمان بورس و اوراق بهادار است، اظهار داشت: کاهش دامنه نوسان به منفی دو درصد به این دلیل است که سرمایه گذاران فرصت بیشتری برای بررسی و تحلیل وضعیت سهام خود داشته باشند و ارزش دارایی هایشان از بین نرود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه نظارت بر روند بازار نظامند است ، افزود: به منظور جلوگیری از رفتارهای غیرمنطقی به دنبال ارتقای سیستم های خود هستیم و نظارت به طور مستمر ادامه دارد. هم اکنون پرونده های زیادی وجود دارند که وارد فرایند قضایی شده است.


حذف قیمت گذاری دستوری
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به ماده ۱۸ قانون توسعه ابزارها اشاره کرد و گفت: کالاهایی که در بورس کالا عرضه می شوند، از شمول قیمت گذاری خارج می شوند و امید می رود که با هماهنگی و تعامل دستگاه های مختلف، شاهد توسعه و تعمیق بازار سرمایه باشیم.


کانون سهام داران خرد تشکیل می شود
دکتر دهقان دهنوی با اشاره به اینکه سهام داران حقیقی باید انتظارات خود را به صورت نظام مند و در چارچوب های قانونی پیگیری کنند، گفت: اقدامات اولیه به منظور تشکیل کانون سهام داران حقیقی انجام شده و ان شاالله به زودی برای تشکیل کانون سهام داران حقیقی اقدام خواهد شد.

نهادهای مالی توسعه می یابد
وی با بیان اینکه توسعه بازار سرمایه نیازمند نهادهایی است که به عنوان بازاریاب، بازار سرمایه را توسعه دهند، خاطرنشان کرد: این بازاریاب ها همان نهادهای مالی مانند کارگزاری ها، تامین سرمایه ها، سبدگردان ها، مشاوران سرمایه و سایر نهادها هستند. به این منظور باید فرایند صدور مجوزهای نهادهای مالی تسریع و تسهیل شود. در همین راستا، دستورالعمل بازنگری خواهد شد تا بستر توسعه بازار سرمایه فراهم شود.
وی در پایان در خصوص عرضه سهام شرکت های جدید و آزادسازی بخش سوم سهام عدالت، گفت: این موضوعات متناسب با شرایط بازار انجام خواهد گرفت.

دنیای‌اقتصاد : معمولا برای توصیف بلایی که احتمالا در سال‌ها و دهه‌های آینده بر سر صنعت نفت خواهد آمد از سرنوشت زغال‌سنگ سخن به میان می‌آید؛ به این ترتیب که طلای سیاه هم مانند زغال‌سنگ برای مدت‌ها در سبد انرژی باقی می‌ماند اما حجم استفاده از آن کاهش شدیدی را تجربه خواهد کرد. اما صنعت نفت می‌تواند چه راهکاری را برای تاب‌آوری در سال‌های کم‌رونق در پیش بگیرد؟ دیوید فیکلینگ، تحلیلگر بلومبرگ پیشنهاد داده از عملکرد سنگ‌آهن در حدود یک دهه گذشته درس گرفته شود.
راه سنگ‌‌آهن  پیش‌روی طلای سیاه
فیکلینگ می‌گوید وقتی تقاضا به پیک برسد و پس از آن روندی ثابت یا نزولی بگیرد، استراتژی‌ای برنده خواهد بود که تولیدکنندگان، بازار را به جای تمرکز بر تقاضا، عرضه‌محور کنند. این اتفاق در سال‌های گذشته در بازار سنگ‌آهن رخ داد. با وجود اینکه تولید فولاد رشدی پایدار داشته، اما آهن چدن که در تولید محصولات فولادی به کار می‌رود رشدی به‌شدت کمتر از گذشته تجربه کرده است. این هماهنگی و بینش تولیدکنندگان بزرگ منجر به این شد که حتی پیش از جهش قیمتی اخیر سنگ‌آهن، حاشیه سود غول‌های این صنعت برایشان رضایت‌بخش باشد. به نظر می‌رسد نمی‌توان برای بلندمدت روی رشد تقاضای نفت چین حساب باز کرد و عربستان هم با کاهش داوطلبانه یک میلیون بشکه از تولید روزانه‌اش برای دو ماه آینده قدمی در جهت برآورده کردن این استراتژی برداشته اما مشخص نیست که بزرگ‌ترین تولیدکننده جهان قصد ادامه چنین رویکردی را در آینده هم داشته باشد. علاوه بر این، تولیدکنندگان دیگر با رشد قیمت‌ها به سرعت به سمت افزایش سرمایه‌گذاری در تولید پیش می‌روند و حتی همین حالا که دوره نقاهت نفت به اتمام نرسیده کشورهایی مانند امارات و عراق آمادگی جهت افزایش تولید را در دستور کار قرار داده‌اند، هرچند فعلا تعهدشان به توافق کاهش تولید اوپک‌پلاس مانع از انجام این کار است.

پایان تقاضا، پایان شرکت‌های نفتی نیست
تولیدکنندگان نفت ممکن است نگران این باشند که ۱۵۰ سال رشد بی‌وقفه در آستانه روندی نزولی قرار گرفته باشد اما بازار سنگ‌آهن درسی برای آنها دارد.  نفت در هفته‌ای که گذشت به مرز ۶۰ دلار بر بشکه رسید که بالاترین سطح یک سال اخیر به شمار می‌آمد چراکه در میانه امیدواری به رهایی از کووید-۱۹، موجودی‌های جهانی نیز به شدت کاهش یافته‌اند. با این قیمت بسیاری از تولیدکنندگان می‌توانند به راحتی از عهده مخارج‌شان برآیند و سودده نیز باشند.

دومین کامودیتی پرمصرف دنیا یعنی سنگ‌آهن به خوبی می‌تواند الگوی نفت در چگونگی رسیدگی به فراز و نشیب‌های احتمالی باشد. بسیاری از تولیدکنندگان با ترس و لرز به پایان دوره طولانی رشد پایدار تقاضای نفت می‌نگرند. با این حال، اگر صنعت سنگ‌آهن بتواند راهنمای خوبی برایشان باشد، باید گفت که هنوز جمله «کوچک زیباست» می‌تواند کارآیی داشته باشد. درحالی‌که تولید فولاد در سال‌های گذشته رشدی ادامه‌دار داشته است، بخشی از مواد خام آن که برای تولیدکنندگان سنگ‌آهن مهم است تا حدود زیادی دچار رکود بوده است. تولید جهانی آهن چدن که یک محصول میانی آهن است و به تنهایی کاربرد ندارد اما برای محصولات فولادی استفاده می‌شود در یک دهه منتهی به سال ۲۰۱۲ به‌طور متوسط ۲/ ۶ درصد رشد داشت. اما در ۵ سال پس از آن، سرعت این رشد به ۱/ ۱ درصد کاهش یافت.  این موضوع می‌توانست خبر بدی برای کسانی باشد که به استخراج معادن می‌پرداختند و در واقع در آن زمان هم با نشانه‌هایی که از خشک شدن چشمه تقاضای چین ظهور کرده بود، ناقوس مرگ‌شان به صدا درآمده بود. اما وقتی این توفان به پایان رسید و تقاضا به سطح باثباتی رسید، غول‌های این صنعت یعنی بی‌اچ‌پی، ریو تینتو، واله و فورتسک این کسب و کار را سودده یافتند. شرکت‌های معدنی حتی پیش از بالا رفتن قیمت‌ها در ماه‌های اخیر هم سود قابل قبولی را کسب می‌کردند.  اما چه اتفاقی افتاد؟ بهترین استدلالی که در این باره مطرح می‌شود اینکه حالت پررونق بازار وقتی اتفاق افتاد که به جای تقاضا‌محور، عرضه‌محور شده بود. در همین حال، اگر یک دوره کوتاه جهش تقاضا رخ دهد قیمت‌ها به‌طور مضاعفی تقویت می‌شوند، مانند اتفاقی که سال گذشته میلادی پیش آمد و قیمت سنگ‌آهن به رکورد چند ساله ۱۷۶ دلار در هر تن رسید. به‌طور کلی وقتی رشد تقاضا هم قوی و هم پایدار باشد، به طرز متناقضی حاشیه سود کاهش می‌یابد چراکه تولیدکنندگان تمام جریان پول‌شان را در توسعه تولید مواد خامی صرف می‌کنند که مصرف‌کنندگان به شدت دنبال آن هستند.

اگر به این شکل به موضوع نگاه کنیم، پایان رشد تقاضا آنقدرها هم بد نیست. ماشین‌آلات ساخته شده و مخازن توسعه یافته در زمان اوج بازار باید آن‌قدر توانایی داشته باشند که هرچند کندتر، بدون افزودن تولید بسیار زیاد و کاهش بودجه هزینه سرمایه‌ای ادامه دهند. در واقع تا زمانی که تولیدکنندگان می‌توانند عرضه را محدود نگه دارند، قیمت‌ها باید در محدوده سود‌آور نوسان کنند. کسب و کارها پس از تسویه بدهی ایجاد شده در دوره رونق، شروع به اتخاذ تصمیمات بسیار معقول‌تر از روزهای پرشکوه گذشته می‌کنند.

راهی که نفت باید برود
از نظر فیکلینگ بهترین حالتی که برای نفت می‌تواند در حال حاضر پیش آید همین است. با وجود همه قدرتی که در رشد تقاضای نفت چین دیده می‌شود، اما نشانه‌های اندکی وجود دارند که مصرف سوخت‌های حمل‌ونقل روند صعودی خود را از سر بگیرد.  تقاضای بنزین چین در ۵ سال گذشته به دلایل مختلفی افزایش یافته از جمله اینکه رشد تولید پالایشگاهی تا قسمتی به دلیل افزایش صادرات و نه رشد مصرف داخلی بوده است. کووید -۱۹ هم نشانه‌های اندکی از معکوس کردن این روند به دست می‌دهد. در حقیقت، با نگاهی به لیست محصولات پالایشگاهی مهم در چین، به سختی موردی را می‌توان یافت که در یک سال گذشته رشد پایداری در مصرف تجربه کرده باشد به استثنای نفت سفید (Kerosene) که همراه با ریکاوری جزئی صنعت هوایی این کشور، بالا رفته است.  این موضوع نشان می‌دهد به جای آنکه تقاضای مصرف‌کننده نهایی افزایش یافته باشد، بخش‌های دیگر به‌عنوان خوراک مجموعه تاسیسات پتروشیمی با رشد بیشتر مواجه شده‌اند که فقط مکان صنایع پالایشی و شیمیایی را به سمت شرق آسیا تغییر داده است.  فیکلینگ می‌گوید چشم‌انداز ثابت یا کاهشی شدن تقاضای نفت خام ممکن است در ابتدا به اندازه‌ای که در گذشته گمان می‌رفت، برای تولیدکنندگان بد نباشد. برای مثال، عربستان سعودی ممکن است درآمد نفت باثبات‌تری با کاهش تولید داشته باشد به جای اینکه شیر چاه‌های نفتی را باز کند. این موضوع می‌تواند توضیح دهد چرا حالا این کشور تا این حد برای کاهش تولید اشتیاق دارد که به تنهایی بخش بزرگی از این محدودیت را به دوش می‌کشد.  به گفته فیکلینگ، حفظ این دوره آرام در بازار به این بستگی دارد که بپذیریم دنیا تغییر کرده است. شرکت‌های تولیدکننده سنگ‌آهن سازگاری چشمگیری در امتناع از افزایش هزینه سرمایه‌ای و رساندن آن به سطوح قبلی با وجود سودآوری بهتر در سال‌های گذشته از خود نشان داده‌اند که به این ترتیب، فرآیندی که عرضه را محدود و قیمت را بالا نگه می دارد، تقویت می‌شود.  با این وجود، تولیدکنندگان نفت بسیار بزرگ‌تر و پراکنده‌تر هستند. یکی از دلایلی که اوپک‌پلاس وجود دارد همین موضوع است. بازیگران بزرگ نفتی باید به سختی کار کنند تا محدودیت تولیدی که معدن‌کاران از خود نشان دادند را به منصه ظهور بگذارند. غول‌های نفتی هم اگر می‌خواهند بیشترین درآمد را از سال‌های گرگ و میش این صنعت کسب کنند، به‌عنوان اولین قدم باید بپذیرند دوره نفت رو به پایان است.

مروز یکشنبه ۱۹ بهمن ماه، کالاهای اکستراکت سبک DAE۱۰ و اکستراکت سبک DAE۱۱ شرکت نفت ایرانول، آیزوریسایکل، حلال ۵۰۲ و حلال ۵۰۳ پالایش نفت اصفهان، آیزوریسایکل، حلال ۴۰۲ و نفتای سنگین پالایش نفت تهران، آیزوریسایکل(عمده)، آیزوریسایکل، بلندینگ نفتا حلال ۴۱۰، حلال ۴۰۴ و نفتای سنگین تصفیه نشده پالایش نفت شیراز، آیزوفید، حلال ۴۰۲، حلال ۴۰۴ و ریفورمیت پالایش نفت تبریز، حلال ۴۰۲ پالایش نفت بندرعباس، سی او و نفتای سبک پالایش نفت آبادان و قطران ذوب آهن اصفهان در رینگ داخلی و رافینت۲ شرکت پتروشیمی شیمی بافت و نفتای کامل پالایش نفت لاوان در رینگ بین الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران عرضه خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)؛ همچنین روز گذشته، کالاهای نرمال هگزان پالایش نفت شازند و نیتروژن مایع پتروشیمی مبین در رینگ داخلی و ته مانده برج تقطیر (اتمسفریک) پالایش نفت کرمانشاه، گاز مایع پالایش گاز سرخون و قشم و گاز مایع پالایش گاز فجر جم در رینگ بین الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد معامله قرار گرفت.

طی معاملات دیروز ۱۷ هزار و ۸۰۰ تن انواع فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۱۴۲۶ میلیارد و ۷۱۷ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد دادوستد قرار گرفت.

دنیای اقتصاد : بازار فولاد کشور از ابتدای امسال دستخوش نوسانات گسترده به علت پارامترهای متعددی از جمله تغییرات نرخ ارز، تغییر قیمت‌های جهانی و از همه مهم‌تر تصمیم‌گیری‌های مختلف و در بعضی موارد متناقض از سوی مسوولان کشور بود که مجموع این موارد بر آشفتگی این بازار افزود و در عین حال که بازار مصرف را بلاتکلیف کرد، اثرات نامطلوبی بر بازار سرمایه نیز برجای گذاشت.
حمایت تمام‌قد از بازار، صنعت و سهام فولادی‌ها
 حال روز گذشته بورس کالای ایران میزبان نشست رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، نماینده وزارت صمت و مدیران شرکت‌های بزرگ فولادی کشور بود تا به اجماعی برای حل مشکل بازار فولاد در عین حمایت از حقوق سهامداران در بازار سرمایه برسد. نماینده وزارت صمت در این نشست بر تعامل همه‌جانبه این وزارتخانه با بازار سرمایه تاکید کرد؛ در پایان این نشست، مقرر شد بیانیه‌ای برای تامل بیشتر کمیسیون صنایع مجلس در طرح فولادی نگاشته و به نمایندگان ارسال شود تا در نهایت بهترین تصمیم برای این بازار گرفته شود.

 حقوق سهامداران خط قرمز سازمان بورس
به گزارش کالاخبر، محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس در نشست با مدیران فولادی کشور گفت: شما مدیران صنعت فولاد کشور، وکیل میلیون‌ها سهامدار عدالت هستید و باید از حقوق آنها دفاع کنید که خوشبختانه این اراده و رویکرد برقرار شده است.

رئیس سازمان بورس تاکید کرد: تقریبا ٩٠ درصد جمعیت کشور به‌طور مستقیم و غیرمستقیم باسهام عدالت در ارتباط هستند و قطعا باید از منافع آنها دفاع کرد.

او افزود: از شما تولیدکنندگان فولاد کشور می‌خواهیم در راه توسعه بازار سرمایه و ایجاد رقابت در بازار به ما کمک کنید چون قطعا شفافیت و رقابت به توسعه شما نیز کمک می‌کند؛ از سوی دیگر شما وکیل میلیون‌ها سهامدار هستید تا در حق آنها اجحاف نشود که این مسوولیت سنگینی است.

دهقان دهنوی اظهار کرد: ما به‌عنوان متولیان بازار سرمایه از شما تولیدکنندگان می‌خواهیم افق‌های پیش روی تولید و توسعه شرکت خود را برای سهامداران شفاف‌سازی کنید تا ارزندگی شرکت‌های فولادی برای سهامداران نمایان شود.

به گفته وی، برنامه‌های اصلی سازمان بورس اوراق بهادار برای تکمیل فرآیندها و بوروکراسی‌های صنعتی این است که در ابتدا یک میز برای گروه‌های معدنی و فلزی تشکیل شود تا فرصت بیشتری برای بازنگری و بررسی دستورالعمل‌ها و مقررات داشته باشیم و با دید بازتری خواسته‌ها را محقق کنیم.

 تحقق عرضه کل زنجیره در بورس کالا
دهقان دهنوی در ادامه به بورس کالا اشاره کرد و افزود: بورس کالای ایران در ماهیت خود یک پلت‌فرم معاملات است و این بستر معاملات، تعیین‌کننده قیمت نیست بلکه مکانی را فراهم کرده است که قیمت‌ها براساس عرضه و تقاضا کشف شود؛ بنابراین هر گونه اعمال دستوری قیمت در بورس کالای ایران یعنی انحراف قیمت و ضربه زدن به اقتصاد کشور.

او تاکید کرد: هر گونه دخالت در قیمت کالاها از جمله فولاد در بورس، شفافیت را کاهش می‌دهد و عدالت را نقض می‌کند؛ از این رو سازمان بورس براساس قانون، اجازه قیمت‌گذاری دستوری را نمی‌دهد که خوشبختانه تعامل بسیار مطلوبی با وزارت صمت و شخص وزیر صمت ایجاد شده است.

رئیس سازمان بورس با تاکید بر اینکه اهداف وزارت صمت و سازمان بورس، یکی است و همگی به دنبال توسعه صنعت فولاد و کنار رفتن فضای مه آلود در اقتصاد هستیم، گفت: هفته گذشته با معاون جدید معدنی وزیر به مجلس رفتیم و خوشبختانه مسیری روشن و اتفاق‌های مثبتی در حوزه فولاد در حال تحقق است.

او افزود: چشم انداز بازار فولاد در کشور بسیار درخشان است بنابراین به همت تلاش‌های زیادی که در دست اجراست، تمام اقدامات انجام خواهد شد تا تمام زنجیره فولاد کشور در بورس کالای ایران عرضه شود.

 شرایط مطلوب صنعت فولاد
حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل فولاد مبارکه نیز در این نشست با بیان اینکه شرایط فولاد مبارکه اصفهان مطلوب بوده و افزایش سرمایه دیگری نیز در دستورکار این شرکت است، گفت: فولاد مبارکه پروژه‌های جدیدی در دست دارد که مهم‌ترین آن تاسیس چهار هلدینگ مالی و بزرگ‌ترین صندوق بازارگردانی است که تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود؛ البته ۹ پروژه بزرگ این شرکت نیز تا سال ۱۴۰۴ راه‌اندازی خواهد شد.

 مدیرعامل فولاد مبارکه با تاکید بر اینکه حال صنعت فولاد خوب بوده و برخی مشکلات در حال رفع است، گفت: عرضه محصولات فولادی در بورس کالای ایران به نفع تولیدکنندگان، سرمایه‌گذاران و سهامداران است و با ایجاد شرایط رقابتی شاهد سرمایه‌گذاری‌های بیشتر نیز در این صنعت خواهیم بود.

عظیمیان با بیان اینکه در حوزه بازار سهام باید تلاش کنیم تا اطمینان میان سهامداران ایجاد شود، افزود: ورود مردم به بازار سهام به جای حضور در بازار سکه و دلار امری مطلوب است که باید با تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد، ثبات و اطمینان را به بورس برگردانیم تا سهامداران نیز با رضایت و خشنودی در بازار سهام فعال باشند.

عظیمیان در پایان افزود: با تعامل مناسب میان شرکت‌های فولادی، وزارت صمت و بورس کالا، روند معاملات بازار به روال منطقی خود برمی‌گردد تا دیگر ریسکی به سهامداران و تولید تحمیل نشود و به‌طور قطع شرایط در روزهای آینده برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان حوزه فولاد نیز بهتر خواهد شد.

 زمان حل مشکلات فولادی
منصور یزدی‌زاده مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان نیز در این جلسه گفت: حضور مهندس جعفری در ایمیدرو و سعد محمدی در وزارت صمت جای امیدواری دارد و به نظر می‌رسد مشکلات به زودی مرتفع شود.

وی افزود: ذوب آهن در تامین مواد اولیه همواره مشکل داشته، درحالی که ۱۰ درصد تولید فولاد کشور را به خود اختصاص داده است که در تلاش هستیم این مشکلات به زودی رفع شود؛ شرایط سهام شرکت در بورس نیز بهبود خواهد یافت به‌طوری‌که درخواست داریم سهم ذوب‌آهن از فرابورس به بورس منتقل شود و اقدامات لازم انجام خواهد شد.

یزدی‌زاده خاطرنشان کرد: سازوکار بورس کالا برای شرکت‌های فولادی از جمله ذوب آهن، طی سال‌های گذشته سودآوری را تضمین کرده است و از این رو باید گذاشت بورس کالا براساس رسالت واقعی خود فعالیت کند که در این راه تعامل وزارتخانه‌ها نیاز است.

او بر لزوم تقویت بورس کالا تاکید کرد و افزود: فضای کسب و کارها باید سالم، شفاف و کارآ باشد و از این رو تولیدکنندگان فولادی کشور باید امکان استفاده از ابزارهای مالی را داشته باشند که این ظرفیت در بورس کالا وجود دارد.

یزدی‌زاده ادامه داد: ذوب آهن تلاش خود را می‌کند تا تمامی کالاهای تولیدی‌اش را در بورس کالا عرضه کند تا از شرایط رقابتی و شفافیت بورس کالا بهره‌مند شویم.

وی در پایان گفت: به‌منظور کمک به صنعت فولاد، سهامداران و جلوگیری از دخالت در روند بازار، تعامل میان بخش‌های مختلف نیاز است و باید فعالان این بخش تصمیم‌های لازم را برای بهبود اوضاع اتخاذ کنند.

 خبرهای خوب در بخش سنگ آهن
ناصر تقی‌زاده مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو نیز در این نشست با اعلام این خبر که چادرملو ۵۰۰ هزار تن سنگ آهن برای تامین نیاز واحدهای فولادی به ویژه ذوب آهن به‌صورت حراج باز در بورس کالا عرضه خواهد کرد گفت: ذخایر خوبی در حال اکتشاف داریم و این خبر را به محض اطلاعات بیشتر در اختیار سهامداران خود قرار خواهیم داد.

وی افزود: در تصمیم‌گیری‌ها باید یک تعامل همه‌جانبه میان وزارت صمت، بورس و شرکت‌های تولیدکننده شکل بگیرد تا مسائل به نحو احسن حل و فصل شود.

تقی‌زاده تصریح کرد: برای همکاری بیشتر با مجموعه بازار سرمایه و بورس کالا آمادگی کامل داریم و هر گونه اقدامی که به حمایت از سرمایه‌های مردم در بورس منتهی شود دریغ نخواهیم کرد.

وی با بیان اینکه تولیدات چادرملو فراتر از برنامه سال جاری است و تولید شمش شرکت نیز ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت، گفت: تحریم نه در توسعه و نه در طرح‌ها توقف ایجاد نکرده و تنها بخشی از هزینه‌ها را افزایش داده است و در واقع شرایط صنعت فولاد و معدن کشور بسیار مطلوب ارزیابی می‌شود.

 همراهی کامل وزارت صمت با بازار سرمایه
امیر صباغ مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری ایمیدرو نیز در این جلسه نکاتی را مطرح کرد و ادامه سخنان تقی‌زاده گفت: ایمیدرو برای عرضه یک میلیون تن سنگ آهن در تالار حراج باز بورس کالا به‌منظور تامین نیاز واحدهای فولادی به خصوص ذوب آهن آماده است.

سیف‌الله امیری مدیرکل دفتر صنایع معدنی و مشاور معاونت امور معادن و صنایع معدنی گفت: دکتر سعدمحمدی درخواست ارسال نظرات انجمن‌های فعال حوزه زنجیره فولاد را داشتند تا پس از جمع‌بندی و هماهنگی با واحدها به مجلس ارائه شود.

وی افزود: از همین تریبون اعلام می‌کنم که با مدیریت‌های جدید، مشکلی میان وزارت صمت و بازار سرمایه وجود ندارد و همه اقدامات لازم در جهت توسعه صنعت فولاد و حمایت از بازار سرمایه انجام خواهد شد.

 فولادی‌ها به دنبال بستری شفاف
رسول خلیفه‌سلطانی دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد در این جلسه گفت: همیشه نیاز به ایجاد بازاری متشکل و سازمان‌یافته برای تقابل آزاد عرضه و تقاضا و دستیابی به اثرات مثبت در کشور احساس شده و بورس کالا توانسته فضایی را به وجود آورد که از التهابات بازار فولاد کاسته شود.  او با بیان اینکه براساس تاکید سایر مدیران فولادی باید در تصویب طرح تنظیم فولاد در مجلس تامل شود تا این طرح چوب لای چرخ صنعت فولاد نگذارد، گفت: شفاف‌سازی به بازار فولاد خیلی کمک می‌کند و باید تاکید شود که فولادی‌ها به هیچ عنوان به دنبال رانت در زنجیره فولاد نیستند و تنها خواستار کار کارشناسی از سوی مسوولان هستند؛ بنابراین دو وزارتخانه اقتصاد و صمت بهتر است در این راستا گام بردارند.

 بیانیه‌ای برای تامل بیشتر مجلس در طرح فولادی
در نشست امروز، مدیران فولادی کشور هر یک دیدگاه‌های خود را در جهت رفع برخی مشکلات در روند تامین مواد اولیه، صادرات و حمایت از سهامداران اعلام کردند که به اعتقاد آنها برای اتخاذ بهترین تصمیم‌ها، به تامل بیشتر در طرح فولادی مجلس نیز نیاز است.

در واقع نتیجه نشست امروز، نگارش یک بیانیه با امضای همه تولیدکنندگان فولاد، متولیان بازار سرمایه و وزارت صمت بود تا با تعامل هر چه بیشتر با اعضای کمیسیون صنایع مجلس اقداماتی در جهت حمایت از حقوق سهامداران، رفع موانع تولید و تامین مواد اولیه، صادرات و موارد دیگر اتخاذ شود.

 

مدیرعامل سمات گفت: فرایند اعطای کارت اعتباری ۲ بانک برای مشمولان سهام عدالت نهایی شده است که به زودی عملیاتی می شود.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، به نقل از روابط عمومی سمات، حسین فهیمی در آیین امضا و تبادل تفاهم نامه با بانک ملت اعلام کرد : امروز دیگر بازار سرمایه و فراگیری آن از جمله بدیهیاتی است که در اقتصاد وجود دارد و باید خدمات دریافت و پرداخت توسعه، آسان و کم هزینه برای مردم فراهم شود.

حسین فهیمی در آیین امضا و تبادل تفاهم نامه شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه و بانک ملت که با حضور مدیرعامل این بانک برگزار شد، اظهار داشت : امروزه دیگر بازار سرمایه و فراگیری آن از جمله بدیهیاتی است که در اقتصاد کشور وجود دارد و تردیدی نیست که بازار سرمایه کشورمان ورای فراز و فرودهای آن، عمومیت پیدا کرده به طوری که در این بازار صحبت از میلیون نفر است و قریب به ۶۰ میلیون نفر با احتساب سهام عدالت فعال مستقیم در این بازار هستند.

مدیرعامل سپرده گذاری مرکزی با بیان اینکه صرف نظر از تحولات جاری،  افرادی که وارد این بازار شده اند مشتری دائمی این بازار هستند که باید خدمات به روز و منسجمی به آن ها ارائه شود، افزود : طیف گسترده ای از خدمات دریافت و پرداخت وجود دارد که می تواند راهگشای مناسبی برای مردم در بازار سرمایه باشد و بر همین اساس باید فعالیت های بهتر و منسجم تری را برای خدمت به مردم شکل دهیم.

ثبت روزانه ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان معامله در بازار سرمایه

فهیمی تصریح کرد : بر اساس آمار جاری روزانه بین ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان معامله در بازار سرمایه به ثبت می رسد و در سویی دیگر بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان معاملات کالایی در این بازار صورت می گیرد که به هر حال بخش قابل توجهی از آن ها در رینگ های صادراتی است که خدمات ارزی و بین المللی منسجم را مطالبه می کند و بر همین اساس باید خلاهای موجود را جبران کنیم.

وی افزود : در بخش ارائه خدمات به سهامداران یکی از مباحثی که وجود دارد که مطالبه جدی بازار سرمایه است، تسویه بهینه معاملات، دریافت و پرداخت در سریع ترین زمان ممکن با کم ترین میزان هزینه است که خواست همه سهامداران است.

مطالبه توزیع سود

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اعلام کرد : توزیع سود اوراق بهادار و به طوری کلی به ویژه شرکت های سهامی عام و پرداخت اوراق با درآمد ثابت در سررسید، یکی دیگر از مطالبات مهم بازار است که باید به آن توجه جدی و ویژه شود که امسال حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان سود برای اوراق بهادار و بادرآمد ثابت باید بین میلیون ها نفر از هموطن ها توزیع شود و در عین حال در حال حاضر نیز با وجود سهام عدالت، نیازمند توزیع سود بین میلیون ها نفر از مشمولان سهام عدالت هستیم که نزدیک به ۵۰ میلیون نفر را شامل می شود که سودها باید در حساب آن ها کارسازی شود.

همکاری بازار سرمایه و بازار پول

فهیمی با بیان این که بازار سرمایه در ۲ دهه اخیر توسعه جهشی پیدا کرده است، افزود: در حال حاضر کمتر خانواده ای وجود دارد که با مسائل بازار سرمایه آشنا و همراه نباشد به طوری که در حال حاضر بیش از ۶۰ هزار پیمانکار کوچک و بزرگ داریم که دولت بدهی های خودش را از طریق اسناد خزانه پرداخت می کند و برنامه هایی وجود دارد که خرید محصولات کشاورزی از طریق گواهی سپرده کالایی یا اوراق خرید تضمین قیمت به جای خرید تضمینی ارائه شود که این نشان می دهد که بازار سرمایه در کل سطوح جامعه پیشروی کرده، که همه این موارد نیازمند خدمات گسترده و پایدار پرداخت و دریافت است که با همکاری بازار سرمایه و بازار پول از بستر بانک ها این مهم تحقق پیدا خواهد کرد.

ارائه کارت اعتباری

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در این جلسه اعلام کرد : مطالبه دیگری که وجود دارد اعطای کارت های اعتباری به دارندگان اوراق بهادار به ویژه مشمولین سهام عدالت است که در پرتفوی سهام عدالت آنان ۳۶ نماد بنیادی شرکت های بزرگ، مهم و اثرگذار با فعالیت های تاریخی مثبت در بورس وجود دارد.

وی گفت: بهترین و کارآمدترین روش این است که بر اساس پشتوانه شرکت های سبد سهام عدالت برای کسانی که نیازهای فوری و ضروری در حد ۵ تا ۱۰ میلیون تومان دارند یک کارت اعتباری یا کارت خرید صادر شود و در حال حاضر زیرساخت مکانیزه همه فرایند های این پروژه توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی آماده شده به طوری که مشمول سهام عدالت یا اوراق بهادار با مراجعه به اپلیکیشن بانک مربوطه و درخواست الکترونیکی می تواند این کارت را از شعبه مربوطه دریافت کنند.

فهیمی تصریح کرد : در حال حاضر فرایند اعطای کارت اعتباری به سهامداران عدالت با ۲ بانک نهایی شده و درخواست داریم تا بعد از امضای این تفاهم نامه این خدمت را از سوی بانک ملت نیز انجام شود تا با اتکای دارایی های سهامداران این کارت ها صادر شود.

همکاری های دوجانبه  بازارهای سرمایه و پول

محمد بیگدلی مدیرعامل بانک ملت در این مراسم با بیان اینکه این تفاهم نامه جامع بین دو مجموعه، اولین تفاهم نامه در حوزه فناوری است، اعلام کرد : شکوفایی بازار سرمایه در دو سال اخیر باعث حضور عظیم مردم در این بازار شده که باید از ظرفیت عظیم و استقبال مردم در این بازار با ارائه خدمات نوین، گسترده و نظامند به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.

 بیگدلی افزود : حضور افراد حقیقی و حقوقی در بازار سرمایه باعث شده است تا این بازار تشنه فناوری های مالی – بانکی و … باشد که همکاری های دوجانبه بین بازار سرمایه و بازار پول می تواند زمینه ساز تحولات اثرگذار شود، به همین منظور فقط امضای تفاهم نامه اهمیت ندارد و باید پروژه ها با پیگیری دوسویه مفاد تفاهم نامه اجرایی شود تا منشا اثر در بازار سرمایه و بازار پول برای خدمت به مردم شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهفروشگاهتماس با ما