دنیای‌اقتصاد : در چهارمین روز هفته، بازار ارز در برابر نزول بیشتر قیمت‌ها مقاومت کرد. روز سه‌شنبه، دلار توانست ۳۰۰ تومان رشد را به ثبت برساند و به بهای ۲۴ هزار و ۴۰۰ تومان برسد. این رشد در حالی رخ داد که اسکناس آمریکایی، روز دوشنبه حدود ۴۰۰ تومان از ارزش خود را از دست داده و تا محدوده ۲۴ هزار و ۱۰۰ تومانی پایین رفته بود.
پارازیت سیاسی روی موج دلار
چنین افتی معامله‌گران را نسبت به ادامه کاهش قیمت‌ها امیدوار کرده بود. با این حال، به گفته فعالان، رد کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی و پاسخ مقامات دولتی به این اتفاق باعث شد که نوسان‌گیران در بازار موقعیت خرید بگیرند و بتوانند دلار را نه‌تنها در کانال ۲۴ هزار تومانی حفظ کنند که به سوی سطح ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومانی ببرند. عدم حضور رئیس‌جمهوری در جلسه مجلس نیز برای بازیگران ارزی به آن معنا بود که سطح اختلافات داخلی در اندازه‌ای است که به راحتی اجماع بین آن‌ها به دست نخواهد آمد. این مساله از آن جهت برای بازار اهمیت دارد که تصور می‌کنند، برای مذاکره با آمریکا و بازگشت به برجام نیز روند ساده‌ای از لحاظ هماهنگی‌های داخلی وجود نخواهد داشت.

متغیرهای دیگر رشد اسکناس آمریکایی
گروهی از فعالان باور داشتند، افزایش قیمت دلار در روز چهارم هفته ارتباطی با اتفاقات سیاسی نداشت. از نگاه آنها طبیعی بود که معامله‌گران فنی در مرز ۲۴ هزار تومانی خریدهای خود را بالاتر ببرند، چرا که می‌دانستند از دست دادن این مرز می‌تواند منجر به ضرر بیشتر مال‌داران دلار شود. تحلیل‌گران فنی بارها عنوان کرده‌اند محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی در بازار ارز از اهمیت زیادی برخوردار است و در صورتی که دلار این سطح را از دست بدهد، با کاهش شدید قیمت مواجه خواهد شد. به نظر می‌رسد همین موضوع موجب شد که خریداران پیش از رسیدن دلار به محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی، در همان کانال ۲۴ هزار تومانی وارد بازار شوند.

عده دیگری از فعالان باور داشتند افزایش تقاضای حواله‌ای زمینه‌ساز رشد قیمت دلار شد. روز سه‌شنبه نرخ حواله درهم تا سطح ۶ هزار و ۷۵۰ تومانی بالا رفت. با این سطح از حواله درهم ارزش دلار در بازار داخلی می‌توانست تا محدوده ۲۴ هزار و ۷۰۰ تومانی نیز رشد کند. به گفته بازیگران فنی تا زمانی که درهم بالای محدوده ۶هزار و ۵۰۰ تومانی قرار دارد،‌ احتمال افت معنادار قیمت دلار در بازار داخلی دشوار خواهد بود.

سکه پشت خط ۱۱ میلیون
روز سه‌شنبه، سکه امامی از مسیر نزولی خارج شد، ولی نتوانست از مرز ۱۱ میلیون تومانی عبور کند. در چهارمین روز هفته، فلز گرانبهای داخلی ۳۰ هزار تومان افزایش را به ثبت رساند و به بهای ۱۰ میلیون و ۹۳۰ هزار تومان رسید. یکی از عواملی که موجب شد، رشد بهای سکه در بازار داخلی محدود شود، کاهش بهای اونس طلا در بازارهای جهانی بود. تا ساعت ۴ بعدازظهر روز سه‌شنبه، ‌بهای طلای جهانی به زیر محدوده هزار و ۸۵۰دلار رفته بود و این مساله در انتظارات معامله‌گران بازار داخلی، تاثیر کاهشی داشت.

از نگاه تحلیلگران فنی، دیروز اتفاق تازه‌ای در بازار رخ نداد و سکه در همان زندان روزهای اخیر خود جا‌به‌جا شد. کف قیمت سکه در روزهای اخیر ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بوده و سقف قیمت در محدوده ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قرار گرفته است. قیمت سکه بارها بین دو کانال ۱۰ و ۱۱ میلیون تومانی جا‌به‌جا شده است، ولی نقاط کف و سقف تغییر نکرده‌اند. به گفته فعالان، در صورتی که محدوده ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی از دست برود، موج نزولی بازار سکه را فرا خواهد گرفت؛ با این حال، تا زمانی که قیمت بالای محدوده ۱۱میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی نیز نرفته است،‌ نمی‌توان انتظار جهش قیمت‌ها را داشت. به نظر می‌رسد بازار سکه در وضعیت انتظاری قرار دارد و در روزهای آینده تکلیف مسیر صعودی و نزولی دلار مشخص خواهد شد. حباب سکه در شرایط کنونی مثبت است و سکه‌بازان همچنان انتظار افزایش قیمت دلار یا اونس طلا را دارند.

سقوط طلا به زیر مرز ۱۸۴۰ دلار
طلا روز گذشته در بازار جهانی در معاملات میانه روز به یک‌باره به زیر مرز ۱۸۴۰ دلاری سقوط کرد. این در حالی بود که قیمت طلا در روز دوشنبه ۱۸۶۰ دلار بود و ارزش این فلز گرانبها طی روز گذشته بیش از یک‌درصد کاهش پیدا کرده است. گمانه‌زنی‌ها درباره مقاومت نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره آمریکا در برابر بسته محرک مالی پیشنهادی بایدن و ارائه آمارهای فاز سوم اسپوتنیک، واکسن کرونای روسی از جمله عواملی است که برای سقوط قیمت اونس حدس زده می‌شود. در حالی طلا ماه فوریه را نزولی آغاز کرده است که ماه ژانویه نیز با سقوط ۶/ ۲ درصدی قیمت فلز زرد همراه بود.

شاخص مدیریت عرضه از تولید کارخانه‌ای در آمریکا از ۵/ ۶۵ در ماه دسامبر تا ۷/ ۵۸ در ژانویه پایین آمده است. این بخش ۹/ ۱۱ درصد از اقتصاد آمریکا را تشکیل می‌دهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، فعالیت کارخانه‌ای در آمریکا در ماه ژانویه کاهش یافت. این در حالی است که قیمت پرداختی توسط کارخانه‌ها برای مواد اولیه به بالاترین رقم طی ۱۰ سال گذشته رسیده است و انتظار می‌رود افزایش تورم در سال جاری میلادی را تقویت کند. موسسه مدیریت عرضه در روز دوشنبه کاهش فعالیت کارخانه‌ای را گزارش داد که حاکی از افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا و در نتیجه کاهش نیروی کار در کارخانه‌ها و عرضه‌کنندگان آن است که توسعه اقتصادی مبتنی بر تولید کارخانه‌ای را محدود می‌کند.

شاخص مدیریت عرضه از فعالیت کارخانه‌ای در آمریکا از ۵/ ۶۵ در ماه دسامبر تا ۷/ ۵۸ در ژانویه پایین آمده است. عدد بالای ۵۰ نشان‌دهنده توسعه تولید کارخانه‌ای است که ۹/ ۱۱ درصد از اقتصاد آمریکا را تشکیل می‌دهد. اقتصاددان‌ها عدد ۶۰ را برای ماه ژانویه  پیش‌بینی کرده بودند.  ۱۶ صنعت از جمله تجهیزات، لوازم خانگی و قطعات الکتریکی، ماشین‌آلات، فلزات اولیه و محصولات شیمیایی در ژانویه رشد داشتند و صنایع مربوط به محصولات نفتی و زغال‌سنگ راکد شدند.  تقاضا برای کالاهایی مثل لوازم الکترونیکی و مبلمان افزایش یافته که دلیل آن دورکاری ۷/ ۲۳ درصد از نیروی کار به خاطر همه‌گیری ویروس کرونا است.

در روز های گذشته طلا به واسطه افزایش قیمت انس و دلار رشد نسبتا خوبی از خود نشان دهد و سکه به سطح بسیار بالایی صعود کرد. اما به نظر می رسد بازار طلا در آستانه کاهش شدید قیمت هاست.

مهم ترین عامل کاهشی قیمت طلا در حال حاضر سقوط قیمت انس طلا به زیر 1850 دلار و ورود آن به کانال 180 دلار می باشد که باعث شده تا حمایت انس از سکه 11 میلیون تومانی از بین برود.

همچنین در کنار آن اگر قیمت دلار نیز در روز های آینده کاهش یابد، قیمت سکه بار دیگر به زیر منطقه حساس 10800 تومان بازخواهد گشت که زمینه را برای کاهش بیشتر قیمت ها فراهم می سازد.

سکه در محدوده 10800 تا 11200 تومان حبس شده است و در صورتیکه کانال 10800 تومان را از دست بدهد، موج نزولی سکه فرا خواهد رسید و تا  زمانیکه سکه بالای 11200 نرود،‌ نمی‌توان روند را افزایشی دانست.

با قرار داشتن دلار فردایی در کانال 24100 تومان و اونس سست در کانال 1830 دلار، سکه چهارشنبه ای دشوار را پیش روی خود خواهد داشت و تنها امید سکه روند حواله درهم و آمارهای اقتصادی جهان متاثر بر اونس خواهد بود.

سقوط اونس به کانال 1830 دلاری ناشی از مقاومت نمایندگان جمهوری ‌خواه کنگره آمریکا در برابر بسته محرک مالی پیشنهادی بایدن و واکسن کرونای روسی می باشد که مورد توجه آلمان هم قرار گرفته است.

بنظر می رسد بسته حمایتی کرونایی بایدن سوخت لازم برای افزایشی کردن اونس را دارد تا سکه و طلای تهران را مورد حمایت خود قرار دهد اما تصویب سریع این بسته بسیار بعید به نظر می رسد.

منبع: سایت طلا

مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس امروز در نشست خبری ویژه این شرکت با اعلام اینکه ۱۰ درصد از سهام کزغال فردا ۱۵ بهمن‌ماه در بازار اول فرابورس عرضه اولیه می‌شود، گفت: این شرکت بزرگ‌ترین شرکت زغالی کشور بوده و منطقه طبس نیز بزرگ‌ترین منطقه دارای زغال است که حدود ۷۶ درصد ذخیره زغال سنگ کشور را در اختیار دارد.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، رمضان کریتی ثانی به تاریخچه تاسیس این شرکت اشاره کرد و گفت: شرکت زغال سنگ پروده طبس در سال ۱۳۸۶ به ثبت رسیده و بهره‌برداری از کارگاه استخراج مکانیزه در سال ۸۷ آغاز شده است که از به‌روزترین تجهیزات روز دنیا اعم از لانگ‌وال و رومن پیلار برای استخراج زغال از اعماق زمین استفاده می‌کنیم.

کریتی ثانی، شرکت زغال سنگ پروده طبس را رکورددار تولید زغال در کشور با دارا بودن رکورد یک میلیون تن استخراج زغال سنگ در سال برشمرد و افزود: این شرکت ۶ سال متوالی از سال ۹۲ تا ۹۸ به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده زغال کشور فعالیت کرده و در سال ۹۹ نیز این رکورد تکرار شده است.

او در مورد افزایش سرمایه کزغال طی دو مرحله نیز توضیح داد: این شرکت در ابتدای تاسیس با سرمایه ۶ میلیون تومانی ثبت شد و پس از آنکه در سال ۹۳ به مجموعه صندوق بازنشستگی فولاد منتقل و هلدینگ صدر تامین، بزرگ‌ترین سهامدار آن شد در سال‌های ۹۸ و ۹۹ سرمایه این شرکت طی دو مرحله به ترتیب از ۶ میلیون تومان به ۵۰ میلیارد تومان و از ۵۰ میلیارد به ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

مدیرعامل زغال سنگ پروده طبس سهامداران عمده این شرکت را شرکت هلدینگ صدر تامین با دارا بودن ۶۸.۲ درصد و شرکت تجارت دالاهو با ۲۶.۸ درصد از سهام کزغال معرفی و اعلام کرد که سهام ترجیحی پرسنل نیز ۵ درصد است .

او به مقایسه تجهیزات مکانیزه و سنتی پرداخت و اظهار کرد: کزغال با تجهیزات مکانیزه ثبت بزرگ‌ترین رکورد را در سال ۹۷ داشته و از یک کارگاه توانسته‌ ۱۴ هزار تن زغال سنگ استخراج کند در حالی که که این عدد در کارگاه‌های سنتی حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن برآورد شده است.

کریتی ثانی در ادامه با اشاره به اینکه معادن جایگاه بزرگی در صنعت دارند و رشد کشورها را بر اساس تولید فولادشان می‌سنجند، افزود: زغال سنگ پروده طبس تولیدکننده حدود ۴۰ درصد زغال کشور است و با در نظر گرفتن اینکه ۵۰ درصد هزینه‌های یک تن شمش فولاد مربوط به هزینه‌های زغال و کک آن است می‌توان اهمیت جایگاه این شرکت در صنعت را مشاهده کرد.

وی همچنین در خصوص وجه تمایز این شرکت با شرکت‌های هم‌گروه با اشاره به اینکه کزغال با دراختیار داشتن تجهیزات مکانیزه، تولید بسیار بالایی دارد، بیان کرد: وجود کارخانه زغال‌شویی و تولید کنسانتره مدرن نیز از وجوه تمایز آن است.

مدیرعامل این شرکت در ادامه به برنامه‌های توسعه‌ای پرداخت و گفت: یک برنامه ۲۵ ساله داریم که طبق آن پیش می‌رویم؛ اصلاح مدار کارخانه فرآوری تا سال ۱۴۰۰ که تولید کنسانتره را ۳.۵ تا ۵ درصد افزایش خواهد داد از برنامه‌های در دست اقدام است. همچنین نصب ست دوم لانگ‌وال تا سال ۱۴۰۲ نیز از برنامه‌های توسعه‌ای است که نتیجه آن اضافه شدن ۵۲۰ هزارتن زغال سنگ خام و ۲۰۸ هزار تن کنسانتره زغال سنگ به تولید خواهد بود.

مروری بر صورت‌های مالی شرکت کزغال

محمدرضا درخشنده معاون پشتیبانی و سرمایه‌گذاری شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین به عنوان سهامدار عمده کزغال در ادامه این نشست، اظهار کرد: شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی با هدف شفافیت و عرضه سهام غیربورسی در بازار سرمایه، هفتمین شرکت خود را طی سال جاری عرضه می‌کند.

درخشنده زغال سنگ پروده طبس را یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده زغال در کشور معرفی کرد که ظرفیت تولید سالانه ۷۵۰ هزار تن کنسانتره دارد.

وی در خصوص صورت‌های مالی این شرکت با اشاره به اینکه درآمد عملیاتی سال ۹۸ کزغال ۶۹۶ میلیارد تومان بوده است، گفت: این رقم بر اساس عملکرد ۹ ماهه و برآورد سه‌ماهه سال جاری نیز به ۱۲۴۴ میلیارد تومان می‌رسد و پیش‌بینی شده در سال ۱۴۰۰ به ۱۸۰۰ میلیارد تومان برسد.

به گفته درخشنده سود ناخالص و خالص شرکت نیز در سال ۹۸ ارقام ۲۱۶ و ۲۰۳ میلیاردتومان بوده که طبق عملکرد ۹ ماهه و برآورد سه‌ماهه در سال ۹۹ به حدود ۶۵۶ و ۶۵۷ میلیارد تومان می‌رسد ضمن آنکه پیش‌بینی صورت‌گرفته برای سود ناخالص و خالص کزغال برای سال ۱۴۰۰ ارقام ۷۵۸ و ۶۷۹ میلیارد تومان خواهد بود.

وی در مورد حاشیه سود ناخالص نیز اعلام کرد: حاشیه سود ناخالص برای امسال ۵۳ درصد و برای سال آینده ۴۲ درصد پیش‌بینی شده است و حاشیه سود عملیاتی امسال و سال آینده نیز به ترتیب ۵۲ و ۳۷ درصد خواهد بود.

به گفته درخشنده در حال حاضر مجموعه دارایی‌های جاری شرکت ۹۸۰ میلیارد تومان و دارایی‌های غیرجاری نیز ۴۲۰ میلیارد تومان است.

معاون پشتیبانی و سرمایه‌گذاری شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین در نهایت با اشاره به اینکه در جریان عرضه اولیه ۱۰ درصد از سهام شرکت زغال پروده طبس توسط سهامداران عمده به عموم مردم عرضه خواهد شد، گفت: بازارگردانی سهم کزغال را پس از عرضه شرکت صباگستر نفت و گاز تامین برعهده می‌گیرد.

تاریخ ثبت سفارش برای شرکت در بیستمین عرضه اولیه فرابورس در سال ۹۹ فردا پانزدهم بهمن‌ماه خواهد بود و دامنه قیمتی نیز از ۱۹۵۰۰ تا ۲۰۵۰۰ ریال در نظر گرفته شده که هر یک از سرمایه‌گذاران می‌توانند تا سقف ۶۰ سهم کزغال، سفارش ارسال کنند.

معاون سازمان خصوصی‌سازی، ضمن بررسی آخرین جزییات عرضه سهام استقلال و پرسپولیس در فرابورس، از احتمال عرضه سهام پرسپولیس در فرابورس تا چند روز آینده خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از ایرنا، «ابوالقاسم شمس جامخانه» امروز به آخرین وضعیت عرضه سهام استقلال و پرسپولیس در شرکت فرابورس اشاره کرد و افزود:‌ دوشنبه هفته گذشته جلسه معارفه پرسپولیس (پیش از طرح در هیات پذیرش) در فرابورس برگزار شد، بدین صورت که مدیران شرکت پرسپولیس و همکاران مالی این شرکت، این باشگاه را با توجه به صورت‌های مالی و فعالیت‌هایی را که در دستور کار دارند معرفی کردند.

وی با اشاره به برگزاری این جلسه، ادامه‌داد: شرکت فرابورس یک سری نواقص از اطلاعات شرکت پرسپولیس را مطرح کرد تا پس از تکمیل اطلاعات و ارائه گزارش حسابرسی دوره مالی ۶ ماهه منتهی به ۳۰ آذرماه، موضوع در هیات پذیرش فرابورس مطرح شود.

شمس اظهار داشت: اطلاعاتی شامل درخواست پذیرش باشگاه در فرابورس، پرداخت حق پذیرش، تکمیل اطلاعات درباره برخی از قراردادهای کادر فنی و بازیکنان و اسناد مالکیت مجموعه‌های ورزشی، از جمله مدارکی هستند که ناقص بودند و قرار شد تا پس از تکمیل آنها در اختیار شرکت فرابورس قرار بگیرد.

معاون سازمان خصوصی‌سازی بیان‌داشت: باشگاه پرسپولیس صورت‌های مالی ۶ ماه منتهی به ۳۰ آذر ماه را تهیه کرده است و حسابرس و بازرس قانونی شرکت هم اکنون در شرکت مستقر و انجام حسابرسی هستند.

وی افزود: پس از این اقدامات، شرکت فرابورس بررسی‌های لازم را انجام و گزارشی را تهیه می‌کند تا برای طرح در اختیار هیات پذیرش قرار گیرد.

شمس با اشاره به احتمال عرضه سهام پرسپولیس به فرابورس تا چند روز آینده، تاکید کرد: همه سعی ما این است تا هر چه زودتر سهام پرسپولیس در فرابورس پذیرش شود، زیرا کارهای اصلی آن انجام شده و باقی کارها کار سختی نیست که بخواهد عرضه را با تاخیر زیادی مواجه کند.

معاون سازمان خصوصی‌سازی خاطرنشان‌کرد:‌ عرضه سهام سرخابی‌ها در فرابورس پس از اخذ مصوبه هیات پذیرش فرابورس عملیاتی خواهد شد، بدین صورت که پس از پذیرش باید درج نماد انجام شود و سپس شاهد عرضه اولیه خواهیم بود.

وی اظهار داشت: فعالیت‌های باشگاه پرسپولیس به خوبی در حال انجام است، اما باشگاه استقلال تا حدودی با تاخیر فعالیت همراه است و با یک یا ۲ هفته تاخیر اطلاعاتش به فرابورس ارائه داده شده و قرار است امروز جلسه معارفه (پیش از طرح در هیات پذیرش) استقلال در فرابورس انجام شود.

شمس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سهام استقلال و پرسپولیس هم‌زمان و در یک روز عرضه اولیه خواهند شد؟ خاطرنشان‌کرد: یکی از دلایل اصلی تاخیر در فعالیت باشگاه استقلال و پرسپولیس سال مالی آنها است، سال مالی پرسپولیس ۳۱ خرداد ماه و برای استقلال ۳۱ تیر ماه است؛ بنابراین صورت‌های مالی ۶ ماهه برای پرسپولیس ۳۰ آذر ماه و برای استقلال ۳۰ دی ماه است و به همین دلیل آماده‌سازی صورت‌های مالی توسط باشگاه استقلال کمی زمان بر است.

معاون سازمان خصوصی سازی افزود:‌ براساس هماهنگی با فرابورس، وزارت ورزش و وزارت اقتصاد، ممکن است عرضه سهام این دو باشگاه به‌صورت همزمان در فرابورس عرضه شود.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهفروشگاهتماس با ما