به گزارش ارز دیجیتال، شرکت تحقیقاتی و مهندسی زیرساخت بلاک‌چین Input Output هنگ کنگ (IOHK) که توسعه پلت‌فرم اثبات سهام کاردانو (Cardano) را بر عهده دارد، نسخه جدیدی از نود کاردانو را با نام آلونزو بلو ۲ برای تست‌نت (شبکه آزمایشی) راه‌اندازی کرد.

هارد فورک آلونزو (Alonzo) پیشرفت مهمی برای پلت‌فرم کاردانو محسوب می‌شود که راه‌اندازی آن از مدت‌ها پیش انتظار می‌رفت. این هارد فورک بلاک‌چین کاردانو را به قراردادهای هوشمند مجهز کرده و امکان استقرار نرم‌افزارهای دیفای (DeFi) را روی آن فراهم خواهد کرد.

به سوی استقرار شبکه اصلی

آلونزو بلو که اولین شبکه آزمایشی آلفا است، ابتدا توسط گروه کوچکی از اپراتورهای استخر سهام‌گذاری، مشارکت‌کنندگان و پیشگامان پلوتوس (Plutus Pioneers) پشتیبانی خواهد شد.

پیشگامان پلوتوس گروهی از توسعه‌دهندگان هستند که توسط توسعه‌دهندگان کاردانو گرد هم آمده و برای استفاده از زبان برنامه‌نویسی پلوتوس در این پلت‌فرم آموزش دیده‌اند. پلوتوس زبان برنامه‌نویسی قراردادهای هوشمند کاردانو است.

اپراتورهای استخر سهام‌گذاری آلونزو بلو پیش از اجرای اولین اسکریپت‌های آزمایشی، یک روز فرصت داشتند تا‌ نودهای خود را به‌روزرسانی کنند.

این برنامه در ماه‌های آینده با ادغام عملکرد و قابلیت‌های جدید شبکه آزمایشی، به شمار بیشتری از کاربران گسترش خواهد یافت.

نسخه اخیر، نقطه عطفی برای راه‌اندازی پلت‌فرم آلونزو است که جامعه کاردانو بی‌صبرانه انتظار آن را می‌کشید. این نسخه شامل رابط خط فرمان (Command Line Interface) بوده و زمینه را برای استقرار انواع مختلفی از اپلیکیشن‌های مبتنی بر قرارداد هوشمند فراهم می‌کند.

انتظار می‌رود راه‌اندازی کامل آلونزو باعث شتاب‌گرفتن توسعه نرم‌افزارهای غیرمتمرکز و پروتکل‌های مالی غیرمتمرکز جدید شود.

اجرای کامل آلونزو چند ماه دیگر زمان می‌برد و قرار است به‌روزرسانی شبکه اصلی (mainnet) تا‌ اواخر ماه ژوئیه یا اوایل ماه اوت (مردادماه) در بلاک‌چین کاردانو راه‌اندازی شود.

راه‌اندازی آلونزو در سه مرحله آبی، سفید و بنفش برنامه‌ریزی شده است و در هر مرحله قابلیت‌های جدیدی ارائه می‌شود.

مهم‌ترین قابلیت برای کاردانو این است که آلونزو می‌تواند قراردادهای هوشمند ساده‌ای بسازد و آنها را در دفترکل ثبت کند. دستاوردهای آلونزو برای کاردانو بسیار گسترده خواهد بود.

حوزه دیفای به‌سرعت در حال گسترش است و اگرچه بلاک‌چین اتریوم پیشگام این اکوسیستم بود، در‌حال‌حاضر، سایر بلاک‌چین‌ها اغلب به‌دلیل کارمزدهای پایین‌تر و سرعت تراکنش بالاتری که دارند، به‌عنوان رقبای جدی اتریوم، وارد این عرصه شده‌اند.

کاردانو یک پلت‌فرم مبتنی بر بلاک‌چین است که مانند اتریوم امکان ایجاد و اجرای قراردادهای هوشمند را فراهم می‌کند؛ با این تفاوت که کاردانو خود را پیشگام در «نسل سوم بلاک‌چین» می‌نامد و امنیت آن با استفاده از معماری چند لایه تا‌مین شده است. به گفته تیم کاردانو، سرعت و کارمزد تراکنش‌های این شبکه بسیار بهتر از بلاک‌چین‌های قدیمی مانند اتریوم است.

به گفته تیم توسعه‌دهنده، کاردانو اولین پروژه مبتنی بر بلاک‌چین است که با فلسفه علمی و تحقیقات دانشمندان طراحی شده است. کار روی این پروژه از سال ۲۰۱۵ آغاز شد و ارز دیجیتال کاردانو (Ada) در دسامبر ۲۰۱۷ (آذر ۹۶) به صرافی‌ها عرضه شد.

همان‌طور که اشاره شد، مانند اتریوم، با استفاده از کاردانو و امکان ایجاد قراردادهای هوشمند، می‌توان روی این بلاک‌چین برنامه‌های غیرمتمرکز ساخت؛ برنامه‌هایی که هیچ‌کس نمی‌تواند آنها را متوقف کند.

در پنجمین روز هفته، دلار از محدوده حساس ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومانی عبور کرد. روز چهارشنبه دلار ۱۶۰ تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به بهای ۲۴ هزار و ۲۱۰ تومان رسید. تحلیلگران فنی باور دارند، عبور دلار از مقاومت ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومانی، می‌تواند زمینه‌ساز افزایش ورود خریداران به بازار شود. محدوده‌شکنی روز چهارشنبه موجب شد که برخی از آنها از خروج دلار از دایره امن سخن بگویند. دایره امن اسکناس آمریکایی در روزهای اخیر محدوده ۲۳ هزار و ۶۰۰ تا ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان بود.

با وجود اینکه دلار تا ساعت ۳ بعدازظهر رفتار افزایشی داشت، از بعدازظهر فروشندگان در بازار فعال‌تر شدند و همین موضوع موجب شد کمی دیدگاه افزایشی‌های بازار تعدیل شود. البته با توجه به افزایشی شدن قیمت دلار و سکه قبل از انتخابات، انتظار صعودی دسته دیگری از معامله‌گران تقویت شد. سکه نیز روز چهارشنبه ۸۰ هزار تومان افزایش را تجربه کرد و به بهای ۱۰ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان رسید. افزایش بهای سکه در شرایطی رخ داد که بهای طلا در بازارهای جهانی تا ساعت ۴ بعدازظهر رفتار افزایشی نداشت.

دلایل رشد دلار چه بود؟

برخی از فعالان باور داشتند، افزایش تقاضاهای حواله‌ای و نزدیک شدن به پایان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری زمینه‌ساز افزایش قیمت دلار شد. این در حالی است که عده دیگری باور داشتند، نوسانات افزایشی روز چهارشنبه تنها ناشی از جوسازی سیاسی برخی معامله‌گران در مورد طولانی‌تر شدن مذاکرات هسته‌ای بود.

نشانه رشد تقاضا در بخش حواله، افزایش نرخ حواله درهم بود. نرخ حواله درهم در روز چهارشنبه به بالای محدوده ۶ هزار و ۶۰۰ تومانی رفت. افزایش درهم موجب شد خریداران در بازار داخلی فعال‌تر عمل کنند. نرخ حواله درهم و دلار با یکدیگر رابطه مستقیمی دارند و به طور سنتی رشد یکی منجر به افزایش دیگری می‌شود.  در کنار این عده‌ای از فعالان باور دارند، بازارساز تا زمان انتخابات ریاست‌جمهوری عرضه ارز در بازار را در سطح بالایی ادامه خواهد داد. اما شماری از فعالان باور دارند، بعد از انتخابات، سطح عرضه در حد کنونی باقی نخواهد ماند و این عامل زمینه‌ساز رشد قیمت دلار خواهد شد. در کنار این گفته می‌شود برخی از معامله‌گران، خریدهای خود را به پس از انتخابات موکول کرده‌اند و این موضوع نیز می‌تواند زمینه‌ساز تقویت سمت تقاضای بازار شود.

برخی از معامله‌گران باور دارند،‌ دلیل رشد دلار جوسازی پیرامون طولانی شدن مذاکرات هسته‌ای بود. از نگاه آنها، با کاهش هیجانات، بازار به شرایط عادی خود بازخواهد گشت و دلار بالای ۲۴هزار و ۲۰۰ تومان تثبیت نخواهد شد.

شرایط نزولی در بازار دلار

عده‌ای از معامله‌گران عنوان می‌کنند، بالا رفتن قیمت طلای سیاه و احتمال لغو تحریم‌ها در سال ۱۴۰۰ از جمله عواملی هستند که مانع از ورود خریداران بلندمدت به بازار شده‌اند و این موضوع موجب می‌شود دلار ظرفیت رشد معناداری را نداشته باشد. به باور آنها، دلار می‌تواند در واکنش به اخبار سیاسی یا هیجانات مقطعی، افزایش‌های کوتاهی را تجربه کند، ولی برای صعود معنادار نیاز دارد که با ورود خریداران بلندمدت رو‌به‌‌رو شود. در کنار این، قیمت نفت در روزهای اخیر رفتار صعودی داشته است و این موضوع، ‌امیدواری به افزایش قیمتی بیشتر طلای سیاه را بالا برده است.

بالا رفتن قیمت نفت، زمینه‌ساز افزایش بیشتر درآمدهای نفتی ایران می‌شود، موضوعی که می‌تواند سمت عرضه ارز در بازار داخلی را تحت‌تاثیر قرار دهد.

افزون بر این، گروهی از فعالان باور دارند، دلار از یک الگوی رفت و برگشتی در روزهای اخیر تبعیت کرده است. از نگاه آنها، افزایش روز چهارشنبه با افت قیمت دنبال خواهد شد.

 

طلای جهانی از مرز ۱۹۰۰ دلاری فاصله بیشتری گرفته است. رفتن طلا به سطح ۱۸۵۰ دلار زمینه ساز تغییر انتظارات بخشی از معامله گران بازار جهانی شده و انتظارات افزایشی را پایین ‌تر آورده است. در این میان، جلسات سیاستگذاری بانک‌های مرکزی که در راس آنها جلسه کمیته بازار باز فدرال رزرو بود، نگاه سرمایه‌گذاران بازارهای جهانی به‌ویژه سرمایه‌گذاران بازار کامودیتی‌ها مثل طلا و مس را به خود دوخته است؛ جایی که اظهارات قبلی مدیران فدرال نشان از ثبات نرخ بهره و عدم فروش دارایی‌ها دارد. بازار رمزارزها نیز بعد از رشدی کوتاه‌مدت، در حال تعدیل انتظارات افزایشی است.

طلای جهانی، چشم انتظار فدرال رزرو

طلا صبح چهارشنبه با افزایش قیمت همراه شد اما نزدیک به پایین‌ترین سطح در چهار هفته گذشته باقی ماند. فلز زرد در حالی که روز خود را با قیمت هزار و ۸۵۷ دلار آغاز کرد در ادامه روز با رشدی ۵ دلاری به هزار و ۱۸۶۱ دلار رسید. در ادامه نیز با از دست‌دادن ۶ دلار از بالاترین ارزش روزانه خود در حال نوسان در کانال قیمتی هزار و ۸۵۰ دلاری بود. سرمایه‌گذاران حوزه بازارهای جهانی نیز چشم به سیاست‌های پولی آینده بانک‌های مرکزی دارند. بانک مرکزی سوئیس و نروژ در روز پنج‌شنبه و به دنبال آن بانک ملی ژاپن نیز در روز جمعه سیاستگذاری‌های خود را اعلام خواهند کرد. اما نگاه بیشتر سرمایه‌گذاران به نتایج جلسه فدرال رزرو بود که در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه برگزار شد، جایی که فدرال‌رزرو در حال اتخاذ سیاست‌های خود در قبال نرخ بهره در دوران پساکرونا بود. نتایج این جلسه را در گزارش‌های روزهای آتی مشاهده خواهیدکرد. در پی این جلسات انتظار می‌رود اصرار مقامات فدرال رزرو مبنی‌بر ثبات سیاست‌های پولی و نرخ بهره همچنان پایدار بماند (که موجب دامن‌زدن به انتظارات تورمی سرمایه‌گذاران می‌شود) اما سرمایه‌گذاران در جست‌وجوی سرنخی از زمان کاهش دارایی‌های فدرال و به دنبال آن افزایش نرخ بهره هستند. شواهد حاکی از آن است که این تغییر رویه به احتمال بالا تا سال ۲۰۲۳ اتفاق نیفتد. ویویک دار، تحلیلگر کامودیتی‌ها در بانک مشترک المنافع استرالیا گفت: «ضعف اخیر طلا به نگرانی‌های تشدید سیاست پولی فدرال رزرو مرتبط است. تقویت ارزش دلار آمریکا نیز کمی بر این فلز گرانبها اثر گذاشته است.» به گفته دار، فدرال شاهد افزایش جزئی نرخ بهره واقعی ۱۰ ساله ایالات متحده در میان‌مدت است و این افزایش نرخ بهره واقعی، فشاری نزولی را بر قیمت طلا وارد خواهد کرد. دلار پیش از اعلام سیاستگذاری کمیته بازار باز فدرال نوسان کمی را تجربه کرد و در شاخص ۴/ ۹۰ باقی ماند. این اتفاقات موجب شد تا قیمت طلا در ۷ روز گذشته از سقف قیمتی ۵ ماهه خود عقب‌نشینی کند. تحلیل‌های تکنیکی بازار طلای جهانی نیز نشان از عقب‌نشینی قابل توجه از سطحی پرتقاضا به سطحی خنثی دارند. این امر نشان از این دارد که طلا هنوز در برابر سقوط قیمتی به طور کامل ایمن نشده‌است. البته این بستگی به واکنش دلار آمریکایی به اخبار نشست فدرال رزرو دارد . حمایت مهم در میانگین متحرک ۲۰۰ روزه طلا، در سطح هزار و ۸۴۰ دلار در هر اونس قرار دارد و در صورت بسته‌شدن قیمت روزانه طلا در زیر این قیمت باید منتظر بازگشت به کانال ۱۷۰۰دلار برای طلا بود. بعد از رشد ۱۸ درصدی بیت‌کوین، این رمزارز توانست بعد از ۲۶ روز دوباره خود را به سطح مقاومتی مهم ۴۲ هزاردلاری نزدیک کند. اما بزرگ‌ترین رمزارز، روز سه‌شنبه خود را با رنگ قرمز به پایان رساند. در روز چهارشنبه نیز بیت‌کوین در حال نوسان در کانال ۴۰ هزار دلاری بود، اما تا عصر این روز با افتی ۳ درصدی تا قیمت ۳۸ هزار و ۸۰۰ دلار نیز پایین آمد. در صورتی که بیت کوین به کانال ۴۰ هزار دلاری برگردد، انتظارات صعودی فعال خواهند شد. برخی تحلیلگران نسبت به شکست پرقدرت مقاومت ۴۰ هزاردلاری خوشبین بودند و آن را آغاز روند صعودی بیت‌کوین می‌خواندند و افزایش شاخص ترس (نشان‌دهنده اقبال بیشتر برای تقاضا در بازار) نیز تاییدی بر این خوشبینی بود. بیت‌کوین در روز چهارشنبه با افتی ۳ درصدی تا قیمت ۳۸ هزار و ۸۰۰ دلار رسید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهفروشگاهتماس با ما