شهد ایران در گزارش صورتهای مالی میاندورهای ۹ ماهه منتهی به آذرماه سال جاری، میزان درآمد عملیاتی شناساییشده خود ر ا طی این دوره بالغبر ۲۷۳ میلیارد ریال ارائه کرده که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته رشد ۱۵۹ درصدی را تجربه کرده است.
بر اساس آمارهای ارائه این شرکت، پیشبینی شرکت تولید ۱۴۰۰ تن کنسانتره سیب و فروش ۱۵۱۰ تن کنسانتره با موجودی اول دوره بوده ضمن آنکه نرخ فروش محصولات در دوره ۳ ماهه منتهی به پایان اسفندماه سال جاری، نرخ فروش کنسانتره سیب به ازای هر کیلوگرم ۲۰۰۰۰۰ ریال پیشبینی میگردد، همچنین نرخ خرید مواد اولیه در دوره ۳ ماهه منتهی پایان اسفندماه سال جاری، نرخ خرید سیب به ازای هر کیلوگرم ۱۴۰۰۰ ریال پیشبینی میگردد.
بر اساس این گزارش میزان سود خالص محقق شده “غشهد” در پایان آذرماه سال ۹۹، مبلغی بالغبر ۱۹۳ میلیارد ریال به ثبت رسیده که با کاهش قابلتوجه ۸۰ درصدی سود خالص نسبت به دوره مشابه سال گذشته مواجه شده، همچنین میزان سود پایه هر سهم نیز طی این دوره ۲۳۵ ریال ارائه گردیده، این بخش نیز کاهش ۸۰ درصدی را تجربه کرده است.
شرکت سیمان کردستان در دیماه موفق به کسب درآمد عملیاتی ۷۶ میلیارد ریالی شده و این فروش که نسبت به آذرماه در حدود ۵۰درصد کاهش را نشان میدهد جمع کل فروش ۴ماهه شرکت را از ابتدای سال مالی (سال مالی شرکت ۳۱ شهریور ماه هر سال است) به ۵۶۸ میلیارد ریال رسانده است.
فروش ۴ماهه شرکت نسبت به مدت مشابه سال مالی گذشته کاهش در حدود ۴درصدی را نشان میدهد که ناشی از افت مقادیر فروش شرکت بوده است.
همچنین نرخ فروش سیمان داخلی شرکت با یک درصد کاهش نسبت به آذرماه به ۲میلیون و ۵۰۰ هزار ریال رسیده است و نرخ آهک به عنوان دیگر محصول شرکت در بازار داخلی با ۱۰درصد افزایش به ۳میلیون و ۱۸۰هزار ریال رسیده است.
سود خالص این شرکت برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۹/۱۲/۳۰ بالغ بر ۳۲.۱۳۸.۷۰۵ ریال پیش بینی شد که ۵۳۵۶ ریال به ازای هر سهم در سال ۹۹ می شود .
شخارک در دی یک فروش خاص ۹۲۹۳ میلیارد ریالی را ثبت کرد و نرخ فروش نیز در متانول ۷۸,۳۹۶,۷۷۰ ریال است .
در ۹ ماهه ۳۸۰۰ و ۶ ماهه ۲۴۴۷ ریال و ۳ ماهه ۵۸۴ ریال سود محقق کرده بود . با ادامه این شرایط به نظر سال بعد اعداد ۷۰۰۰ ریال سود را دارد .
سود ناخالص شرکت تا نه ماهه ۱۷۰۶ میلیارد تومان بود که تا انتهای سال ۲۹۱۹ میلیارد تومان پیش بینی شده است یعنی برای سه ماهه اخر ۱۲۱۳ میلیارد تومان سود ناخالص پیش بینی کرده است .
دپارس در نظر دارد سرمایه فعلی را از 52.5 به 95 میلیارد تومان برساند. تامین مالی این شرکت بورسی از محل آورده نقدی با سلب حق تقدم از سهامداران فعلی انجام خواهد شد تا قادر به تامین سرمایه در گردش و خرید مواد اولیه، کاهش هزینه های مالی و افزایش سود آوری، بهبود نسبت مالکانه و رقابت پذیری شرکت در صنعت و بازار سرمایه، تغییر در ترکیب نوع محصولات تولیدی شود.
مجمع فوق العاده شرکت تولید گوشت مرغ ماهان قبل از ظهر یکشنبه با دستور جلسه تصمیم گیری درخصوص افزایش سرمایه با حضور 84.2 درصد سهامداران برگزار و باتوجه به صدور مجوز توسط سازمان بورس، افزایش سرمایه 182 درصدی از محل تجدید ارزیابی دارایی ها مورد موافقت سهامداران قرار گرفت.
براین اساس، “زماهان” به منظور اصلاح ساختار مالی، سرمایه فعلی را از 40 به بیش از 113 میلیارد تومان رساند.
امیر سیدی تغییر دامنه نوسان را اقدامی مثبت در جهت رشد بازار دانست و گفت: حداقل اثری که پیرو تصمیمات اخیر در خصوص تغییر دامنه نوسان رخ خواهد داد، این است که نزول بیشتر بازار را متوقف خواهد کرد و میتواند زمینهسازی برای دوره رشد بعدی در بازارسرمایه باشد.
مدیر عامل کارگزاری امین سهم در گفت و گو با پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، با مثبت دانستن تصمیم اخیر شورای عالی بورس در خصوص تغییر دامنه نوسان توضیح داد: در دامنه نوسان متقارن، معاملهگران فعال با مشاهده صفوف خرید و فروش به آنها ملحق می شوند. این موضوع به رشد بیش از حد بازار در شرایط صعودی می انجامد و از طرفی دیگر در شرایط منفیِ بازار، به ریزش بیش از حد بازار منجر می شود. دو طرف طیف این اتفاق در نیمه اول و دوم سال قابل مشاهده است.
امیر سیدی افزود: اجرای تصمیم دامنه نوسانِ نامتقارن جدید سبب میشود که افت قیمت سهمها به راحتی اتفاق نیفتد و در حقیقت قیمت سهامِ بدون معامله، ثابت بماند. این موضوع بر نقدشوندگی بازار تاثیر می گذارد، ولی استراتژی که در آن برخی معاملهگران با اقدام به فروش تلاش میکنند تا سهم را در قیمتی پایینتر مجددا بخرند را شکست میدهد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: از طرفی دیگر تصمیم اخیر، افرادی را که در بیرون از بازار همراه با نقدینگی هستند و به سمت صندوق با درآمد ثابت و سپرده بانکی متمایل شده بودند را به سمت بازار سوق می دهد؛ زیرا دیگر مشخص نیست با توجه به اصلاحی که از مرداد در بازارسرمایه انجام شد، بتوانند به قیمت های پایینتری برای خرید دست پیدا کنند.
وی تصریح کرد: با ایجاد دامنه نوسان متغیر، در مواقعی که بازار در صفوف فروش قفل بماند و معاملات رونق نداشته باشند، به محض اینکه یک موج مثبت ایجاد شود، در حرکت بازار از سمت بالا، قیمتها میتوانند مثبت ۶ درصد رشد داشته باشند، اما از طرف دیگر یعنی در حالت اصلاح، کندی و آهستگی وجود خواهد داشت. در مجموع، این موضوع سبب مزیت سهامداران و افرادی که در بازار مانده اند، نسبت به معاملهگران فعال می شود.
سیدی تاکید کرد: بازارسرمایه معمولا دوران رکود و رونق دارد که ممکن است هر کدام چند ماه به طول بیانجامد، بر اساس تصمیمات اخیر، افرادی که سهامداری میکنند، کمتر نگران نوسانات قیمتی خواهند بود.
محمد صادق غزنوی در بررسی این موضوع که اجرای دستور العمل بازارگردانی چقدر موفق بوده و به اهداف مورد نظر نزدیک شده است، گفت: بازارگردانی مقولهای است که در راستای ایجاد نقدشوندگی و تحدید دامنه نوسان اجرایی شد تا از نوسانات شدید در قیمت سهام جلوگیری کند.
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، مدیر عملیات بازار فرابورس اظهار کرد: در اجرای بازارگردانی دو رویکرد وجود دارد؛ یک نگاه موضوع اجبار و الزام قانونی به وجود بازارگردان است و روی دیگر فعالیت اختیاری بازارگردانی به عنوان حرفهای سودده است. رویکردی که در شرایط فعلی بازار اجرایی شده، الزام و اجبار است که ناشر و سهامدار عمده بر اساس قانون ملزم شدند تا برای سهم بازارگردان معرفی کنند که این اتفاق باعث شده تا هدف بازارگردان صرفا انجام تکلیفی مشخص باشد، اما اگر رویکرد و نگاه به اختیار بود، قطعا شرایط متفاوتتر شده و دستاوردهای بهتری داشت.
غزنوی معتقد است در شرایط فعلی چون این کار تکلیف شده و از نگاه بازارگردان کاری همراه با منفعت نیست به اهداف واقعیاش نرسیده است.
وی موضوع بعدی را منابع در اختیار بازارگردان دانست که نقدینگی و برگههای سهام است و گفت: در شرایط فعلی بنا به الزام قانون، ناشر موظف است منابعی را در اختیار بازارگردان قرار دهد و در این شرایط اگر منابع سهامدار عمده یا ناشر کافی نباشد، بازارگردانی به درستی انجام نمیشود.
مدیر عملیات بازار فرابورس ایران با اشاره به اینکه بهتر بود بازارگردانی به عنوان یک فعالیت سودده تعریف میشد، بیا کرد: قطعا با این تغییر نگاه بسیاری از نهادها از آن استقبال میکردند، اما در شرایط امروز به دلیل موضوع اجبار و الزام این مقوله آن طور که باید برای بازار موفق و موثر نبوده است.
تفاوت بازارگردانی و بازارسازی
وی در ادامه به تفاوت دو مقوله بازارگردان و بازارساز اشاره کرد و گفت: نباید این دو موضوع را با هم یکی کرد؛ هدف بازارگردان ایجاد نقوشوندگی در سهم و تحدید دامنه نوسان است اما بازارساز وظیفه حمایت از سهم را دارد، پس باید بین این دو کارکرد تفاوت قائل شد.
غزنوی در برنامه به وقت تحلیل تاکید کرد: الزاما بازارگردان وظیفهاش حمایت از قیمت سهام نیست، بنابراین اگر سهمی صف فروش بود بازارگردان بنا بر پارامترهای مشخص شده توسط قانون، اقدام به بازارگردانی میکند و الزامی برای حمایت از قیمت ندارد، هرچند وظیفه بازارگردان بهبود نقدشوندگی است اما با توجه به منابع باید عملکرد این نهاد سنجیده شود. از سوی دیگر نباید فراموش کرد که وظیفه حمایتی بر عهده بازارساز است که نماینده سهامدار عمده است.
دو مولفه پررنگ در انتخاب بازارگردان
غزنوی دو مولفه پررنگ را در انتخاب بازارگردان مطرح و تصریح کرد: بازارگردان متعهد به معامله حجم معینی از سهام و تعداد مشخصی از سفارش در هر جلسه معاملاتی میشود که باید بین این موارد بر اساس وضعیت نماد، ارزش معاملات و منابع در اختیار بازارگردان، توازن برقرار کرد. البته این دو فاکتور بر اساس شرایط سهم باید بهگونهای تعیین شود که سازمان بورس آن را تایید کند تا به یک بازارگردانی موثر کمک کند.
الزام همه ناشران برای معرفی بازارگردان
مدیر عملیات بازار فرابورس ایران در ادامه با اشاره به آییننامهای که در شهریورماه توسط سازمان بورس ابلاغ شد، گفت: بر اساس این دستورالعمل تمام شرکتهای حاضر در بازار سرمایه و تمام ناشران ثبتشده نزد سازمان بورس حتی شرکتهای بازار پایه مکلف به معرفی بازارگردان هستند و اگر سهمی بازارگردان نداشته باشد برای بررسی بیشتر به نهاد نظارتی معرفی میشود.
چرا بازارگردانیها موفق نبود؟
به گفته غزنوی، بازارگردانی دستوری معایب و مزایایی دارد که البته با توجه به شرایط خاص بازار این تصمیم کاملا در راستای حمایت بود اما در هر صورت، چنین تصمیمهای اجباری معمولا با مقاومتهایی نیز همراه میشود.
مدیر عملیات بازار فرابورس در نهایت در خصوص اینکه چرا عملکرد بازارگردانها در بازار اثرگذار نبوده است، گفت: در شرایط فعلی حجم و ارزش معاملات بازارگردانها قابل توجه نیست که بتوانند به صورت ارزشی، به بازار جهت بدهند. به طور میانگین ۸ تا ۱۳ درصد ارزش معاملات روزانه متعلق به این گروه است که عدد قابل توجه و اثرگذاری نیست. هرچند این فرآیند میتواند به نقدشوندگی سهم و قفل نشدن در صفها کمک کند
بدون دیدگاه