در وتوشه به نظر میرسد شناسایی درآمد تنها ۴۰تومانی ناشی از سودهای تقسیمی زیرمجموعه و البته سود بیش از ۶۰ تومانی حاصل از فروش و درآمدهای غیرعملیاتی این شرکت در ۶ماهه نخست سال به هیچ وجه نمیتواند قیمتهای این روزهای سهامش را توجیه کند.
لازم است به مهمترین موارد صورتهای مالی ۶ماهه حسابرسی شده نگاهی بیندازیم تا چشمانداز روشنتری از عملکرد این شرکت در این مدت داشته باشیم.
۱. سود خالص محقق شده شرکت پارس توشه بر اساس گزارش حسابرسی شده این شرکت، مبلغ ۱.۴۹۹ میلیارد ریال بوده که رشد ۱۵۲ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن نشان میدهد.
۲. مبلغ سرمایهگذاریهای ثبت شده شرکت که به صورت ۱۰۰ درصد در سرفصل سرمایهگذاریهای بلندمدت شناسایی شده، ۵ هزار و ۸۴۹ میلیارد ریال شامل ۳ هزار و ۴۳۴ میلیارد ریال سرمایهگذاری بلندمدت بانکی است.
۳. ارزش دفتری سرمایهگذاری در سهام شرکتها، ۲.۵۱۷ میلیارد ریال بوده که شرکتهای پارس خزر با ۸۸ درصد و پارس شهاب با ۸۸ درصد و شرکت شیمیایی سینا با ۴۰ درصد مالکیت، از زیرمجموعههای اصلی بورسی شرکت محسوب میشوند. در بخش سهام غیربورسی نیز، سرمایهگذاریهای شرکت در حوزه لوازم خانگی و شرکتهای مرتبط با این حوزه صورت گرفته است.
لازم به ذکر است، بر اساس صورتهای مالی ۶ماهه شرکت ارزش بازار سهام زیرمجموعه تا انتهای شهریورماه سال جاری در حدود ۶۲.۲۰۶ میلیارد ریال بوده که با توجه به افت قابل توجه قیمت سهام در ماههای اخیر بی شک این ارزش دچار کاهشی جدی شده است.
۴. از مجموع ۱.۵۴۰ میلیارد ریال جمع کل درآمدهای ناخالص شرکت در صورتهای مالی ۶ماهه حسابرسی شده، در حدود ۵۹۸ میلیارد ریال مربوط به سود سهام دریافتی شرکتهای زیرمجموعه و سهام موجود در پرتفوی سرمایهگذاری بوده، ۴۶۳ میلیارد ریال سود حاصل از فروش سهام و ۴۷۸ میلیارد ریال سود حاصل از سپردههای بانکی بوده که به نظر نمیرسد شاهد تقسیم سود بالایی از این شرکت با توجه به ماهیت درآمدهایش باشیم.
قیر در چارچوب معاملات گواهی سپرده کالایی در آینده نزدیک راهی بازار مالی بورس کالا خواهد شد تا پس از این، حوزه کالاهای ساختمانی نیز از مزایای ابزارهای مالی بازار سرمایه بهرهمند شوند. مدیر مطالعات اقتصادی و سنجش ریسک بورس کالای ایران در این باره گفت: با به نتیجه رسیدن تعریف گواهی سپرده کالایی روی قیر، این محصول اولین کالای خارج از گروه کشاورزی بهشمار میرود که این ابزار مالی برای آن تعریف شد است.
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از «کالاخبر»؛ جواد فلاح مدیر مطالعات اقتصادی و سنجش ریسک بورس کالای ایران از تعریف گواهی سپرده کالایی قیر و قرارداد آتی این محصول در آینده نزدیک خبر داد و عنوان کرد: در راستای توسعه بازار املاک و مستغلات بورس کالای ایران، قیر بهعنوان اولین محصول انتخابی که در ساختمانسازی نیز به کار میرود راهی بازار مالی بورس کالا میشود تا به این ترتیب از پتانسیلهای ابزارهای مالی این بازار برای رونق کالاهای مصرفی در بخش ساختوساز نیز استفاده شود.
وی عنوان کرد: با به نتیجه رسیدن تعریف گواهی سپرده کالایی روی قیر، این محصول اولین کالای خارج از گروه کشاورزی بهشمار میرود که این ابزار مالی برای آن تعریف شد است. معاف از مالیات بر درآمد بودن معاملات گواهی سپرده کالایی و آتی قیر در بورس کالا یکی از دلایلی است که باعث خواهد شد سرمایهگذاری روی این اوراق مورد استقبال ذینفعان این بازار قرار گیرد.
جواد فلاح افزود: قیر اولین محصول مصرفی در بخش مسکن است که پیشنهاد ورود آن به بازار مشتقه بورس کالا داده شده، اما امیدواریم در ادامه شاهد تسری این نوع معاملات روی سایر کالاهای حوزه ساختمان نیز باشیم و به زودی اولین صندوق کالایی در این زمینه نیز شکل بگیرد.
دنیایاقتصاد : کلیات طرح جدید فولادی مجلس به تصویب رسید. این طرح که به جز داریوش اسماعیلی معاون وزیر صمت و سیدغنی نظری نماینده مجلس مخالف چندانی نداشت، به عنوان یک طرح دو شوری برای تکمیل جزئیات به کمیسیون تخصصی ارسال شد. الیاس نادران، رضا تقیپور، محمدرضا صباغیان، علیرضا سلیمی و مصطفی طاهری پنج موافق این طرح بودند که در صحن علنی مجلس سخنرانی کرده و ضمن اشاره به لزوم حذف رانت در زنجیره فولاد بر مدیریت گردش مالی ۹۰۰ هزار میلیارد تومانی زنجیره فولاد تاکید کردند.«ضدیت با صادرات»، «حذف معاملات آزادانه»، «کاهش انگیزه سرمایهگذاری» و «تداوم روند اعطای رانت به تولید» چهار محور مخالفت با طرح تازه فولادی مجلس است که ردپای آن در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس قابل پیگیری است. در این طرح تازه که صبح روز گذشته با رای موافق ۱۸۶ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب شد، سایه برنامهریزی دستوری در همه زنجیره تولید فولاد دیده میشود.
سایه سیاست دستوری بر سر فولاد
به جز مقاطع فولادی، قرار است خرید و فروش آزادانه کلیه محصولات زنجیره فولاد ممنوع شود. مرور جزئیات این طرح نشان میدهد کلیه تولیدکنندگان محصولات زنجیره فولاد غیر از محصولات لوله و پروفیل با رعایت مفاد بند (ج) ماده ۳۶ قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه کشور برای فروش داخلی ملزم به عرضه و فروش در بورس کالا هستند و معامله محصولات فولاد در خارج از بورس ممنوع میشود. به موجب طرح تازه کمیسیون صنایع و معادن مجلس، معاملاتی که در بورس کالا انجام میگیرد، تنها معاملات قانونی دراین بازار خواهد بود و تخلف از این دستور، در حکم تخطی از قانون قاچاق کالا و ارز اعلام شده است. در واقع فروش مواد اولیه محصولات زنجیره فولاد خریداری شده از بورس کالا ممنوع است و متخلفان به دلیل اخلال در بازار و نظام اقتصادی به دستگاه قضایی معرفی میشوند. از آنجا که در طرحهای قبلی همواره مشکل چشمگیری برای واحدهای کوچک زنجیره فولاد برای خرید از این بازار به وجود میآمد، این واحدها میتوانند با تشخیص وزارت صمت و با تشکیل تعاونی، معاملات بورسی خود را از طریق تعاونی انجام دهند. همچنین براساس این طرح صادرات کلیه محصولات زنجیره فولاد صرفا پس از عرضه هفتگی توسط تولیدکنندگان در بورس کالا و به میزان مازاد عرضه ثبت شده در بورس کالا بهصورت ماهانه مجاز و حداکثر زمان مجاز صادرات آن کالا ۶ ماه است. همچنین کمیته رصد و پایش بازار فولاد متشکل از اعضای مشخصی تشکیل خواهد شد تا بر اجرای قانون نظارت کند. در این کمیته نمایندگانی از بخش خصوصی، انجمنهای تخصصی و تشکلهای اقتصادی حضور دارند. برای پرهیز از اصلاح یک خطای سیاستی، کل زنجیره فولاد قرار است زیر فشار و دستور برود. تصویب کلیات طرح تازه کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره بازار فولاد مشخصا نه در پی حذف قیمتگذاری دستوری در بازار فولاد و کاهش تزریق منابع یارانهای به این بخش که در پی تقسیم منافع این بخش بین بازیگران مختلف است.
آیین تکریم مدیر عامل پیشین شرکت بورس انرژی ایران با حضور ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار و تعدادی از مدیران عامل ارکان بازار سرمایه در سالن کنفرانس این سازمان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، در این مراسم که حسن قالیباف اصل، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به همراه اعضای هیات مدیره این سازمان و مدیران عامل ارکان بازار سرمایه، اعضای جدید هیات مدیره بورس انرژی حضور داشتند با اهدای لوح یادبود از زحمات سید علی حسینی، مدیرعامل پیشین بورس انرژی تقدیر شد.
رییس سازمان بورس در این مراسم با تقدیر از زحمات مجدانه سید علی حسینی در بیش از یک دهه اخیر برای تاسیس، راه اندازی و توسعه بورس انرژی ایران اظهار کرد:بازار سرمایه امروز ایران مرهون زحمات و تلاش های خستگی ناپذیر حسینی در سال های گذشته است که این سعی و کوشش ها امروز از ایشان مدیری اخلاقمند و متخصص ساخته است.
وی از حضور حسینی در حوزه نظارتی بازار سرمایه و ارکان به عنوان منشا خیر و برکت یاد کرد و افزود: ایشان از ابتدای تشکیلات سازمان بورس و راه اندازی بورس ها به عنوان عنصری کارآمد در همه بخش ها از جمله معاونت نظارت بر ناشران سازمان بورس یا ارکان بازار سرمایه همواره در پیشبرد اهداف متعالی این بازار از نقش موثر و کارآمدی برخوردار بوده اند و خداحافظی ایشان از بورس انرژی برای بنده بسیار سخت و گران بود.
به گفته قالیباف اصل، انتخاب علی نقوی به عنوان مدیر عامل جدید بورس انرژی ایران در این دوران از بازار سرمایه بخش زیادی از نگرانی ها از بابت خلاء حضور حسینی در این بورس را برطرف می کند.
رییس سازمان بورس یادآور شد: نقوی از مدیران زحمتکش، دقیق و کاری به شمار می رود که امیدواریم با همان جدیت و قوت همیشگی، برنامه ها و فعالیت های توسعه ای بورس انرژی ایران در دوره مدیریت ایشان نیز دنبال و نقش این بورس به ویژه در حوزه تامین مالی بخش انرژی کشور افزایش یابد.
قالیباف اصل با درخواست از علی حسینی برای ارایه کمک فکری و مشاوره ای به هیات مدیره و مدیر عامل جدید بورس انرژی ایران عنوان کرد: با توجه به منزلت و نگاه تخصصی آقای حسینی، از ایشان درخواست کردم که در سازمان بورس نیز یاری گر و کمک کننده ما باشند که به عنوان مشاور رییس سازمان، متواضعانه پذیرفتند.
در ادامه این جلسه علی نقوی مدیر عامل جدید بورس انرژی ایران با اشاره به موقعیت و جایگاه بورس انرژی ایران و تلاش های صورت گرفته در ۸ سال گذشته یادآورد شد:این جایگاه برای بورس انرژی و بازار سرمایه ایران، بدون تدبیر و تلاش های خستگی ناپذیر سید علی حسینی هیچ گاه میسر نمی شد.
وی از حسینی با عنوان یکی از از معماران بازار سرمایه نوین کشور یاد کرد و افزود: ایشان نقش بی بدیلی در ایده پردازی و اجرا و توسعه زیر ساخت های بازار سرمایه همچون ارکان و بستر های معاملاتی و تکنولوژیکی بازار داشته اند.
نقوی با اشاره به تلاش های پیوسته وی در مذاکره و پیگیری برنامه های کلان حوزه انرژی افزود:طی ۸ سال اخیر بورس انرژی ایران از رشد توسعه ای قابل توجهی برخوردار شده است.
در انتهای این مراسم سید علی حسینی با ارایه تاریخچه ای از ایده راه اندازی بورس انرژی ایران و اقدام های صورت گرفته برای تاسیس و فعالیت این شرکت نو پا در ۱۰ سال قبل، یادآور شد: طی ۴ دوره مختلف از حضور روسای سازمان بورس، همواره با لطف و حسن نظر آنها نسبت به خود و عملکرد مدیریتی در برابر مسئولیتی که داشته ام روبرو بودم.
حسینی با بیان اینکه از حدود یک دهه گذشته تاکنون، با بورس انرژی ایران مانوس و پیگیر برنامه های اجرایی و توسعه ای آن بوده، گفت:شاید چنین وظیفه و مسئولیت هایی که بتوان در آن به کشور خدمت کرد برای همه میسر نباشد و بابت این رزق باید خدا را شاکر بود.
در مراسم تکریم مدیر عامل پیشین بورس انرژی ایران سلمان خادم المله رییس هیات مدیره و محمد رحمانی نصر آبادی و مرتضی علی اکبری از اعضای هیات مدیره شرکت بورس انرژی ایران، محمد حسن ابراهیمی سروعلیا و جعفر جمالی از اعضای هیات مدیره سازمان بورس و امیر هامونی مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به منزلت و خصوصیات اخلاقی و علمی سید علی حسینی، از وی به عنوان مدیری صادق، متخصص و اخلاق مند یاد کردند و به توصیف سایر ابعاد شخصیتی وی، طی بیش از ۱۵ سال تلاش مستمر و خستگی ناپذیر در بازار سرمایه پرداختند.
در انتهای این جلسه علاوه بر اعطای حکم جدید سید علی حسینی به عنوان مشاور سازمان بورس از سوی قالیباف اصل، به رسم یادبود لوح تقدیر و هدایایی به منظور قدردانی از یک دهه تلاش و کوشش وی در تعالی بورس انرژی ایران اهداء شد.
امروز بازار را در حالی آغاز می کنیم که در یک شرایط بسیار سختی قرار گرفتیم . دیروز هم اعتراضات در جلوی ساختمان بورس به یکی از تیتر های مهم خبرگذاری ها و فضای مجازی تبدیل شده بود .
در کل شرایط بازار جالب نیست و حمایت ها یکی پس از دیگری شکسته می شود . جو بی اعتمادی در بازار کم بود حالا هم انواع و اقسام فایل های صوتی در فضای مجازی می تواند به این بی اعتمادی ها دامن بزند .
البته منشا بی اعتمادی ها جایی خارج از بازار است و منشا آن را در خارج از بازار و وضع قوانینی دانست که زمینه ساز این نوع بی اعتمادی شده است . مثلا در بازار های جهانی رشد نفت ، فولاد محصولات معدنی و پتروشیمی باعث رشد بورس های دنیا شده است اما در کشور خودمان با وضع قوانین دستوری مانع از تاثیر پذیری مثبت بازار از اتفاقات بازار های جهانی شده است .
در نتیجه این بی اعتمادی و ابهامات پیش رو و همین طور رفتار هیجانی حقوقی ها و افزایش روند خروج پول از بازار نمی توان شرایط خوبی را برای بازار پیش بینی کرد .
در کل امروز چهارشنبه است و معمولا در چهارشنبه ها خریداران با احتیاط بیشتری وارد می شوند و با توجه به فشار سنگین فشار دیروز امروز بازار شروع منفی خواهد داشت اما ممکن است با توجه به اجتماع سهامداران و ادامه اعتراض ها شاهد حمایت های دستوری از سوی مسئولان باشیم که البته تاثیر آن موقت خواهد بود .
بدون دیدگاه